Frågor med Forni

Hej Forni! Jag skulle jättegärna vilja veta vilket champangehus som tilltalade dig mest? Kanske vill du ranka 1,2 och 3? Är supersugen på att åka till Champange och utforska! Kram

Hej vännen!

Åh vi pratade mycket om det här med ranking och mina favoriter som helhetshus (alltså inte enbart dryckesmässigt) var Veuve Clicquot, Krug och Champagne Jacquesson men inte långt därefter kommer Salon/Delamotte, Belle Epoque och Dom Perignon.

Sen är det svårt för t.ex. hos Taittinger så hade vi en väldigt bra, personlig och unik upplevelse i och med middagen på deras slott som var helt otrolig, samtidigt som besöket hos Krug var kort men härligt i och med deras ljuvliga champagne. Hos Dom Perignon låg det ett lite spirituellt sken över stället som jag verkligen gillade medan vi hos Belle Epoque fick känna oss som husägare snarare än gäster tack vare deras otroliga gästvänlighet. Som du hör har jag svårt att bestämma, vi besökte totalt 17 st olika champagnehus och helt ärligt så gillade jag dem allihopa och skulle gärna återvända. Om jag skulle åka privat är det främst husen jag tipsar om högst upp som jag skulle besöka igen och sedan skulle jag testa några nya, det finns väldigt många olika champagne förstod jag när vi var där haha.

Puss!

Hej bästa Forni!

Jag har en fundering som jag inte vet om du kan svara på. Men jag ger det ett försök. För 1,5 år sedan drabbades jag av utbrändhet vilket var det värsta jag någonsin varit med om. Sedan dess har jag gått hos psykolog och försökt reda ut allt i huvudet. Livet har börjat bli normalt igen – studerar 100% och kan hitta på saker utan att få ångest. Men en sak tycker jag fortfarande är så fruktansvärt jobbigt, och det är den mentala tröttheten. Vissa dagar är jag så trött att jag liksom inte fungerar och jag försöker lära mig dosera ut min energi på ett vettigt sätt.

Jag vet ju att du också har varit utbränd, och undrar då hur tröttheten ter sig för dig? Är all din energi tillbaka igen? Hur gör du för att inte bli ledsen när tröttheten plötsligt slår till? Hur parerar man jobb med att ta hand om sin energi?

Tack för din fantastiska blogg och bok, har hjälpt mig såååå mycket <3

Kram

Hej bästa,

Jag förstår dig. Nu är det tre år sedan jag blev utbränd och jag känner fortfarande av utbrändheten regelbundet. Det kommer så fort jag går upp en extra växel för länge, eller om jag går upp för många växlar för snabbt. Igår satt jag och skulle spela in podden med händer som skakade av stress.

Efter min utbrändhet har jag kommit tillbaka 80% med min energi. Jag tror att de sista 20% aldrig kommer att komma tillbaka, de finns inte där längre. Som att de var för mycket för min kropp att hantera, den kommer inte orka med det igen.

Jag tror att man helt enkelt får acceptera hur hjärnan och kroppen fungerar för att därefter anpassa sig. På så sätt kan jag maximera mitt jobb men fortfarande ta hand om mig. Jag har lärt mig hur jag ska lägga upp mina dagar för att det ska funka för just mig och på så sätt kan jag hålla energin uppe och stressen nere. Ibland kliver jag över mina gränser, som den här veckan, och då sitter jag och skakar i en poddstudio. Den känslan är panikslagen och förlamande på en och samma gång tycker jag.

Mitt tips är att hitta ett liv som fungerar för ditt välmående, du får testa dig fram. Acceptera tröttheten när den kommer, vila när du måste, lägg om dina dagar om det behövs. Jag kan bli sjukt ledsen ibland när jag måste tacka nej till roliga jobbsaker för att jag VET att jag inte orkar just nu om jag redan är tillräckligt uppbokad (innan utbrändheten körde jag bara på) men i slutändan är det för mitt välmåendes bästa. Att ta hand om sig själv är det viktigaste.

Lycka till hjärtat <3

Hej! Har också funderat på att göra så med datorn. Hur funkar det?? Känner du någon skillnad för rygg/nacke osv? Vart har du köpt själva ”ställningen”?

För övrigt så älskar jag din blogg, hur öppen du är och hur du skriver. Att du och den andra Michaela har startat en podd är jättekul! Saknat att lyssna på dig.

Kram

Hej kära du,

Tack för dina fina ord! De värmer. Ställningen har jag köpt på Digital Inn eller vad butiken heter, på Birger Jarlsgatan. Jag tror att den här typen av ställningar finns på valfri butik som säljer datorer. Jag måste faktiskt erkänna att det har gjort ganska stor skillnad på mina nackproblem efter att jag införskaffade min lilla datorställning, skäms nästan över att jag inte köpt det tidigare, jag som har sådana problem med rygg och nacke. Det är verkligen en värd investering för mig!

Puss!

visa uppskattning

Hej Michaela! Kan inte du berätta lite hur det går med din grannfejd?? Kram

Haha! Det går sådär faktiskt… härom veckan stod jag och snackade skit med min granne Johan på innergården vid 20.30 en lördagskväll (vi gick alltså in i varandra i trapphuset), efter tre minuter kom hon nedspringandes och skrek på oss att vi skulle vara tysta. Alltså SKREK. Mycket märkligt. I förra veckan skulle jag jobba hemifrån en dag, då lät det som att hon drog sin soffa genom lägenheten, fram och tillbaka, en hel dag. Glasen bara skallrade i skåpen här nere hos mig. Jag vill inte heller säga till henne för helst vill jag bara få vara ifred, får inte så bra energi från henne som du förstår. Jag hoppas att hon lugnar sig men det är väldigt tråkigt att inte få leva som man vill när man är vuxen. Vågar knappt ha ett kompispar över på middag längre. Jaja.

Hej Forni! Konstig fråga kanske – men vilka svarta tights är det du har på dig till tofflorna från Flattered? Letar verkligen efter ett par snygga och åtsittande svarta tights att glida runt i hemma (mycket snyggare än mjukisbyxor) men tycker de flesta jag hittar blir så pösiga… Lite som sånna leggings man hade när man var liten.
Kram!

Jag kör H&Ms helt vanliga svarta tights för 99kr, de är bäst tycker jag. Kram!

Hej Michaela! Jag skulle så himla gärna vilja veta var du har köpt planeringsblocket på sista bilden?

Våra planeringsblock på kontoret kommer från Lagerhaus! <3

Hej Michaela,
Letade i bloggen men hittade inget specifikt, har du tips på restauranger (gärna italienska) man kan gå för att äta födelsedagsmiddag? Det är mitt i veckan (en tisdag) och jag ska dit med mina föräldrar, så gärna lite lugnare men ändå mysigt och genuint liksom.
Tack på förhand <3

Hej fina!

Montanari är perfekt för en tisdag, de har vittryffelveckor nu om ni vill unna er lite extra 😉 Annars La Bocca på Kommendörsgatan!

Puss och ha så mysigt!

En till nagelfråga (ja jag är besatt av naglar precis som du!) Vilken cnd shellac-färg är detta? Berry boudoir?

Hur ofta gör du nytt shellack?

Vill också passa på att instämma med många andra här. Får så otroligt positiv energi när jag går in på din blogg oavsett om du skriver om nåt peppigt som chamagne och skor eller något ledsamt. Man blir glad av de peppiga inläggen och känner sig mindre ensam och som att man får styrka av dina mindre glada inlägg. Din blogg och er podd ger mig verkligen mycket i livet, tacksam för det!

Kram Mikaela

Hej Mikaela,

Tusen tack för dina varma ord <3

Färgen jag kör på i november är Oxblood! Den är ny hos CND Shellack. Den snyggaste röda nyansen jag har stött på tror jag, så galet fin. Jag gör nytt shellack var fjärde vecka! Såg att någon frågade om mina naglar också – det är mina egna naglar som jag lägger shellack på, alltså ingen förlängning/förstärkning.

Puss och tack igen för peppen!

  1. Hej Michaela!

    Som student finns inte budgeten till att shoppa kläder särskilt ofta- MEN, jag letar efter den ultimata vita skjortan. Den som sitter snyggt under en stickad tröja, passar då man vill vara uppklädd men ändå inte FÖR uppklädd, samt passar till ett par lediga jeans bara. Den får inte vara för tight men inte heller för oversized. Så har du ngt bra tips?:)

    1. Vill du ha en vit skjorta som är lite lösare, kolla herravdelningarna på t.ex cos & H&M!
      nu vet inte jag hur din kropp ser ut eller vilken storlek, men herrskjortor kommer ju ofta i ”slim fit” o liknande termer så kolla in där.

  2. Det framgick inte riktigt av din reseberättelse att ni besökte Abbaye Saint-Pierre d’Hautvillers – det som du kallade en kyrka och ett hus. Klostret tillhör nu för tiden champagnehuset Moët & Chandon (del av konglomeratet LVMH) som tillverkar och marknadsför tre varumärken nämligen Moët et Chandon, Ruinart et Dom Pérignon.
    Ni besökte inte Dom Pérignon som alltså är en champagne och inte ett champagnehus men väl den plats där munken med detta namn sägs ha utvecklat champagnemetoden.
    Kanske en detalj men det blir förvirrande för oss som också besökt Epernay och välkomnats av Moët & Chandon i deras fina representationslokaler 🙂

  3. Tack för svar <3 Blev så glad när jag såg att min fråga var med.
    Ta hand om dig och ha en mysig helg!
    Kram

  4. Hej Michaela,

    Tänkte ge min pojkvän en weekendresa i julklapp. Vart åker man i mars/april? Vilka är dina bästa tips!

    Kram och tack för alltid lika underbar läsning.

  5. Hej världens bästa Forni! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på. <3

    Jag dejtar en kille. Tycker väldigt mycket om honom och är ca 99.9 % säker på att vi snart kommer bli tillsammans. Vaaad ska man köpa till honom i julklapp? Jag är student så har absolut inte råd med något dyrt men vill ändå ge något som inte är typ strumpor (vilket jag iof tycker är en rätt nice present men kanske inte för första julen…). Tips på billiga men inte tråkiga presenter? Känns som att han redan har allting..

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi