Nyårsmål för 2017 – så gick det!

Nytt år, nytt blad, tid för att hämta kraft och sätta upp nya mål. Varje år gör jag en liten lista på mål som jag vill fokusera på under årets gång. Det är ett roligt sätt att gå i den riktning man vill under året (tycker jag!).

Först tänkte jag att vi skulle titta på hur det gick med förra årets mål, så kommer ett inlägg med målen för 2018 senare!

Här kan ni läsa om mina nyårsmål för 2017:

Äta mer vegetariskt!

Check! När jag gick in i 2017 åt jag kanske 20% vegetariskt. Idag äter jag runt 60% vegetariskt. Jag har räknat ut att jag i snitt äter ca 15 av 21 måltider i veckan vegetariska.

Byta ut fler mejeriprodukter till växtbaserade produkter

Check! Philadelphian har bytts ut mot Oatlys “På Mackan” och komjölken är numera iKaffe eller mandelmjölk här hemma, sedan lagar vi sällan mat med andra mejeriprodukter. Även ute tar jag nästan alltid det växtbaserade alternativet, då och då “unnar” jag mig en cappuccino på komjölk men det blir mer och mer sällan.

Äta mer näringsrik mat

Check! Fan vad glad jag blir när jag läser dessa mål och inser att jag har klarat dem.

Yoga en gång i veckan, som varje år. Bästa nyårsmålet man kan ge sig själv!

Check! Jag yogar två gånger i veckan nu för tiden och det är enbart av lust och aldrig kravfyllt, det är den bästa och viktigaste sorten av träning tycker jag ♥

Börja gå i terapi igen. Jag vill inte bli bekväm eller stanna upp i min utveckling och jag känner att jag saknar en person att prata med som förstår sig på oss människor. Ett bollplank i livet.

Nix! Jag har haft lite kontakt med min karriärcoach men annars blev det aldrig något med detta. Jag inser efter årets slut att jag nog inte var i så stort behov av det som jag trodde, i alla fall inte just nu.

Öva på att köra bil. Jag tog mitt körkort för snart tre år sedan men har inte kört fler gånger än vad jag kan räkna på mina fingrar och jag skäms över det. Så jag ska lära mig köra bil igen.

Nix! MEN – har bokat in körträning med min körskolelärare Kevin i februari så ska köra ca 10 gånger med honom nu i februari/mars innan jag ska öva, öva, öva på egen hand därefter!

Fortsätta ta hand om mina relationer i livet: de viktiga vännerna, min partner och min familj. Se dem, vara med dem och sprida kärlek till dem.

Check! Det här har varit vänskapens år och jag är så otroligt glad över det. Jag och D hade detta som gemensamt mål under 2017 och vi kan verkligen säga CHECK på denna punkt. Jag har gett kärlek och jag har tagit emot kärlek, både i gamla och nya relationer. Under det här året har jag insett att vänskap är livsviktigt för mig och att dessa relationer hela tiden måste underhållas för att jag ska känna mig stark och lycklig. Vänner 4 life.

Vara min egen bästa vän. Unna mig saker som jag är värd, vara snäll mot mig själv, inte vara så hård. Följa hjärtat mer än hjärnan.

Check! Jag har varit mjuk mot mig själv i år och det behövde jag just detta år. Nästa år blir det fokus på framåt igen, men i år behövde jag krama om mig själv och jag är glad över att jag har gjort det.

Sex av åtta klarade jag, vad stolt jag blir! Heja mig! Nu blir jag taggad på att skriva ner målen för 2018 så det kommer inom kort. Puss!

 1. Vilka bra löften! Tänker också mycket på vegetariska alternativ och ickeanimaliska produkter.
  Har du något tips på mjölk som inte skiktar sig i kaffet? Men den där iKaffe kanske är en sådan?
  Har testat mandel- och havremjölk men det ser ju inte så smarrigt ut när den separeras 🙂

  1. Ja, testa iKaffe! Den är lite fetare och liksom rundare i smaken och kaffet skiktar sig inte. Alla jag känner som testat tycker det blir supergott!

 2. Bra jobbat Micki, särskilt på matfronten – fortsätt så! Önskar dig ett starkt och kärleksfyllt 2018

 3. Alltså jag läste igenom målen och tyckte att det här med vegetarisk mat inte stämde så väl (mot t.ex. vad jag har sett på inatagram där det är mycket kött) och att byta ut komjölk till ikaffe. Även terapin och köra bil var nytt för mig.

  Sen när jag scrollar ner till nästa inlägg så inser jag ju att jag läser din blogg och inte Margaux som jag trodde att jag läste haha. Då faller ju alla bitarna på plats. Hur morgontrött kan man vara en förmiddag vid typ 11-tiden? Haha

  Glad att du har klarat dina mål! Hoppas du får en fin start på det nya året också!

 4. Intressant det det där med vegetariskt. Jag ska försöka äta vegitariskt en gång i veckan för att jag tänker att det är skonsamt mot kroppen och miljön. Men finns det fler fördelar? Att det är sjystast mot djuren att äta vegetariskt förstår jag så klart.

  Skulle vara intressant att läsa om hur dina uppfyllda nyårsmål påverkat dig också 🙂

  1. Kul att du vill äta mindre kött. Här är några fördelar med att äta veg!
   – Så mycket bättre för miljön. Framställning av animaliska produkter är en av de absolut värsta miljöbovarna. Finns så mycket info om detta på olika håll.
   – Billigare. Om du lagar vegetariskt hemma blir det oftast billigare än när du lagar kött/fisk.
   – Minskar riskerna för många sjukdomar, bl.a. cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och magbesvär, bättre för hälsan i allmänhet.
   – “Vanligt” kött du köper i affären är fyllda av antibiotika, konstgjorda hormoner och miljögifter.
   – Uppfödning av djur skadar landskap och skogar. Förutom själva utsläppen av produktionen skadas alltså också den bilogiska mångfalden.
   – Djuren förtjänar verkligen inte att bli behandlade som en industriprodukt. Hemskt!
   – Världshungern skulle minska ofantligt om vi alla blev vegetarianer, eftersom det flera kilo säd för att producera ett kilo kött. Energin köttet ger är helt enkelt inte matchat med energin som krävs.

 5. Hola Forni! Först o främst, du driver en av mina favvobloggar- får alltid en härlig, harmonisk och stressfri känsla när jag läser här :))) min fråga är hur du definierar vegetariskt? Att endast ta bort rött kött eller gäller det även att du ej äter fisk? Och sen undrar jag om du har några tips på hur jag kan få in yogan i min vardag? Har 8-17 jobb och tränar aktivt men skulle så himla gärna vilja ta tag i yogan, dock prioriterar jag alltid “riktig träning” haha fast jag vet att yoga är så bra för både kropp och själ!!! Tacksam för tips på hur du gjorde och tänkte 🙂 sist, men inte minst ÄR DEN SNYGGA KILLEN NÄST LÄNGST TILL HÖGER I SVART SINGEL? 😉

 6. Älskar det här inlägget. Så inspirerande och roligt att få ta del av. Kan inte du göra ett ytligare inlägg om hur du gör töratt hålla dina mål? Följer du upp under året och går ingom dom igen? Kanske ändrar något löfte? Eller hur går du tillväga för att lyckas med dom? Hade varit intressant att se om du har något speciell process 😀 Kram, och GRATTIS till att de löften som du klarade <3

 7. Hej, funderade på en sak när du väljer samarbeten. Hur många samarbetsförfrågningar får du ungefär en vanlig månad? Sedan skulle det vara kul att veta vilka samarbeten som du tackar nej till för att det inte stämmer överens med ”dig”? Jag menar då inte självklara, så som bantningspiller etc, utan seriösa varumärken men som du kanske tycker passar någon annan bra bloggare men inte just dig.
  Det låter som en dröm att få betalt för att testa produkter etc, men förstår att det även ligger mycket jobb bakom.
  Bra jobbat med bloggen!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi