När lusten tar slut

God kväll fina ni,

Det blev visst inget helginlägg, jag gick en riktigt lång promenad fram till solnedgången och sedan åt jag middag framför Bonusfamiljen följt av ett långt bad. Ibland behöver man koppla bort.

Jag har funderat på en grej som jag inte vetat om jag ska ta upp här eller inte, men nu bestämmer jag mig för att göra det så får vi se vad det blir av det.

Jag håller på att läsa en bok som handlar om hur man hanterar drev i media som offentlig person. I den boken står det att man inte ska sticka huvudet i sanden utan alltid möta kritik och besvara den. Jag brukar ju göra det ibland, som i eftermiddags till exempel, men vet inte om det är rätt för just mig. Om du t.ex. jobbar som chef på ett storbolag kanske det är rätt att svara på kritik mot bolaget istället för att göra en struts. Men om man jobbar som influencer och får kritik varje dag kanske det inte är lika hållbart? Ofta när jag förklarar/försvarar mig, så kommenterar några att det är tråkigt att jag måste förklara mig hela tiden och att det skapar en dålig stämning i bloggen – jag håller med om det!

Det blir dock en svår balansgång – när ska man skaka av sig och när ska man bemöta?

Jag tycker själv när jag läser andra bloggar att det är trist när de försvarar sig i frågor jag inte ens reagerat på, det skapar lite tråkig energi i bloggen och skulle hellre se att man bara struntade i det – samtidigt som jag förstår och respekterar behovet av att förklara (jag gör det ju själv som sagt).

Balansen känns ibland omöjligt och jag har kommit till den gräns att jag inte tycker mitt jobb är så roligt längre. De senaste månaderna har jag funderat på om jag verkligen ska fortsätta blogga på det här sättet framöver, jag vet faktiskt inte om jag orkar. Det är otroligt påfrestande psykiskt, dessutom har det hittat massa nya läsare hit genom Bloggbevakning som man märker är här för att kritisera och det är för jobbigt för mig helt enkelt. Jag har börjat tycka ganska illa om mig själv och det känns farligt.

Min inställning innan har varit att kritik är bra i viss mån, det får mig att utvecklas en hel del eftersom jag får så mycket kritik och jag kan tycka om när människor ifrågasätter eller lär mig saker här inne. Jag har lärt mig massor om feminism, miljötänk, jämställdhet och andra viktiga frågor tack vare en del av kommentarerna här inne. Även om jag måste erkänna att det är en ganska liten procent som når fram och gör skillnad, eftersom de flesta mer vill läxa upp än att faktiskt inspirera någon annan. Det bästa jag har i mitt kommentarsfält och har haft genom åren, är när människor hjälper och peppar varandra där inne. När man känner i hjärtat att det är folk som vill väl <3

Nu har det blivit för mycket för mig med stämningen och kritiken. Bägaren har runnit över och jag mäktar inte med – allt jag gör blir någonstans fel och det håller på att förstöra mig. Jag har inte kul här inne längre. Någonstans har jag känt att ”ingen ska få ta mitt drömjobb ifrån mig”, men om det är det här klimatet som lever på internet idag, då vet jag inte om det är mitt drömjobb längre. Kanske måste jag hitta ett nytt sätt att finnas på digitalt, för jag vet inte om den traditionella bloggen passar mig längre.

Det är en hemsk känsla, att bli så ledsen så ofta över vad folk skriver om en och till en på nätet. Jag brukar få kommentarer om att jag är svag som inte kan ta kritik men mina vänner säger alltid tvärtom, att jag är stark som orkar, och att dom inte hade klarat av en dag.

Det får mig att inse att jag någonstans har vant mig. Nyss när jag kom upp ur badet och kollade mig själv i spegeln efter att ha läst igenom och godkänt eller raderat kvällens skörd med kommentarer tänkte jag så dumma tankar om mig själv. Samma sorts ”kritiska” kommentarer som jag hela tiden läser om mig själv på nätet. Sen började jag gråta.

Det är liksom inte värt det längre.
Jag vet inte vad jag ska göra.

Som det känns nu, vet jag inte om jag vill blogga på det här sättet så länge till. Men kanske finns det något annat sätt? Har ni några förslag? Jag har funderat på att driva Daily Forni med mer redaktionellt innehåll med allt ifrån recept till krönikor och reseguider. Tillsammans med podden och så kanske det blir bra, lagom personligt och framför allt känns roligt.

Jag pratade med Amanda Schulman för ett tag sen och hon sa att hon aldrig har ångrat att hon slutade blogga. Nu har jag bloggat i 14 år snart, det har verkligen varit bland det roligaste äventyr jag varit med om, men det kan vara dags att tänka nytt. Jag tror inte att sluta blogga är ett alternativ, men kanske kan man hitta en ny väg? Eller? Jag har funderat på om det kanske skulle kännas bättre om man ändrade på formatet här i själva bloggen men vet inte riktigt hur. Jag ska fundera på det, kom gärna med förslag.

Nu ska jag sova, och i morgon ska jag uppdatera er med helgen i bilder. Vi tar en liten paus med de känslosamma inläggen i några dagar så att jag hinner tänka ut något som känns bra. Det är så sjukt, men bara att skriva det här inlägget känns helt fel. Någonstans känner jag att jag kanske får ångra det, samtidigt som jag handlar lite i panik just nu. Jag vet inte vad jag ska göra och jag behöver vara ärlig med er, så att vi kanske kan hitta en ny väg framåt – tillsammans.

Stor kram och sov gott, vi hörs imorgon ♥

 1. Kram <3 jag förstår att orken tryter även om jag hoppas att du väljer att fortsätta blogga. Du har inspirerat mig (och säkerligen många andra) med dina inlägg ända sedan rar-tiden och jag ser dig som en geniun och härlig person. Hoppas du finner en lösning som känns bra i både magen och hjärtat.

 2. Fy så trist att en viss klick personer ska få dig att känna såhär! Jag har genom en herrans massa år läst många olika bloggar men läser idag typ fem stycken kontinuerligt, varav din är en av dessa. Jag minns inte när jag började följa dig men det är i alla fall i många, många år nu. Oavsett vad du kommer fram till för beslut gällande ditt bloggande så vill jag i alla fall att du ska veta att jag genom alla år har uppskattat din blogg så mycket, både alla härliga och inspirerande inlägg och alla lite djupare och mer känslosamma inlägg (även om jag varit såå dålig på att visa det genom att kommentera). Så himla tråkigt om dessa personer och detta klimat på nätet får dig att sluta blogga men samtidigt ska du ju absolut göra det som får dig att må bra och det låter så hemskt att detta påverkat dig så som du skriver! Hur som helst, ville bara skicka lite cyberkärlek till dig och tacka för en bra blogg! Kram!

 3. Tråkigt att läsa. Men jag förstår dig. Jag hade nog inte orkat en dag med all kritik du får ta. Jag vill bara att du ska veta att du är en enorm förebild för mig, i yoga, högkänslighet och mycket annat. Din bok var min räddare när jag mådde som sämst.
  Ta hand om dig <3

 4. Har läst din blogg flera flera år. Tycker du är helt underbar och dina texter ger mig alltid så mycket energi och inspiration! Tack för att du delar med dig, du är bäst! Det viktigaste är att du gör det som känns bäst för dig, vad du än tar för dig kommer du lyckas med! Kram

 5. Du är så klok, så modig, så ärlig.
  Finns ingen blogg som är lika härlig!
  Du är en inspiratör, dina texter berör <3

 6. Ville bara säga att jag har läst din blogg i flera år och har alltid tyckt att det är sån himla god och härlig stämning här inne och har liksom hittat ett lugn i ditt sätt att skriva, dina bilder och så vidare. Det här är en fin plats på internet för mig helt enkelt, så jag tycker det är så himla tråkigt att vissa människor bara vill hitta en massa fel och saker att klanka ner på hela tiden. Såklart påverkar man andra människor med vad man skriver som influencer, både positivt och negativt, men tror folk helt ärligt att du kan skriva saker som kommer pleasa ALLA som läser din blogg? Självklart bör man kunna ta emot konstruktiv kritik och tänka efter om någon tycker man har skrivit något problematiskt – vilket jag tycker du gör! Men att t.ex. klaga på att ”du inte äter tillräckligt vegetariskt!!!” eller ”du flyger för mycket!!! konsumerar för mycket!!!” osv, alltså PALLA. Snälla det finns väl ingen som kan brinna för alla tusen frågor här i världen, vi alla har olika hjärtefrågor? Det är väl bra att du uppmuntrar till att börja äta mer vegetariskt och veganskt än att inte skriva något om det alls? Sen förstår jag självklart att t.ex. flygning och överkonsumtion inte är varken bra eller hållbart för oss och vår planet, men alla kan inte ändra hela sin livsstil bara sådär. Det kanske krävs tid och små steg för en del, medan vissa bara gör en helomvändning och börjar pang boom. Bara för att du är en offentlig person tycker jag absolut inte att det är rätt att du ska ta emot massa spydiga kommentarer om sådant som man aldrig hade klankat ner på exempelvis en kollega eller klasskamrat för.

  Nu blev detta aslångt MEN! Vill avsluta med att skicka en stor jävla kram till dig Michaela. För jag vet att du har hjälpt, inspirerat och påverkat mig och så många fler under dina år som bloggerska och vill verkligen säga tack för det. Jag förstår till 100% att du börjat tappa lusten, och det är såklart att man har en gräns sen pallar man inte. Men glöm aldrig!!!!! vi som hejar och stöttar och gillar och inspireras av dig. Och vilken utveckling eller väg du än väljer för dig och din blogg kommer du alltid ha oss som kommer haka på. Kram <3

 7. Detta är det tredje inlägget jag kommenterar på rad, blir så uppgiven att VUXNA människor får andra att känna såhär. Det är så hemskt och sorgligt. Din blogg är den bästa jag vet och blir uppriktigt så ledsen att tänka på att du skulle sluta pågrund av dessa personer. Jag förstår dig till fullo, hade nog själv inte klarat en dag och kan inte tänka mig all skit du får ta. Men är så fel att det ska sluta på ett sånt sätt. Jag hoppas innerligt att du kommer fortsätta för alla oss som älskar din blogg, men förstår om du inte orkar och kan.

  Sov gott och massa cyber kärlek till dig fina fina människa! Du förtjänar bara det bästa❤️

 8. Åh vad det känns tråkigt att läsa att du känner så. Att gå in på din blogg är så härligt. För mig förmedlar du en lugn, mysig känsla som inspirerar, på samma sätt som din HELT FANTASTISKA bok ”jag är inte perfekt tyvärr”. Önskar så att alla skithögar som kommentarer negativt på nätet kunde sluta med det bums. Så otroligt onödigt. Önskar alla kunde fatta att livet blir så oerhört mycket rikare om man lyfter, peppar och ser allt positivt istället för att trycka ner. Jag tycker iallafall att du är bäst och jag skulle bli så ledsen om din blogg försvann. Stor kram.

 9. Hittade din blogg för flera år sedan. Mådde inte så bra då och sträckläste den en hel helg. Gick genom hela arkivet. Låter kanske märkligt men din blogg gav så mycket värme och inspiration. Gör vad som känns rätt för dej men fy satan vad saknad din blogg hade varit. Kram

 10. Åh jag förstår dig men jag hoppas du inte slutar blogga! Din blogg är så mysig och genuin, jag fattar faktiskt inte varför folk stör sig så himla mycket på dig?? Inte för att någon bloggare förtjänar dåliga/ elaka kommentarer men jag fattar verkligen inte hur flera kan få det till att du gör fel eller är en dålig förebild. Har läst din blogg såå länge, minns när du bloggare på Stureplan och gjorde en egen skokollektion, jag tyckte du var så cool och jag ville verkligen, verkligen ha ett par skor du designat. Vilka spelade ingen roll, bara att få ha ett par skor som du designat och tyckte var snygga!! Men jag hade inte råd… Nu drömmer jag istället om dina Flattered sandaler, både din stil och min har ändrats och jag vill ha och gillar helt andra saker, kanske pga att jag fortfarande inspireras av dig? Har fortfarande inte råd med några av dina skor tyvärr men vill hemskt gärna fortsätta följa dig och inspireras av dig, och ha habegär för dina saker haha. Om du slutar blogga hoppas jag du finns kvar på Instagram och instastories iaf. Stor kram jag beundrar dig verkligen ❤️

 11. Michaela! Jag har aldrig tidigare kommenterat din blogg men det känns på tiden nu när min favoritblogg håller på att rinna mig ur händerna. Jag förstår dig och jag respekterar det du känner, men det känns hemskt att låta de onda krafterna vinna och ta ifrån dig detta. Jag älskar din blogg, din helg i bilder, dina sammarbeten, dina tips och intressanta reflektioner om saker och ting. Kanske att kontrollera kommengarsfältet på något vis kan vara lösningen? Antingen någon som kontrollerar det eller på något annat vis genom modering. Värt att fundera över!! Och att obehindrat spärra IP adresser som sårar, men det kanske du redan gör. Kärlek till dig <333

  1. Den här kommentaren sa verkligen allt jag kände! Kommenterar heller aldrig, men blev lite panikslagen nu när du funderar på att sluta. Jag älskar verkligen din blogg och tycker att den peppar, inspirerar och muntrar upp dagligen. Jag tycker verkligen att du ska ta hjälp av någon som godkänner kommentarer år dig, som vet vad du vill ha för klimat här inne och vilka kommentarer som inte gör någon nytta för varken dig eller någon annan. Heja dig!!!!!

   1. Håller helt med ovanstående! Har heller aldrig kommenterat. Detta är den enda blogg som jag verkligen följer, skulle vara otroligt tråkigt om du slutar men förstår samtidigt dina känslor. Hade själv haft svårt att orka, skulle jag tro. Massa kramar till dig, det du gör är bra!

 12. Bästa Michaela!

  Jag har läst din blogg sedan forever, lyssnat på alla dina podavsnitt både med Dasha och Hamilton. Jag har läst massor med bloggar genom åren men din är den enda jag hållit kvar vid kontinuerligt. Jag skäms ofta över att jag konsumerar allt du gör men aldrig har lämnat en enda kommentar. FÖRLÅT FÖR DET. Jag vill bara säga att jag tycker att du verkar vara en fantastisk människa, att du är grym på ditt jobb och verkar vara en otroligt fin vän, flickvän, syster, dotter etc. Blir så fruktansvärt less på människor som försöker få dig (… eller någon annan de inte känner) att tvivla på det! Vad fan hände med systerskapet?

  Heja dig! Jag förstår om du tycker att det känns ovärt ibland, men förhoppningsvis kan alla vi som uppskattar det du gör få dig att tänka om!?

  Stor kram <3

 13. Hej!

  Först och främst, jag gillar verkligen din blogg! Tycker det är en härlig blandning av personlighet, bra språk på dina texter, djup och yta 😀 dessutom uppskattar jag verkligen att du uppdaterar precis lagom ofta!
  Jag hoppas verkligen att du inte slutar med det du gör, men det är ju viktigt att du trivs med ditt jobb.

  Jag uppskattar som sagt precis allt med din blogg, men något jag verkligen uppskattar är dina texter, så om du vill testa något nytt är det kanske att fokusera på någon/några korta krönikor per vecka? Jag tycker iallafall att det skulle vara tråkigt om du slutade med dem!

  Sen måste jag även säga att jag har precis upptäckt din och Hamiltons podd, och den är så härlig!

  Jag förstår om det är tungt och tråkigt om du får kritik, men du ska veta att vi är många som verkligen uppskattar det du gör! ❤

 14. Hej Michaela.
  Inleder med att säga att jag aldrig kommenterat på din blogg, eller huvud taget på någon blogg. Jag läser det jag gillar och din blogg har hängt med i mitt liv i ett par år. Jag lever inte det liv du har men jag gillar dina inlägg, sättet du skriver på och tankar. Ärligenheten och skörheten finns där.
  Visst, flertal gånger har jag velat skriva något men alltid har jag tänkt att det är så många som peppar och gillar dig och du fortsätter skriva så min kommentar känns överflödig.
  Min poäng är att …du har skrivit i 14 år, bloggen är en del av ditt liv. Den är du och du är den.
  det kommer ALLTID att finnas folk som vill kritisera. Hade moder Teresa haft en blogg, trust me, det skulle finnas folk där ute som skulle tycka att hon är bäst, inte bäst, tönt, bla bla blaaaaaa
  personligen blir jag så jävla trött på folk som hackar på vanliga stabila och sunda människor och bara för att ditt liv inte liknar deras så är det ”fel” eller whatever.
  Ett tips är att du låter någon annan läsa dina kommentarer. Sen typ 1-2 gånger i månaden sammanfattar den personen all kritik men framställer den som konstruktiv kritik. För att du vill veta och utvecklas ,men på så vis slipper du all skit och äckel folk slänger ut.
  Det är så lätt att sitta bakom skärmen och ha åsikter.
  Du är en person med känslor och detta måste respekteras. Jag känner din blogg men jag känner inte dig, jag har ingen rätt att läxa upp dig eller liknande.
  Ta hand om dig. Kram

 15. Du är helt fantastisk, klok och så viktig. Ger positiv energi varje gång du delar ett inlägg! Och det är så hemskt att du får stå ut med allt skit. Hur mår är det viktigaste <33333 även om vi är många många många som skulle sakna dig om du lämnade bloggandet! Och det finns ju som sagt fler kanaler, så man fortfarande kan få sin forni boost! KRAM

 16. Neej, sluta inte blogga! Tycker så mycket om ditt bloggformat som det är. Du är så fin och bra!
  Jag skulle önska om du skriva mer om yoga i dina vardagsinlägg, lite kort om din dagliga praktik, vad den väckte för tankar och känslor i dig just den här dagen osv. Gärna längre inlägg om yogan också, det inspirerar mig. Du inspirerar mig! <3

 17. Hej!
  Jag vet inte om detta är en möjlighet för dig, och det botar inte heller ”sjukdomen” (att folk f*n är galna) men du skulle kanske kunna ha någon annan som adminar kommentarerna? Som plockar bort personangrepp och idioti så att du slipper se det, men så att det konstruktiva och det härliga får plats. Så tråkigt att det ofta är den lilla andelen med puckon som får sätta så stort avtryck.

 18. Jättetråkigt. Jag är i en liknande situation i mitt jobb som ledare för ett litet företag. Jag har, för min egen del, kommit fram till att det får räcka. Människor som behandlar dig fult är något du inte ska acceptera. Livet är, trots allt, kort. Du klarar dig bra även utan bloggen. Frågan du ska ställa är: får jag eller förlorar jag mera genom att sluta blogga? Om du bestämmer dig för att sluta blogga är det ett stort och modigt val som du skall vara stolt över. Det är inte att ge upp, det är att välja vad som är rätt för dig och vad som för dig vidare.

 19. Älskar din blogg, precis som den är! Jag hoppas verkligen inte att du ska behöva ändra på dig pga idioter. Men skulle du ändra format blir det säkert också svinbra, eftersom du är du! ❤️

 20. Finaste du!!!! Blir då jävla trött på att som många andra skrivit att en lite klick människor som tar sig så stora friheter att sprida negativ energi på nätet. Du är så inspirerande och jag hoppas att oavsett vad du väljer att göra med din talang för att skriva och dela med dig, att du hittar den balansen du behöver för att må bra! Massa kramar och kärlek!

 21. Snälla sluta aldrig blogga. Din blogg har hjälpt mig så mycket och den är ljuspunkten på dagen. Har har följt dig i flera flera år genom allt. Från glamourama! Du är en fantastik människa och du inspirerar extremt många. Dina texter sätter ord på mina känslor. Jag är så glad att jag får följa din vardag och ha dig som en kompis på nätet.

  Ta hand om dig. Kram!!

 22. Du ska självklart göra det som känns bäst för dig. Kanske du behöver en bloggpaus och ladda batterierna lite eller så är det bara en förändring som behövs. Att gå runt och må dåligt ska du i alla fall inte behöva göra och jag hoppas du mår bättre snart och hittar en lösning för bloggen. Som någon annan skrev här i kommentarsfältet så finns det ju fler kanaler än bara bloggen som du kan använda dig utav och som förhoppningsvis kan få dig att må bra samtidigt som du når ut till oss läsare. kram

 23. Har läst din blogg i flera år, lyssnat på dina podcasts och läst Jag är inte perfekt tyvärr. Du var den som hjälpte mig att förstå att jag har ångest och du har varit ett stort stöd då jag lär mig att handskas med den. Jag tycker att du verkar vara en god människa, och så skriver du otroligt fint. Önskar dig det bästa <3

 24. Åh mickis min bästa bloggare! Har hängt med sedan rar-tiden & vill bara säga att du inspirerar mig dagligen! Låt någon moderera kommentarerna eller stäng av dem helt , diskussion kan finnas på Daily Forni? Där givetvis skräpkommentarer bör filtreras bort. Utan att veta tror jag att vi är flera tusentals som bara läser utan att ens nånsin läsa kommentarerna därav tycker jag de är helt onödigt att ge möjligheten att kommentera om vissa får dig att må dåligt. Bestämmer du dig för att sluta blogga för att det känns rätt – givetvis ska du göra det! I slutändan är det viktigaste att man mår bra ❤️ All kärlek till dig genomfina människa!

 25. Så himla tråkigt att läsa detta – att du ska behöva känna såhär. För mig har din blogg alltid varit en plattform för trygghet, du har ett enormt lugnt och starkt sätt som smittar av sig genom datorn och når ut – iallafall till mig. Jag vet inte hur många bloggar jag läst men din är en av få jag verkligen håller fast vid. Är inne här varje dag, säkert flera gånger om dagen. Kommenterar sällan de bloggar jag läser men det här kunde inte få gå obemärkt förbi. Du är en inspiratör Mikaela! Dina ord – ditt skrivande och ditt sätt att sätta ord på känslor är så unikt och magiskt! Du berör så många och inte minst mig! Du blandar högt och lågt precis i lagom mån. Om det är 10 som kommenterar elaka kommentarer så lovar jag att vi är 10x så många som har inspirerats av det du skrivit. Som förstår – kanske inte alltid håller med – men berikas av ditt kloka genuina sätt och tar till oss av din point of view. Tack för att du är du och för att du är ärlig med det här – jag hade varit en av de som verkligen hade saknat din blogg om det kom till det. Massa kramar till dig!

 26. Michaela, vill bara skicka ton av värme och kärlek! Älskar din blogg som är fylld med allt mellan himmel och jord, precis som livet. Och jag blir så ledsen över att det finns så mycket idioter som sprider dålig energi och sårar.

  Men det är ditt liv du delar och man ska aldrig göra något för andra som sårar och tär på en själv. Du är det viktigaste i ditt liv. Heja dig!

  Stor kram <3

 27. Imponerade att du orkat så länge, jag är dock tacksam att du gjort det. Har läst din blogg kontinuerligt i flera år och du är nog den enda, läser nämligen inte bloggar dagligen. Har flera gånger funderat över varför jag klickat in på din blogg, och har endast kommit fram till ett svar – att jag alltid mår bra av det. Det är någonting om hur du uttrycker dig, hur du delar med dig av vissa bitar av ditt liv och att du självklart inspirerar. När jag säger att du delar med dig av vissa bitar av ditt liv är det att du har förmedlat en känsla av livet i stort(och att du tar jättefina bilder) men det har alltid känns äkta och man har känt livet mellan bilderna i exempelvis ”min helg i bilder”.
  Att människor kommer med spetsiga pekpinnar och osköna och aggressiva kommenterar är jättetråkigt, man vill ju verkligen veta hur de egentligen mår. Men men.
  Kommenterade nog mest för jag vill att du ska veta hur grym du är och att jag på något märkligt sätt har funnit en trygghet i att konsumera det du publicerar i form av podd, blogg etc. Speciellt när det blir en vana(podden på söndagar och min helg i bilder etc).
  Vet inte vad jag vill komma med kommentaren riktigt, det är nog bara en blandning av tacksamhet och beröm. Ta hand om dig, det är det absolut viktigaste!!

 28. Det är fan i mig inte okej det här. Ingen ska behöva må så. Jag måste bara säga att det i min värld är anmärkningsvärt att människor lägger ned så mycket tid på att ”kritisera” (ja, många gånger är det ju bara förtäckt skit). Har jag en skiftande uppfattning brukar jag ofta rycka på axlarna och gå vidare, FÖR SÅ ÄR LIVET, inte vara elak?? Blir så frustrerad. Skulle sakna dig som fan.

 29. Hej!
  Du kanske redan har tänkt på detta och kanske finns det uppenbara nackdelar som jag är för trög för att förstå, men skulle det fungera att ta bort möjligheten att kommentera inlägg? Tänker mig att man kanske skulle kunna byta ut det mot en funktion att typ kunna gilla inlägg eller ”kommentera” med typ känslo-emojis istället?
  Fattar att det kanske blir väldigt ensidigt, att du aldrig får svar eller feedback liksom, men man ska ju inte behöva stå ut med vad som helst heller. Annars är ju ett alternativ att du får anställa någon som kan godkänna kommentarer åt dig, så slipper du läsa allt hemskt själv i alla fall.
  Som du hör tycker jag absolut inte du ska sluta blogga i alla fall 🙂 Hoppas att det löser sig för dig, kram.

 30. Fina Michaela! Brukar inte kommentera och nu får jag dåligt samvete. Är det bara dåliga kommentarer du får? Så orättvist! Jag tror jättemånga läsare konsumerar utan att kommentera och är supernöjda. Snälla sluta inte blogga! Vi kämpar mot dom här hemska människorna tillsammans. Låt dom inte vinna. Säg vad vi kan hjälpa till med?!?! Stor kram <3

 31. Vi läsare måste bli bättre på att visa vår uppskattning. Vi bör därför kommentera inlägg med ett <3 för att visa att hur många vi är som tycker om det som skrivs. Vi måste se till att elaka kommentarer blir undangömda av kärlek

 32. Hej Michaela,
  Jag tror att jag kanske aldrig kommenterat på en blogg förut, jag är mer en av alla dem som läser och för en stund får en inblick i en värld som inte är min. Din blogg sticker ut ur mängden – på ett så oerhört bra sätt! Du verkar varm, omtänksam, känslig och stark och en så fantastik medmänniska till dina närmaste och faktiskt också till oss som läser här. Din blogg har gett mig både tröst, avkoppling, reslust och insikter.

  Oavsett ditt beslut hoppas jag du känner hur många fler vi är som är på din sida, än de som är på den andra sidan.
  Stor kram!

 33. Åh forni! Du känns som en klok stora syster och jag följer dina dagar med glädje. Såg dig för bara några dagar sen ute på stan med D, ville gå fram och tacka för en så bra blogg och podd men ville inte störa er. Önska jag gjorde det för tror aldrig jag kommenterat i bloggen tidigare och gett dig den pep du ger mig. Systrar står bakom varann och pushar varandra. Jag hatar denna falska bild som finns på nätet, att alla kan gömma sig bakom en skärm och flöda negativ energi. Så jag förstår dig. Jag äcklades av mig själv för många år sen, tyckte jag var ful tjock korkad osv. Jag läste din bok och tog steget till att börja gå i terapi. Du inspirerade mig till att göra det, du fick mig att rädda mig själv. Strax efter det åkte jag ut och reste och släppte all prestations ångest. Jag vågade släppa mina tankar om att jag var korkad och oduglig och vågade börja läsa på universitet. Jag tog tag i mina matvanor och är idag 90% vegetarisk (tack vare dig och några andra influensers) och är idag nöjd med min kropp och är stolt av att se mig själv i spegeln. Jag vill bara att du ska veta att du har påverkat mitt liv mer än vad jag själv kanske förstått. Din bok ligger i mitt sängbord, och ikväll ska jag läsa den för jag har haft ångest hela dagen. Jag ville bara ge något litet eftersom du har gett mig så mycket! Många styrkekramar till dig

 34. Alltså denna pestiga ”Bloggbevakning”. Genomruttet. Korkat. En hatfylld person som ligger i fejd med allt och alla i livet. Att hon + svans ska vara skälet till att du mår dåligt och överväger att sluta blogga – nej, det är inte rättvist.

 35. Jag har följt din blogg i flera år nu och din blogg är den enda jag läser flera gånger dagligen. Du ger mig alltid positiv energi och glädje. Du är så klok, omtänksam och fantastisk. Jag är tacksam som får ta del av dina tankar, känslor och erfarenheter. Tack för det. Många kramar

 36. Fina, fina du,

  Jag är idag 33 år gammal och har löst din blogg sen du startade i princip. Tyvärr så har jag aldrig kommenterat här och visa krälwk då och då och den uppskattning du verkligen förtjänar!! Du har hjälpt mig så enormt mycket på alla plan, genom sitt sätt att vara personlig – då det blivit lätt att känna igen sig och förknippad med. Jag har följt med dig under din resa, -i dina med och motgångar. Därför hoppas jag att du även i denna motgång kommer ur den starkare än någonsin och på något vis lyfter dig ovanför dessa hatiska kommentarer, för att kunna se ner på dem och inse att din plats är bland molnen och deras under marken. Jag bor inte i Stockholm men arbetar här och brukar promenera förbi Linnégatan på morgonen och har sett dig ibland. Ibland har jag spontant velat hälsa—för jag känner ju dig tänker min hjärna spontant- jag känner ju den där vackra, kloka och varma kvinnan som går där! Den inser jag att det inte är så smart ändå (haha). Du känner ju inte mig—det jag vill säga är ett innerligt tack för att du delat med dig av dig själv på alla vis, så att vi läsare verkligen fått lära känna dig- trots att det inte kan begäras av dig.

  Vill skicka över massa kramar från mig! Uppskattar att du delar med dig av dig själv såsom du gjort<3 Hejja dig

 37. Din blogg är så mysig. Blir glad varje gång jag går in och det är ett nytt inlägg att läsa. Du inspirerar och gör mig glad. Hoppas att du fortsätter, det är ju en av de bästa stunderna på dagen att läsa din blogg! Stor kram!

 38. Jag förstår också givetvis att det måste vara så påtagligt och frustrerande så kag vill ejgentöigen bara skriva att jag respekterar det men tycker samtidigt att du är så viktig, klok, inspirerande, stark och en underbar förebild både för unga kvinnor samt kvinnor i din och min ålder. Jag går ofta in på sin blogg och känner mog starkare, mer rätt och mindre ensam i mina känslor och det vill jag tacka dig för. Du och sitt bloggutryck är så viktigt, kanske viktigare än du tror! Så många Kramar till dig kära Michaela!

 39. Jag som läsare har även märkt av denna negativa energi som existerar i kommentarerna. Precis som du skriver att allt du gör blir fel – precis det upplever jag att dessa idioter som kommenterar tycker. Det spelar ingen roll vad du bloggar om – de hittar alltid fel. Skapar problem som inte finns. Skapar konflikter. Konflikter tar energi. Till slut orkar man inte. Det är så j*vla tråkigt med dessa människor som bara ska förstöra och spy galla på allt och alla omkring sig. Hur löser vi problemet och tar tillbaka vårt älskade forni.se? Har du någon laglig rätt till att inte bli omnämnd på BB? Tror nämligen en stor ström av idioterna kommer därifrån… Eller stäng av kommentarsfältet? Tråkigt men…

 40. Låt en assistent moderera kommentarerna så läser du enbart de som godkänts och slipper läsa de dåliga kommentarerna!

 41. Älskar att du är så himla öppen och ärlig! Det skulle vara tråkigt om du slutade blogga men jag förstår dig helt och hållet om du känner att det inte är värt det längre. Jag blir bara så arg att folk verkar ta sig rätten till att trycka ner dig hur de vill bara för att du är en offentlig person och ska ”kunna ta det”. Herregud du är en människa precis som alla andra och måste inte alls ta åt dig kritik. Det är din plattform, ingen annans. Du bestämmer vad du vill göra med den.

 42. Hej Forni!
  Blev såå ledsen av att gå in o lösa detta inlägg! Förstår till fullo att du inte orkar blogga mer när såna tråkiga kommentarer raslar in. Men kom ihåg att vi är såå många som älskar det du gör!
  Skickar en stor cyber kärlekskram till dig! <3<3<3

 43. Blir så himla ledsen av det här. Den där känslan när man blir ledsen av att se sig själv i spegeln.. önskar att ingen någonsin behövde känna så. Och jag blir så arg över att andra människor har gjort det här mot dig. Jag vet inte hur du har känt om dig själv innan men jag har fått känslan av att du brukar vara snäll och försöka vara kärleksfull mot dig själv. Jag hoppas att du kan hitta tillbaka till det<3 Jag skulle önska att det inte var du som behövde göra en förändring, att stämningen på internet och inställningen om att det är okej att skriva sårande saker till personer bara för att de är offentliga ska förändras istället. Men hur vidrigt det än är så ser det ut så just nu, så du måste göra det du behöver för att ta hand om dig själv. Det är DU som är det absolut viktigaste här, och om din psykiska hälsa påverkas negativt av det här så måste du göra vad du kan för att förändra det. Om det innebär att sluta blogga/ändra ditt sätt att blogga på så tycker jag att du ska göra det. Om du behöver tid att samla dina tankar och bestämma vad som känns bäst så ta den tiden, ta en bloggpaus om du känner att du behöver. Kanske är sluta blogga det rätta, kanske inte. Vad du än bestämmer dig för så är det rätt val om du känner att det är det bästa för DIG och ditt välmående.
  Jag tycker att du är en helt fantastisk person med fina värderingar och fötterna på jorden. Du har ett gott hjärta och en stark själ. Du är en stor inspirationskälla för mig och jag skulle såklart sakna dig om du slutade blogga, men jag skulle också stötta dig i ditt beslut. Det är som sagt du och att du mår bra som är det allra viktigaste<3

 44. Går igenom en lång period av utmattning och psykisk ohälsa och varje morgon längtar jag tills att läsa ditt första inlägg när jag äter frukost. Vad det än handlar om. Här inne är det aldrig någon hets eller press eller inlägg som skapar ångest utan känns som en mjuk plats på internet.

  Hoppas du kan hitta någon som kan sålla bort dåliga kommentarer. Yttrandefrihet gäller inte människor som bara vill klanka ner. Så sätt stopp!

  <3

 45. Fina Michaela, jag har läst fin blogg nu i över 10 år och håller med ovanstående om lugnet och värmen som infinner sig när jag klickar in mig här! Otroligt tråkigt att avundsjuka personer ska försöka trycka ner dig genom att vara såhär elaka. Jag hoppas innerligt att klimatet här inne återgår till det normala så du hittar gnistan igen!! Ditt sätt att skriva på förtrollar mig varje gång och jag blir väldigt inspirerad av alla dina texter, oavsett om det är i bloggen, krönikor eller dina böcker. Keep up the good work!

  Cyber kramar till dig!!

 46. Finaste Forni! Din blogg ger så otroligt mycket inspiration till många tjejer. Din röst är så viktig! Snälla tysta inte den för en liten skara försöker göra det. Det är dock helt förståeligt om du beslutar dig för att göra det, der viktigaste är att du mår bra. Men vore verkligen så tråkigt. Kan inte på Theres eller någon sköta dina kommentarer? Så kan hon förmedla utvecklande kritik men ta bort trollen? Tycker du fortfarande att bloggandet är kul förutom de missunnsamma kommentarerna så går det att lösa! Om du ändå vill förändra så kan du göra det! Jag hade tyckt det vore kul om daily forni blev lite mer typ GOOP-aktigt. Men mer personligt! Det är ju framför allt dig man inspireras av! Massa kärlek till dig, som har gett oss läsare så mycket <3

 47. Hej Michaela!

  Jag har läst din blogg i flera år nu (ett fåtal av de jag fortfarande läser) men aldrig kommenterat innan. Jag vill mest bara titta in och säga TACK. Du inspirerar på så många olika plan, allt från dina tankar du delar med dig av, från matinlägg till senaste mode.
  En sak jag uppskattar & jag tror personligen gör att jag fortfarande kikar in på din blogg – är att du verkar vara en så genuin och fin person. Med fötterna på jorden & stort hjärta. Det lyser igenom så starkt. Inte alltid perfekt – som du själv uttrycker det – men vad gör det? jag känner igen mig mycket i dig! I dina känslor & i din ångest.
  Så tråkigt att du ska behövas omkringas av så mycket negativitet. Tyvärr tror jag många gånger att det är den som hörs – även om det är en minoritet.
  Som sagt, jag är en av vad jag kan tänka mig väldigt många som tittar in flera gånger i veckan men aldrig kommenterar, som uppskattar vad du gör- men vi hörs inte.
  Ville mest bara att du ska veta hur mycket jag uppskattar din blogg och det jobb du lägger ner/lagt ner 🙂 sen ska man alltid lyssna på sig själv och göra den själen mår bra av.
  Stor kram!

 48. Jag har aldrig någonsin kommenterat en blogg men för första gången känner jag mig tvungen. Jag vet inte hur jag ska förklara hur mycket det du skriver betyder för mig. Kanske förstår du om jag säger såhär: Jag läser många bloggar dagligen och jag avslutar alltid med din för jag får alltid en bra känsla i magen när jag har hälsat på här hos dig. Och jag tror inte att jag är ensam om att känna såhär. Du är så jäkla vettig så hur du än väljer att göra blir det bra. Tack för att du är du och för att du delar med dig av dig själv. <3

 49. Som så många andra här inne… Har läst din blogg sedan kanske 2008 då högstadiet var skit och du var en sån stor härlig inspiration. Har lyssnat på alla dina poddar och även om jag i dag inte längre följer blogg-svängen hos andra lika kontinuerligt så är DIN blogg alltid den enda jag vill fortsätta gå in på. Tycker det är fruktansvärt trist att du ska behöva ta emot så mycket skit mitt bland all kärlek som också finns. Förstår att det måste vara otroligt påfrestande, och kanske är det dags att hitta ett annat sätt att förmedla allt det fina som du gör. Vad jag ville säga med detta inlägg är att du kommer alltid vara en stor förebild och sprida så mycket glädje hos mig och många, många andra. Så oavsett vilket, förstå vilken underbar kvinna du är och låt dig inte tryckas ner! <3 Kramar

 50. Började gråta när jag läste detta (mens på g, haft en dålig dag osv). Men blir så less att det finns människor som är så elaka. Jag förstår verkligen inte vad poängen med det är. Och tycker så synd om dig att någon indirekt kommer till din digitala arbetsplats och bara är otrevliga. Förstår mig inte på sådan människor.

  I vilket fall trogna läsaren inom mig vill skicka en kram och hoppas att du hittar en lösning som känns bra för just dig <3 någonstans så ska man ju trots allt alltid hålla sig själv om ryggen!

 51. Jag tycker otroligt mycket om din blogg och du verkar vara en så fin person! Hade varit himla tråkigt om du slutade blogga! Men det viktigaste är att du mår bra ❤️

 52. DU ÄR GRYM!! snälla sluta inte blogga, din blogg hjälper så många!:) tänk på alla oss som ger kärlek och som älskar din blogg ❤️❤️❤️❤️

 53. Micis!
  Jag har läst din blogg ända sedan RAR tiden. Sett allt du gör, från klipp på youtube till glamourama till att kika in här varje dag. Mitt tips är att du låter någon godkänna dina kommentarer, tills stämningen kanske blir bättre framöver. Eller bara tillsvidare, och så kan du kika på dem bra kommentarerna, eller liknande.

  Din blogg är min absoluta favoritblogg. Blir så lycklig och känner liksom YES när det väntar ett långt inlägg på din blogg som man inte hunnit läsa: gärna text om kärlek, sorg, känslor, glädje, funderingar eller annat djupt som bara du kan förmedla så jäkla bra och ärligt. Ditt sätt att skriva är helt magiskt. Mina favoritinlägg hos dig är dem du skriver till Damon när ni firar er årsdag: alltså wow. WOW. Rysningar!

  Eller dina vänner inlägg, där du liksom rakt upp och ner bara häller ut din kärlek till dina vänner och förvandlar det till perfekta ord som vi som läsare får ta del av helt öppet. Hur lyxigt! Hur mysigt!? Mycket.

  Dina inlägg om att du inte alltid mår så bra, att livet ibland kan gå upp och ner.. den igenkänningen man har till dem testerna är värd guld. Man känner någon sorts tacksamhet att man inte alltid är själv. Att alla kan ha bra eller dåliga dagsr, tillochmed underbara Forni.

  Och min-helg-i-bilder inläggen. Orkar inte – SÅ bra. Så rakt igenom äkta och liksom..spännande. Vill läsa ALLT om hur du kände när du åt en ny maträtt. Det är bara du som kan sätta så bra ord på något så simpelt men ändå så viktigt som en god middag.

  Sluta inte blogga. You can do it! Vi är så många som står bakom dig, som står med dig.

  Du är bäst bäst bäst!
  Kram

 54. Jag älskar din blogg, och tycker den, och du är fantastisk! Din blogg är min favorit, och har varit det i något år nu.
  Gör det som känns rätt för dig, och som får dig att må bra. Stor kram

 55. Älskade Forni!!! Lyssnade precis på senaste podd avsnittet med dig och Hamilton. Älskar er. Ni utstrålar sån jävla girl power! (Samt att jag har använt ordet sprallig, ni sköt mig på fläcken hahah!!) Har följt dig sedan högstadiet och du har verkligen varit och är en stor inspiration, men allt det du gör. Från poddar (lyssnade även på dig och Dasha way back in time) till dina texter och din stil. Du är så klok och fin. Jätte tråkigt att du känner att bloggen inte är lika rolig längre och att det tar mera än vad det ger. Känn efter vad som känns rätt för dig, för du är viktigast. Om du bestämmer dig för att sluta blogga kommer du definitivt bli saknad. Ta hand om dig härliga du! DU ÄGER!! Massa kramar!!

 56. Alltså jag blir så JÄVLA ledsen när jag läser det här… stor kram, gör det som känns mest rätt i magen men fasen vad jag hoppas att du aldrig slutar blogga, alternativt att du en dag kommer tillbaka till bloggen <3

 57. Bästa Forni, sitter med gråten i halsen efter att ha läst detta. DU FÅR INTE SLUTS BLOGGA. Jag förstår att det är fruktansvärt påfrestande med dessa personer som hela tiden ska skicka pekpinnar men jag hoppas verkligen att det finns ett sätt att hantera det. Jag tycker att du sköter det ”exemplariskt” med att bemöta kritik och att ditt inlägg när du förklarade hur du tänkte med ditt matinlägg var helt rimligt efter vissa personers kommentarer. Vem vill inte försvara sig när man får kritik? Tror det är väldigt få som bara tackar och tar emot kritik gång på gång. Att försvara dig själv betyder inte att man heller säger att den andra personen är helt ute och cyklar utan bara att man själv har en annan syn på saken. Snälla, fortsätt med det du gör. Det finns ingen blogg som din, ingen som berör på det sättet som du gör. ❤️

 58. Kärlek till dig Michaela! Glöm inte att 98% av alla oss här inne gillar dig och det du gör! Du inspirerar mig och många andra med dina sunda värderingar och din inställning till bl.a. mat, välmående och självkärlek. Jag älskar dina texter här på bloggen (skulle till och med säga att du är en av mina favoritförfattare) och skulle bli väldigt ledsen om du bytte till en mer generell och opersonlig ton.

  Kom ihåg att ditt välmående bör sättas i första rummet!

 59. Men åh nej. Vad hemskt att du känner så, du som driver en av dem mest harmoniska bloggarna någonsin kanske? Går alltid in här och läser när jag känner mig stressad och känner mig alltid bättre efteråt. Du är fantastisk Michaela, glöm inte det!<3

 60. Hej! Fy vad tråkigt att du känner såhär. Jag förstår dig fullt ut på ett sätt men kan även förstå den andra sidan på ett sätt, den som ifrågasätter och kritiserar. Sen håller jag med om att kritiken inte framförs snyggt alla gånger, eller kanske väldigt sällan. Samtidigt så tycker jag att influencers, som har en sån otrolig makt, framförallt över unga människor, måste kunna ifrågasättas och granskas precis som ett stort företag med den makten skulle göras. Men det blir ju så fel, för du, som du skriver, är bara en person och jag förstår helt att det blir tungt, jag skulle själv inte palla en sekund. 🙁

  Nej det är fan svårt detta alltså. Hoppas du kommer fram till något som känns bra. <3

 61. Gå på magkänslan och gör det som känns bäst för DIG (!) Vi lever i ett samhälle där det är normalt att byta jobb efter 2-3 år, så varför skulle inte du kunna sluta blogga efter 14 om det är det du vill? Känn inte att du måste göra något för någon annans skull än din egen.

 62. Hej! Jag har en pytteliten blogg med kanske 100 läsare om dagen, jag har fått kanske 5 oschyssta kommentarer sammanlagt och dessa gjorde mig så ledsen att jag inte kunde sova på natten.

  Men nu har jag stängt ner kommentarsfältet i ett år och det är de bästa jag gjort. Så skönt att slippa klumpen i magen så fort jag såg att jag fått en kommentar, även om majoriteten var positiva. Så ett tips! Men de kanske är svårare för dig som har fler än 100 läsare.. 😅

 63. Åh, jag tycker att det är så tråkigt att elaka kommentarer kan få sån här inverkan 🙁 Samtidigt så är det såklart helt förståeligt, och jag tror inte många kanske förstår i vilken utsträckning du får ta emot kommentarer som ingen ska behöva ta emot. Jag älskar din blogg och hur den är utformad och har alltid gjort, men om du behöver göra större ändringar för ditt eget måendes bästa så är jag med dig <333

 64. Hej!
  Jag har ju nyss hittat din blogg efter att ha läst din bok. Kände bara att jag vill kommentera ditt inlägg. Det är verkligen skittråkigt att vissa människor inte bryr sig om andra tillräckligt för att visa en grundläggande respekt, men det är dem själva det i grunden handlar om och du ska inte behöva låta dem ta din energi. Du verkar vara en person med stort hjärta och det är ju inte konstigt att du tar åt dig av kritik du får. Glöm bara inte att det finns många andra människor härute i världen också – människor som uppskattar det du skriver och som stöttar dig och vill dig väl! Hoppas du kommer fram till något som känns bra för dig.
  Styrkekramar!

 65. Så tråkigt att höra!! Hoppas såklart att du väljer att fortsätta.
  Jag har märkt att många av de amerikanska bloggarna inte är lika personliga utan snarare fokuserar på mode/restips/inredning/artiklar och dylikt. Det kanske går att gå åt det hållet? Spana in t ex Galmeetsglam.
  Kramar!

 66. Din blogg er helt fantastisk, og et høydepunkt i en ellers vanlig hverdag. Det kommer til å være et stort tomrom dersom du bestemmer deg for å slutte og blogge. Jeg har aldri kommentert på en blogg før, men nå var det på tide. Du gir meg et innblikk inn i mitt drømmeliv i Stockholm som jeg aldri kan få da livet mitt er i Oslo. Vær så snill å tenk nøye gjennom dette og husk på hvor mange vi er som elsker bloggen din som sjelden kommenterer <3

 67. Jag respekterar dig och kan inte ens tänka mig hur tufft det är att få ta emot sådan kritik varje dag. Vill ändå att du ska veta att vi är betydligt fler människor som klickar in sig på din blogg varje och älskar varenda inlägg!❤️ Du har den bästa blogg jag någonsin följt! Skulle sakna den enormt!

 68. Michaela! Du är HELT fantastisk! Men jag förstår att det är oundvikligt att känna som du känner, man är bara människa. Kan inte alla ni som känner att ni absolut måste skriva elaka och kritiska kommentarer som inte ger någonting skriva av er i era anteckningar istället. Vad får er att göra något sådant mot någon annan? Väx upp snälla.

  Jag älskar din blogg och allt du skriver, det är som ingen annan lyckas göra och jag är så tacksam för att det finns någon som du att följa och läsa. Kom ihåg det!

  Om de ändå fanns ett botemedel mot troll och elaka kvinnor.

  Kram

 69. Klimatet på internet nuförtiden är horribelt!!! Tycker det är så synd om detta skulle få dig att sluta blogga, men bara du kan veta vad som är bäst för dig!!

  Jag kom och tänka på att Therese Lindgren helt enkelt stängde av sin kommentarfuktion under en period. Det låter ju väldigt tråkigt och drastiskt, men vill minnas att det fick stor effekt! Det är iallafall mitt förslag, stäng av skiten och om du skulle öppna den igen – skaffa någon annan som godkänner kommentarer åt dig och se till att du bara får ta del av det positiva.
  Det är din blogg, din plattform, du har ingen plikt att lyssna på kritik och kommentarer. Detta är din plats där du bestämmer. Precis som att vi inte låter någon annan utomstående klampa in i våra hem eller på våra fysiska arbetsplatser och komma med kommentarer kring hur vi har det!!!

  Du är så jävla bra, bäst och häftig, med eller utan blogg!!!!

 70. Hey! Du ar grym och det jobbet du gor inspererar och far mig och Mina tjejkompisar att ha intressanta och roliga samtalsamnen. Det du pratar on, blogg, podd visevarse, ar grymt. Burkar alltid namna dig och at jag tycker du ar so Klok. Du inspererar massor, tack!!!
  Massa kramar

 71. Jag älskar din blogg och har följt den i en massa herrans år nu, hoppas verkligen att du fortsätter. MEN bara om du mår bra av det, om du inte mår bra så fuck it, tänk vilket nytt äventyr det kan bli att testa att leva utan blogg! Även om vi kommer att sakna dig <3

 72. Fina Michaela! Din blogg berör och din genuina framtoning gör skillnad. Även om jag inte heller reagerar på saker som negativa läsare gör, så växer du i mina ögon varje gång du bemöter detta. Med det sagt innebär det inte att du behöver låta dessa negativa flöden ta över din inspiration, utan glöm inte ditt inre flöde – hur det kan visa vägen. Kram <3

 73. Hej fina du! Har läst din blogg sedan du började och det känns som bloggen tagit en annan riktning. Kanske är det din lust som genomsyrar den att du inte tycker det är lika kul längre och behöver ta ett nytt steg? Jag saknar mer fina poetiska texter som var det som särskiljde dig förut. Jag vill inte kritisera dig utan bara säga vad jag tycker var bäst med din blogg 🙂 Ta en paus kanske? Prova något annat och se hur det känns? Man ska inte må dåligt över sitt jobb utan då är det bara att leta sig vidare.. Stor kram!

 74. Det känns så otroligt orättvist att en av de finaste platserna för mig att vara på varje dag är din blogg, och att du inte får känna detsamma <3

 75. Hej, jag tror jag är en av få manliga bloggläsare till dig. Gillar dina texter och du är mycket duktig på att sätta ord på känslor, kan du inte stänga av kommentarsfälten så att det inte går att kommentera? Så kan du fortsätta blogga för oss som uppskattar det o på så sätt kanske ”rensa bort” de bittra då de förstår att man inte kan kommentera? Jag jobbar själv på en snabbmatskedja och fan vad svenskar är otrevliga även irl, man märker tydlig skillnad på en turist och en svensk i bemötande o respekten man får. Ibland får jag lust att säga upp mig bums så förstår dig.

  Kämpa och vi är många som står på din sida!

 76. Ville bara säga att din blogg är min absoluta favoritblogg! Skulle kännas så tomt utan den. Men förstår självklart om du inte vill/orkar. Men jag hoppas du hittar ett sätt att fortsätta! Kramar

 77. Neeeej!!! 🙁 Tänk på att alla som oftast inte kommenterar älskar din blogg!!! Vi alla borde visa mer hur mycket vi tycker om dig så du får en realistisk bild som återspegalr värkligheten. Men förstår såklart att det måste vara jättesvårt för dig <3 Massa kramar från en som följt dig i sen starten <3 <3

 78. Usch vad jobbigt med så många kritiska kommentarer. <3 Jag tror att många här tycker om din blogg så mycket för att de känner igen sig, det gör i alla fall jag som är känslig, HSP och tycker att all press man kan känna på sig är jobbig. När människor som är mer hårdhudade gör sig hörda här och förväntar sig att man ska vara precis som dem, så blir det så fel. Det här är ju inte ett debattforum där tonen ska vara hård och saklig, utan en personlig plats där vi som känner igen oss i dig vill vara delaktiga, mötas och följa din resa. Jag tycker det vore jättetråkigt om du skulle sluta blogga, verkligen jättetråkigt. Samtidigt förstår jag att du inte orkar all kritik. Kanske kan du ändå försöka ta makten över tonen här inne? Sätta upp regler för hur man beter sig och uttala syftet med interaktionen här, och ta bort kommentarer som inte bidrar till det. (Såklart kan vissa inlägg vara av mer diskussionskaraktär, som bjuder in till sakliga och bestämda åsikter) En positiv anda och en mjuk, välmenande stämning i kommentarsfältet tror jag på sikt kommer att få bort flera av de negativa kommentarerna, då de inte passar in i den befästa positiva stämningen. Och bär med dig i hjärtat att det finns så många som tycker om dig och älskar den här bloggen <3

 79. Michaela, du är den som har bloggat i 14 år! Det har inte de hemska människor som sitter å kommenterar elaka saker i ditt kommentarsfält. Kan inte andra bloggare stötta dig i detta? Hur hanterar Isabella Löwengrip denna hemska miljö? Jag är ett stort fan av dig och tycker du är en utav de bästa bloggarna som finns där ute. För att du blandar känslor med mode, inredning och livet i det hela. Så homogent som det kan bli.

  Men som sagt, kom ihåg att du är den som sitter på kompetensen av denna bransh, du var ju med och startade den! Därför vet du bäst. Och du är bra precis som du är, skit i vad andra säger. Vi kvinnor upplever att vi alltid måste försvara oss, för allt vi gör. Men nej, det måste vi inte! Vi är grymma ändå. PUSS.

 80. Michaela!!! Jag älskar din blogg och den ger mig så mycket energi och inspiration <3 och jag stöttar dig i vad du än väljer att göra!! Styrkekramar på vägen <3

 81. åh jag blir så ledsen av att läsa det här. Jag har följt dig i flera år och får alltid en sån fin känsla av att komma in här. Jag läser inte många bloggar men du känns så olik alla andra, så äkta vilket jag uppskattar så mycket. Det är så himla synd att det ska gå så långt att du faktiskt ska sluta med en del av ditt jobb på grund av hatiska människor. Jag tror inte att dom här människorna förstår bättre,dom har inte kommit längre än så. Dom är trasiga och hatar på allt och alla så råkar du vara där som bloggerska så är det väl lätt att spy ut massa skit, jag menar hur kan man seriöst hata på någon man inte ens känner? Vill inte ens veta hur dom här människorna ser på sig själva. Anyways, det måste finnas någon lösning, för att du ska inte behöva ge upp något på grund av hat från andra. Givetvis måste du må bra samtidigt.

 82. Det vore SÅ tråkigt om du slutade blogga, jag gillar din blogg mest av alla jag läser för att den är genuin, härlig och inspirerande. Om det i framtiden är flera som skriver något som gör att du tänker att dom missförstått hur du menade tycker jag det räcker med en enkel mening i slutet av ett blogginlägg om något annat där du förtydligare innehållet i det förra – inte långa utläggningar. Inte för att som du skriver det skapar dålig stämning, utan för din egna skull – du är inte skyldig någon det. Jag älskar din ärlighet i bloggen och i podden och det vore verkligen en förlust om du slutade blogga så som du bloggar idag. Unna dig fina dagar över påsken och kom tillbaka med nytt perspektiv där du ser den sortens kommentarer för vad dom är – människor som är olyckliga och avundsjuka. Dvs har inget med dig som person att göra. De lämnar sådana kommentarer var de än befinner sig i livet och på internet. <3 <3 <3

 83. Men ååååå! Din blogg är magisk och så sjukt viktig. Hade ingen aning om att du fick såna stora skopor skit kastat på dig! Ville ge förslag på lösningar, men fattar samtidigt att suget kanske inte kommer att fyllas på av det. Så jag säger: Du är helt fantastisk och jag hoppas att vi får ha dig kvar i den här formen. Älskar din ärlighet och ditt suveräna sätt att skriva på. Jag kom på en grej! Lösenordsskydda bloggen? Gör det till en prenumeration som faktiskt inte alla behöver hitta in till – gör valet att följa dig mer medvetet.

 84. Hi Mikaela,

  Maybe it’s time to hire someone to take care of the editing of your comments? This way, you won’t have to see narky comments.

  I’ve heard of a number of bloggers resorting to this. Yes, it’s incredibly sad that that’s how it has to be, but it’d be a real shame if you had to quit doing something that you, at the end of the day, love doing.

  Take care of yourself.

  Lots of love,
  Anna.

 85. Blir så ledsen när jag läser detta Michaela.. Jag förstår att det känns som att kämpa i ständig motvind.. Men jag älskar din blogg och läser den dagligen. Älskar just för att den är som den är, personlig och mycket av dig! Förstår dig till 100% men hoppas att du ändå bestämmer dig för att köra på som vanligt. Du utmärker dig bland andra bloggare som har ”nishat sig” till modebloggare osv.

  Glöm inte att du är grym, underbar och inspirerande precis som du är! En stor förebild för mig.
  Stor kram till dig <3

 86. Fint att du kan känna efter och säga ifrån <3 Gör det som känns bäst. Tack för all tid som du lagt ner på att skapa din blogg, den är väldigt fin och som en person med HSP gör det mycket att kunna läsa det du skriver. Det är verkligen som dom andra har skrivit i kommentarerna, man blir himla lugn av att gå in här. Supertråkigt med näthat och allt, kritik är bra om den är konstruktiv. Annars är det verkligen bara så onödigt. Kramisar från Göteborg

 87. Du ska göra det som känns bäst för dig. Så synd att det blivit såhär 🙁 Vill iallafall tacka för en jättehärlig blogg som jag följt sedan rar-tiden! Kram och kärlek

 88. Så himla tråkigt att det alltid finns människor som vill förstöra för andra. Jag vill bara säga att jag klickar in mig på din blogg varje dag på grund av att jag mår bra av att vara här inne. Du skriver bra texter som har mycket tankar bakom. Jag har blivit sugen på att testa på yoga på grund av dig och har börjat spara i Fundler på grund av dig. Du gör bra förändringar med dina läsare. Tack för att du är du.

 89. Vad trist att hora hur vissa behandlar andra pa internet. Michaela – jag alskar att klicka in pa din blogg varje dag. Den ar sa full av inspiration, pepp och en harlig mix av humor och djupare inlagg. Det ar sa kul att se vad du hittat pa over helgen, vilka samarbeten du har och dina tankar pa diverse amnen m.m. Du ska gora vad som kanns ratt for dig, for bloggen ar inte vard att du ska ma daligt over, men jag hoppas lite sjalviskt att du fortsatter!

  Jag vill peppa alla har inne att borja skriva mer positiva kommentarer! Jag ar en av dom skyldiga som klickar in varje dag men lamnar sallan en kommentar. Men vad som da hander ar att de som klagar och gnaller tar over kommentarsfaltet, och det vill vi ju inte!! Det vore ju superharligt om vi lasare kan borja snacka mer i kommentarsfaltet och sprida karlek och gladje, sa de dar negativa / elaka kommentarerna inte tar sa mycket plats lange! Kram

 90. Du har varit stark som orkat men är ännu starkare som lyfter upp det till ytan. Som tillåter dig själv att fundera.
  Personligen älskar jag dina inlägg, stora som små! Om du väljer att pausa bloggen ser jag fram emot att fortsätta läsa dina krönikor på Daily Forni <3

 91. Du är en fantastisk förebild Michaela! Jag ser upp till ditt mod, ditt engagemang, din kreativitet och din medmänsklighet. Och jag inspireras av ditt sett att skriva på, dina outfits, resor och middagstips och ditt sett att prioritera ditt och omvärldens välmående.

  Skulle det inte kunna vara ett alternativ att ha kvar Diskussionen på Daily Forni för de som vill debattera & uttrycka sig (om vettiga saker som inte skadar folk så klart!) och sedan faktiskt ta bort möjligheten till att kommentera på dina inlägg?

  KRAM!

 92. Som många andra här så har jag nog aldrig kommenterat din blogg men det är den enda jag läser varje dag. Fruktansvärt trist att det är dom negativa kommentarerna som tar plats när vi är så otroligt många fler som tycker att det du gör är fantastiskt. En elak kommentar säger enbart något om personen som skriver den och inget om dig eller ditt arbete.

  Hoppas att du hittat ett sätt att fortsätta – om det är vad du vill <3 ett tips är att införa en sån "hjärta knapp" så att vi alla latmaskar som inte ger dig den kärlek du förtjänar via kommentarer kan visa att vi älskar dig och dina inlägg på ett annat sätt. Kram

 93. Blev så ledsen när jag läste det här. Kritiken du fått den senaste tiden är så omotiverad, folk letar fel och väljer att tolka saker negativt. Så tråkigt.
  Har läst din blogg i många år och har alltid känt en så mysig, lugn och fin känsla härinne. Följ ditt hjärta, det kommer att bli bra vad du än bestämmer dig för <3

 94. Det vore så tråkigt om du slutade blogga, du är verkligen så äkta, gör precis som du vill och verkar ha en sund och ganska vanlig vardag om man jämför med många andra stora bloggare som bara flyger och flänger. Till dig kan man så lätt relatera, du skriver om alla lyckostunder men du vågar också öppna hjärtat för oss alla som sitter på andra sidan skärmen då du mår dåligt, Det visar att du verkligen är som oss alla andra, coh jag tycker det åar så modigt av dig och peppande för oss alla andra att orka gå vidare i livet.

  Jag förstår dock bra att det inte känns bra längre då folk bara tvivlar på och trycker ner det du gör, skriver och hur du lever. Har folk lixom inget bättre att göra?? Jag vill dock tacka för den bästa bloggen, din blogg är verkligen den sista jag skulle sluta läsa. Mycket bubbel och kramar till dig!

 95. Det som är så sorgligt med bloggbevakning är att hon drar sina egna slutsatser och försöker få folk att gå på hennes linje. Vilket hon också lyckas med. Skulle aldrig vilja hamna under hennes lupp. Se bara på Isabella, hennes hat mot henne är vidrigt! Men hon älskar väl alla hemska kommentarer annars hade hon väl plockat bort dom.

 96. Gud så trist att andra människor ska dra ner dig och ditt drömyrke. Jag älskar verkligen din blogg och önskar kanske att du kunde pröva hur det kändes genom att stängs av kommentarfältet till en början och känna av hur det känns. Oavsett hur du gör så stöttar jag det 100%! Kram på dig Forni<3

 97. Michaela. Din blogg har förändrat mitt liv. Du förändrar världen. Även de största och mest framgångsrika människor har opponenter och motståndare men vad som skiljer dom åt är att dom aldrig låter det negativa, onda, mörka och tråkiga vinna. Kram

 98. Fyfan vad trist att du ska behova kanna sa har! Vilka javla idioter det finns dar ute som tar sig tid att lasa en blogg for att hitta fel och klanka ner pa nagon. Men det ar ju ingen som tvingar dom att vara har och lasa din blogg. Blir sa ledsen att du blir ledsen! Har foljt din blogg och poddar ett bra tag nu och din senaste bok har hjalpt mig pa manga plan. Tycker sjalvklart inte du ska fortsatta blogga for att jag ska ha nat att lasa, men pa ditt inlagg later det ju som att du inte vill fortsatta med denna daliga stamningen och pissiga kommentarer, vilket jag forstar helt. Undrar om det kanske kunde funka med att ha nagon (din assistent kanske?) lasa ingeom och godkanna alternativt radera kommentarer sa du slipper lasa och plagas med kansklan av ”ska jag sta till svars eller skita i det?”

  Skulle verkligen sakna din blogg ifall den forsvann och fan vad forbannad man blir pa vissa manniskor! Hoppas du hittar en losning som funkar for dig och gor dig glad. Inte ska man gora nagot som gor en ledsen.. All karlek <3

 99. Fy vad ledsen jag blir när jag läser detta… Ledsen över att du känner som du gör<3
  Jag har läst din blogg sen jag var 15 och under åren hittat så mycket stöd och hjälp i din blogg, vilket jag tror flera känner igen sig i. Du är inte svag Michaela, snarare extremt stark som vågar dela med dig och öppna dig för så många människor, i hopp om att inspirera och få hjälpa. Kanske är ett alternativ att stänga av kommentarsfältet ett tag? Eller att ge uppgiften att gå igenom dina kommentarer till någon som jobbar med dig? Så att du slipper göra det själv?

  Du är fantastisk, glöm aldrig det! Kram

 100. Bästa Michaela! Jag brukar aldrig kommentera. Och jag klickar typ aldrig in och läser kommentarerna heller. Så jag har egentligen ingen aning om vad du får utstå, eller huruvida det är värt det. Självklart ska du göra vad som är bäst för dig! Vill bara att du ska veta att jag tycker det hade blivit otroligt tomt utan dig. Läser din blogg varje dag och tycker den är fantastisk precis exakt som den/du är. Kram Jenny

 101. Hej! Precis som jag har sett flera andra skriva här så är det här första gången jag kommenterar på någon blogg över huvud taget. Jag har läst din blogg kontinuerligt i flera år och älskar sättet du skriver på. Mysigt, personligt och djupt med mycket känslor. Älskar även din bok ”Jag är inte perfekt tyvärr” och sträckläste den. Jag blir så arg över att andra personer tar sig rätten att klanka ner på dig – påhopp är aldrig okej. Personliga påhopp är ingenting som är inkluderat i yttrandefriheten. Jag förstår om du tycker det är jobbigt och du ska inte göra något om du inte trivs, men jag hoppas att du hittar en lösning som du känner okej med. Hoppas att du i det här kommentarsfältet också ser hur många som bryr sig om dig och vill att du ska må bra. Skickar en bamsestor cyberkram!

 102. Dearest Michaela, I’m part of the silent majority of readers that absolutely love your blogg. I’ve never commented even though I’m here pretty much every day. For that I am sorry. Please know this; you make a difference in people’s life with your generosity and with the honesty with which you share your life and thoughts. You are an important voice and a few trolls DO NOT have the capacity to take that away from you. I understand the strength it takes to meet these energy-sapping fools disguised as besserwissers on your own forum. There are some people in life who always seem angry and continuously look for conflict. The battle they are fighting isn’t with you, its with themselves. Hence, pity them and then have someone moderate your comments field for you. You are not here to be a receptor of peoples frustrations, ill-will and disappointments, you’ve got your life to live. Hopefully we get to continue follow along. You are such an accomplished woman in every way – sending much love your way.

 103. Jag har aldrig kommenterat här innan. Är heller inte en sådan som går in och kikar i kommentarsfältet, hade jag varit det hade jag kanske gjort det tidigare! Detta gör mig SÅ ledsen att läsa. Du är och har alltid varit min favorit-blogg, och den jag riktigt längtar efrer att klicka in på varje dag. Och att personer med bristande omdöme som inte ens borde ha tillgång till internet kan få dig att känna såhär är fruktansvärt.
  Ville bara skicka kärlek, och säga att jag förstår (även om jag älskar din blogg så väldigt) om du vill sluta. Kram!!!!

 104. Hej,

  Läst din blogg i alla 14 åren, skulle känna stor saknad om jag inte skulle kunna göra det längre! Hoppas du finner styrka i alla fina kommentarer! Kram och kärlek <3

 105. Sällar mig till skaran som kommenterar på tok för sällan.. faktum är ju att jag läser varje dag (ofta flera gånger) och suger åt mig av alla powerenergi som sprids genom din blogg. följ ditt hjärta och ta beslutet som blir bäst för dig. rekommenderar starkt att lyssna på jag är inte skyldig nån nåt längre med Håkan på repeat och låt orden etsa sig fast 👊🏻👊🏿

 106. Alltså människor. Orka! Jag försökte bli vegetarian och det höll några månader. Men min kropp ville ha kött. JA!!! Det vill MIN kropp. Vissa fixar det, andra inte. Och om ngn vegetarian/vegan har en åsikt om min mat är det deras jävla bekymmer och tankar. Inte mitt. Jag kommenterar inte någons Tofu eller mirotsbiffar etc. Det jag gjort är äta mer vegetarisk än tidigare. Det är så långt jag kan ta det. Är nu i Tulum och försöker variera men, bara för att jag vill. Inte för att någon annan tycker vad jag ska äta. Vem gjorde dem till bossen över mitt liv? Vet det är lätt för mig att säga som inte får höra kritik varje dag av främlingar som du. Men försök tänka att det är deras jävla känslor/tankar. INTE dina! Och igår åt jag världens godaste stek på Ziggy Beach. Idag blir det vegansk. Härligt kunna variera för att man själv vill. Upp med hakan, ät gott, res, lev och njut!

 107. Michaela, jag har läst din blogg i över 10 år och det är nog (tyvärr) första gången jag kommenterar. Jag fattar att det känns jobbigt med alla elaka kommentarer men du är så BRA och det hade varit så trist om du slutade blogga! Känner ofta att vi är så lika som människor och då är det så härligt att få läsa vad du gör om dagarna. Du är också så himla klok och fin som människa och jag blir så irriterad över att de här kommentarerna får dig att må så dåligt, men jag fattar ju att du mår dåligt av dem. Det hade jag också gjort. Ville bara säga att det hade varit så trist om du slutade blogga.. all styrka till dig fina du!

 108. Jag gick in på bloggbevakning för första gången. Vad mycket elakheter som sprids! Kändes jobbigt att läsa 😟 så idag var första och sista gången jag var inne där.

  Det jag vill säga är att du sprider så mycket värme och glädje, och det skulle vara trist att vara utan den! ❤

 109. Jag kan inte annat än att hålla med ovanstående kommentarer om att det är så fruktansvärt och sjukt hur illa folk kan bete sig. Och detta inlägg gör mig så ledsen och upprörd, utan att ens vara i närheten av att förstå hur det är för dig. Du ska absolut göra det som känns bäst för dig, MEN, vi är extremt många mer som kommer in här varje dag för att vi älskar det du skriver och delar med dig av och tycker att du är en helt fantastisk person. Precis som många andra får jag ett enormt lugn över mig när jag går in här. Du är den enda blogg jag läser nu för tiden (brukade läsa ett 20-tal tidigare) men det är något alldeles speciellt med din blogg. Det är så harmoniskt här och jag hoppas att du kan hitta ett sätt att fortsätta där harmonin fortfarande får ta sin plats. För den gör stunden på dagen när jag läser ditt blogg till en underbar stund. Stor KRAM till dig, du är bäst!

 110. Oj, vad spännande. Jag skrev nästan ett väldigt liknande inlägg igår FRÅN badkaret precis innan Bonusfamiljen. Har bestämt mig för en lång bloggpaus, orkar heller inte..

 111. Alltså, jag kommer nog A L D R I G någonsin förstå mig på människor som verkar tro att det är ok att skriva ur sig all möjlig hat, elaka och vidriga kommentarer till andra människor BARA pga att de sitter bakom en jäkla skärm. Bara den tanken gör mig TOKIG!
  Varför tror folk att de kan fullständigt skita i människors känslor? Att de kan skita i respekt och MEDMÄNSKLIGHET? Nej, usch, det gör mig så jävla ledsen precis som mycket annat i vårt tråkiga samhälle.

  Men vet du vad Michaela.. jag vet att det är nu det vore så jävla enkelt att bara lägga av. Ge upp och låta de hemska nät-trollen (eller någon som bloggbevakning) vinna. Men SNÄLLA; ge inte upp! Det är en balansgång mellan hopp och förtvivlan, jag vet. Men det är sådana här stunder du måste kämpa på. För din skull. För alla andra tusentals människor som du inspirerar och hjälper DAGLIGEN!
  Det är lätt att fokusera på det negativa.. och det är det värsta med att vara en offentlig person. Låt ilskan och din ledsanmhet skapa något ännu mer, ännu större och ännu bättre! Jag tror Timbuktu förklarar det bättre än mig…
  ”Du vet att du bygger bra om de river ner det
  Ryggen ska va rak för det liv du lever
  Och inte låta någonting hålla ner dig
  Nej, aldrig låta någonting hålla ner dig
  Du vet att det är lugnt men dina steg är tunga
  Räcker inte första så ger vi dubbla
  Och inte låta någonting hålla ner dig
  Nej, aldrig låta någonting hålla ner dig”

  Och glöm inte att det viktigaste man gör i livet är oftast det svåraste. Men det är nästan alltid rätt.
  Och om människor hatar… så är det för att du gör något rätt. För att du påverkar, och det får (vissa) människor att se rött.
  Fortsätt!

 112. Jag skulle sakna din blogg enorm om du slutar, men jag tycker ändå att du ska sluta blogga om du mår dåligt. Det är inte värt att må dåligt och bli sänkt av ett jobb, oavsett vilket jobb det än är. Nu har du bloggat hela ditt vuxna liv tänk så SKÖNT det måste kännas att inte behöva leva hela livet i blogginlägg och content!! Tänk att du kan ha en härlig helg utan att behöva fota, eller bara ha en riktigt sunkig helg och inte behöva tänka på ”min helg i bilder”. Med din erfarenhet kommer du kunna hitta ett fantastiskt roligt och härligt jobb som du blir glad av, dessutom kanske du kan gå hem kl 17 och vara helt klart för dagen.

  Mår du dåligt av bloggen så sluta! Du förtjänar att må bra.
  KRAM och du är bäst!

  PS. Folk som kommenterar elaka kommentarer är små och betydelselösa människor.

 113. Det är en ynnest att få läsa bloggar och ta del av andras liv, MEN det ska aldrig vara på bekostnad av ditt mående. Jag tycker du ska lyssna på ditt hjärta och göra det du mår bäst av. ❤️

 114. Min första tanke när jag läser ditt inlägg är Nej Nej Nej, hon får inte sluta blogga! Du är en av alla de bloggar jag läser dagligen som faktiskt är genuin och äkta, höjdpunkten på min morgon, lunch och middag. Hoppas alltid att jag ska få mötas av ett nytt och inspirerande inlägg som får mig att tänka till, oavsett känsla – glädje, sorg, irritation… Blir ledsen när jag hör att de gått så långt och att folk tar sig friheten att bete sig illa, de väljer ju själva att ta sig till dig. Hoppas verkligen att du får tillbaka din lust, vore så tråkigt här utan dig! Kram

 115. Jag fyller 30 i år och har följt dig från start! Kikar in någon gång/dag och tröttnar aldrig. Detta är min första kommentar. Glöm inte att de flesta som följer & gillar dig avstår från att kommentera! MEN oavsett så förstår jag dig… Blogg-klimatet har fullständigt ballat ur. Ta hand om dig!

 116. Har läst din blogg i flera år och blir alltid lika inspirerad – precis som du bränner jag av åtminstone 50 olika bloggar i vardagen, och din är min absoluta favorit. Förstår att orken och lusten tryter när det är så mycket negativt (förstår inte hur man själv mår som person om man så lättvindigt kan gå in och skriva otrevliga/otäcka/obehagliga saker till en annan person?), och du ska göra det som känns bäst för dig. Men vill verkligen att du ska veta att din blogg berör och gör mycket – en ljus och väldigt klok plats här på internet, driven av en väldigt klok och inspirerande Forni! <3

 117. Din blogg är den enda bloggen jag fortfarande läser och det är en favoritstrand att dricka morgonkaffet och läsa ett nytt inlägg. Din blogg känns så varm, ärlig, inspirerande, varierande OCH personlig. Älskar dina texter, samhällsproblem du vill diskutera med oss läsare eller bara få se din helg i bilder.

  Blir sååå ledsen att näthat ska förvandla din arbetsplats till en negativ plattform. & blir så ledsen av tanken att din blogg kanske försvinner. ❤️ Gör det som känns bäst. Du kommer vara saknad av oss som enbart vill dig väl!

  Kram!! PS. Badkar är livet, väldigt viktiga beslut kan tas där! ❤️

 118. Hej Mikaela,
  Jag har läst din blogg i 8 år och det här är (tyvärr) första gången jag kommenterar. Har alltid tänkt att det är ”någon annan” som kommenterar till dig vilket fantastiskt jobb du gör med din blogg och med dina fina böcker. Men denna gång efter att läst igenom ditt inlägg så blir jag ledsen över att det tråkiga ska ta över, så därför väljer jag att kommentera idag. Jag tycker din blogg är så jävla fantastisk och du förtjänar en stor eloge för det jobb du gör! Jag hoppas verkligen du hittar styrka i alla fina kommentarer och fortsätter göra det grymma jobbet du gör. Men glöm inte bort att oavsett vilket val du gör så ska det vara för din egen skull, inte någon annans. Du ska må bra!
  Stor kram Mikaela, du är grym!

 119. Åh! Du är ju det finaste bloggvärlden har att erbjuda. Älskar din mysighet och att du skriver så fint om livets upp och nedgångar. Dont stop, we need you!!

 120. Hej!

  Jag brukar aldrig kommentera bloggor, trots att jag läser ett flertal. Dock känner jag denna gång att jag vill skicka lite cyberkärlek över till dig!

  Tycker det är förjävligt med folk som ska hålla på att kommentera skit hela tiden. Jag har så svårt att se deras behov av att trycka ner andra och önskar att de bara kunde låta bli att läsa bloggen om de hittar så mycket fel hela tiden. Nu är det dessvärre inte så och jag (eller någon annan verkar det som) har ingen bra lösning på problemet men jag vill bara hälsa dig att du är underbar, omtänksam, djup, ärlig, inspirerande och cool.

  Idag när jag köpte ett par nya kostymbyxor kom jag på mig själv att tänka ”dom här skulle forni älska!” Hahaha, skämdes nästan iom att jag inte ens känner dig på riktigt men iom din ärlighet i denna blogg känns det som det. Snälla, förlora inte den!

  Styrekramar

 121. Ah, jag haller med varenda kommentar! Last din blogg i manga ar och har pa senare tiden minskat antal bloggar jag laser. Det ar inte lika roligt langre pga av all kritik som maste forsvaras och forklaras, och man blir nastan omotiverad till att kommentera nar man ser allt som skrivs. Min blogg ar inte alls lika stor som din, men jag slutade blogga varje dag och lagger nu upp ett inlagg nagon gang i veckan. Satsar lite mer pa instagram och youtube istallet 🙂

 122. Jag tycker verkligen om din blogg och hoppas att du fortsätter blogga, men förstår såklart att du måste prioritera ditt välmående. Det måste vara svårt att ta kritik, även saklig sådan, utan att ta det för personligt. Särskilt när du som person är så nära ditt varumärke. Jag tycker att det är viktigt att det finns utrymme för konstruktiv kritik, särskilt när det rör något så viktigt och känsligt som unga tjejers relation till mat, men det ska självklart vara nolltolerans mot hat/elakheter. Tror som vissa andra att det kanske är skönt att ha någon annan som kan sålla bland kommentarerna så att saklig och vänlig kritik kommer fram men elakheter rensas bort.

 123. Otroligt tråkigt att du ska behöva möta så mycket elakheter! Tycker det låter som en bra idé att fokusera på Daily Forni och mer redaktionellt innehåll. Hoppas att podden blir kvar, tycker verkligen om att få ta del av era erfarenheter och kloka tankar <3

 124. Av de bloggar jag läser är din utan tvekan min absoluta favorit. Har läst den i flera år och till skillnad från flera andra så har jag aldrig tröttnat, inte ens under en period. Tycker du har en så fin balans mellan personligt och ytligt. Dessutom är du en av de (enligt mig) få bloggare som skriver fint och bra. Om du skulle sluta blogga hade jag tyckt att det vore så tråkigt. Förstår självfallet att ingen människa klarar av att få den kritiken som du och många andra bloggare får dagligen, inget blir ju kul då. Speciellt inte om kommentarerna får dig att tvivla på din egen självbild.
  Enligt mig är du en fantastiskt duktig bloggare och du verkar vara en otroligt fin person, hade gärna haft dig som vän! Hoppas du mår bättre idag och att du kanske känner dig lite starkare <3

 125. Åh nej. Din blogg är den jag läser dagligen. Anledningen till att jag läser den för jag känner att den är äkta. Här finns inga tillgjorda leenden, 5-10 selfiebilder på ansikte och kläder i varje vinklar och vrår, plåtningar ute på stan av någon fotograf. Vi år många som gillar dig. Och det känns så fel att vissa idioter ska förstöra för andra genom att skriva idiotiska komentarer. Finns det ingen möjlighet att man bjuder in dina läsare till din blogg, typ man får ett lösenord, så kan du kasta ut resten av patrasket som skriver illa till dig. Blir ledsen om din blogg försvinner. Så mycket kärlek till dig, kram ❤️

 126. Jag kan tycka att ”mediadrevet” ofta är fruktansvärt! Men samtidigt är jag kluven också…ibland känns det som att bloggare måste förstå att välden utanför inte heller är rosenröd. De flesta arbeten innebär att man får ta kritik, även oförtjänt ibland (eller ofta beroende på vad man jobbar som). Presterar man inte så får man ofta veta det. Det är inget konstigt. Ska man klassa bloggande och influenser som ett jobb borde man förstå att det inte bara kan vara happy hela tiden. Människor kommer tycka till om det man gör. Jag menar inte dig personligen i min kommentar på det stora hela. Du är ju inte ensam men detta jobb…men det är en tanke som slagit mig ofta.

 127. Efter att ha läst ett antal bloggar de senaste åren har jag nu valt att endast läsa fyra-fem bloggar dagligen för de får mig att mår bra. En av dom är din blogg och blir därför så ledsen att höra att du inte mår bra av att skriva bloggen. Vill därför passa på att skriva så du vet att din blogg får andra att må bra!

 128. Din blogg är underbar, min absoluta favorit!!! Tråkigt att det finns en viss grupp av idioter på nätet som får dig att känna såhär. Man blir så arg. Hoppas du fortsätter ändå!
  Kram!!

 129. Har aldrig kommenterat förut men känner att jag måste få säga hur mycket jag uppskattar din blogg! Din blogg är den enda jag läser kontinuerligt sen flera flera år tillbaks. Kan relatera till dig på många sätt, bla iom HSP. Men också inspireras enormt när det gäller din syn på livet. Tycker även att du hittat ett så fint och unikt sätt att skriva på i just bloggformatet vilket gör det så himla härligt att läsa!

  Blir så ledsen över hur elaka människor det finns.. blev arg när jag läste kommentarsfältet från matinlägget du gjorde senast…
  En idé skulle kanske vara att låta någon annan sköta godkännandet av kommentarerna. Så slipper du se allt dumt folk skriver.
  En annan idé är att blogga mer ”personligt” på sociala medier så som Instagram och i instastories. Men att lägga upp mer krönikor och modeinlägg på bloggen…

  Hur du än gör så kommer jag fortsätta följa dig!
  Så klart att man känner att man måste tänka på vad ens läsare tycker osv men i huvudsak handlar det om att du mår bra!

  1. Kom på ännu en grej. Vore det inte kul om du skapade en facebookgrupp där alla bloggläsare får vara med. Vet att Sandra Beijer har en sådan ”925” och hade varit sååå kul om du skapade en! Kunde bli som ett litet forum där man lägger upp lite allt möjligt, (lite som forumdelen på dailyforni men mer personlig då man skriver från sina egna konton) och det skapas på så sätt en dialog mellan läsarna också!

 130. Ohhh, detta gör mig ledsen att läsa. Älskar, precis som många andra, att läsa din blogg! Fin balans mellan det vardagliga det ”glammiga”. Att du dessutom skriver på ett sätt som berör gör att det känns genuint och äkta. Du inspirerar mig dagligen på många plan.
  Hoppas du finner ut vad som känns näst i magen. Och glöm inte att din ”hejarklack” står bakom dig alla dagar i veckan!

 131. Blir ledsen när jag läser det här, för jag förstår dig så mycket samtidigt som jag önskar att det inte vore såhär. <3 Önskar ett finare klimat på nätet i allmänhet. Jag har följt dig i flera år och känner alltid lugn och lycka när jag klickar mig in på din blogg. Kom ihåg att du är bäst bäst bäst. Kram <3

 132. Hej Forni,
  Din blogg är en av mina favoritbloggar! Så tråkigt att klimatet på nätet har blivit så hårt. Ingen ska ju behöva må dåligt av sitt arbete! Vore så tråkigt om din blogg försvann men förstår att du behöver hitta ett sätt att skriva/blogga på som du mår bra av. Kramar <3

 133. Jag förstår verkligen inte hur du kan få så mycket kritik och hat – du är en av de finaste, klokaste och snällaste bloggerskorna som finns och jag har älskat din blogg i flera år. Jag förstår om du inte orkar mer, jag hade aldrig gjort det och du får aldrig tro att du är svag, men fy vad jag skulle sakna din blogg! Kommenterar sällan men nu kände jag att det var dags, du förtjänar lite kärlek och pepp. Du är så jävla bra och dina inlägg, böcker och texter är ALLT. Inspireras ofta av dig och ibland kan jag tänka -hur skulle Forni göra i en sån här situation? Så bra och klok tycker jag att du är. Massa kärlek till dig ❤️

 134. Tråkigt att det finns så många människor som hela tiden måste leta fel. Jag läser din blogg dagligen och har följt den under många år. Jag tycker att din blogg har allt och ditt sätt att skriva på är fantastiskt. Jag hoppas att du kommer fortsätta blogga. Kram

 135. Hur skulle det vara om madammen på Bloggbevakningen fick sig en känga av oss som läser våra favoritbloggar och tycker det är trevligt att dessa finns? Får Bloggbevakningen aldrig negativa kommentarer? Trist att man kan leva på att skriva elakheter om populära bloggare som faktiskt kan sitt jobb. Otroligt hur man inte skäms ihjäl över att inte kunna skriva en egen blogg utan leva på att kritisera de som faktiskt kan någonting. Patetiskt på många sätt. Just saying.

 136. Det känns som en så otroligt destruktivt arbetsmiljö ni Influencers befinner er i.

  Jag skulle inte ens orka EN dag med all obefogad kritik du/ni får utstå.

  Ditt mående är väl värt mer?

  Kram

 137. Åh vad ledsen jag blir, men jag förstår att det måste vara hemskt svårt att hålla all kritik ifrån sig. Låt någon annan ta bort alla dumma kommentarer?
  Du är en så klok och eftertänksam människa. Det finns faktiskt ingen anledning att peta på någonting, det visar bara på egenskaper hos den som kommenterar.
  Hoppas verkligen att du fortsätter blogga på samma sätt, men givetvis ska du sätta ditt mående i första hand.
  Du är min inspiration och min kompis (även fast du inte känner mig)! KRAM! <3

 138. Älskar din blogg och allt som den innehåller, en bra blandning mellan mode, privat, livet, tankar. Du skriver så bra och dina texter är bra, förstår inte varför folk läser bloggar om de bara tänker ge kritik och trycka ner någon. Så fegt att sitta och trycka ner andra människor man inte känner.
  Du är grym, ärlig och omtänksam och jag älskar din blogg ❤️❤️

 139. Fy faro för alla taskiga skrotmänniskor som bara vill göra andra ledsna, ta energi och trycka ner! Sånna människor borde skickas iväg på charmkurs-bootcamp på studs! Så himla synd för dom att känna sådan tillfredställelse av att göra någon annan illa till mods. Jag vill bara skicka en sjujäkla peppande och STOR KRAM till dig Michaela för du gör ett helt fantastiskt jobb och för att du är en himla fin förebild. Förstår att du inte vill blogga längre då tråkmånsarna där ute i cyberdjungeln gör dig ledsen men jag hoppas innerligt att du kan borsta av dig skrotisarnas elakheter och fortsätta skiva för dig själv och för oss som tycker du är grym för att du är just du! Pepp, high fivisar och STOR KRAM!

 140. Bästa Michaela! Blir så himla ledsen men framförallt arg av att läsa ditt inlägg. Det är så fruktansvärt att det finns personer som gör allt för att trycka ner andra och sprida elaka och kränkande åsikter. Inte okej nånstans. Egentligen vill jag bara skriva att du aldrig får sluta blogga, jag är en trogen följare och inspireras dagligen av det du delar med dig av. Både glädje och sorg. Men självklart kommer ditt mående först, du ska göra det du mår bäst av. Och glöm inte att vi som gillar dig är 1000 gånger fler än de som bara sprider negativ energi. Kram på dig!

 141. Det är så tråkigt att människor går in här och gör sig av med negativ energi när du försöker sprida positiv energi till oss. Jag själv har följt dig i flera år och blir alltid varm av att gå in här men jag är dålig på att kommentera… jag är nog inte ensam om det och det kanske också påverkar, att de som väljer att påverka atmosfären negativt här syns mer därav. Jag saknar hjärt knappen, så man snabbt och enkelt kan visa lite stöd. Vi är nog många som är lite tystare. Som vill att du ska må bra och som inte vill trycka ner dig, du är bara mönniska och lite misstag då och då visar endast just det. Det är härligt enligt mig. Verkligt. Hoppas du finner ro i ett beslut angående detta så småningom. Denna blogg har haft väldigt många, fina år. Jag har växt upp med den sedan 2009. Kommer sakna den! vad du gett oss mycket. Men ditt välmående är viktigast! <3

 142. Hej fina du!
  Detta gör mig så ledsen att läsa, jag har följt dig ett tag och utan att känna dig privat känner jag att jag med säkerhet kan säga att du är en otroligt vacker människa, insidan och ut. Dina inlägg insperarar och får mig att tänka efter, det tackar jag dig för. Älskar att du blandar inlägg om kläder, känslor, tips osv.
  Hoppas verkligen inte att du slutar blogga men förstår om du inte orkar med det! Det finns människor som kommenterar elaka och sårande saker men vi som hejar, inspireras och gillar dig är många, många fler! Men du ska givetvis göra vad som känns bäst för dig, bra att du är uppmärksam på vad du inte mår bra av och vågar reflektera över det. Önskar dig all lycka vilken väg du än väljer
  Kram från Skåne ❤️

 143. Finaste Forni! Jag tycker att det är så himla tråkigt att så många människor inte förstår att man inte kan uttrycka sig hur som helst på nätet. Det gör mig ledsen att du och andra influencers får stå ut med så många taskiga kommentarer! Jag förstår att man inte orkar det i längden. Du ska dock veta att vi är många som skulle tycka att det var väldigt tråkigt om du lade ner din blogg. Jag läser den inte så ofta längre, utan sparar ofta en hel veckas inlägg till ett tillfälle, oftast någon dag på helgen eller någon vardagskväll när jag behöver piggas upp. Då gör jag en kopp te, sätter på mysig musik och kryper upp i soffan och läser allt på precis samma sätt som jag gjorde när jag var yngre med de där dyra modemagasinen som jag bara köpte när jag ville unna mig någonting. De där stunderna betyder så mycket för mig och jag mår alltid bättre efter dem. Förr läste jag en massa bloggar men nu läser jag bara din. Jag älskar att du blandar fina bilder med lite längre texter, att det känns som om man umgås med en nära kompis när man läser din blogg. Jag tycker om att du skriver så fint om relationer och att du verkar vara så klok. Din blogg känns så ärlig, mycket för att du visar stunder både då du är glad och stunder när du är ledsen eller arg. Och jag tycker att du är stark för att du sätter ner foten när klimatet blir för hårt här inne. Massa kramar till dig!

 144. Hej Forni!
  Jag har inte hunnit kommentera tidigare men jag har läst din blogg i några år nu och du fick mig för något år sedan att inse att om jag läser en blogg och fokusera på hur mycket eller lite en person äter kanske jag inte har sunt förhållningssätt till mat – att det viktigaste är inte att vara den tjej i tjejgänget som äter minst mat utan att äta sig mätt. Det här är bara ett sätt du inspirerar mig på. Jag älskar att läsa din inlägg från helgen, semesterinlägg eller en vanlig dag mitt i veckan. Dessutom var jag på en tjejmiddag nyligen där min tjejkompis satt och berömde din bok för att du kunde sätt ord på hennes känslor. Sååå därför vill jag bara säga fortsätt inspirera och ge kloka råd! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi