Utbilda dig till influencer

Ja men hallå! Det här hittade jag på Twitter igår när jag låg och skrollade:

Är det här sant? Kommer det finnas en influencer-utbildning? BÄSTA JAG HÖRT.

Thoren Innovation School är det som har lagt in den här utbildningen som ett alternativ. Måste börja med att ge en stor eloge till skolor som vågar tänka utanför den traditionella boxen som skolan generellt befinner sig inuti. Förändring är bra och för de som inte gillar tanken med en influencer-utbildning finns ju hundratals andra utbildningar att gå 🙂

Det är svårt att bli influencer i dagsläget då det inte finns något sätt att lära sig de kunskaper som behövs för att bli en framgångsrik kommunikatör online. Om en sån här utbildning finns så kan man skaffa sig de kunskaperna som krävs för att kunna jobba i influencerbranschen i framtiden.

Sedan måste jag säga att kurserna ser hur roliga ut som helst! Jag läste själv Samhälle med inriktning Media & Journalistik i gymnasiet och då valde jag både Textkommunikation (A och B) samt Multimedia som tillval. Det här var ju tio år sedan och jag är glad över att skolan förändras och att det nu finns ännu fler samt mer relevanta kurser i gymnasiet för oss som är intresserade av dessa kreativa områden.

Jag vet inte exakt vilka kurser som ingår i utbildningen men om den här kursen hade funnits för 13 år sen, när jag skulle välja gymnasielinje, hade jag blivit överlycklig. Oavsett vad så glädjer det mig att alternativen i skolan breddas och förnyas.

Nu ska jag starta min jobbdag som influencer 🙂 Vi hörs lite senare, puss!

 1. Älskar Thoréngruppen. Gick själv på Thorén business school och var jättenöjd med hur de hade sin pedagogik. Såg mer ut som en arbetsplats än skola samt mycket praktik! Passade mig perfekt som idag läser Internationell säljare B2B på IHM business school som har lite samma tänk. Viktigt att skolan faktiskt inte bara är akademisk utan har en fot i näringslivet också med en uppdaterad utbildning.

 2. Heja framtiden!

  Expressens (trötta) krönikör är dock av annan åsikt:
  https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/satt-stopp-for-de-oseriosa-selfieskolorna/

  Skulle gärna se att du besvarade henne med en krönika med din syn på saken, hon verkar känna sig hotad som journalist & nedvärderar ert yrke precis som det gjorts i alla dessa år hittills. Dags att alla vaknar som Thoren Business School & cred till er som står upp för ert yrke som dagligen ifrågasätts som något glassarjobb. Ni gör ett GRYMT jobb, är otroligt viktiga & gör skillnad för så många!

 3. Köpt inlägg? Att alla börjar skriva om detta när ansökningsperioden för de som ska söka precis har öppnat känns lite uppenbart….

  1. Jag tycker inte överhuvudtaget att det är konstigt att det blir en snackis för just influencers. Särskilt inte om det förekommer på Fornis/Löwengrips blogg, där jag som läsare dessutom känner mig väldigt välinformerad om eventuella samarbeten. Känns bara som en tråkig kommentar från din sida.

 4. Visst är det spännande?! Tycker det är så häftigt att tänka på vilka utbildningar som vi kommer att ha i framtiden. Känns kul att branschen upplevs som så populär och säker att mer formella utbildningar börjar skapas. Ska bli kul att följa vidare!

 5. Problemet med detta är att arbetsmarknaden som influencer redan är mättad som det är. Alla vill bli bloggare som får resa jorden runt och visa upp sina liv mot betalning. Det är bara att se på yrket som journalist. Sedan flera år tillbaka slussas nyexaminerade journalister ut i livet med nästintill inga jobb alls att tillgå. Vad som behövs däremot är läkare, lärare och yrkesgrupper som faktiskt hjälper till att forma de individer som ska komma att bli vår framtid. Absolut finns det positiva aspekter med influencers men i det stora hela så är dagens barn och ungdomars syn på det yrket att kunna tjäna lätta pengar genom att visa upp en perfekt tillvaro.
  Nu tycker jag att du Michaela har en väldigt ärlig och okonstlad framtoning. Dessutom beundrar jag dig för att du väljer samarbeten från hjärtat och inte det som gynnar plånboken mest (vad jag fått uppfattningen om i vilket fall). Detta är det däremot långt ifrån alla bloggare som gör.

  Jag jobbar dessutom inom skolan och ser varje dag tecken på att framtidens vuxna kommer få svårt att samarbeta med andra eftersom att dagens föräldrar curlar sina ungar och lämnar allt större ansvar till att lärarna ska uppfostra dem. Barnen vill bli youtubers när de blir stora för att ”då kan man tjäna mycket pengar och bli känd”.

  Sedan finns det självklart de influencers som använder sitt kändisskap till att påverka och göra skillnad i samhället. Det tycker jag är fantastiskt. Jag skulle vilja se fler stora bloggare som exempelvis gör samarbeten pro bono med exempelvis BRIS, Friends eller andra ideella organisationer som hjälper till att stärka barns och ungdomars självkänsla och verkar för att dessa ska förstå hur viktigt det är med respekt, hänsyn, ansvar och omtanke.

  Vill passa på att tacka för en bra blogg. Jag gillar det du gör och läser några gånger i veckan. Jag gillar att du lägger tid och energi till att peppa och visar att livet inte är perfekt bara för att man är en stor bloggare. Du verkar vara en person med både ödmjukhet och vettiga värderingar i blodomloppet. Det är sällsynt i dagens stora bloggsamhälle. Det blev en liten novell här. Hoppas du orkar läsa, hehe 😉

 6. Låter onekligen som en intressant utbildning för många i dagens läge. Jag gick själv medialinjen på gymnasiet. Ville bli journalist, men det blev inte så. Har dock författardrömmar…men det får vänta just nu.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi