Frågor med Forni

Vart har du köpt din fina beiga tröja som du hade på dig på insta story? En tjocktröja med tre kvarts arm? Såå fin! Måste också säga att du är verkligen en stilförebild! Vill ha allt du har på dig! 😀

Den kommer från Soft Goat! Är BESATT av den tröjan, min favorit i hela garderoben. Finns här (annonslänk!).

Vilken veckodag kommer podden släppas på? Längtar så!!

Första avsnittet släpps nu på söndagskväll! LÄNGTAR SÅ MYCKET! Lägger upp länk och sånt så fort den finns live!

Heej!
Kan du rekommendera massagestället? Behöver själv hjälp med nacken..

Jag tog en sportmassage hos Fanny på Spa by Us. SÅ HIMLA BRA! Rekommenderar det varmt!

Hej Forni,
Vilka lunch/frukostställen rekommenderar du i centrala Stockholm en lördag?
Kram

Hej vännen!

Finns massa bra alternativ beroende på vad man är sugen på. Griffins för lördagsbrunch, Pom & Flora för frukost, Riche är alltid ett säkert kort, Strandvägen 1 eller Milles likaså. Wienercaféet är mysigt och Nybrogatan 38 är alltid gott. Njut av din lördag i Stockholm! Puss!

Det här kanske mer ritar sig till ”Frågor med Forni” men hur ser du på (vad det verkar) ett relativt stort alkoholintag? Jag menar absolut inte att verka anklagande och förstår att alkohol oftast förekommer på de tillställningar du blir bjuden på med tanke på att alkohol ofta glorifieras och att ökat riksintag för kvinnor ligger på nio glas vin i veckan tänker jag att det ändå är en relevant fråga då man ofta ser glas och flaskor på borden hos många bloggare/ influencers. Tacksam för svar på hur du ser på det!

Jag svarade på den här frågan i ett längre inlägg 2014 som du kan läsa om här (klick!). Jag tycker i stort sett likadant idag, tre år senare.

När det kommer till ansvar hos influencers så anser jag att huvudansvaret ligger hos den egna individen i slutändan, alltså hos läsaren. Personligen har jag som influencer en enkel regel och det är att inte hetsa kring mat, alkohol eller konsumerande. Däremot vill och kommer jag inte att dölja mitt alkoholintag, matvanor, shopping eller livsstil. Det är en del av mig och därför en del av den här bloggen. Som vuxen krävs ett eget ansvar, snittåldern på läsare i den här bloggen är 28 år och jag tycker inte att jag ska behöva dölja saker för mina läsare (eller visa upp en bild av verkligheten som inte stämmer). Sedan behöver man inte, som jag skrev, hetsa till något i onödan. Jag försöker inte gå in på detaljer om hur mycket jag äter eller dricker utan försöker helt enkelt neutralisera det i bloggen. Jag äter, dricker och shoppar utifrån min egen person och hoppas att alla här inne gör likadant. För att vara en bra förebild som influencer satsar jag istället på att vara öppen med mina känslor, dela med mig, vara ärlig, modig, våga prata och sprida positiv energi.

Kram!

Till frågor med Forni:
Hej Michaela,
Jag har tänkt på att många offentliga personer ofta säger att de upplever att det är så jobbigt att bli smygfotograferade av folk, men samtidigt så ”smygfotograferar/filmar” bloggare och youtub:er folk som hamnar i bakgrunden på bilder/filmer varenda dag. Och detta visas upp för hundratusentals människor (medan fotot på ”kändisen” förmodligen visas upp för några få personer).
Vi lever minst sagt i ett samhälle där allt dokumenteras och jag kan komma på mig själv att vara ”orolig” att råka bli med i bakgrunden på bild precis när jag sätter tänderna i en stor hamburgare, kravlar mig klumpigt upp ur en solstolen, halvsover på tunnelbanan eller gör en konstig min på en restaurang.
Vad tycker du om detta?
P.S.
ENDA anledningen till att jag vänder mig till dig för att du alltid har så kloka svar!
Kram!

Hej vännen!

Jag tror att skillnaden ligger i att ingen fotar en privat person med någon baktanke, medan människor fotar offentliga personer för att visa upp just denna person för andra. Det är obehagligt att bli smygfotad. Eftersom jag både blir smygfotad pga min offentliga roll samt fotad av misstag när jag råkar hamna i bakgrunden på andra människors foton så kan jag ju känna skillnaden och den finns absolut där 🙂

Däremot så håller jag med dig om att det inte är vidare trevligt att sitta på ett burgarhak med dressing längst med hakan när någon fotar sin familj vid bordet bredvid (och man ser ut som den sjätte familjemedlemmen när man sitter där precis bakom med dressing all over the place).

Ibland brukar jag tänka på hur många bilder vi människor finns med på, världen över, utan att vi förstår det själva. Varje gång en människa ställer sig vid t.ex. Eiffeltornet hamnar denna person i x antal fotoalbum världen över. Vi finns med på foton överallt. Rätt roligt ändå.

Överlag så handlar väl foto och sociala medier om samma sak som det mesta här i världen – ömsesidig respekt. Om jag fotar en bild och ser i efterhand att det är någon person som är med i en extremt osmickrande position bakom mig, så postar inte jag den bilden. Varken i mina offentliga medier eller i de privata. Och hoppas att alla tänker så 🙂

Kram!

  1. Alkohol finns överallt i hela världen (nästan), och har alltid gjort. Problemet i Sverige är att vår alkoholkultur inte är i enlighet med ”dagligt och måttligt drickande”. Det ska supas och många dricker inte för att det är gott, utan för att bli fulla. Det är synd egentligen för det finns många länder där alkohol (vin eller öl) är totalt avdramatiserat och dricks under sociala förhållanden. I Italien dricker ungdomar exempelvis inte alls på samma sätt som i Skandinavien och England. Där är det typ två glas vin eller några öl.

  2. Tack för svaret på min fråga angående alkohol! Jag menade som sagt var inte att verka dömande och hoppas att du inte tolkade det så. Jag dricker också ganska ofta men har på senare tid börjat reflektera mer över vårt förhållningssätt till alkohol här i Sverige. Ditt kloka svar fick mig att tänka till och jag håller verkligen med dig om att det i slutändan är upp till var och en själv att ta ansvar. Att du är öppen och ärlig tycker jag är fantastiskt och det är till stor del därför jag följer din blogg😊 Kram och trevlig helg i förskott!

  3. Tycker ändå det är hemskt om bloggare publicerar bilder där
    främlingar syns i bakgrunden. Tänker ni inte så långt
    att det finns människor med skyddad identitet??
    Man borde få välja själv om man vill synas på en stor blogg
    eller inte, det valet borde inte ni bloggare göra.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi