Frågor med Forni

Till frågor med forni. Hej Michaela! Jag lyssnade på ert första avsnittet av podden och älskade den. Ni tog ju upp dilemmat om olycklig kärlek och jag känner att jag också är olycklig kär i relationen jag befinner mig i just nu tyvärr.. med min pojkvän sen fyra år tillbaka. De första åren var helt underbara och jag har varit så himla kär i honom. Men för något år tillbaka när vi tog studenten känns det bara inte som förr, och allt har blivit sämre i vår relation de senaste halvåret. Jag upplever att jag vill mer i vår relation än han. Jag vet ungefär vad jag vill göra med mitt liv och pratar gärna om framtiden medan han inte vill prata om det alls. Det känns även som att han tar mig förgivet och att jag är den som helt enkelt kämpar mest för glöden i vårt förhållande. Jag mår riktigt dåligt över detta och har till och med funderat på ifall han är rätt person för mig, eller ställer jag bara massa krav? Jag tog upp detta med honom för en månad sen ochbdå s han faktiskt att han inte hade samma känslor för mig längre men att han tyckte vi skulle fortsätta kämpa och hitta tillbaka, men inget har varken ändrats eller blivit ”bättre” sen han sa att vi skulle börja kämpa mer..?

Jag känner mig i alla fall inte lika älskad av honom som jag faktiskt älskar honom. Vad ska jag göra..? Känner mig helt uppgiven, jag är ju kär i honom.

Hej fina du,

Jag skulle vända frågan inåt: vill jag kämpa för min relation? Vad behöver jag göra för att få den att hålla? Vill jag vara kvar i den här relationen och i sådana fall, hur vill jag att den ska se ut? Jag tror att oavsett vilken ålder vi är i, så har vi en tendens att bara titta på vad den andra personen gör fel i våra relationer. Om vi blickar inåt tror jag att vi får nya perspektiv på våra relationer.

Det låter som att du vill leva kvar i den här relationen, försök att kommunicera med din kille och få honom förstå hur du känner. Kanske kan du läsa upp den här frågan för honom, här är du ju helt ärlig och avklädd i dina känslor.

För att hitta tillbaka i en relation tror jag att man måste konkretisera “kämpa” lite mer – vad önskar du av din kille och vad önskar han av dig? Om man är mer specifik i vad man saknar i sin relation så blir det lättare att mötas mot det gemensamma målet – en varaktig relation.

Stor kram!

hej Michaela vilken fantastiskt fint kjol, vart har du köpt den? kram

Det är en klänning från Theory! Jag köpte den på Wakakuu men såg att den fanns på väldigt bra pris hos BestSecret (om den inte har hunnit ta slut?). Via vår podd bjussar vi på medlemsskap + 200 kr att handla för (gäller om du handlar för minst 600kr) om du signar upp dig här – tips tips!

till frågor med forni: Hur skaffar man nya vänner? Jag är 23 år gammal och studerar, har vänner som jag umgås med på föreläsningar osv men inte på fritiden. Sen har jag himla många bekanta men inga riktiga vänner.. så hur träffar man nya vänninor? har försökt ett tag utan att lyckas och börjar bli väldigt tråkigt och jobbigt.. tack för svar!

Hej tjejen!

Ansök om vänner i Diskussionsdelen här på Daily Forni! Jag ser att kvinnor gör det hela tiden. Testa! Ni andra som letar nya väninnor kanske kan hålla ett extra öga i diskussionsdelen kommande dagar så kanske ni hittar en tråd där någon bjuder in till aw/kaffe/glas vin/lunch ja allt sånt trevligt som man kan göra med en kompis. Eller starta en egen! De flesta brukar ligga under “Relationer” – in och skriv!

Du/ni är för underbara. Jag blir ju helt till mig, som ett barn på julafton!!! Ni får mitt lilla hjärta varmt och upprymt samtidigt som mitt sinne känns alldeles svalt och lugnt. Men nu har jag en fråga, vad heter introlåten? Kan jag lyssna på den nånstans, en UNDERBAR och intressant melodi. Kram till er båda!

Hej fina du och TACK TACK TACK!

Låten har vår eminenta poddklippare Johan på Perfect Day Media gjort (tror jag?). Han är typ världens bästa människa så tror han har knåpat ihop den i något musikprogram? Ska fråga honom, om det är så att det är en låt som går att hitta så säger jag till i nästa podd! Visst är den helt underbar, vi ville ha något starkt och han fick verkligen till det. Geni.

Puss!

Hej Michaela! Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg. Du inspirerar mig varje dag <3 Denna fråga kanske kan funka till frågor med Forni eller liknande, nu till min fråga. Jag har genom livet yogat i perioder, i studio, hemma, på gym, vanlig och bikramyoga. Jag ÄLSKAR det. Det finns ingen träning jag tycker passar bättre för migfysiskt, efter varje pass känner jag att jag gärna kan göra ett till. Nu till min fråga (till dig som är lite utav ett proffs) hur har du lärt dig att samla tankarna när du yogar? Jag försöker fokusera på andningen och stunden jag är i men mina tankar springer iväg och jag känner mig ungefär som en person med adhd som ska sova (https://www.google.se/amp/s/www.pinterest.com/amp/pin/372884044118404307/). Jag vill så gärna att yogan ska tillfredsställa mig lika mycket psykiskt som fysiskt men har svårt att veta hur. Har du tips/tankar/idéer? Lärde du dig själv eller var det någon som lärde dig? Förstår även om du inte har ett bra svar men lyssnar gärna på dina tankar kring detta!

Hej tjejen!

Vad roligt att vi delar kärleken till yoga!

Det är hur vanligt som helst att tankarna vandrar iväg och det enda svaret är att övning ger färdighet. Jag brukar först och främst ta några djupa andetag direkt när jag sätter mig på min matta för att koppla bort livet utanför mattan. Stressa ner helt enkelt. Sen känner jag in kroppen in i minsta detaljer – var det gör ont, var det känns bra, hur mina andetag låter. Ibland klappar jag lite på en kroppsdel och fokuserar på hur det känns. Sätter händerna mot varandra framför hjärtat och fokuserar på känslan av händerna som möter varandra. När jag sen är igång med yogan och mina tankar vandrar iväg brukar jag försöka att leda dem tillbaka till mattan igen. Hur min kropp känns, hur jag kan få ut så mycket som möjligt av just den här positionen, hur det känns att andas. Och så håller jag på. Försvinner iväg – hittar tillbaka, försvinner iväg – hittar tillbaka. Det är en ständig övning tycker jag. Vissa gånger är jag närvarande i ganska långa stunder och andra gånger klarar jag bara några sekunder eller minuter innan jag försvinner till “Svarade jag på det där mejlet?”. Men de gångerna jag hamnar i närvarande fokus under lite längre period, då är det som att tömma hjärnan på smuts. En fantastiskt häftig känsla. Känner mig bokstavligen ren efteråt.

Med det sagt – fortsätt öva, ha tålamod och bli inte arg eller besviken på dig själv för att du försvinner iväg. Till och med yogalärare gör ju det ibland, våra hjärnor är bara mänskliga. Puss <3

Vart kommer skjortan ifrån? 🙂

Det är en omlottklänning/topp från Day Birger et Mikkelsen! Från förra säsongen tyvärr så finns inte kvar :'(

 1. Den första frågan av tjejen gjorde mig riktigt ledsen då jag kan känna igen mig i de känslorna hon beskriver. När jag var yngre (23-26 år, nu är jag 30) var jag tillsammans med en kille som det i början med kändes så bra, så rätt.. som om vi var på samma väg i livet. Men med åren och mot slutet av vår relation kändes det precis som du beskriver- han älskade mig mindre än jag honom. Jag träffade min stora kärlek bara några månader efter att vi gjorde slut, som jag Nu är gift med och har en son med..ibland måste man gå en omväg för att landa rätt. Om din pojkvän även erkänner att känslorna svalnat skulle jag verkligen, seriöst överväga att lämna relationen. Du måste kunna kräva mer än så av en person som ska älska hela dig och vara din livskamrat. För min del fick jag dra orden ur honom en dag när det kändes som att en blöt filt låg över oss. Han var verkligen feg och vågade inte berätta för mig hur han kände. Men jag är glad ändå att jag mitt i allt var starkare än honom och krävde ett svar så vi kunde avsluta och jag fortsätta med mitt liv. Det kan känns så hårt att vara med någon som verkligen inte vill att relationen går framåt och mot gemensamma mål. Mitt råd är att gå vidare och jag lovar, du kommer att hitta en man som vågar comitta och ge dig dem känslorna och tryggheten du förtjänar! Ingen ska behöva känna som du gör. Lycka till!

 2. Till Frågor med Forni:
  Hej Forni! Tack för att jag varje dag har möjlighet att gå in här och inspireras av dig!
  Jag och min pojkvän började dejta för ganska exakt ett år sedan. Det är mitt första förhållande (jag är 26 år gammal) och hans andra. Han och hans ex var tillsammans i 5 år och gjorde slut ett år innan vi träffades. Det var exet som avslutade deras relation, hon hade träffat en annan och han har berättat att han blev jättesårad då han trott att de skulle leva ihop hela livet (såklart!).
  Jag har haft en mycket avslappnad inställning till hans ex då han är så himla underbar och tydlig med hur mycket han tycker om mig. Jag har kunnat skoja om saker i hans hem “den här måste ju hon ha köpt, det kan knappast vara du”, utan att varken han eller jag tagit åt sig av det, för jag har vart säker på att han är 100% över henne.
  För ett par månader sedan valde min pojkvän att ta bort sin instagram (bara appen, inte sitt konto) för att han inte känner att det ger honom någonting. Fine tänkte jag, klart han ska göra det om han känner så. Sedan dess har han lite titt som tätt nästan predikat att instagram påverkar människan negativt. Häromdagen var jag hemma hos honom och vi låg i sängen och tittade på en serie på hans ipad. När vi sett klart serien går han på toa och jag ska stänga apparna på ipaden, av ren rutin från min egen telefon. Upptäcker då att den senaste appen han vart inne på, förutom serie-appen, är instagram. Han har alltså instagram-appen på ipaden och har ganska nyligen vart inne. Jag gör något dumt och går in på appen och tittar vad han senast sökt på, och finner att han senast sökt på sitt ex. Hon kommer också upp som förslag – längst upp, vilket jag tror betyder att hon är den som han sökt mest på? Blir ledsen men biter ihop för jag vet att jag gjort fel som gått in och snokat. Detta var en vecka sedan och jag har fortfarande inte sagt någonting, men jag kan inte sluta tänka på det. Jag kan inte säga att jag ångrar att jag gick in och kikade för jag tror att jag hade gjort det igen, om någon hade kunnat göra det ogjort. Jag har litat på honom till 100% innan, men när jag såg instagram-appen på hans ipad så hände något med mig.
  Jag vet att det är fel att jag gått in och snokat, och att en instagram-app kan ge mig sånna här spöken i huvudet är nog sjukt för många. Men jag tycker det är jobbigt och jag är rädd att han ska förlora sin tillit till mig om jag berättat att jag snokat, men det kanske jag är värd?

  1. Jag tycker att du ska försöka sätta ord på hur det påverkar er relation att han kollar på sitt ex instagram? Eller snarare, gör det verkligen det eller är det bara dina egna tankar det påverkar? Du beskriver att ni har en bra relation, och att han inte ger dig någon anledning att tvivla på honom. Min ärliga åsikt är nog att det är väldigt mänskligt att vara nyfiken på sitt ex, och behöver inte betyda något alls mer än just nyfikenhet. Menar inte att förminska dina känslor, för de är såklart riktiga för dig. Men jag tänker lite att det största problemet med att “snoka” på sin partner är att man själv måste ta ansvar för att hantera att man kanske inte kommer gilla allt man upptäcker (OBS menar såklart inte om man får veta något som klart är över gränsen, tex otrohet, då måste man såklart konfrontera). För alla gör nog något i sitt privata som inte är menat för andras ögon, om det nu är peta näsan eller googla sitt ex, och man måste ha rätt att få ha det privat. Nu kan du ju inte göra det ogjort, och det är upp till dig vad du vill göra med det. Men jag tänker väl lite att jag skulle fundera över det själv några varv och försöka smälta och acceptera det, innan jag ställer min kille till svars för något han gjorde i sitt privata. Lycka till, hoppas du kan hitta tillbaka till att bara vara glad i din relation 🙂

 3. Halloj, förlåt för lite gnällig kommentar i förväg, men kan du inte skriva ut även i bloggen att Bestsecret bjuder på 200 kronor att shoppa för om man handlar för ÖVER 600 kronor. Som student blir man ju helt superglad och skyndar sig in för att handla något för typ 400 ( i mitt fall) och sen hade man inte råd ändå. 🙂 KRAM och tack för fin blogg och podd!

 4. Tjejen i första kommentaren! Jag har varit i din situation och var ledsen och mådde skit men så en dag när jag lyssnade på michaela och dashas pod där dom säger “du förtjänar att vara med någon som älskar dig tillbaka och som vill vara med dig” så insåg jag på plats att det räckte och att jag skulle göra slut. Det kommer ny kärlek, jag lovar!!

 5. Tips till tjejen som söker nya vänner! Sandra Beijer har en “vänskapsefterlysning” på sin blogg as we speak. Så kika in där och lägg in en liten kontaktannons 🙂

  Sedan kan jag tipsa om att inte vara så rädd för att föreslå en fika eller liknande med någon du gillar direkt när du känner för det. De flesta är öppna för nya kontakter men är nog samtidigt blyga. Vi har ju vissa sociala koder och så här i Sverige som jag tycker fler borde våga bryta ibland. Sen är det alltid en smart grej att t ex bjuda med personen på något. Typ en fest, ett event, en utflykt, en utställning etc.

 6. Du ger verkligen intrycket av en klok kvinna! Är det yogan som gett dig alla dessa insikter? Jag kan själv känna att genom yoga har jag fått så otroligt mycket insikter i livet och framförallt om att blicka inåt istället för att hitta fel hos andra.

 7. Hej Michaela!
  Vill bara hojta till och säga att ditt och Hamiltons första poddavsnitt var MAGISKT. Jag gick till jobbet 6.30 när jag lyssnade. En riktigt typisk höstmorgon där gångbanan var fylld av löv och det hade regnat hela natten, och jag verkligen KÄNDE berättelsen i hela kroppen när jag gick där. Blev verkligen berörd. Tack, verkligen tack för det!
  Ha det bäst / Frida

 8. Hej Michaela!! Jag har gått och tänkt lite på din granne på sistone, haha lite otippat. Ni var ju i värsta grann-fejden så vill bara höra hur det går på den fronten. PS, din blogg är som alltid fantastisk. Kram

 9. Till tjejen som ställde första frågan.

  Under ett seminarium frågade en kvinna, ”Hur vet jag om jag är med rätt person?”.

  Mannen som ledde seminariet la då märke till att det satt en stor man bredvid henne så han sa, ”Det beror på. Är det där din partner?”. Kvinnan svarade med uppriktighet i rösten ”Hur vet du det?”. ”Eftersom din fundering förmodligen tynger dig ska jag besvara din fråga”, svarade mannen.
  Så här lyder svaret.
  Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
  Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
  Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
  Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
  Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
  Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
  Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
  Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet. Det ligger inom det.
  Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
  Skälet till det är, och lyssna nu noga:
  Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
  Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

  Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
  Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
  Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om!

 10. ang. första frågan: jag tror att för ett förhållande ska funka så gäller det att båda partners ger lika mycket. man kan inte bara ta! om killen vill kämpa så borde han också göra det, han säger ju att han vill försöka få det att bli som förr, det kan inte bara “bli” så. känslor är något man ständigt måste jobba på, tillsammans!

  1. Jag håller med dig. Det låter ju som att hon redan gör sitt allt och verkligen anstränger sig för att det ska fungera. Samma ansträngning och vilja måste komma från honom också annars blir det hon som ensam får dra lasset.. och det är inte hållbart.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi