Le Nom, vinprovning och brunch på Hotell Skeppsholmen

I fredags jobbade jag fram till middagstid och då tog jag en taxi bort till Brasserie Balzac! Där väntade nämligen fördrink med Marith, Evelina och Kristin som jag skulle äta middag med.

Efter en timme gick vi 100 meter bort till Le Nom där vi hade bokat middagsbord. Det var jag som stod för bokningen och min enda tanke var att vi skulle testa ett nytt ställe i stan. Sagt och gjort, jag har gått förbi den här restaurangen massvis med gånger och tänkt att den ser så mysig ut men aldrig kommit ihåg den när det väl vankas middag. I fredags blev det alltså äntligen dags! Hade faktiskt noll förväntningar på maten utan tänkte att ett mysigt ställe + tjejkompisar = fullträff i vilket fall som helst.

Jag och Marith. Min nya tröja från COS fick hänga med ut även på kvällen.

Menyn var uppdelad i tre delar: grönt, hav och land. Jag la fokuset på den gröna sidan och började med rostade jordärtskockor, spigarillo, gravat nashipäron, citrongräs-hollandaise och koriander.

Det var SÅ GOTT!

Hej mina underbara tjejer som jag träffar alldeles för sällan ♥

Ni som hängt med några år minns säkert att jag och Kristin dj:ade ihop och hade två olika klubbar som vi drev fyra år i rad. Det här med att jag varit dj och haft klubb i fyra-fem års tid känns som något mina framtida barn aldrig kommer att tro på haha.

Min nästa rätt blev denna roliga: Chawanmushi med grönkål, brynt smör, picklad pumpa och kastanjer. Chawanmushi är en asiatisk omelett fick jag lära mig (laktosfri!).

Även denna var rent ut sagt skitgod. Jag gillade att Le Nom hade lika många gröna alternativ som övriga samt att rätterna var mellanrätter vilket gör det enkelt att dela på eller anpassa efter hur hungrig man är. Bra prisklass också.

Efter maten tog jag en ”Eden”: limoncello, smörkola, citron och socker. HEJ DÅ.

Gillar verkligen inredningen på detta ställe.

Efter middagen drog jag och Marith till Nobis där vi mötte upp min familj och halva min släkt som hade varit på teater. Sen drog vi med oss Timmy på en kort sväng ut, även D kom och mötte upp oss.

Vid två gick vi hem, sen satt jag och D uppe och drack öl, snackade skit och lyssnade på musik till halv fem på morgonen. Dagen efter var det kanske inte vårt smartaste drag, MEN jag måste ändå säga att jag älskar det faktum att vi kan ha en efterfest själva till halv fem på morgonen. En relation är ju inte alltid en fest men när den är det svävar man fan på moln.

Min lördag började med att jag fick massa ljuvliga bilder på Lykke i kläder / med leksaker hon fått av mig. Älskar att köpa bebisgrejer haha. Det här setet är från Livly, köpte en overall med kaninöron till också… orkar inte ens. Såg det i skyltfönstret på Livly och trodde jag skulle tuppa av för det var så gulligt.

Lördagen bestod av att göra absolut ingenting som jag nämnde tidigare. Vi kollade på The Fall hela dagen med en chipsskål i knät. På kvällen slängde vi grovsopor (kul lördagssyssla…) sen gick vi och handlade.

Hade mini-vinprovning hemma och åt charkisar.

Sen åt vi carbonara som blev helt perfekt (älskar när maten blir perfekt) innan vi kollade Melodifestivalen. Vem hejade ni på? Jag hejade såklart på Samir & Viktor + Benjamin eftersom det är vänner till mig men sen måste jag säga att jag älskade Felix också! Himla kul att mina tre favoriter och vänner hamnade i toppen.

Igår stod söndagspromenad och brunch på schemat. Vi båda hade sett fram emot en promenad i den friska luften men fy så tråkigt det är ute nu… grått grått grått.

Vi hade blivit inbjudna av Hotell Skeppsholmen för att äta brunch där. Jag älskar deras brunch och är där flera gånger om året (när vädret är lite bättre oftast haha)!

Jag och D delade på en bifftoast, kycklingvingar, sallad med sötpotatis och svartkål samt pommes. Mums!

Så drack jag ett glas champagne till, söndagslyx.

Till efterrätt tog vi in fattiga riddare och en milkshake med polkasmak. Jag tål ju inte milkshake så smakade bara en sipp men D drack den med det största leende jag någonsin sett på honom haha. Den är helt jäkla ljuvlig.

På brunchen frågade jag D ”Kan du säga tre karaktäristiska drag som jag har?”
Vi hade kollat på en serie kvällen innan där en person ombads beskriva sina karaktäristiska drag och jag insåg att det är ganska svårt att göra, så jag var nyfiken på vilka D tyckte att jag har.
”Intressant, omtänksam och känslig” svarade han, och sedan ”Vilka tre är mina?”
Jag svarade efter lite betänketid ”Rolig/fyndig, allmänbildad och stark”.

Sen pratade vi om dessa drag och vad det är som utmärker en som person. För mig är dessa tre personlighetsdrag D’s tydligaste. Han är rolig på ett snabbtänkt sätt som utmärker honom från de flesta, sedan är han mer allmänbildad än de flesta jag känner. Jag tror att det grundar sig i en nyfikenhet som han har som är större än andras. Jag är inte alls lika nyfiken som honom. Sist så är han en stark person rent mentalt, även om han har rädslor så har han ett självförtroende och lugn i sin person som jag tycker är ganska så ovanligt. Han bryr sig liksom inte om vad andra tycker, han är väldigt trygg i sig själv och tar ingen skit. Jag beundrar honom för det.

Jag blev ganska förvånad och glad över vad han tyckte var mest karaktäristiskt hos mig. Känslig är given, det är en punkt som oftast uppfattas som negativ men jag tror att både jag och D kan se styrkan i att vara känslig. Utan min närhet till mina känslor hade jag kanske inte kunnat hjälpa andra människor på det sättet som jag gör och har gjort under åren och det är något jag värderar högt. Men att få höra att jag är intressant och omtänksam värmde mitt hjärta, det är två saker jag respekterar och tycker om hos andra så jag blev väldigt glad.

Om ni vill göra något mysigt med er partner ikväll så tycker jag att ni ska fråga och svara på exakt detta vid middagsbordet <3

På kvällen såg vi klart The Fall med naturgodis och en kopp te som sällskap. Mysig helg!

  1. Altså, jeg er nesten forelsket i deres forhold. Om det er lov å si uten å virke gal 🙈 Jeg vil ha det dere har!

  2. Frågade precis min sambo vad som utmärker mig. Blev så himla glad över vilka ord han valde. Känner mig stolt över mig själv liksom. Tack för en bra blogg <3

  3. Såå mysigt inlägg! En fråga – jag skymtar en väldigt fin drinkvagn i bakgrunden hos er, var kan man få tag på en sådan? 😀 Tack för Sveriges bästa blogg <3

    1. Vad fint skrivet, den känns hälsosam och vacker (mestadels av tiden i alla fall :-). Tack <3

  4. Ja men åh, här blev jag helt gråtig när jag läser hur ni två beskriver varandras karaktärsdrag. Så himla vackert känner jag. Lunch & luft för att torka bort tårarna lite :’) Vardagsromantik när den är som allra lenast. Äkta.

  5. Hej hej! Du lägger ofta upp goda och (för mig) nya rödvins på bloggen, så vill bara kolla om du kan tipsa mig om några goda italienska rödviner, gärna kraftfulla och smakrika! Helst under 400 😉
    Tack för en fin blogg!
    Fridens!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi