VECKANS LISTA: Sjukmat och pingviner

Projekt #sjukmat

Food Pharmacy-gänget har startat ett uppror med namnet #sjukmat som handlar om att förbättra sjukhusmaten. Ett viktigt och högst aktuellt ämne!

Isabella om “Energy Management”

Bella skrev ett inlägg om hur hon jobbar med “Energy Management” som jag verkligen kommer låta mig inspireras av i framtiden. Livet är alldeles för kort för onödig energi. Bra inlägg!

Att inreda med pingviner

Hahaha förlåt men tyckte detta var så kul, tipstack Egoina!

Heja magen! 

Några gymnasietjejer har som UF-arbete startat upp projektet “Heja Magen” som uppmärksammar magsjukdomar som Crohns och IBS. Ganska så osexiga sjukdomar som det inte pratas så mycket om. En vän till mig har Crohns och det är en jävla skitsjukdom så fint att lyfta fram problematiken kring magsjukdomarna. Heja er tjejer!

MARGAUX SKA VARA MED I LETS DANCE!

Jag tror ingen är gladare än jag över Margauxs medverkan i Lets Dance. Jag ÄLSKAR ju det programmet och har varit med Margaux och sett det live två år i rad nu. Vi brukar alltid prata om vår kärlek till programmet och drömmen om att vara med. Även om jag är så jäkla avundsjuk så är jag också helt otroligt glad för hennes skull. Jag tänkte försöka vara med så mycket som möjligt på hennes resa och kommer givetvis att titta och rösta ihjäl mig varje fredag! HEJA ÄLSKLINGEN!!!

 1. Oj!
  Att drabbas chrons är lika osexigt som att drabbas av cancer.
  Det är en chock för mig att man kan skämta om allvarliga sjukdomar och kategorisera det i osexiga och sexiga. Att behöva springa extra på toa om det är det du menar, är det minsta problemet. Riskera att bli steril och inte få möjligheten att få barn pga operationer och mediciner är det ”osexiga”
  Hoppas du förstår vad jag menar.

 2. Kanske lite märkligt fråga (men du har alltid så kloka svar!). Finns det några ord eller uttryck som du undviker? Några kompisar och jag pratade häromdagen om detta. Jag underviker uttryck som “min mobil/dator är CP” eftersom min syster har en cp-skada. Min kompis hatar när folk säger “Ae jag går och hänger mig” när något är lite jobbig, när hennes pappa tog livet av sig på det sättet för några år sen.
  Vi kom även fram till att ord som “kärringstopp” och likande också är bäst att undvika.
  Såklart är det svårt att vänja sig av med ALLA uttryck och oftast menar man inget illa. Eller hur resonerar du?
  Kram

  1. Eller när folk såger att vädret är schizofrent. Som att det vore nån skämt-sjukdom som ingen egentligen lider av. Till det också när folk slänger medordet “paykos” når nåt är knasigt typ. Håller med dig om detta!

 3. Hej! Reagerade också på att du kallade dessa magproblem för osexiga. Jag vet att du själv haft/har problem och tror jag förstår hur du menar. Men för en som själv har magproblem och redan känner sig jävligt osexig och känner massa skam pga det blev det som en liten bekräftelse på att jag verkligen är osexig. 🙁

  1. Klart DU inte är osexig för du har en dum magsjukdom som är osexig – alla lider vi av olika grejer.. Jag har “osexig” eksem i hela hårbotten så det flagnar utav bara den ner på axlar och soffor så fort jag rör mig men känner mig och uppfattas nog som rätt sexig ändå. Hoppas magen blir bättre!

 4. Inte för att du bad om råd, men testa Selsun för din hårbotten. Finns billigt på Apotea och har VERKLIGEN hjälpt mig och min flagnande hårbotten

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi