Frågor med Forni

Kom att tänka på en sak! När du besöker ett showroom eller pressvisning eller vad det nu kallas, och kollar på kläder men tycker inte att något eller nästan inget faller dig i smaken; Hur agerar du då? Känner Du att du måste berömma plaggen eller kan du säga ”Inget föll mig i smaken faktiskt”, eller försöker du hitta nåt snällt att säga typ ”ååh den här blåa nyansen är så fin”.. i brist på annat? Hehe nyfiken, skulle va kul om du tog med i veckans fråga eller nåt!

Haha! Kul fråga. Jag brukar inte kasta skit i ansiktet men brukar heller inte ljuga… utan undviker kommentar om det är något jag inte tycker så mycket om. Om någon frågar rakt ut på ett showroom att “Vad tycker du om den här, skulle inte den passa dig?” så säger jag “Nej, jättefin men inte min stil faktiskt!” om det är sanningen. Jag tycker generellt att man ska vara ärlig genom livet men för den sakens skull inte taskig, en hårfin gräns ibland. Sen går jag oftast till showroom där jag vet att det finns saker jag tycker om, annars brukar jag välja bort ett presskontor om de inte har kunder som faller mig i smaken. Puss!

Har du och D samma tankar om förlovning/giftemål? Ungefär hur det ska se ut, när det ska ske och på vilket sätt det ska ske?

Hej tjejen!

Ja det är vi. Vi pratade om sånt ganska tidigt i vår relation för att veta att vi vill ungefär samma saker i livet. Jag ser att vissa ibland undrar om hans ursprung – D’s föräldrar kommer från Iran men de är inte muslimer. Precis som att jag inte är kristen bara för att jag är född i Sverige. Det finns massa människor från världens alla länder som inte är religiösa/troende – jag och D är två av dem. Våra familjer är inte heller religiösa eller utövar någon religion. Med det sagt så kommer vi troligtvis att ha ett icke-kyrkligt bröllop på någon härlig plats i världen där vi känner oss hemma. När den dagen kommer får framtiden utvisa, men vi har inte bråttom. Vi ska leva hela vårt liv tillsammans ♥

Och framför allt… varifrån kommer den fina randiga tröjan 😍

Det är en gammal tröja från Lindex!

Hej Michaela! Kul att du ska börja podda igen, återkommer fortfarande då och då till din och dashas podd som var så bra. Har en fråga som jag hoppas du vill svara på i Frågor med Forni, vilken bloggportal skulle du rekommendera till någon som vill börja blogga men är lite ny på det? Kram

Hej tjejen!

Tack, så glad jag blir ♥

Jag skulle rekommendera Nouw faktiskt – de har ett fantastiskt bloggverktyg som är superlätt att jobba i. Kör!

Hej o hå vilken härlig helg. Så fin din ljusblåa T-shirt på bilderna i början, var har du hittat den?

Ja, den var ljuvlig! T-shirten kommer från Sandro men är ganska gammal tyvärr. Puss!

Hej Michaela! Har en fråga till frågor med forni. Jag skulle vilja veta hur det går med din mage? För visst har du pratat om att du haft problem med magen tidigare? Jag skulle vill veta hur du klarar dina jobbdagar om/när du har problem. Jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt när magen sväller upp och blir gasig och låter och har svårt att sitta på möten och föreläsningar när det bullrar och håller på. Har du något knep för detta om det någonsin händer dig?

Jag har IBS! Men har fått riktigt bra ordning på min mage under det senaste året. I början av 2017 läste jag Food Pharmacy och den förändrade mycket när det kommer till min syn på hälsa och livsstil. Jag vet att det inte syns i bloggen exakt hur jag äter eftersom jag sällan fotar min vardagsmat, men i korta drag ser det ut såhär:

Sover åtta timmar varje natt, ungefär samma timmar (ca 23.30-07.30)
Äter frukost ca kl 09, lunch ca kl 12, mellis ca kl 16 och middag ca kl 20
70% vegetariskt
MYCKET grönt även om jag äter animaliska produkter
Får i mig mycket supergrejer (enligt mig) varje dag, så som acai, chia, gurkmeja, kryddnejlika, svartpeppar, ingefära, äppelcidervinäger, grönkål, citron etc.
Dricker mindre alkohol vid ett och samma tillfälle, hellre ett glas fler dagar i veckan än att samla allt till samma dag. Blandar ej för mycket.
Tränar 2 ggr i veckan + mycket vardagsmotion

I regel handlar det om just regelbundenhet för mig – det är den som har fått min mage att må mycket bättre. Pröva att lägga om din livsstil för att hitta till en lugnare mage. Mycket stress sitter ju i magen också och det viktigaste tipset förutom regelbundenheten är kanske detta: stressa mindre!

 1. Åh, till dig med IBS (och till ALLA med IBS) Jag hoppas du läser den här kommentaren. Om du vill Michaela, så får du jättegärna posta den öppet så folk ser. Jag har ingen plattform som kan nå ut.

  Jag har haft otroligt svår IBS i tio år. Mellan åldern 18-28).Gaser, för snabb mage, ont, allt du kan tänka dig. Det gick att leva normalt, men bara om jag skar ner på typ allt jag tycker är gott och kul, och det gjorde mig så ledsen. Jag ville kunna äta god mat på restaurang, bli full ibland med mina vänner, och äta en pizza en lat söndag utan att flera dagar var förstörda.

  Så var jag inne på apoteket en dag, och en jättegullig apotekare tipsade om att äta 0,5 tablett Imodium Plus med Dimeticon per dag. Alltså en låg dos, men regelbunden. Jag kollade med en läkare (pga ville vara säker) och han sa att det är inte det minsta farligt, utan testa på! Han sa att vad som kan hända är att magen blir för långsam, men då är det bara att sluta ett tag, och sen minska dosen så skall det ordna sig av sig själv.

  Jag testade (hon bad mig prova mig fram till rätt dos, men 0,5 tabletter per dag var perfekt från början.). Och det tog bara tre dagar så slutade IBS:symptomen!
  Nu kan jag äta vad jag vill, när jag vill, dricka alkohol på det sättet som passar mig, samt till och med bruka tobak igen (vilket jag DOCK slutat med av andra skäl). Jag kan, håll i er nu, till och med äta laktos! Inte till hndra procent, men om jag tar EN laktostablett, så kan jag smälla i mig en helt paket Ben and Jerrys utan att jag ens märker det.

  Jag rekommenderar detta till alla med IBS hela tiden, och varenda en som har provat som jag känner, har fått samma resultat. Det är billigt, ofarligt, och kroppen kan inte bli beroende. Det viktiga är att det är Dimeticon i tabletten. Så Imodium Plus med Dimeticon, eller Dimor Comp med Dimeticon fungerar båda bra, och är lätta att dela.

  Jag har ätit det nu i 1,5 år, och har inte behövt öka dosen (snarare tvärtom).

  Älskar er, och era magar
  Kram

  1. Så himla smart. Får man köpt allt på Apoteket? Och tar du båda tabletterna på morgonen? Innan/efter frukosten? Lider lite grann i perioder, speciellt när jag inte tränar så mycket

  2. Jag har nyligen fått veta att jag har IBS. Allt började med en blindtarmsinflammation (som självläkte dock). Efter det har jag haft massvis med besvär. Framförallt med att jag måste gå på toa direkt efter jag ätit, eller bara från ingenstans. Så jag vet vart närmaste toalett i hela Göteborg är haha!

   Det jag skulle komma fram till; jag tar dimor comp jag med. Inte som du dock utan tar det mer i “preventivt” syfte. Det funkar fint för mig. Är jag hemma och så kan jag gå på toa hur mycket jag vill men ska jag ut och göra saker/vet att jag inte har nära till toa, så tar jag dimor 🙂 Hade jag tagit 0,5 tablett hade jag nog inte fått effekt dock, tar två och det håller knapp 24 h 🙁

   Skönt att andra har liknande problem så man inte känner sig helt ensam :))

 2. Åh immodium har räddat mig så många gånger, men vill också försöka hitta sätt som är naturliga men immpidium alltså gud vad bra att ha när det är kris. När jag pluggade var ja tvungen att ta sån varje dag för att hålla magen lugn. Jag har precis startat en grupp på fb för tjejer med ibs så vi kan peppa p tipsa varandra gå gärna med den heter MAGiskt SKITsnack 🙂

 3. Åh det känns så pinsamt att prata om sina magproblem tycker jag men jag lider också av (outredda) sådana. Det har blivit värre sedan jag för ett och ett halvt år sedan gick över till vegetarisk kost… Jag är nästan alltid gasig i magen och ibland kan jag typ få panik-springa på toaletten för att det plötsligt “trycker på” (då menar jag nummer två…). Jag vågar inte ens öka mina löparrundor till längre distanser just nu för jag är så rädd att jag ska få tidernas löparmage mitt i allt! (Känns ju inte helt orimligt med tanke på hur mycket magen krånglar bara till vardags). Dessutom har jag ofta ont i magen när jag ätit… Kan detta vara ibs, ni som har det? Det känns så jobbigt att gå till vårdcentralen tycker jag, typ som att de bara kommer tycka att jag är fjantig…

 4. Känner du at du blir mer gasig om du äter mellanmål? Och äter du typ frukt/grönt dä? Eller er din mage bättre om du inte äter nåt mellan målen?

 5. Känner du at du blir mer gasig om du har mellanmål? Och äter du typ frukt/grönt dä? Eller er din mage bättre om du bara dricker mellan målen?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi