Never stop learning

Var fasiken försvann den här dagen då? Den springer ifrån mig haha!

Hej i alla fall! Jag gick upp vid sju i morse och vid åtta befann jag mig på Konstnärshuset där Gant hade bjudit in till en föreläsning. Det var Anders Hansen som föreläste på temat ”Hjärnstark”. Kort och gott pratade han om kombinationen mellan kondition och koncentration, hur vi kan öka minnesdelen i hjärnan genom fysisk aktivering samt hur vi kan hålla lättare till medelsvåra depressioner borta med hjälp av konditionsträning. Det var riktigt intressant och jag satt med spetsade öron och ett leende på läpparna genom hela timmen.

För varje år som går inser jag mer och mer vikten av att röra på sig. Det finns inte en enda negativ grej med att leva ett fysiskt aktivt liv. Inte en enda. Så sjukt att man är så osugen på att göra det trots den vetskapen. Anders pratade även om just det – varför vi avskyr att röra på oss trots att vi vet om hur otroligt bra det är för oss. Hur ironiskt det är men också hur det går att förklara rent biologiskt. Jag ska se om föreläsningen läggs upp i videoformat online för då ska jag länka den här till er!

Efter föreläsningen tog jag mig bort till Söder för att få en genomgång med min nya Samsung telefon som jag har fått låna, jag blev helt kär i kamerafunktionerna. Eftersom jag bara fotar med telefonen så är kameran avgörande för mig. Jag ska testa den en period nu men mer om det senare i veckan.

Vidare på lunchmöte med MehmetGrodan innan jag sprang upp till kontoret för att skriva ihop veckans poddmanus. Nu ska jag strax iväg och podda, trodde jag skulle hinna med lite jobb vid datorn idag men icke. Får försöka hinna med mer imorgon.

Igår var jag med i ett uppslag i SvD förresten! Om livet som ”influencer”. Såg att jag var på löpet också, kul 🙂 Ni kan läsa artikeln här om ni vill!

  1. Håller faktiskt på och läser Anders Hansens bok Hjärnstark nu. Riktigt intressant och man blir ju motiverad när man läser hur mycket träning påverkar hjärnan. Tänkte faktiskt på dig när jag läste delen om hur fysisk aktivitet hjälper mot depression.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi