När man är halvglad…

Idag gick jag upp vid sju för att förbereda inför dagens hemma hos-plåtning med en ny inredningstidning… som de ställde in 45 minuter innan avsatt tid. En hemma hos-plåtning kräver ju en del förberedelser. Det bokas städfirma, inköp av blommor, omstyling, stöka undan alla spår av att någon lever i hemmet, vika allt, puffa allt, piffa allt. Förutom bostaden så ska ju även jag plåtas vilket kräver styling av mig också, så det blir några timmars jobb samt en del i omkostnader. Det är därför HELT oförklarligt för mig hur någon då kan ställa in 45 minuter innan. Här är saker jag hade kunnat gjort av tiden istället:

Jobbat
Skrivit blogginlägg
Gått runt Djurgården i morse med D
Gått och tränat
Gått och yogat
Tagit sovmorgon, ätit frukost i lugn och ro, kanske på balkongen?
Svarat på mejl jag får från er och inte brukar hinna svara på
Kollat på OITNB
Pratat med min sambo som jag firar fyra år med idag istället för att stressa omkring hela morgonen

Det finns få saker som jag har så lite respekt för som människor som inte respekterar andras tid. Varför förstår inte alla människor de oskrivna reglerna för vett och etikett när det kommer till tid? Speciellt i jobbsammanhang, men det gäller även privat tycker jag. Har aldrig förstått tjejkompisar som typ står och sminkar sig en kvart efter att man ska ses och som knappt verkar stressade över att andra väntar på dem? Mina vänner skämtar alltid med mig (av förklarliga skäl) när det kommer till min syn på tid. Men jag har jobbat på att ha förståelse för tidsoptimister samtidigt som det inte betyder att det är okej att skita i andra människors tid. Balans balans 🙂 Det är okej att ställa in men inte en plåtning med så kort varsel. Då får man lösa det internt.

Blev också helt chockad över att personen som jag hade kontakt med svarade mig med “Jag förstår att du är besviken” vilket jag tyckte var så oerhört förminskande. Typ som när det inte blev något Gröna Lund när man var liten för att pappa blev sjuk. Det här handlar inte om besvikelse, jag är inte ‘ledsen för att den här plåtningen som jag sett fram emot så mycket inte blir av’, det handlar för fan om jobb, pengar och min tid som någon annan slösat med.

Jahopp, både jag och lägenheten är riktigt snygga nu om inte annat. Jag ska ägna denna förmiddag åt att skriva tänkte jag. För idag firar jag och D fyra år och traditionsenligt kommer ett inlägg om vårt fjärde år tillsammans, så kika in lite senare.

Puss och hoppas att ni har en ljuvlig start på er torsdag!

 1. Haha, din liknelse med Gröna Lund var klockren! Oerhört pinsamt att de inte ens kan bemöta det professionellt och med respekt. Bra att du visar att det inte är okej och har lite skinn på näsan. Jag hade blivit skitförbannad!
  Är i och för sig tidsoptimist – vilket stärkts ännu mer av att ha bott i Paris och Sydafrika (i det senare landet kan ett möte ställas i tio minuter efter att det skulle ha börjat, haha) – men när det gäller jobb och att träffa någon som inte är likadan som jag när det gäller tid så får man ju skärpa sig.

 2. Tur i oturen att det är en speciell dag! Försök njuta av ett vackert hem. Och du strålar! Önskar er en härlig 4 årsdag! <3

 3. Men gud jag HATAR folk som inte kan vara i tid, det är så respektlöst? Visst att jag är en tidsoptimist på det sättet att jag kan ha fem timmar på mig att göra nåt men alltid stressar i sista minuten men jag kommer fan aldrig sent haha. Då vet du att ett samarbete med just den tidningen kanske inte är något att ha, you live and you learn:))) Hoppas du får en bra dag trots allt, du är skitsnygg och din lägenhet också! Njut av din fyraårsdag med D, hoppas ni får en underbar kväll! Puss och tack för bästa bloggen!!

 4. Jag har slutat umgås med folk som inte respekterar min tid, så förstår dig verkligen! Senast igår fick jag ett sms av en väninna kl.7:30 som föreslog en morgonkaffe efter vi båda lämnat kidsen på dagis. Jag väntar och väntar, får inte ens ett “jag är sen” sms, har fortfarande inte hört ett dyft sedan igår. Jag gick därifrån efter att ha väntat 30 min. Skrev själv att “jag går nu, har annat för mig”, sen gick jag och simmade av mig irritationen några timmar istället. Lär inte vänta på henne fler gånger. Det bästa är att samma väninna alltid gnäller över att andra är sena… dubbelmoral.

 5. Så dåligt skött och respektlöst! Hoppas att du kan ladda om och njuta av din fina städade lägenhet med din kille! Grattis till 4 år!

 6. Så trist och dåligt av de. Vissa har verkligen ingen respekt för andras tid.
  Hoppas du kan ladda om och ha en underbar 4 års dag med D.

  Kram

 7. Att ställa in 45 min innan avsatt tid är taskigt när man har lagt massa tid på att förbereda ett jobb. Däremot håller jag inte alls med dig om att man måste vara så fixerad vid då det leder till väldigt mycket stress och ohälsa..

 8. MIN SJÄLSFRÄNDE NÄR DET KOMMER TILL TID! SÅ JÄVLA RESPEKTLÖST ATT MAN BLIR MATT. OGILLAR FOLK SOM INTE FÖRSTÅR ATT MAN SLÖSAR MED ANDRAS TID NÄR MAN INTE KOMMER I TID ELLER STÄLLER IN. CAPS LOCK FÖR ATT VISA MIN UPPRÖRDHET =)

 9. Förstår dig absolut! Jag är tidpessimist av rang, är alltid i extremt tidig till jobb, tåg osv. MEN hur svårt kan det vara att respektera andras tider?

 10. Gud, jag förstår dig exakt!! Så respektlöst! Hoppas ni fick en härlig 4 årsdag (med en nystädat lägenhet 😉 )

 11. Fyfan vad respektlös av dem. Kokar inombords när jag läser ditt inlägg! Och hur kan man göra bort sig på det sättet som en ny upcoming inredningstidning?! Pinsamt! Hoppas du fakturerar dem för fullt pris och skriver in en klausul om att avhopp inom ex. 48h debiteras fullt pris i er överenskommelse. Avskyr människor som inte värdesätter ens tid! Och på er dag och allt, hoppas ni kan koppla bort det och njuta av er kärlek ändå <3

 12. Alltså du har enligt avtalsrätten rätt till ersättning ifall ni hade avtal på att de skulle hem och plåta hos dig. Ersättning för utebliven vinst/inkomst och för att det dragit på dig onödiga kostnader. Hoppas bara ni hade avtal. Kram

 13. Nu har jag ju inte läst hela mejlet så kan inte tolka tonen i mejlet i övrigt men med det sagt så tänker jag att formuleringen “Jag förstår att du är besviken” kanske inte behöver vara så dum ändå? Jag tycker på ett sätt det låter rimligt, särskilt om man lägger till ett “på oss” i slutet av meningen. ”Jag förstår att du är besviken på oss”. Låter som nåt som jag skulle kunna säga om jag gjort någon besviken och vill be om ursäkt “jag förstår att du är besviken på mig”.

  Jaja, hur som helst så förstår jag att du blev besviken/irriterad, men som du sa, bonusen var ju piffig lägenhet att bara njuta av. Dock vet jag att du skrivit förut att du alltid har det redo-för-besök-fint hemma hos dig 🙂

 14. Jag förstår dig till fullo, så respektlöst och oproffesionellt. Jag har fått vara med i ett hemma hos-reportage och det var såå mkt förberedelser och det var ändå bara en lokaltidning. Hoppas ni får njuta av er fina lägenhet och att tidningen läser detta och kanske skickar ett stort blombud som kompensation!

 15. Men vad hade hänt då? Kanske hade något allvarligt hänt som gjort att dom var tvungna att ställa in, tror nog inte dom gjorde det med flit. Sånt händer, och det är ju faktiskt inte hela världen. Alla har vi nog fått vänta på ett försenat flyg, en restaurang som dubbelbokat, en sen taxi, en sen buss som gör att man kommer sent till ett möte, trafikköer, en tandläkare som ställer in osv osv – listan kan göras lång. Var glad åt dit städade hem och den sköna oplanerade tid du fick, och le mot dagen istället!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi