En måndag i elva bilder

Jag hade en ganska ovanlig men härlig måndag denna vecka! Planen såg ut såhär (förutom vanligt jobb då):

Fixa ögonfransarna, gå på presslunch, ha ett inspirerande möte, fika, fixa ögonbrynen och slutligen gå en promenad med en kompis.

Härligt ju, speciellt eftersom solen sken.

När klockan slog lunch gick jag och Petra bort till Nobis där Ebba och Emilia hade presslunch för ett par solisar som de har designat!

De hade gjort så fint och temat var såklart – Säker Stil-rosa!

Jag hade underbara Jessica Almenäs och Jessica Frej som bordsdamer, lyxigt värre. Så fina och kloka kvinnor.

Så fina solglasögon som Ebba och Emilia har designat för Nividas!

Nina och Valerie satt mittemot mig.

Vi pratade mycket om klimatet på nätet, Jessica har ju fått utstå en hel del efter OS så jag var nyfiken på hur hon hanterar det och vad hon tror är bästa lösningarna för att få ett slut på det.

Det bjöds på rosa dryck, rosa mat (lax, haha!) och massa trevliga samtal.

Tack till alla kloka, snälla, ödmjuka och fantastiska kvinnorna jag delar min bransch med. Mitt hjärta är så ödmjukt gentemot er, jag är väldigt stolt över att ha er som mina branschkollegor. Vi peppar, stöttar och inspirerar varandra – så som det ska vara.

Efter mitt möte träffade jag upp Amanda och Chloé för att fika på Wienercaféet.

Älskar henne.

Jag åt en rosa dammsugare och drack en cappuccino.

Efter fikat gick jag iväg för att göra mina ögonbryn hos Emelinda, jag frågade henne om personer att göra botox hos när det är i “medicinskt” syfte (jag vill ju göra i käkarna för att kunna slappna av, håller på att bli galen just nu).

Nu frågar jag er också – har ni tips på läkare som utför botox i käkar för avslappning/spänningshuvudvärk? Kommentera gärna! Jag har haft kontakt med ett par olika men det är ju lite läskigt och jag vill gärna att det blir bra, så att gå på rekommendationer känns som det tryggaste.

På kvällen gick jag en långpromenad med Emma och Hugo (hennes hund :), härlig måndag.

 1. Hej. Innan du gör botox, har du kollat så din spänning i käkarna och huvudvärk inte beror på magnesiumbrist, stress eller tandproblem? Eller en kombination av dessa 🙂

  1. Jag äter magnesium och har bettskena 🙂 Nu har jag bestämt mig för att testa detta, så får vi se hur det går. Jag har testat det mesta tidigare men har fortfarande problem och har alltså beslutat att testa botox denna gång.

 2. Hej! Har samma problem med spända käkar vilket ger smärta o huvudvärk. Provade botox i käkmuskeln hos Akademikliniken (Malmö) strax innan jul och det var en sjuksköterska som injicerade. Har haft mycket mindre problem sen dess. Kändes seriösa och hon ville inte ta både panna o käke samtidigt för att på så sätt utvärdera var spänningarna satt mest. Det enda biverkningen jag märkt är att jag har svårt att tugga segt kött men det har jag ändå bara ätit två ggr sen dess så det är ju inget stort problem 😀. Man kan alltid gå på en konsultation innan man bestämmer sig vilket känns tryggt också.

 3. Hej Michaela,
  Innan du provar botox som ju är ett nervgift så skulle jag rekommendera att du kommer till min praktik i Västerås och provar en käkledsbehandling. Den har enligt min erfarenhet bra effekt på stressade personer som biter ihop och gnisslar tänder med huvudvärk som följd. Vid en sådan behandling jobbar jag med nacken och därefter med musklerna på käkens utsida och insida. Värt att prova innan du testar botox.
  Mvh
  Micke
  VMC Massageterapi
  info@vmcmassageterapi.se

 4. Vilken härlig dag och vilka underbara bilder 🙂 Ni ser alltid ut att ha så kul på era events, som att ni verkligen trivs i varandras sällskap. Hoppas det löser sig med din huvudvärk. Har själv haft liknande från och till och det är så himla drygt att gå runt och ha ont hela tiden… Kram på dig!

 5. Jag har gått till Dr.neha (by.doctor.neha på Insta!) för botox en längre tid och vet att hon gör i medicinskt syfte också. Hon är helt magisk! Så proffisionell och varm. Tror du hade gillar henne. Kram

 6. Gå till Dr Tony Borg på Kronkliniken på riddargatan. Han är fantastisk! Han botoxar mina käkar var 3e månad.

 7. Sen du skrev inlägget “När lusten tar slut” har jag funderat mycket. Jag vill skriva något meningsfullt, men det är svårt att sammanfatta vad du och hela din blogg betyder för mig.

  Jag blir ledsen när jag läste om hur det hårda klimatet påverkar dig, vilket jag förstår om det gör. Det är synd och så sorgligt, men om du känner att du inte orkar tycker jag verkligen att du ska göra det som känns bra. I slutet av dagen ska det man väljer vara roligt. Annars tappar man ändå bort sig själv längs vägen tror jag, det gjorde iallafall jag. Det är viktigt att känna sig trygg och kärleksfull, utan att dräneras på energi någonstans ifrån. Om det så är en relation, ett jobb, en bostad, ett område, en träningsform, en roll man har, eller något annat.

  Jag levde i rädsla och hade fel kompass. Glädjen försvann ifrån mig samtidigt som jag tryckte ner mig själv. Nu börjar jag komma tillbaka igen. Det jag vill komma till är att genom alla år som jag mått dåligt fick jag skala av alla social medier. Blev stressad och kände mig värdelös i jämförelse med andra, oavsett om det var en tidigare vän på Facebook, en profil på Instagram eller en stor blogg. Kände mig sämre, även om jag vet att sociala medier bara visar en del av livet, inte allt. Men till din blogg har jag ändå alltid kunnat komma. Här är en så fin plats där känslor och tankar får vara som de är, där du välkomnar oss. Att stanna en stund på din blogg när livsgnistan var försvunnen gav mig en lättnad mitt i allt. Här fick jag andas igen, som att få en kram av en väldigt nära vän. Jag har försökt ge tillbaka kärlek genom att kommentera ibland, tacka och förklara hur dina texter och inlägg påverkar mig till det bättre. Hoppas det nått fram <3

  Det går inte att beskriva vad du skapat med bara några ord. Det är både genuint, vackert, lärorikt, varmt, viktigt, inspirerande och kärleksfullt. Samtidigt som du också kan förmedla det svåra med livet, något hemskt, traumatiskt, komplicerat eller bara det pågående vardagstrasslet. Bloggen är ett rum som jag inte tycker finns någon annan stans på internet. Kan inte beskriva det på något tillräckligt sätt <3

  men med det sagt så är det DIG jag följer. Så om du byter plattform eller byter sätt att möta oss på, du följer jag med. För det är du som är grunden och hjärtat i den här bloggen, det här platsen. Den här platsen är skapad av dig, det är så mycket Michaela i den. Så om bloggen ändrar form eller helt stängs ner, så är jag säker på att något annat kan ta form och blomstra. Precis som den här bloggen har gjort <3

  Jag hoppas du, kanske tillsammans med oss, kan hitta ett annat eller nytt sätt som fungerar för dig igen. För du ska inte behöva må dåligt, vilket jag förstår om du gör. Jag tror det finns något annat till dig, eller ett annat sätt. Din blogg har varit en så självklar del i ditt liv, nästan en självklar del av dig. Men våga tänka tanken, jag tror det är bra. Oavsett hur det blir – det kommer lösa sig, så känner jag. Vi är här, vi hjälps åt <3

  Hoppas du får chans att landa nu när det här skaver. Chans till återhämtning och ny kraft. Du är värd det bästa, kom ihåg det. Kram <3

 8. Dermacenter i Solna PR grymma! Jag gör hårborttagningslaser där och min mamma gör olika behandlingar med fillers och botox både för kosmetiskt och medicinskt syfte, de gör allt så naturligt och känner mig supertrygg där! Kul också att stötta en kvinnlig företagare 🙂 lycka till!

 9. Sara Matak på Nytorgstandläkarna! Hon är tandläkare och tandläkare har full koll på ansiktets anatomi och muskler, dessutom bättre förståelse för käkspänningar. Hon gör botox (och fillers) på sin tandläkarklinik och är otroligt proffsig, avslappnad, rolig och har TALANG!!! Jag har gjort i käkarna och många jag känner (+ många på internet) hyllar hennes skills både som tandläkare och för hennes estetiska injektioner. Kliniken har en bra insta också med pedagogiska filmer, bla. om botox i käkarna. Min varmaste rekommendation!

 10. Hej!! Gå till Yngve Hallström på Neurokliniken som är en del av Sankt Görans, han tar kunder privat så går snabbt att få tid. Jag går dit för min migrän och gör det då även mot min tandgnissling (har använt bettskena men det är ju så jobbigt), och jag vet att han tar kunder på rekommendation bara för käkarna också. Han är guldvärd!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi