Kollektionsgenomgång med Triwa

I samarbete med Triwa

För ett tag sedan var jag på kollektionsgenomgång hos Triwa. Jag har riktigt bra koll på Triwa efter ett långt samarbete ihop men att få grotta ner sig på detaljnivå på det här sättet, wow alltså, vilken respekt jag fick för dem.

Jag, Harald som är VD på Triwa och Jenny som är designchef stängde in oss i ett rum på Triwas kontor här i Stockholm för att gå igenom historia, arbetsprocess, material och design.

På marmorbrickan ser ni några av Triwas senaste klockor, till exempel deras modell “Aska” som har blivit en riktig hit. Ni som hängt med ett tag vet att det är min personliga favorit. Det är Triwas minsta modell, väldigt klassisk och feminin. Till höger i bild ser ni ett samarbete tillsammans med L.A.-baserade märket Stampd.

Till skillnad från många andra varumärken i samma priskategori så tar Triwa fram allting själva från kontoret i Stockholm. Det finns en tanke med precis varje piece i deras sortiment, ingenting lämnas åt slumpen. Hela tiden jobbar Triwa med att hålla en röd tråd i deras design men samtidigt också utvecklas, vidgas, våga testa nytt. En svår balansgång.

De använder Tärnsjö Läder, som är ett svenskt läder framtaget på bästa möjliga sätt. Tärnsjö är ett av få garverier i världen som fortfarande använder sig av vegetabilisk garvring vilket är viktigt ur ett miljöperspektiv, då barkextrakt och vattenbaserade ytbehandlingar används i stället för miljöfarliga ämnen som krom. Dessutom får lädret med tiden en naturligt fin patina.

Solglasögon, armband och klocka från Triwa såklart!

Dessa armband är skapade av spillmaterial från solglasögon-produktionen. Det jag älskar med Triwa är att de jobbar miljövänligt och på sikt. Ingenting är ogenomtänkt hos dem, de tar vara på allt och jobbar organiskt. I en (mode)värld där allt snurrar snabbare och det mesta handlar om att komma undan så billigt som möjligt, är det fint att jobba med företag som har tydliga värderingar.

Triwa startades av fyra vänner 2007 som bestämde sig för att förändra hur klockvärlden såg ut på den tiden. Idag är de 30 personer på Triwa, säljs i 25 länder och har utvecklat produktkategorin från bara klockor till att även göra solglasögon och armband.

I år fyller de tio år!

Såhär såg klockan de blev kända för ut. Året var 2007 och plastklockor var det hetaste på marknaden. Någon av er kanske minns att Prinsessan Madeleine sågs bära denna klocka? Efter det var succén ett faktum.

Tur att klocktrenden har förändrats, haha!

Nu för tiden ser klockorna hos Triwa ut såhär istället. Här är en av deras nyheter som kommer till hösten. Visst är det vackert med linjeringen i urtavlan? Varje streck är en siffra, smart för jag trodde bara att det var ett slumpmässigt utvalt mönster först!

Tusen tack Triwa för en mycket intressant lektion i både er men också den svenska klockmarknadens historia.

Pst! Ange koden “Forni” i kassan när du handlar (både digitalt och i deras fysiska butik på Grev Turegatan) så får du 20% rabatt på köpet! Gäller fram till sista juni!

 1. Hej Mickaela. ☀️
  Jag har en fråga till Fråga med Forni. Jag lider av ångest i mitt vanliga liv, oftast av småsaker och den har inte vart så “farlig” utan mer obehaglig och jobbig. Nu har jag börjat må så dåligt av yttre faktorer jag inte kan styra över och jag håller på gå under. Försöker va pepp och positiv men slutar med att det känns som jag håller upp fasad inför alla, o börjat få panikattacker och gråta hysteriskt när jag är ensam. Känner mig så skör även när jag mår bättre och kan börja gråta när som. Har berättar detta för vissa av mina närmsta för orkar inte även fast jag skäms för detta är inte jag nu, de är stöttande men de förstår inte riktigt.
  Känner du igen dig? Något tips? Kram

  1. Hej, jag läste din kommentar och tänkte att jag har ett tips. Har du testat meditation? Att bara få vara och släppa iväg alla tankar är skönt. Om du testar det kanske det kan komma upp väldigt starka känslor som känns överväldigande, men var snäll mot dig själv då och fortsätt meditationen. Börja dagen och avsluta med det, så kan du även gå in i det vid andra tillfällen när du känner att du mår dåligt. Du behöver inte vara pepp och positiv och glad, du behöver bara få vara. <3

  2. Men sök hjälp hos sjukvården! Varför hålla på och kommentera hos en blogg, vad förväntar du dig för hjälp? Ta hand om dig och sök riktig hjälp, det där låter ju verkligen inte bra.

 2. Så inspirerande med ett svenskt företag med fokus på kvalitet, särskilt med tanke på att jag sjölv har stora delar av min släkt i Tärnsjö! Var inne och kikade på deras hemsida då jag behöver en ny klocka. Känns dock synd att man inte kan matcha klockur och armband själv, då armbandet till uret som jag är intresserad av (Gleam Klinga) inte alls är min stil. Hade gärna lagt 200 kr extra på att direkt få armbandet jag vill ha istället för att köpa till och ha det ursprungliga armband bara liggandes. Detta får du gärna föra vidare till dem, kan tänka mig att jag inte är den enda som känner så!

  1. Daniel Wellington är ett större företag, men förstår inte riktigt vad de har med Triwa att göra? De jobbar på helt olika sätt med klockor. DW startades runt 2012 om jag inte minns helt fel.

 3. Vill bara säga att jag tycker att detta samarbete känns både genomtänkt och välskrivet! Blir sugen på att köpa en klocka. Hellre denna typ av samarbete än cellulitroller från Swiss Clinic!

 4. Hej!! Tack för fin blogg och bok Michaela <33 Har hjälpt mig genom min utmattning. Vill tipsa om en så himla fin EP av svenska Nadja Evelina som skriver ärligt om saker som känns, mycket om kärlek. Som du! Den heter "Aldrig samma/Alltid samma". Tänkte att du nog skulle gilla den. Jag älskar den. Tipsa i bloggen om den om du gillar? <3 Tycker den förtjänar att höras av hela världen!

  Här e länk: https://open.spotify.com/album/7mPpKwnQOSA7poQgmES39Y

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi