Den stora jullistan!

Snodde denna lista om julen från Sandra!

6 JULSNABBA ?
Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar, det är ju sååå gott. Äter säkert 50 st varje december.

Skumtomtar eller knäck?
Knäck for life. Tycker skumtomtar är riktigt äckliga faktiskt.

Julkorv eller julskinka?
Julskinka! På vörtbröd med grovkornig senap. Mums!

Revbensspjäll eller Janssons?
Janssons! En sån typiskt grej som jag började gilla när jag blev vuxen men hatade som barn. Är ej speciellt förtjust i revbensspjäll för jag hatar att bli kladdig när jag äter.

Glögg eller julmust?
Får nog säga glögg för jag är den enda människan i Sverige som inte gillar julmust (plz bli inte arga hehe).

Ge eller få?
Ge! Gud så roligt det är att ge.


Julfrukost med D för ett par år sen

5 JULPERSONLIGA ?
Vad är bäst med julen?
Nästan allt. Smaken av det första julbordet, alla lussebullar, stans julbelysning, att hela Sverige myser omkring i en hel månad och är gulliga (för det mesta) mot varandra.

Det sämsta med julen?
När det blir för stressigt och människor inte kan slappna av och njuta. Usch, får panik när jag tänker på hur många som bara stressar sig igenom julen. Julen är till för MYS. Men det sämsta av allt är alla som känner sig ensamma på julen. Ingen ska behöva känna sig ensam och jag vet hur många det är där ute som ändå känner så. Därför är det fint, tycker jag, att traditionen kring julafton håller på att förändras. Idag är det många som firar med sina vänner eller går ut på julafton – toppen tycker jag! Alla får fira som de vill.

Vad ska du göra på julafton?
I år firar vi med D’s familj! Vi kör vartannat år. Det blir först en juldrink hos oss eller på stan och sen går vi till D’s föräldrar där delar av släkten kommer att vara. God mat, lite julklappar och massa kärlek.

Nyår då?
Då är jag, D, Amanda, Shoan och Chloé i Marbella! Jag tippar på att vi kör champagnelunch ute på någon härlig restaurang på dagen och sen på kvällen lagar vi en brakmiddag hemma med supergoda viner till. Mmm LÄNGTAR!

Tror du att det blir det en snöig jul?
Kanske lite mer än förra året?


Pappa, min kusin Alexander och Timmy förra julafton

4 JULFAVORITER ⭐️
Favoritjulfilm?
The Holiday!!!

Favoritjulkalender?
Mysteriet på Greveholm, jag tror att jag har sett varje avsnitt minst tio gånger. Min farmor hade den julkalendern på VHS i Italien så jag och Timmy brukade titta på den om kvällarna eller när det regnade.

Favoritjullåt?
Tänd ett ljus

Favoritjuldoft?
Nybakade lussebullar + doften av gran.


Skaldjur med min familj den 23:e eller den 25:e är en tradition

3 OM JULTID ?
När är det dags att pynta?
Den första advent!

När får man ha gran?
I vår familj brukade vi klä granen den 23:e när jag växte upp. Nu tycker jag att det är för sent! Man vill ju njuta av sin gran om man har någon. Om vi skulle köpa gran skulle jag nog vilja få upp den kring mitten av december. Vi har ingen gran dock 🙂

När öppnar man presenter på julafton?
När som helst! Det spelar inte så stor roll tycker jag.

 

  1. Du är välkommen hem till min släkt. Mormor har fem barnbarn, 1 dricker julmust. Så vi har druckit cola cola istället till julmaten ??

  2. Brukar inte kommentera men detta var sjukt. Känns som det var jag som svarat på de frågorna. Speciellt det med julmust och sedan har jag också ett lussekattsberoende + ääälskar Jansson. Vi har typ samma smaklökar 🙂 (och så klart ska jag inte fira nyår i Marbella, den punkten stämmer inte heller, haha). Låter nice dock!

    1. Haha! Så roligt när man märker att man är sjukt lik någon annan. Njut av lussebullar a och Janson nu ??

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi