Fyra år

Idag firar jag och D fyra år tillsammans.

Det betyder att vi officiellt går in i den längsta relationen vi (hittills) har haft i våra liv! Både jag och D har haft relationer som varat i fyra år bakom oss och det kanske är löjligt, men på något sätt har fyra år varit en milstolpe för mig? Fyra år, och in i oändligheten därefter. Nu finns det inga milstolpar i årens gång längre, nu är det bara åren som går. Jubileum när vi firar jämt, bröllopsdagar en vacker dag. Vi är varandras.

När jag läser summeringen från vårt andra och tredje år så inser jag hur mycket som faktiskt förändras med tiden, samtidigt som vissa saker ter sig precis likadana. Under vårt tredje år var jag helt förundrad över harmonin som la sig över relationen, jag hade aldrig befunnit mig i en harmonisk relation tidigare.

Men under vårt fjärde år känns harmonin alldeles självklar.

Saker bleknar, på gott och ont. Jobbiga minnen från vår första tid, som jag trodde skulle sitta inpräntade i min hjärna för alltid, börjar dyka upp allt mer sällan för mitt inre. Jag besväras inte så mycket av saker som varit längre. Tillit känns självklart och det förflutna likaså. Det är skönt att saker bleknar i dessa fall, men det är också tråkigt. Även nyförälskelse bleknar, det är oundvikligt. När jag tänker på våra första år tillsammans blir jag nästan generad – hur är det ens MÖJLIGT att vara sådär kär? Som att bomber exploderar i hela kroppen. Å andra sidan är gåvan man får, tryggheten efter nyförälskelsen, helt otrolig. Jag värderar den extremt högt.

Jag skulle inte säga att vi kan allt om varandra eller att vi vet allt om varandra, för det tar nog många år. Vissa saker ska man kanske aldrig veta om sin partner. Livet växer fram och jag har inte bråttom. Idag är D min absolut bästa vän. Han är en person som är självklar i mitt liv. Jag längtar alltid efter våra samtal, diskussioner och hans historier. Det är så roligt att lyssna på hur han upplever sitt liv, vad han går igenom, hur han känner inför saker, personer eller händelser. Vi har verkligen kul tillsammans. Jag har funderat lite på vad jag tror är viktigt för att en relation ska hålla och har kommit fram till ett underskattat ord – intresse. Tycka att sin partner är genuint intressant. Jag tycker D är en så himla intressant person och jag tror att han tycker likadant om mig.

En ska som är rolig och mysig är hur jag bara tycker att han blir snyggare för varje år. Ibland börjar jag skratta när jag tittar på honom för att han är så vacker att jag blir generad. Lever jag med denna människa? Ja det gör jag. Hans ögonfransar, överarmar, bröstkorg, läppar. De är mina. Synen av honom i en vit skjorta, doften av hans parfym som jag känner svagt bakom örat, hans leende när han precis har dragit ett skämt.

Jag tror verkligen på oss. Det är en häftig känsla. Jag kan inte se en verklighet utan vi två tillsammans i den. Nu går vi in i vårt femte år tillsammans och jag ser så fruktansvärt mycket fram emot det. Livets gåva, att få leva med honom. Tack för det.

Läs om vårt tredje år här!
Läs om vårt andra år här!

 1. Också sitter man här och ännu en gång gråter för att du skriver så vackert. Längtar tills min kille kommer hem om en timme från sitt jobb, då ska jag ge han en så lång kram och pussa på han. Vi hade ett riktigt stort och jobbigt bråk igårkväll men somnade ändå sams, men du vet känslan när man bråkat med den man älskat och det ändå skaver i en fast man kramats förlåt.

  Kram!

 2. Men alltså ?! Får ju tårar i ögonen vad fint! Störst av allt är kärleken och stort grattis till er!

 3. Alltså sättet du skriver på ger mig gåshud! Du sätter verkligen ord på känslor, vet ingen annan som kan det lika bra som du.
  Stort grattis till er!!

 4. forni- du skriver så fint. du inspirerade mig så mycket med den här texten att jag själv satte mig och skrev en text till min man. hoppas ni firar era 4 år på bästa sätt! stor kram

 5. Åh vad fint skrivet! Du är så otroligt bra på att sätta ord på känslor! Jag och min sambo firade också fyra år nyss och jag känner igen mig i allt du skriver, förutom det där med nyförälskelse. Vi har den där stabiliteten och balansen och har väldigt sällan några större bråk (trots att vi nyss har köpt hus och är inne på vår andra totalrenovering på två år?) men jag känner mig ändå så där nykär i honom att jag inte kan låta bli att le när det ringer på mobilen och jag ser hans namn, jag får fjärilar i magen när hans bil rullar in på vår uppfart, när han rör mig blir jag helt varm inombords och att lyssna på hans andetag när han har somnat känns som högsta vinsten. Kärlek är fantastiskt!

 6. Åh, du skriver så fint och kärleken till D lyser igenom i hela texten och det är helt fantastiskt att få ta del av! Stort grattis till er båda och stor kram till dig!☺️☺️

 7. Känner absolut igen mig 😀
  Passerat 6 år och fattar inte hur det är möjligt att vara kär i någon såhär länge 🙂
  Jag är ju dessutom en person som tröttnar på jobb etc hela tiden och är rastlös/söker ständigt nytt.
  Dock tycker jag saker som svider från de tidiga åren (träffas man ung och dum..) har tagit orimligt lång tid att blekna.

  1. Fint att kärlek håller. Det där med unga dumma misstagen så tror jag att det handlar om vad man hade för förväntningar. Eftersom jag VET att jag är så jäkla känslig så tänkte jag att jag aldrig skulle kunna lägga det bakom mig, men nu inser jag att jag har gjort det till kanske 70% vilken är en sådan otrolig lättnad. Det får mig att inse att om några år är de preskiberade i min hjärna, så himla skönt. Puss och ha en härlig måndag!

 8. Håller med övriga läsare. Vacker skrivit. Du har hittat dinsoulmate i livet. Ta hand om varandra. När tiden känns rätt har du ett + på ”stickan” ?.

 9. Grattis till er!!! Så fint skrivet, blir helt glad och varm i kroppen av att läsa. Känner också igen mig. <3

 10. Det har varit en ynnest att få vara med på din resa av bra, mindre bra och dåliga killar. Och ännu härligare har det varit att följa med nu när du så tydligt hittat rätt! Och the babies you will have! <3 <3 <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi