Bebisgos, tryffelpasta och kompislördag

I fredags hade jag ett lunchmöte med Mall of Scandinavia. Jag åt veckans vegetariska gryta på Nybrogatan 38 och den var sååå god!

På eftermiddagen gick jag till Brillo för att fika med Sofie och hennes lilla Ben! Åh herregud så ljuvlig han var, hjärtat blev till en blöt liten fläck.

Förutom att det var underbart att äntligen få träffa Ben, så hade jag en otrolig eftermiddag med min kära vän. Jag och Sofie har haft samma psykolog vilket är intressant för man märker hur vi går igenom personlig utveckling på liknande sätt – även om vi handskas med helt olika problem. Vi skulle bara ses på en snabb fika men det slutade med att jag promenerade ut från Brillo två och en halv timme senare.

Jag älskar människor som det går att komma ner på djupet tillsammans med, det är långt ifrån alla som är så eftersom vissa människor lever mer på ytan. Det betyder inte att samtalen blir mörka eller sorgsna när man går ner på djupet, utan bara utvecklande och på en nivå som är på riktigt.

Efter att vi sagt hej då kände jag att jag hade ventilerat, bearbetat och verkligen fått ut något på ett rent själsligt plan (jag tror och hoppas att hon kände likadant). Och detta trots att Sofie hade sin 10-veckors bebis med sig. Många mammor, speciellt nyblivna, fastnar lätt i alla tankar kring mödraskapet (helt förståeligt!!!) och vill därför bara prata om det, men det var så fint att se hur Sofie fortfarande var hela hon. Samma reflekterande och förstående person som hon var även innan Ben kom till världen. Hon var så naturlig i mödraskapet och Ben kan skatta sig lycklig med en sådan mamma. Jag blev helt klart inspirerad till min egen framtida roll som mamma.

Sen blev det fart på mig, jag hade nämligen en hel hög med jobb som skulle röjas undan men det snabbt eftersom jag hemskt gärna ville hinna hem till grannarna innan Chloé gick och la sig.

Det gjorde jag!

Extra kul att hon numera säger ”Mick” hundra gånger om när jag kommer. Bättre än när hon sa ”Mittoo” med finsk brytning haha. När D kom sprang hon fram till mig för att peka på honom, typ som att ”här kommer han som hör ihop med dig”. Fint att hon förstår att vi hör ihop!

När jag hittade Amanda i köket med den här tryffelbiten började det vattnas i munnen på mig.

Så tacksam över att komma hem till underbara vänner som tar hand om en efter några veckor ifrån varandra.

När Chloé hade lagt sig började vuxenhänget, Amanda hade gjort en magisk tryffelpasta som vi åt huuur mycket som helst av medan vi drack gott vin och avverkade ämne efter ämne.

Sjukt hur mycket man kan ha att prata om efter tre veckor ifrån varandra… tog aldrig slut :)))

Avslutade kvällen med marängsviss innan vi traskade hemåt.

I lördags vaknade jag och sprang ner till Strandvägen 1 för en kaffe och morgonjuice med Marith innan hon skulle åka iväg till Alperna. Bosse kom förbi också och vips hade klockan blivit närmare två!

Då promenerade jag och D bort till Balzac där vi åt lunch med ett stort gäng favoriter. Jag hade varken sminkat mig eller duschat så kände mig egentligen inte så fräsch, men en solkysst hud livar ju upp vilken januarilördag som helst tänkte jag och körde på ändå.

Det var Magaux och Jacob som hade styrt ihop lunchen – så trevligt initiativ och det kändes som att vi spolat tillbaka tiden fem år för då hade vi sådana här luncher var och varannan vecka.

Vi åt ostron, drack champagne och snackade ikapp om livet.

En helt fantastisk lördagsaktivitet.

På kvällen blev det spaghetti med köttfärssås, cola och en film.

I söndags åt vi bananpannkakor till frukost!

Sen sprang jag iväg på ett härligt yogapass. Resten av dagen var klassisk söndag med jobb varvat med film och undanplockning hemma. En himla mysig helg <3

 1. Så mysigt inlägg<3 Ert senaste poddavsnitt var så himla bra och lärorikt. Hade varit jättekul om ni pratade om falska vänner i ett avsnitt! Massa kramar

 2. Åh, måste bara fråga; var är era fina tallrikar med silverkant ifrån? Har velat ha sådana länge!😇

 3. Vet du vem du påminner mig om?
  Julia Roberts i filmen Eat, pray, love. En enastående film där man inser att man verkligen bör njuta alltmer av livet. Hoppas du tar det som en komplimang. 🙂 Puss

  1. Men Gud vilken fin komplimang – tack snälla! Det värmer verkligen. Har sett filmen flera gånger och älskar hennes roll i den <3

 4. Tack för ett fint inlägg!
  Får man fråga vart blusen är ifrån som du bar vid mysiga kvällen hos Amanda och gänget?

 5. Man väntar ju bara på dagen du själv blir mamma! Det kan kännas konstigt att säga tilk en kvinna, men jag ser ändå hur det bara lyser genom dina inlägg. Du känns mer än redo (om kan får säga så som främling/lösare, annars – förlåt, har en tendens att bara säga det jag ser ibland). Du kommer allafall bli fantastisk om du gör det en dag, ☺️

  1. Och tack för daglig feel-good och tankeväckande och inspirerande läsning. Får tips om allt från inredning (har nog köpt 10 saker jag sett i ditt hem/blogg lol), kläder, ångest och resemål. Superblogg. 👍

 6. Har du provat Yinyoga? Jag upptäckte den för två och ett halvt år sedan. Det är väldigt lugn Yoga där man stannar i varje position i tre till fem minuter! Man kommer verkligen ner i varv och landar i sig själv. Är otroligt skönt! Rekommenderas!

 7. Hej!
  Som vanligt får jag en massa positiv energi när jag är inne och läser din blogg, såå himla härlig verkar du vara!!
  Och nu skymtade jag ju din drinkvagn i detta inlägg, heeelt missat den, men blev kär!! Är denna från någon butik eller är det ett vintage-fynd? SÅ fin!!
  Kram Caroline

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi