En typisk matvecka i mitt liv

Jag får mycket frågor kring mitt matintag, vilket inte är så konstigt eftersom jag pratar ganska så mycket om mat. Både om min kärlek till ätandet men också om att göra rätt val när man väl äter. För min egen del strävar jag efter att äta ungefär 40% veganskt, 40% vegetariskt och 20% fisk, kyckling eller kött (men hellre fisk än kyckling eller kött). Vissa veckor går det bättre än andra, men jag gör mitt bästa och försöker att göra aktiva val. Min tanke är att animaliskt protein hela tiden ska ses som något jag unnar mig och inte som standardvalet.

Nu börjar jag faktiskt närma mig mitt mål för hur jag ska äta, men för bara två år sen såg det annorlunda ut. Då skulle jag säga att jag åt 75% fisk, kyckling eller kött, 20% vegetariskt och 5% veganskt.

Såhär ser en ganska så vanlig matvecka ut i mitt liv!

Måndag
Frukost: Fröknäcke med ost och tomat, ägg, kaffe (vegetariskt)
Lunch: En grön smoothie från Blueberry, brukar ta “Eat your greens” (vegansk)
Mellis: Kaffe och rawboll från Blueberry (vegansk)
Middag: Rester från söndagen, typ tacos (rött kött)

Tisdag
Frukost: Gröt med mandelmjölk, kaffe (vegansk)
Lunch: Falafelwrap (vegetariskt)
Mellis: Smoothiebowl (vegansk)
Middag: Halloumisallad (vegetariskt)

Onsdag
Frukost: Rostat rågbröd med ost och gurka, juice, kaffe (vegetariskt)
Lunch: Rödbetsbiffarna från Pepstop (vegansk)
Mellis: Chiapudding med bär och jordnötssmör (vegansk)
Middag: Lax med sötpotatis och avokadosallad (fisk)

Torsdag
Frukost: Yoghurt (soja eller havre) med banan och granola (vegansk)
Lunch: Smoothie från Blueberry (vegansk)
Mellis: Overnight oats eller en macka (vegetariskt)
Middag: Rester från kvällen innan (fisk)

Fredag
Frukost: Rostat rågbröd med ost och gurka, juice, kaffe (vegetariskt)
Lunch: Vegansk sallad från Holy Greens (vegansk)
Mellis: En kanelbulle och en cappuccino, ändå fredag ju! (vegetariskt)
Middag: Minipizza (brukar ha salami på, så rött kött)

Lördag
Frukost: Acaibowl, juice, kaffe (veganskt)
Lunch/brunch: Äter ute, en toast skagen kanske! (fisk)
Middag: Äter ute med ett gäng vänner, försöker ta något vegetariskt, kanske en tryffelpasta (vegetariskt)

Söndag
Frukost/brunch: Bananpannkakor med nutella, kokosflarn och färska bär (vegetariskt)
Middag: Tacos! (rött kött)

Totalt: 25 måltider
Antal med rött kött: 3 st
Antal med fisk: 3 st
Antal vegetariska: 10 st
Antal veganska: 9 st

Tankar kring mitt matintag:

Jag äter i stort sett inte kyckling längre, tycker inte att det är så gott i smaken och tror att det har att göra med boken “Äta Djur” som jag läste förra sommaren. Efter det så får jag mer och mer avsmak på allt kött, såklart, men speciellt kyckling. Jag märker att det blir svårare med ägg också.

Något annat jag märker är att ju mer aktiva val jag tar för att äta rätt, desto mer vänjer sig kroppen och framför allt hjärnan. Det handlar verkligen om vana. Jag minns förra våren när jag var på Broms och åt en lunch, då tog jag dagens vego för att jag ville göra rätt men när maten väl kom in var jag så besviken. Jag tyckte att det kändes så tråkigt med min mat jämfört med min kompis som tog köttbullarna.
I förra veckan hamnade jag i precis samma situation, en fredagslunch på Broms där mitt sällskap tog köttbullarna. Jag tog en vegansk sallad för att jag ville, inte för att jag kände att jag måste. Det steget är enormt stort för mig.

Jag måste dock erkänna att jag inte alltid tycker att vego-alternativet är det godaste, ofta väljer jag det för att det är just det rätta valet. Jag skulle ljuga om jag sa att det är det godaste valet varje gång. Men att lyssna mer på min moral än min lust får mig att må väldigt bra, och därför pushar jag hela tiden mig själv till att välja rätt.

Ungefär varannan gång jag beställer veganskt så vill jag kanske egentligen ha ett alternativ med animaliskt protein i någon form, men jag försöker att stå emot och det blir helt tiden lättare.

Tre svingoda lunchtips i Stockholm för dig som vill äta mer veganskt:
Grönsakslandet på Holy Greens
Kelpnudlarna på Pepstop
Eat your greens-smoothien på Blueberry (lättare lunch)
Bubblare: Vinterglöd på Holy Greens, det är en säsongssallad så skynda, den är magiskt god. Rödbetsbiffarna på Pepstop är magiska och mättar!

Fem tips på vegorätter att laga hemma:
1. Halloumistroganoff
2. Falafelwraps med hummus
3. Grönsaksbiffar (morot eller rödbeta) med matig sallad
4. Sötpotatissoppa gjord på kokosgrädde
5. Sallad i alla dess former, gör den matig med avokado/linser/bönor etc. och sedan satsar du på goda röror, guacamole och hummus går alltid hem till allt!

Det var min lilla matvecka det! Kanske fick du någon inspiration till din egen matvecka? Puss!

 1. Hej Mikaela!

  Tänkte bara hojta till om att om jag kollar på listan så kan jag se att du ligger rätt lågt i kalorier många dagar. Om du inte krämar på med smör/majo/socker som inte står med här, så ligger du flera dagar i veckan på typ 1500 kalorier, vilket är rekommenderat för typ bantning. Tänker på att du har många unga tjejer som läser, och följer de tex din måndag rakt av, så får de inte i sig tillräckligt med näring helt ärligt.

  Hoppas att jag tolkar fel och att du kanske har typ 8 skivor ost på mackan, eller äter riktigt dunderrejäla portioner med tacos, men en smoothie från Bluberry räcker inte som ett helt mål i sig näringsmässigt för en växande person som vissa av dina yngre läsare. Fattar att du bara vill inspirera, och vad tusan, låt en kvinna få äta vad hon vill, men matlistor kan lätt få folk att haka på, och i detta fallet så syns det så tydligt att många dagar verkligen är låga rent energimässigt. (Tränar man regelbundet så bör man ju kanske ligga på 1800-2300 iaf). Ville bara hojta om du kanske själv inte tänkt på det <3

  PS: Jag vet att det är en balansgång att kommentera andra kvinnors kost, men i detta fall tycker jag att det är värt det, med tanke på målgruppen. Hoppas du kan ha förståelse för det, och tack för en jättebra blogg!

   1. Tänkte samma sak även jag. En smoothie från Blueberry är ju knappast en lunch utan ett mellanmål!

   2. Jag tror att det är lätt att underskatta hur mycket kalorier t.ex fika och restaurangmat faktiskt har (och som Michaela gärna njuter av). Personligen tycker jag att det verkar vara ett normalt intag men alla är vi olika!

  1. Jag kände samma när jag läste den här listan, jag kände mig väldigt dålig i jämförelse för matlistan är ju jättenyttig och med jättefå kalorier. Tror inte att det är bra för unga tjejer att läsa den här listan även om Michaela blir mätt och mår bra.

   1. Men att du ”känner dig dålig” eller väl varken Michaelas eller vårt problem (ursäkta) som läser detta och blir inspirerande eller inte ens reagerar för jag ätet liknande som funkar för min kropp??? Varför är vårt sätt fel och ditt rätt? Varför ska hon som bloggar om SITT liv inte kunna skriva om sitt liv utan behöva tänka på andra hela tiden? Så JÄVLA sjukt! Visst om det stod typ ”1 macka och lite nötter på en dag”, men detta är faktiskt en helt normalt kost som är nyttig! Jag själv äter liknande och tränar 4 ggr veckan och jag mår kanon, alltså JAG! jag fattar att alla inte hade gjort det för vi är alla olika, varför kan du inte förstå det? Och om du känner dig dålig kanske det är ett wake up call att du inte äter så nyttigt.

    1. Håller SÅ med den här kommentaren! Jag äter liknande kost som Michaela gör och tränar 5-6 gånger i veckan. Det är ingen annans ansvar om du känner dig dålig där, endast ditt eget! Kan folk sluta skylla sina matproblem på andra? Jisses alla äter vad som passar DERAS kropp.

     PS: vem sitter förövrigt och kollar på en persons matschema och försöker räkna ut kalorier…? Suck.

     1. Det kan ju vara så att man själv äter en helt okej kost men ändå inte kan låta bli att jämföra det med det Michaela radar upp och därefter känner att man äter “fel”? Det är ingen annans ansvar i det fall en personer känner sig dålig – men! det kan absolut bidra till känslan och det bör man vara medveten om när man uttrycker sig. Sen tror jag inte heller att Michaela inte vill något annat än att dela med sig och inspirera till att äta mer vegetariskt. Mat kan dock vara ett känsligt ämne för många unga tjejer även om jag önskar att spänningarna kring det släpps så att det går att prata mer öppet om utan att göra någon t.ex. ångestfylld. Håller faktiskt med de två olika ståndpunkter som lyfts fram här men skulle önska att det hölls en bättre ton – Sofia har inte sagt att hennes sätt är det “rätta” så svaren från Tova och Therese känns onödigt hårda.
      Kram alla!

  2. Men hallå vem sitter och analyserar någon annans mat och överhuvudtaget vet hur mycket kalorier något innehåller? Det låter ju mer sjukt/sjukligt än Michaelas matvecka.. olika människor har olika aptit. Det är väl inte konstigt och om någon bidrar till en sund mat syn så är det väl Michaela. Skärp Er!

   Att man ens ska tänka på hur mycket kalorier något innehåller är sjukligt. Ät när ni är hungriga. Det finns inga rätt eller fel. Plus om man äter väldigt näringsrik mat så behöver kroppen mindre. Faktiskt. Sen personligen så går aptiten upp och ner i perioder, innan och under mensen så äter jag mer och sen mindre.

   Släpp all dessa ångest beläggande pekpinnar. Skärp er tjejer. Låt varandra va!

   1. Jag tänkte också på att jag aldrig skulle bli mätt om jag bara tog en smoothie till lunch, hade nog varit ett mellanmål för mig. Men alla är ju olika och det var jättekul att få lite tips på vegetarisk/ vegansk mat 😊

   2. K, nu är du kanske lite naiv. Självklart vore det bäst om alla kunde släppa sina ångesttankar om mat, men faktum är att majoriteten av unga tjejer idag har ätstörningstankar och -beteende på en viss nivå. Därför kan de självklart räkna ut hur mycket kalorier Michaelas mat innehåller (på ett ungefär). TYVÄRR är det så, det går inte förneka, och därför kanske det är bättre att inte prata om hur mycket man äter. I en perfekt värld skulle man kunna dela allt sådant, men nu är inte världen perfekt.

    1. Men att sluta prata om mat låter ju som en ätstörning. Att ens tänka så låter som en ätstörning. Att någon delar om sin mat på ett positivt sätt visar väl på en sund inställning till mat. Varför har Michaela eller någon annan ansvar över någon annans störning? Eller någon annans ångest kring mat? Det är väl deras ansvar. Det är ju bara dem som kan förändra hur dem mår. Ingen annan. Vi kan ju inte gå runt och tassa på tårna för att vissa i samhället inte mår bra. Man kan väl bara visa en positiv inställning som kanske inspirerar andra att ändra sitt sätt att tänka kring mat eller ångest eller vad det nu är.

     1. Michaela har ett ansvar då hon är en influencer. Hon är en förebild och många tar efter det hon gör. Absolut får Michaela lägga upp ett sånt här inlägg, men även jag (som inte har något jobbigt förhållande till mat) blir provocerad av att äta en smoothie till lunch.

  3. tänkte också på det..hade aldrig blivit mätt på det där, kändes jättejobbigt att läsa :§

 2. Du pratar om vad som är rätt samt moral.. I vilket sammanhang? För miljön? För djurens skull? Jag tänker på att du tjänar dina pengar på att få andra att konsumera så mycket som möjligt vilket är fruktansvärt skadligt för miljön. Du länkar till produkter (kläder) som har gjorts av djur. Du tjänar dina pengar på både miljöns och djurens bekostnad.Hur tänker Du? Ska din kost kompensera för allt annat skit? Är det inte bättre att börja i den ände där du gör mest skada och faktiskt påverka mycket mer?

  1. HERREGUD, ingen kan göra allt men alla kan göra något? Hur fan kan du lägga det där på Michaela, att göra precis varenda detalj perfekt ur ett miljö-perspektiv? Istället kan du väl uppmärksamma hur bra det är att hon ens tänker på det, till skillnad från många andra. Det känns många gånger som att man får mer skit för att man faktiskt försöker, för då försöker man ju inte tillräckligt, än när man inte gör något alls.

 3. ÅH! Kelpnudlarna från Pepstop. Fy fasen vad de är goda! Jobbade precis där tidigare och blev nästan ruinerad av att springa in och shoppa där hela tiden haha. Nu kan jag verkligen få cravings på dem när jag jobbar utanför stan.

 4. Hej! Ett viktigt och bra inlägg tycker jag, just på grund att mat är så tabu att skriva öppet om tycker jag du gör det på ett sätt utan att referera till vikt eller liknade.
  Du fokuserar på att äta veganskt och vegetariskt vilket är mer näringsrikt och bra för kroppen. Men samtidigt har du en balans och äter “mindre nyttig” mat på helger som t.ex. fika på en fredag!

  Jag äter rätt liknade som du gör och tycker därför detta inlägg var superbra och inspirerande.
  Det finns alltid folk som misstolkar och viftar med pekpinnar men helt ärligt finns det betydligt fler bloggar och instagrams som hetsar till ett strikt kostschema och kaloriräkning.
  Jag tycker ditt sätt att se på mat och kärleken till det är hälsosamt. Så heja dig och fortsätta inspirera med det! <3 <3 <3

 5. Jag undrar ibland varför du (och andra) som influencer inte använder ditt inflytande till att påverka matställen att servera roligare vegetariska rätter? Vegetarisk mat på de flesra restauranger ÄR tråkig och nedslående och sällan en bättre matupplevelse än att äta hemma. Varför fortsätter du som vill äta vegetariskt att gå till sådana ställen? Har du något inflytande på dina vänner att gå till restauranger med bra vegetariskt utbud när ni ska gå ut eller är driften att synas på rätt ställen starkare än suget på god mat ? Om “it-människor” och trendsättare som du började välja med fötterna kanske många restauranger skulle skärpa till sig. Har den tanken aldrig slagit dig?

 6. Vill bara kika in och tacka för en bra och tänkvärd bok(jag är inte perfekt,tyvärr) jag precis läst klart sista bladet i 🙂

 7. En fråga till alla följaren: äter ni inte typ smörgås/smoothie/yoghurt/något efter middag också, som kvällsmål? Brukar aldrig se med kvällsmål i liknande inlägg som detta eller What I eat in a day-videon på Youtube? Är det seriöst bara jag och de i min närhet som äter kvällsmål, kan ju inte tro det? Speciellt inte vid träning på eftermiddagar/kvällar?

  Tycker det är så KONSTIGT att inte äta något före maten men blir förvånad gång på gång hur sällan det nämns, hur gör ni resten? Äter ni middag så sent att det inte behövs eller vad är grejen?
  Är genuint intresserad hehe.

  1. Min sambo och jag brukar äta middag vid 20 så det finns aldrig något behov av att äta något mer efter det. Kan snarare ta något litet när jag kommer hem från jobbet vid 17.30, typ en frukt eller riskakor.

  2. Jeg spiser middag sent, kl. 19-20 som regel og da trenger jeg ikke noe mer før jeg legger meg. Om jeg trener spiser jeg ikke middag før, men heller et større kveldsmåltid etter trening. Tror det spørs veldig på når man spiser middag. Da jeg var liten spiste vi middag rundt 16-17 og da ble det et lite kveldsmåltid senere 🙂

  3. Hejsan Emma=) ville bara skriva att jag har tänkt på och undrat över exakt samma sak som du, hah! jag äter alltid något på kvällen, oavsett om jag äter en tidig eller sen middag! Jag är både lite hungrig/sugen och tycker det är en mysig stund på dagen och avslut på kvällen att få äta något innan jag lägger mig, kan vara frukt, någon bar, proteinpudding, fruktsallad.. på helgerna godis, popcorn eller glass! hade inte klarat mig utan kvällsmål och undrar precis som du om jag är helt ensam om detta? för det ser ju ut som man är dethah

 8. Hej!
  Jag är lixom du en ”högkänslig person”. Jag har gått hos en psykolog länge, bland annat för min ätstörning. Och en sak jag fick lära mig (genom övningar, matdagbok osv) att när jag mådde dåligt kunde man ofta se kopplingen till lågt matintag.

  Jag vill absolut inte döma dig eller likande, men tänkte på att ditt matintag är ganska lågt så ditt mående kan påverkas av det.

  Sen gällande vegansk/vegetarisk mat, om ex tryffelpatan innehåller parmesan så är inte maträtten vegetarisk. Parmesan innehåller löpe (komage).

  Trevlig söndag!

 9. Bra i lägg, skulle även vara intressant om du kunde skriva ett om din relation till mat som du tidigare nämnt, alltså vad du fått hemifrån och den avslappnade italienska inställningen 🙂

  Näringsmässigt äter jag ungefär som dig fast betydligt mer kanske haha 😂Har dock inte alltid haft en så enkel och casual relation till mat alltid utan hamnat i destruktivitet många gånger som ju tyvärr är vanligt. Med åren blir det dock bättre och bättre ju mer jag respekterar och älskar mig själv.

  Tycker du alltid har en bra inställning till saker och ting och det tackar jag för. Hoppas du frå en trevlig söndag Michaela ❤️

 10. Jag har inte bott i Sverige på många år och alltid när jag kommer tillbaka för att hälsa på familjen så blir jag så besviken på det otroligt tråkiga utbudet av vegansk mat i Stockholm. Det finns fantastisk vegansk mat men dem verkar inte kunna laga det på Svenska/Stockholmska restauranger. Super trist. De flesta andra storstäder har det utbudet och kan vara kreativ med grönsaker. Hoppas att det sker en stor förändring snart för som du säger vegoalternativet är oftast supertrist. Kockar som bara kan laga kött typ.. Bu säger jag. Men däremot är Hermans väldigt bra, bäst av de som finns tycker jag. Fast fortfarande mycket att jobba upp sig till en världsstad som Sthlm borde vara..

 11. Hej
  När du tränar så äter du väl något innan? Och efteråt?

  Klarar du dig på smoothie till lunch,?

 12. Jag gör det! Skulle säga att jag äter frukost (gröt, äggmacka), fika (banankaka), lunch (halloumisallad), mellanmål (yoghurt & granola), mellanmål igen (smoothie), middag (fisk & potatis, mörk choklad till dessert), kvällsmål (macka, apelsin). Bara som exempel då men jag behöver äta såpass ofta för att inte få ont i huvudet eller bli trött. Sen är jag liten och smal med stillasittande vardag, förutom dagliga promenader och träning någon gång per vecka. Tycker många verkar äta så lite haha.. men häng inte upp dig på det, är du hungrig efter middagen så är det klart du ska äta ett kvällsmål! Minns att vissa sagt till mig att det är onyttigt att äta innan läggdags men om jag hoppar över det brukar jag seriöst vara så hungrig att jag är illamående på morgonen. Alla är vi olika!

 13. Jättebra och intressant inlägg! Originellt:)
  Och hallå lyssnade på dagens avsnitt och åh vad bra er podd är!! Älskar den så himla mycket, det förgyller mina söndagar! Puss

 14. Jag som både kycklinguppfödare och äggproducent blir väldigt upprörd när du klankar ner på dessa. Du refererar till att en bok skriven av en amerikansk författare skulle vara anledningen till din åsikt, vilket är väldigt skevt eftersom att skillnaden på djurhållning och livsmedelsproduktion skiljer sig AVSEVÄRT mellan USA och Sverige. Det är inte ens jämförbart! Kyckling är det mest klimatsmarta köttet du kan köpa och djuren lever ett liv under optimala förutsättningar. Vi bönder ägnar våra liv åt att se till att befolkningen har mat och våra djur blir också våra arbetskamrater, de behandlas med vördnad och respekt. Oerhört trött på denna propaganda.

  1. Det där var det absolut dummaste jag läst på länge. Att påstå att kycklingar som föds upp för slakt och äggproduktion behandlas med vördnad är ett skämt. Även om det existerar någon enstaka gård som föder upp och avlivar djuren på ett humant sätt, så är det knappast den kycklingen som gemene man kan hitta i livsmedelsbutiker eller på restauranger. Kycklingar är ett av dom djuren som behandlas absolut sämst! Även i Sverige.

  2. Vem tar livet av sina arbetskamrater? Seriöst. Jag tror att kunskapen om hur djur lever kommer att bli mer och mer uppmärksammat och din branch kommer i framtiden inte finnas i samma utsträckning längre hoppas jag. Testa och börja odla grönsaker istället. Framtiden är grön! Puss.

   1. Att klanka ner på köttindustrin – mer än rätt! Att klanka ner på bönder som bryr sig om sina djur och ser stolthet i sitt yrke – mindre okej även om man själv inte ser det “bra i det”. Folk har rätt att tycka/göra olika. Det går att kommentera konstruktivt, ge tips på länkar osv utan att kasta in kommentarer som “Skäms!”. Att bemöta mjukt ökar nog chansen för att få den andra att förstå ens egen synvinkel.

    1. Ven dödar sina arbeta ”kamrater”? Att bara säga sanningen verkar vara känsligt i Sverige. 🙂

 15. Måste bara tipsa om Kung Markattas hasselnötskräm som alternativ till nutella. Smakar på pricken lika men utan alla konserveringsmedel och skit. och framförallt utan palmolja som de flesta nog vet är en riktig fulprodukt både för miljö och djurliv.

  Kram

 16. Prova att göra tacos på sojafärs, om du inte redan gjort! Så gott och man märker inte stor skillnad mot rött kött! 🙂 kraaam

 17. Vill bara lägga till, till min kommentar (första Julia) att jag VET att det är superkänsligt att kommentera på det sättet som jag gjorde, och jag visste även att det skulle bli en storm av folk som både höll med och som blev upprörda.

  Jag sitter inte och analyserar vad andra äter, det tog mig cirkus en minut innan jag såg att kaloriintaget var lågt. (Om man bara läser direkt det som står) Vill bara förtydliga: Jag bryr mig inte det minsta om vad Michaela äter. Hon är en vuxen människa, och man får lov att ligga på ett kaloriunderskott hela livet om man vill (om hon nu gör det).

  Det enda jag poängterade var att OM man nu gör det (vilket är superlätt att räkna ut), så är det bra att vara medveten om det. Eftersom vissa kroppar klarar det, och vissa kroppar inte gör det. Det kan leda till trötthet, magproblem, huvudvärk, stresssjukdomar, osv osv i all oändlighet. Och OM man ligger på ett underskott, så är det bra om man är medveten om det, speciellt om man sen rekommenderar sitt matschema i en blogg för tusentals andra människor. Inte konstigare än så.

  Tror knappast att Michaela är omedveten om detta, eftersom hon är supernoga med mat speciellt med tanke på hennes laktosintolerans och hur bra tänk hon har kring maten i övrigt! På riktigt, så inspirerades jag av inlägget mer än vad det störde mig. Men jag vet också hur mycket hon brinner för unga tjejer, och jag hoppas att hon också kan acceptera input som denna eftersom det är så vi hjälper varandra att utvecklas. Inte med att kasta sten, utan konstruktiv kritik. Och ibland är den superviktig! (Och ibland inte.)

  Kram!

 18. TACK Michaela för ett så bra matinlägg! Så viktig och bra fråga som du tar upp på ett ödmjukt, relaterbart sätt. Älskar hur du skriver om mat, med så mycket kärlek och respekt, både för råvaror, smakupplevelser och för miljön.

  Du inspirerar mig till att fundera över mina matvanor, motiverar till att byta ut ingredienser mot veganska alternativ utan att göra mat till något tråkigt eller krävande.

 19. Tycker att det är en sak att inspirera till en hälsosam livsstil och att äta mer vegetariskt genom att t.ex. lägga upp recept, ge tips på vardagsmotion, ge fördelar med att inte äta rött kött osv. Däremot är det något annat att lägg upp ett kost”schema” i min mening. Även om tanken inte var sådan så tror jag en del kan bli påverkade tyvärr. Annars skriver Michaela oftast väldigt bra och inspirerande, öppet och ärligt!

  1. Du ger ju inga argument varför det skulle vara något annat. Detta är ju inte ett kostschema, utan hur en typisk vecka kan se ut. Måste man som bloggare ljuga om vad man äter eller? Sjukt!

 20. Snälla, snälla, snälla Michaela. Ta ansvar. Tänk efter. Du är klokare än såhär, visst? Använd ditt ”influencerskap” till nånting positivt, alltså inte till detta. Som ung kvinna med erfarenhet av ätstörningar och extremt kroppshat under många år (och i viss mån fortfarande) vet jag hur mycket inlägg som dessa triggar. Även om det inte är din intention. Många (framförallt unga tjejer) ser upp till dig- gör inte det till något negativt. Klumpen i min mage är enorm efter att ha läst detta, så idag får där inte plats nån mat. Så, jag ber dig- ansvar.

  1. Men herregud, du måste ju sluta läsa bloggar ifall du inte kan läsa vad en annan människas matvecka KAN se ut som. Det är inte Michaelas fel att du inte klarar av att äta. Tydligen klarar du inte av att läsa bloggar. Hon äter nyttig mat och tillräckliga måltider.

 21. Först och främst: Jättebra inlägg Michaela!! Jag älskar din blogg och att du varierar dina inlägg och delar allt i din vardag! Du är grym, fantastisk och så inspirerande! ❤️

  Jag har läst din blogg i så många år nu och kommenterar nästan ALDRIG, men nu kände jag att jag var tvungen (blev så provocerad) tyvärr.
  Tycker att alla som inte har något positivt att säga kan hellre vara tysta och låta bli att kommentera för att skapa dålig stämning och få Michaela att framstå som en idiot! Hon ville bara gott med detta inlägg och för dom som har problem, sök er någon annanstans. Det är nog med ondska i världen, sprid kärlek istället för att trycka ner. Vi tjejer ska lyfta och peppa varandra och inte dra varandra ner!

  Tänk på det nästa gång ni kommenterar elaka saker, hon är också en människa precis som vi alla andra med fel och brister! Ingen är perfekt, alla gör så gott dom kan och det hon skriver i sin blogg är hennes åsikter och hennes liv och det kan omöjligt passa alla.

  Massa kramar till dig Michaela! Du är bäst❤️

 22. Ni som skrivit kritiska kommentarer här inne känns bortom förnuft. Om ni läser den här bloggen endast för att hitta något att picka på måste ni fundera över varför ni gör det, och att det faktiskt sitter en människa bakom och skriver. Hon har ingen skyldighet och efter att ha läst era kommentarer verkar de helt omöjligt att kunna nöja alla er med kritisk syn på henne. Tänk om andra tjejer skulle ställa såna krav på er? Ni känns otroligt omogna.

  Jag har själv blivit kritisk till vissa personer i media, men väljer då att sluta följa dem – man blir bitter och kan inte se klart. Ingen är perfekt, och alla är definitivt inte som oss själva. Tänk på villa krav ni ställer på henne, som ni inte har rätt till. Sluta följa Michaela om ni inte inspirerad och ser upp till henne, gör något bra med den tiden istället.

 23. Tycker detta var ett bra inlägg och blev inte alls provocerad av hur mycket/lite du äter, utan kände enbart inspiration till maträtter att laga själv! <3

 24. Jag fattar inte..ni som är kritiska och menar att Michaela förmedlar en osund kost med för få kalorier etc., hur tänker ni då? Det framgår ju inte, med något undantag såsom “en” smoothie, hur mycket hon äter av denna mat? Och maten i sig är ju mestadels nyttig med några feta och söta inslag, ganska “normal” med andra ord, dvs. inte t.ex. endast salladsblad till lunch.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi