Fotokurs med LUMIX

I annonssamarbete med LUMIX

I morse hade jag världens härligaste start på dagen! Det vankades, som tidigare nämnt, fotokurs på Rutabaga som Panasonic hade bjudit in till för att presentera deras nya LUMIX-kamera!

Det är en liten och extremt lätt kamera som är anpassad för den moderna människan som inte orkar släpa runt på en tung kamera men ändå vill få till bilder med ett djup i.

Innan fotokursen drog igång så fick vi ta för oss av en härlig brunch!

Förresten… alla bilder i det här inlägget är fotade med LUMIX-kameran! Visst blev de fina! Bilderna är helt oredigerade och fotade i autofunktionen, vilket kan vara bra att veta för er som tycker om fina bilder men inte arbetar med så mycket funktion. För mig är det viktigt med en kamera som skapar fina bilder i auto, är lätt att ha med sig och får plats i de flesta väskor. Denna kamera checkar av samtliga punkter!

Det serverades färska frallor med avokado, äggröra, betor och annat smarrigt.

Samt en massa frukt, färska bullar, apelsinjuice och kaffe!

När alla hade slagit sig ner började fotokursen som höll på i nästan en timme.

Vi fick lära oss massvis med tips för att få till en bra bild. Till exempel fick vi lära oss:

– Hur man ska jobba med reflektioner i bilder för att få till ett djup. Till exempel speglar.
– Att inte ta den mest självklara bilden, utan våga testa oväntade vinklar och fokus. Det är så man utvecklas!
– Att blanda övergripande bilder med detaljbilder, speciellt i ditt instagramflöde eller i ett blogginlägg för att göra det mer intressant.

Vi fick lära oss massor om den nya kameran också, till exempel att det går att välja olika format i kameran på bilderna, att det finns filter, wifi så att du kan föra över bilderna direkt till telefonen och att IA är den bästa inställningen. Tacksam information för en amatörfotograf 🙂

Theres och Tess var såklart med på fotokursen! Vi fick låna varsin kamera under modeveckan så alla bilder ni ser i Daily Fornis olika kanaler kommer vara fotade med Lumix!

Så coolt att du kopplar mobilen till kameran, så kan du fota från mobilen fast det är kameran som tar bilderna. Mycket bra om du t.ex. vill fota barn och sånt i avslappnade miljöer, då kan du ställa kameran någonstans och sedan gå iväg och fota med mobilen. Eller om du vill smygfota någon som inte vill vara med på bild 😉 Beroende på var din egen gräns på vad som är okej går haha!

Kameran heter LUMIX GX800 och kan köpas på Fotokungen eller Kocksgatan 1 i Stockholm.

Tusen tack för en härlig start på modeveckan LUMIX! Det ska bli ett sant nöje att ha kameran med mig på resten av veckan! Sen kanske jag köper loss den, börjar redan känna att vi hör ihop kameran och jag.

Puss!

  1. Så snygg på bilden ovanför ?

    Tack också för tips angående systemkamera! Har kliat i fingrarna att slå slag i saken att införskaffa en, den här rackaren blev jag sugen på..
    Ha en fin vecka ❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi