Tio tips för att klara av den sista vintern

1 Håll dig inomhus så mycket som möjligt när snöstormen är som värst. Tänk såhär – helt plötsligt är det fullt accepterat att bara ligga hemma & mysa med gott samvete.

2 Ta med duntäcket till soffan om kvällarna. Kör samma stil som du gör när du är sjuk – duntäcke, stora koppar med te och dina mjukaste plagg på kroppen.

3 Ät en massa goda grejer! Nybakade kanelbullar, semlor, kakor, lösgodis, snacks i alla dess former. Verkligen njut av att köpa med dig något gott hem från jobbet och sen mysa ner dig i soffan på kvällen med dina godsaker!

4 Sov åtta timmar varje natt. Om du kan! Förstår att detta är lite problematiskt om du har småbarn, men ta dig tiden att sova i sådana här tider. Kroppen är så stel och kall hela dagarna så den behöver ordentlig återhämtning om nätterna.

5 Kolla på serier varje vaken stund. Det är ju SÅ härligt att ligga och kolla på serier med gott samvete, annat är det i juni när det är 22 grader och strålande sol klockan sju på kvällen… då kan man ju typ inte slappna av framför en serie haha. Därför – plöj igenom Netflix eller HBO och bara kör.

6 The Fall på Netflix, Handmades Tale på HBO, Bron på SVT, Bonusfamiljen på SVT eller Grace & Frankie på Netflix är mina fem serietips för dig just nu!

7 Yoga! Kroppen stelnar och får så ont under dessa tider, ge den lite kärlek och stretcha ut den! Jag lovar dig att din kropp kommer att tacka dig.

8 Ät bröd till frukost <3 Gärna nybakat, kanske rostat. Så jäkla mysigt med mackor med ost och en kopp te dessa kalla mornar, mmm.

9 Ha bara på dig sköna kläder, skippa snyggpressen. Ingen orkar vara fräsch i snöstorm, njut av att gå runt i sköna kläder och vinterskor ett tag till.

10 Tänd doftljus varje kväll! På sommaren använder du ändå knappt doftljus så du kan unna dig att ha dem tända extra mycket hela mars igenom.

Det var mina tio tips för att ta sig igenom den sista vinterskruden. Njut av myset nu, puss!

 1. Till frågepodden!!

  Viktigt viktigt!! Forni som en av dina mest trogna läsare nästan kräver kag att du gör om personlighetstestet som Hamilton tog fram för jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att underbara du skulle kunna vara en tråkmåns som estj! Googla och läs om estj på engelska sidor så förstår du vad jag menar ❤️

  1. Hej L! För det första vill jag säga att ingen personlighetstyp är en tråkmåns 🙂 En tråkmåns blir man om man begränsar sig i livet och inte beroende på vilka typiska personlighetsdrag man har! Jag har många punkter som stämmer överens med estj, andra inte. Men jag är en vän av ordning, lojalitet och flera andra punkter som stämmer överens – både de starka och svagare egenskaperna! Sen finns det massa sidor i min personlighet som inte visas upp i detta test. Jag är inte ett resultat av en mall, jag tror inte på att ställa sig själv i en direkt beskrivning – jag är en människa i flera olika nyanser, precis som alla andra <3 PUSS!!!

   1. Tråkmåns var lite på skämt men det jag menade är att estj ofta är väldigt icke-emotionella och har ofta en del oempatiska drag tillskillnad från andra typer som är mer kreativa och värdera social connection högre. Vi hade jättefokus på detta test under min utbildning när jag var yngre (arbetar numer som psykolog). Vi höll på att vända och vrida under ett par veckor och minns de som fick just estj och du känns så långt ifrån men vad vet jag och det är sant att ingen personlighetstyp givetvis är tråkig. Hoppas du får en UNDERBAR helg! Tycker verkligen att du är briljant!

    1. Haha, jag förstod det 🙂 Måste vara så intressant att gå på djupet om sånt här! Tack snälla du för varma ord, Massa kärlek till dig!!! <3

 2. Tycker inte det var några bra tips. Klä istället på dig kläder och gå ut. Åk skidor, skridskor, gå en promenad, fota, grilla och andas frisk luft!

  1. Man kan göra både och! Först vara ute i den underbara kylan och sen in och värma sig i soffan.

  2. Tycker denna lista var fin och omtänksam, speciellt eftersom vi lever i ett samhälle fullt av prestationshets. Då kan det vara fint och skönt att höra att man kan äta en kanelbulle och kolla på mad men en dag som denna, istället för att tvinga sig ut och göra något ”bättre” <3

 3. Härliga tips! Något som är lite roligt när man läser bloggar och kollar insta med er som bor i Stockholm är att merparten av er är sjukt emot vintern. Hur kommer det sig? Haha. Annars är ni så pepp på livet men nu är det som undergången är nära. Missförstå mig rätt – jag älskar din blogg och allt som du skriver så det är ingen personligt mig dig utan bara en intressant reflektion jag gjort. I Göteborg är det också svinkallt men här är vi mer: ”jaha, det är kallt idag också”

  OBS! Talar inte för alla och jag läser inte någon blogg från Göteborg.

  Stor värmande kram i kylan (har dessutom hört att det ska bli ”varmare” i helgen)!

  1. Haha, kanske är det en Stockholmstrend!

   Jag tror att det beror på en mängd olika saker: trafiken blir kaos, flera olyckor, istappar som ramlar ner från taken och snöras när man går på gatorna. Lägg på snö som piskar i ansiktet medan man går till jobbet så att man får blunda, halkar sedan några gånger för att sedan komma in i värmen som en blöt hund och försöka hänga upp alla blöta kläder någonstans. Som pricken över i:et är det helt omöjligt att vara snygg! Ja du hör ju haha. Det är inte lätt. Jag har inte problem med supervinter när jag är i den typen av miljö, men här i Stockholm gillar jag inte när det blir mer än ett par minusgrader (och ingen annan jag känner!) 🙂

   Jag ser fram emot ”värmen”! Stor kram och trevlig helg <333

 4. Hej, blev helt tokförälskad i de gula flattered du designat mitt i allt snökaos. Kommer dessa att säljas igen nu i vår eller vet du hur får jag tag i dem? Måste bara ha dessa godingar!
  Kram

 5. Åh, tack för det här inlägget! Så bra tips!
  Du är verkligen en förebild för mig inom så många kategorier, mode, skrivande, inredning, karriär, tankesätt osv! Du verkar verkligen som en underbar person! Kram<3

  1. Många människor kanske äter yoghurt, smoothies, ägg eller andra saker till frukost, mellis eller kvällsmat men i kyliga tider tycker jag att bröd är extra gott 🙂 En liten påminnelse om att njuta av allt gott bröd som finns!

 6. Jag måste skriva om hur jag uppskattar din och Michaelas podcast. Jag tappade mig själv de senaste 2 åren, under sista delen av gymnasiet drog jag på mig alldeles för mycket. Det slutade med att jag gick in i väggen och fick en lätt depression. Jag glömde liksom vad jag hade för personlighet och blev livrädd för alla situationer som innebar social kontakt med andra människor. Nu äntligen efter timmar hos psykologen och lång tid att läka börjar jag hitta mig själv igen, har känslor igen. Med den här långa introduktionen vill jag säga hur jag uppskattar att höra er podcast om känslor, för det är något jag har försökt att gömma undan under års tid. Som nu, det är en kille på jobbet som jag kommer på mig själv att vara så fascinerad av, att prata med honom gör mig så lugn och 100 % jag. Jag kunde inte sätta på fingret på var det var för det var en helt ny känsla, men er podd vägleder mig till viss del i alla nya känslor som har kommit tillbaka och vissa helt nya.

  Så tack för alla härliga avsnitt

 7. Hej! Vilka härliga tips. Jag har en fråga som du kanske inte kan svara på men jag hoppas du kanske kan ta med den i ”frågor med Forni”. Jag är 22 år och studerar. Under det här vinterhalvåret har jag inte mått så bra överlag. Lite depression och så. Men det som jag är lite orolig för är att jag dricker en del alkohol när jag är själv. Kan dricka en flaska rödvin hemma en vanlig vardag, helt i min ensamhet. Har ursäktat det lite för att det är vinter och för att jag kanske varit ”duktig” med något och ”förtjänar” lite vin på kvällskvisten. Det kan vara allt från att ha lämnat in en skoluppgift eller om jag städat lägenheten fin. Jag känner att det inte är ett bra beteende men kan inte sluta att ”belöna” mig med vinet. Blir även ganska bakis dagen efter och ibland har det gjort att jag ställt in saker som jag har bokat.. eller föreläsningar.. Just för att jag är bakis.
  Har du något tips på hur man kommer ifrån ett sådant här beteende?

  Kram Sandra

  1. Hej!
   Jag har samma problem som du och jag vet det problematiska i beteendet och att det inte alls är hälsosamt men gör det ändå.. Har inga råd att ge dig men vill bara berätta att du inte är ensam, vi är fler som kämpar med samma sak.

  2. Hej Sandra! Jag är inte Michaela men tänkte att jag kunde försöka svara dig ändå. Först och främst tycker jag att det är insiktsfullt och bra av dig att du erkänt för dig själv att ditt beteende inte är alldeles sunt och att du vill göra något åt det. Det är alltid första steget.

   Jag tror att det är vanligt att många som mår psykiskt dåligt självmedicinerar med alkohol (har själv gjort det) och det kan lätta för stunden men leder tyvärr ändå alltid till mera ångest i längden. Du säger att du känt dig deprimerad, har du sökt hjälp för din depression? Om inte skulle jag varmt rekommendera dig att göra det.

   Finns det något annat du kan belöna dig med än vin? Choklad, chips, goda vänners sällskap, motion? Saknar du något i ditt liv annars? Jag tror att terapi kunde vara ett bra sätt för sig att ta reda på vilken smärta du försöker döva med alkohol och bearbeta den närmare.

   Alkohol är gott och trivsamt men när den används i fel syfte kan den lätt bli destruktiv. Och alkohil i syfte att dämpa negativa känslor blir bara en ond spiral tyvärr. Men det vet du säkert redan.

   Lycka till! Kom ihåg att du är mosig och stark som vågar bryta destruktiva mönster, hjärnan är mycket plastisk och lär sig nya vanor snabbt.

   Kram

 8. Mysiga tips! <3
  Har en fråga om ytterligare tips. Om två veckor åker jag och mamma upp till Stockholm från Malmö en tre dagars-vistelse, ska bli otroligt mysigt. Vi har inte setts på sex veckor då jag har varit på en resa så vill gå all in på mamma-dottermyset. Undrar om du har tips på det bästa frukoststället där jag med min "student efter resa"-budget kan få skämma bort min mamma <3 Behöver inte vara det allra billigaste men ändå. Puss och kram! Ta hand om dig i kylan.

 9. Later mysigt, men det skulle nog bara fa mig att kanna mig ohalsosam och seg, forutom yogan… Manga mar bast av att kampa sig till gymmet och rora pa sig, och vara produktiva sa att dem sen kan njuta av att vara ute i varmen. Men alla ar ju olika!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi