Man lär sig av sina misstag

God morgon kära ni,

Jag hoppas att ni har sovit bättre än vad jag har! Jag har nämligen åkt på en inflammation i nacken som heter duga.

Igår bestämde jag mig för att gå ut och springa, jag hade ett bra flow och sprang sex kilometer i solen, vilket är det längsta jag någonsin sprungit. Var så stolt! När jag kom tillbaka till lägenheten kröp jag nästan upp för trappan, men väl hemma ville jag ändå yoga eftersom jag kände mig mentalt stark. Peppad efter att ha klarat något som jag för ett år sedan trodde var helt omöjligt för mig. Efter några solhälsningar och enklare övningar bestämde jag mig att stå på huvudet samtidigt som Louis låg och tittade på vid foten av yogamattan. Svetten rann och jag hade svårt att få grepp på mattan men brydde mig inte så mycket, jag är alltid lugn på min yogamatta.

Jag hoppade upp mot huvudstående men kände direkt att det inte gick som det brukar, så jag försökte en gång till. När jag på tre försök inte kommer upp så ger jag istället upp och då känner jag smärtan som börjar sprida sig som en löpeld i nacken och ryggen. Min yogalärare säger alltid att man måste vara försiktig i yogan, men eftersom att jag aldrig skadat mig tidigare har jag nog inte tagit det på så stort allvar. Igår förstod jag vad hon menade. Att gå upp i ett huvudstående när kroppen är helt slut är ju farligt. Min core och skulderblad orkade inte ta mig upp vilket gjorde att jag överansträngde nacken istället och resultatet är att jag nu har helt galet ont. Stackars kroppen <3. Har känt mig illamående av smärtan i ett dygn nu och vet inte vad jag ska göra för att ta hand om den på bästa sätt.

Har ni några tips kanske? Jag har köpt Voltaren gel, kan jag kombinera den med värktabletter?

Ett tråkigt avslut på en fantastisk resa… i natt fick jag en timmes sömn pga smärtan. Och att leka med Chloé sista dagarna är ju bara att glömma. Snacka om att jag har lärt mig en läxa! Ta hand om era kroppar där ute!

Nu ska jag smyga upp och säga hej till resten av gänget, jag hör hur Chloé sitter och säger alla ord hon kan medan Amanda står och tar fram frukost i köket.

Näsa, öra, mun, mamma, pappa, någon som ska vara “Micki” men mer låter som minooo, mormor, koko, Louis… mellan varven ställer hon sig, vevar med armen och säger “untz untz untz” efter att hon hörde mig säga så på skämt till Amanda när vi skulle ut i helgen. Hahaha. Vem är denna unge.

 1. Åh vad tråkigt med nacken! Fy vad rädd man blir när något sådant händer men försök att bara vara lugn (som du verkar vara), röra på dig lagom mycket – du ska inte få mer ont av det, variera läge – sitta, stå, ligga, kombinera 2 alvedon eller panodil med 1 Ipren eller voltaren. Strunta i gelén, den går inte ned på djupet. Finns tillgång till vetekudde, värmeflaska etc gör det att musklerna också kan slappna av. Krya på dig!

 2. Ajaj, stackare! :/ Som Olivia säger – jag tycker gelen fungerar föga! Värmekudde känns alltid skönt vid nackont. Sök upp en specialist när du kommer hem!

 3. Gelen kan du nog strunta i men försök hålla nacke och skuldror/axlar varma! Nu är det ju såklart varmt där du är men försök ändå ha något runt musklerna så de slappnar av. Och ät värktabletter hela tiden så du inte börjar spänna dig ännu mer och får mer ont. Kroppen behöver kunna slappna av för att läka bättre.

 4. Åh va jobbigt – hoppas det blir bättre snart!

  Nu en fråga till frågor med Forni: kan inte du göra ett “mitt musikår enligt spotify” blogginlägg, som t.ex. Sandra Beijer har gjort. Tycker de är så roliga att läsa och inspireras. Inspireras av dig dagligen och då kan det va trevligt med musikinspo också. hihi

  Hoppas du får en fin dag!

 5. Höll på med huvudstående för ca 3 år sen och efter en gång var jag och fikade med mitt tjejgäng efteråt, tur nog bara några hus bort från mig. Helt plötsligt började jag må fruktansvärt illa och allt börja snurra. Satt först tyst i panik typ för fattade ingenting och var livrädd. Var en del vänner där som var rätt nya så kände inte för att panika totalt framför dom. Tillslut sa jag att jag mår lite dåligt och måste gå hem, och de ca 100 meterna hem var hemska! Yrseln och illamåendet gjorde så jag knappt kunde ta mig hem. Kom hem i alla fall och la mig ner och vila och tur nog försvann det.
  Men inte testat stå på huvudet igen efter det, nacken och huvudet är såå känsliga och även om man är tränad samt försiktig kan det hända olyckor. Huh!

 6. Nu blev jag så förvirrad? Är absolut inte någon erfaren yogi, men gick en kurs på 3 månader förra våren,där vi övade lite på huvudstående vid slutet av kursen. Jag lärde mig då att man inte stod på huvudet, utan mer underarmarna? Eller det finns kanske variationer där man faktiskt står på huvudet och nacken därmed belastas? Sedan lärde jag mig att man absolut inte skulle ”hoppa upp” utan att bålen skulle dra en upp? Kan du inte visa hur du gör huvudstående? Du verkar ha en helt annan teknik 🙂 (när nacken är bättre såklart). Krya på dig!

 7. Hej Michaela

  Det bästa är att kombinera Ipren med alvedon för att stilla smärtan. Ta en Ipren och två alvedon men låt det gå ca 8 timmar emellan. Voltaten gel funkar med men ta det mellan varven. Hoppas smärtan får över

  Kram Malin (sjuksköterska)

 8. Som Olivia säger så tycker jag att du kan skippa gelén och istället köra på att kombinera 2 st 500 mg Panodil/alvedon (de innehåller samma aktiva substans – paracetamol) med 1 st 400 mg Ipren. Dock ska ipren bara ätas högst 3 ggr/dygn. Vill du ha starkare smärtlindring hade jag rekommenderat Naproxen/voltaren/diklofenak. Dessa ska dock tas i samband med måltid då de inte är så snälla mot magen.

  Som någon annan nämnde tidigare så är det bra att du håller nacken och axlarna och ryggen varma.

  Krya på dig! Kram
  Ellen (läkare)

 9. Så tråkigt.. Har dessvärre inget tips etteroms jag aldrig varit med om liknande skada. Förstår om det gör ont, så hoppas någon iallafall har ett bra tips till dig, men om inte villa jag bara påminna om att kroppen är fantastiskt och kommer läka det på egen hand i sin takt. Snart är du tillbaka igen <3
  Vill också bara nämna att jag gjorde ett stort misstag igår.. Men att läsa påminde mig om att man kan lära sig av det, tack för påminnelsen 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi