Om Bachelor (spoilervarning!)

Okej, så var säsongens Bachelor över. Det här är första Bachelor jag har följt, både av de internationella och de svenska säsongerna. Jag känner såhär – vad är det för briljant show som jag har missat i alla dessa år?!

Det började med att jag bestämde mig för att se första avsnittet eftersom min vän Kristin är med i årets säsong. Det räckte med att jag såg en kvart och sedan var jag fast. En extremt underhållande serie som är perfekt att titta på efter en arbetsdag om ni frågar mig.

På tal om frågor, så var det någon som kommenterade detta tidigare idag:

Åh vad tyckte du om avsnittet? Jaga Bachelor är bästa programmet! Haha.

OBS OBS OBS kanske spoiler varning nu! :

Jag tycker tjejerna har flera poänger, men utifrån det jag uppfattade av avsnittet så var det alldeles för hårda mot Niclas tycker jag. Bl.a när de sa att Johanna åkt hela vägen och jagat till Dominikanska, men det har ju även Niclas. Att dejta tjugo tjejer är nog lika svårt som att vara deltagare, tänker jag. Dessutom hade han bokat en resa till Palma, men Johanna tog sin inte ens till Stockholm. Kanske borde Niclas ringt, men alla är ju olika. Vissa föredrar skriva medan andra prata i telefon. Så jag vet inte riktigt, tycker det verkar som att båda gjorde misstag men att situationen gör att alt blir väldigt skört för dom. Ingen vågar riktigt. Samtidigt vet man inte vad som hänt egentligen, en relation är mellan två personer och nu ärret dessutom en tv produktion inblandad. Men ändå roligt att höra dina åsikter. Vad tänkte du om avsnittet?

Först och främst: Hade på känn att det skulle stå mellan Alex och Johanna redan från första stund. Johanna var min favorit från mitten av säsongen ungefär (förutom Kristin då såklart!) och jag blev så glad att han valde henne och att de fattade tycke för varandra. De såg ju förälskade ut – men kanske var det bara bra vinklat av produktionen? Min gissning när det var cirka fem tjejer kvar var att han skulle välja Johanna, men att de inte skulle vara ett par idag. Och så blev det ju.

Tycker, precis som tjejen som har kommenterat här, att tjejerna i “eftersnacket” gick på Nicklas lite för hårt. Både i det här avsnittet och i tidigare avsnitt när han inte har varit där. Alla visste vad de gav sig in på när de ansökte. Det är märkligt att se ner och prata illa om honom för att han kysst “jättemånga” tjejer när det är prick det som hela programmet går ut på? Att kyssas med sex av tjugo personer tycker inte jag är så farligt… jag tror att många hade gjort samma sak i den situationen 🙂 Även alla diskussioner om att han pratar bakom ryggen på tjejerna – det är klart att han har ett behov av att prata! I huset kan tjejerna diskutera hela dagarna med varandra, analysera och utbyta tankar medan han är själv med sina. Det är inte konstigt att han frågar någon av tjejerna hur det är i huset eller pratar av sig med produktionen. Även där tror jag att de flesta hade agerat likadant.

Sist men inte minst: tycker det är sååå tråkigt att Johanna och Nicklas inte är ett par idag? Haha. Man hejar ju på kärleken! Det hade varit så fint om det hade funkar mellan dem.

Nu längtar jag redan till nästa säsong… för visst blir det en till nästa höst?

/ Håller tummarna

 1. Åh så kul att läsa ditt svar! Kul att du tog upp det i ett inlägg. Jag håller helt och hållet med dig. Sant det där om att Nicklas förmodligen också har behovet av att prata, precis som tjejerna gjorde med varandra. Jag tror inte han sa mer än någon annan gjorde.. Men som sagt, jag säger det med ödmjukhet. Det är en tv produktion, så vad vet man egentligen. Men åh jag håller med, hejar också på kärleken!! Man vill ju att de ska fungera mellan Nicklas och Johanna 🙂 Tycker som tur är att Agneta hade väldigt bra råd i slutet till dom, så jag önskar att de lyssnade på henne 😉 Hon är nog klok. Längtar till nästa säsong jag också!!

 2. Det blir en nästa säsong, och min vän castar! Så om du har tips på person så hojta 😀 😀 Både tips på Bachelor, eller tjejer som bör söka 😀

  1. Så roligt jobb din kompisar har. 😃 Jag hade tyckt det var kul med en säsong Bachelorette istället, en tjej och tjugo killar. ☺️☺️

   1. I KNOW! Håller helt med. Har försökt så länge nu att pitcha in en bachelorette istället… Hon tycker också det, tyvärr sitter det högre upp. Håller tummarna 😀

 3. OMG! Du måste gå in på @niclaslij på instagram och kolla hans små klipp “Niclas avslöjar allt” – skämskudde deluxe men så himla roligt.

 4. Jag hejade faktiskt på Jennyfer, det kändes som att hon hade mer äkta kärlekskänslor för honom och jag tror att de hade varit ett par idag om han valt henne… Men det kändes som att hans ego fick sig en för stor törn av Jennyfers mammas attityd och att han därför fegade ur på henne. Fick tyvärr en känsla av att han var väldigt lättstött och hade svårt att ta motgångar (t.ex. att han vände sig emot de tjejer som valde att åka hem frivilligt samt igår när han vände tillbaka kyssen mot Alex). Dock verkade han ju förälskad i Johanna från dag ett så det kändes givet att han skulle välja henne, men jag kände inte samma från hennes håll så jag trodde inte heller att det skulle hålla… Jag hoppas också på ny säsong i alla fall 🙂

 5. Håller sååå med dig Michaela! Blev lite besviken på Johanna faktiskt. Tycker att man är två om att ringa och hålla relationen levande. Har svårt att förstå att man inte kämpar lite mer.. 😁

 6. Åh älskade med Bachelor! Har heller aldrig sett programmet förrän denna säsong men föll pladask. Det är ju inget program man skryter om att man följer slaviskt men åh som jag längtat efter varje nytt avsnitt haha… Jag håller med om att tjejerna definitivt var lite väl hårda ibland även fast jag inte heller avgudat Niklas alla gånger. Hoppades verkligen att kärleken skulle hålla mellan dem men som någon kommenterade här ovan tror jag med att chansen hade varit större om han valde Jennyfer… Längtar till nästa säsong! Måste tillägga att jag älskar när du analyserar och skriver av dig efter serier du följt, så kul att följa dina tankar!

 7. Är det Kristin Dahlmark från i år du som känner? Tyckte hon var så himla rolig! Eller är det någon annan som jag glömt?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi