Frukosthimlen, stökiga middagar och långa promenader

Min helg smygstartade redan i fredags morse, när jag tog en taxi bort till Soft Goat och möttes av den här synen! Hallå!

Det serverades världens bästa frukost: chiapudding med färska bär och hemmagjord granola, bagel med creme cheese och lax, kaffe, milkshakes med munkar on the top (!) och det bästa av allt – allt var laktosfritt! Hurra!

När man inte trodde att dagen kunde bli bättre kom det in pannkakor också. Jag gissar på att det här kommer bli en av de topp tre bästa frukostarna 2018!

Om vi ska bortse från frukosten ett tag så var vi ju där för en kollektionsgenomgång. Soft Goats vårkollektion har landat i butik och vi var inbjudna för att få kika på den.

Här är jag och Lisa, som jag tycker så mycket om. Lisa bloggade hos mig på Devote när jag jobbade där, när vi började jobba tillsammans var hon kanske 16 år men drev redan en av Sveriges största bloggar. Jag var 100% säker på att hon skulle komma väldigt långt och såhär flera år senare hade jag helt klart rätt. Det finns få influencers som har samma stilkänsla som Lisa, hon är verkligen unik och jag beundrar hennes visuella känsla enormt. Hatten av.

Efter frukostintag provade vi oss igenom hela kollektionen och fick välja ut varsin tröja – så lyxigt. Skuttade där ifrån.

När klockan slog lunch hade jag lunchmöte, vi firade med en flaska champagne, snacka om att få ordentlig helgkänsla redan på lunchen (eller egentligen redan från frukosten…).

Vips var klockan sex och jag gjorde mig i ordning för att traska upp till Sam på en fördrink.

För att sedan ta oss bort till Kajsa och Theo som hade bjudit in till en Mykonos-reunion! Bästa initiativet!

Det är så himla mysigt hos dem. Vi var hela gänget förutom Malin och Markus som bor i USA

Ett gäng favoriter ♥

Först bjöds det på laxcarpaccio med riktigt bra vitt vin till.

Följt av fisk och skaldjurssoppa! Så gott och lyxigt att bli bortbjuden på middagen en fredag såhär.

Vi avslutade med gino och hotshots i dubbla omgångar innan vi började leka musiklekar. Helt plötsligt kollade jag på klockan och såg att den var närmre 04! Hur händer det ens? Förstår inte hur man kan ha det så jäkla roligt med sina kompisar ibland alltså.

Morgonen efter gick jag upp och tog en tidig promenad med Marith, jag hade sovit som en kratta men så blir det ibland. Ventilerade livet i sju kilometer innan jag gick hem igen.

Väl hemma åt jag baguetter, jobbade och kollade på film. Bästa lördagssysslan. Jag hade fått hem ett bud med ett veganskt smör från Zeta på olivolja som faktiskt var riktigt smarrigt, kanske är det dags att skippa smöret helt i mitt liv? Det vore ju ännu ett steg åt rätt håll!

Min kusin la upp en instastory på min farfar när han blåste ut sin födelsedagstårta, han fyllde 79 år i lördags. När jag såg den började jag gråta av ren paniksaknad – kan ni också få sån ibland? Jag blev bara så ledsen för att jag inte är nära min farmor och farfar, för att de blåser ut sina födelsedagstårtor utan mig där. Så jag ringde Timmy och frågade om vi skulle överraska dem med en resa dit nu i vår! Han sa ja! Vi åker i april, så mysigt att få kvalitetstid med nonna och nonno. Kändes rätt i hela kroppen när vi ringde för att gratta och berättade vad vår födelsedagspresent var!

När kvällen kom gjorde jag mig i ordning för helgens andra kompismiddag.

Grannmiddag hos Carl och Sofia! Jag hade på mig nya byxor från Viktoria Chan.

Det bjöds på en underbart god middag. Den här helgen har varit så ljuvlig med dessa middagar vi har blivit bortbjudna på. Man känner sig så ompysslad och det är så härligt.

Shoan, jag och Carl!

Amanda, D och Sofia!

Även denna kväll var fantastiskt trevlig så helt plötsligt var klockan 02 och sängen kallade. Måste ge Bernard en eloge som sov igenom hela den högljudda middagen, en riktig mönsterbebis ♥ Jag och D är så glada för alla gulliga bebisar vi har runtom oss, man älskar ju varenda en av dem.

Dagen efter åt jag frukost och plockade undan i lägenheten.

Sen rensade jag kylen och skafferiet på grejer, som jag sedan gick och gav till en av personerna som sitter på gatan i närheten av där vi bor. Det var väldigt kallt och snöigt i söndags så jag plockade ihop mat, dryck och lite varma kläder till honom. Oavsett var man står politiskt tycker jag att det är viktigt att komma ihåg att människor som sitter på våra gator är just det – människor – med precis lika högt värde som alla andra du möter på gatan. Om du inte vill ge pengar eller andra saker till dem så behöver du inte, men ge ett leende och en varm blick. Ingen människa sitter hela dagar i minusgrader på gatan om det inte är hens bästa eller enda alternativ.

Här kommer fyra tips på vad man kan göra:
1. När du ska resa bort och rensar kylen, lägg allt i en påse och ge till den personen som sitter utanför din matbutik eller vid tunnelbanan. Vi människor slänger så mycket mat i onödan som någon annan gärna skulle ta emot.
2. Om du har matvaror hemma som har passerat bäst före-datum och du är den känsliga typen som inte vill äta det då – ta med det nästa morgon på väg till jobbet och ge bort till någon annan. Bäst före betyder inte dåligt och oftast går mat att äta fram tills du känner att den luktar konstigt eller börjar mögla! Så om du inte vill äta den lovar jag att någon annan kan äta den!
3. När du handlar, köp något till hen som sitter utanför (om det sitter någon utanför). Om du inte vet vad du ska köpa så kan du t.ex. köpa bröd, frukt, varm dryck, tändstickor och marschaller (skönt att värma sig med när det är minusgrader), varma plagg, bindor om det är en kvinna, våtservetter, deodorant etc. Lägg det i en separat påse och ge till hen när du går ut sen.
4. Ett hej och ett leende räcker långt för medmänskligheten.

Okej, nu hamnade jag på ett litet sidospår men så kan det bli ibland.

På eftermiddagen gick jag på bio med Marith! Vi såg ”Three billboards outside Ebbing, Missouri”. Mycket bra, märklig, fin och sorglig. Se den!

Sen följde hon med upp till oss på söndagsmiddag, det blev pasta med tomatsås.

Den här helgen får helt klart fem av fem möjliga!

 1. Hej, härlig helg!
  Två funderingar.
  Har ni med er finskor/inneskor till varandra som ni byter om till, eller är det era ytterskor?
  Fundering nr 2 gäller era partners namn. De flesta av er skriver ut första bokstaven på er respektive, medan de bland era vänner omnämns med hela namn. Är det medvetet?

 2. Hej! Inte för att vara taskig, men undrar vad tanken med Daily Forni egentligen är? När du skulle lansera detta så tyckte jag att du gjorde en ganska storslagen grej av det hela, men jag hänger verkligen inte med. Bloggen ser ju likadan ut, diskussionsforumet – visst (men vad är unikt med detta forum? Flashback och Familjeliv fyller ju redan den funktionen). Magasindelen upppdateras i princip aldrig? Det var Tulum-tipsen och något modeinlägg här och där. För att inte tala om Shop-fliken som är sjukt rörig.

  Ändå säger du att det är som att få driva ditt egna magasin. Det känns ju lite förolämpande mot oss som faktiskt jobbar på ett riktigt magasin. På vilket sätt menar du att din blogg har förändrats? Det känns som om att du bara lagt till en funktion, dvs ”Magasin”-fliken, som som sagt väldigt sällan uppdateras. Jag är nyfiken, för förstår inte riktigt vad det är du egentligen gör. tack och hej!

  1. Aj. Fick ont i magen av den här kommentaren för den genomsyrar verkligen inte konstruktiv kritik. Bara elakt. Att det finns så elaka människor. Läskigt.

   1. Att du inleder med att säga ”inte för att vara taskig” tyder på att det du kommer att säga, är rätt så taskigt ändå. Vad är förolämpade för dig? Att en person följer sina drömmar och startar sig en verksamhet som den är nöjd över? Lmaoooo. Lägg av.

 3. Men vad? Om man är den känsliga typen och inte vill äta matvaror som man inbillar sig är ofräscha så ska man skärpa sig, inte ge bort det till någon som ska vara ”hushållsgris”. Var lite vuxen!

  1. Vad skömt det hade varit om dessa pekpinnar hade funkat i verkligheten. ”Var lite vuxen!” ”Väx upp!” ”Sluta döda!” osv osv osv. Tyvärr funkar det inte, och då är det väl bara bra att man ger bort mat istället för att slänga den? Snacka om att du är en negativ person.

   1. Tack! Jag är verkligen en negativ person som inte accepterar att rika, bortskämda människor vill ge bort saker som inte är bra nog åt dem till simpla, fattiga människor.

    1. Oavsett anledningen till att man skänker bort saker, så är väl effekten samma? Fattiga får något som de förmodligen behöver. Och det är väl bra?

 4. Alltså SHIT vilket nervärderande och hånfullt inlägg. Är du så naiv och dåligt upplyst att du inte förstår att de är human trafficking!!!! De sitter där EMOT SIN VILJA!! De vill varken ha mat eller pengar bara få komma hem igen. De har blivit hitlurade av maffia som lovat dem jobb och hem i Sverige!!! De dödas om de inte sitter still hela dagarna. Du stödjer kriminell verksamhet
  Skiter i om du publicerar min kommentar men du ska faktiska upplysa dig själv mer innan du skriver inlägg man ska ge dem gammal mat

  1. Hej Hannah! Som du säkert förstår själv så är, precis som du skriver, människohandel ett utbrett problem. Personer som tigger drabbas av det exempelvis. Det är dock viktigt att komma ihåg att inte Alla som tvingas tigga gör det med en kriminell verksamhet bakom sig, det finns självklart personer som sitter där som en del i att försöka försörja sig själva. Var du fått informationen om att _alla_ personer som tigger är utsatta för människohandel från vet jag inte. Att ge någon ett leende som medmänniska eller mat/något att värma sig ser inte jag som samma sak som att stötta en kriminell verksamhet – hur menar du?

  2. Så är det faktiskt inte. Det förekommer kriminalitet bakom vissa såklart, men det finns flera studier som visar på att en majoritet inte är kriminellt kopplade eller är här mot sin vilja.

   Skriver för närvarande en masteruppsats om just migranter som kommit till Sverige för att tigga. Det är ett mycket aktuellt ämne. Vill du veta mer och lära dig så länkar jag gärna till några bra studier!

 5. Vilka galningar det finns i det som kommenterar här.
  Alltså jag undrar bara om det är en banan i smoothien (som ligger på alltihop)? Rimlig fråga ändå. Åtminstone jämfört med galningarna.

 6. Du förtjänar inte all den negativ kritik du får i vart och vartannat inlägg numera. Men människor kommer väl alltid vrida och vända på saker du skriver tyvärr.
  Ville bara säga att jag älskar din blogg och tycker att det är fint att du ser dina medmänniskor.
  Kram

 7. Gillar dig och har aldrig kommenterat något tidigare, men måste nog säga att det verkar lite småaktigt att ge de stackars människor som sitter ute och tigger gammal mat jag själv inte skulle äta. Och därtill känna mig ”duktig” för att jag gör det? Händer ibland att jag lämnar bullar/bröd (obs färskt!) till någon, men kan ändå känna mig lite skamsen för att jag vet att jag kan göra mer. Den som får din gamla mat kan bli lika sjuk av det som du och jag men kan troligtvis inte kurera sig/behandlas lika väl som du och jag med tanke på hennes situation. En tanke bara.

 8. Va fint Kajsa och Theo verkar ha det hemma. Har någon av dom nån blogg/insta så man kan se mer? Sååå fint med Thonet stolarna 🙂

 9. Åh! Måste bara skriva att D verkar vara en sån härlig person som alltid har ett stort leende på sina läppar. En sån person man vill ha i sitt liv. All lycka till er. Kram!

  1. Men gulle dig, TACK! Han är faktiskt oftast sjukt glad och positiv, älskar den egenskapen hos honom. Tack <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi