HEMMA!

God kväll kära ni!

Åh vad mysigt det var att gosa in ansiktet i D’s nacke när jag kom hem för ett par timmar sen. Vi åt en enkel och lätt middag vilket behövdes efter min fullständiga matorgie under den här senaste veckan… blev en bit kyckling och en halv avokado till middag idag för att kompensera. Inte svinbra för min IBS att äta och dricka så mycket gott men nu blir det några dagar med sallad och vatten i överflöd. Balans, balans 🙂

Har verkligen haft en underbar semester, helt klart över förväntan. Ibland kan jag stanna upp och tänka ”Är det här verkligen mitt liv? Det kan inte vara sant.”. Jag tänker på om 14-åriga Michaela hade vetat om att mitt liv skulle se ut såhär när jag var 27… jag hade nog inte trott på det. Så lycklig som jag stundtals är, jag visste nog inte att man kunde vara såhär tillfreds med livet. Trygg, harmonisk, lättsam och lycklig. Jag behövde verkligen d-vitamin, kompishäng och bebiskärlek efter ett april med alldeles för mycket jobb och dessutom en riktigt jobbig halsfluss på det. Nu är jag stärkt i själen, ska bara jobba på att stärka kroppen också som har blivit lite svag efter sjukdomen.

Skön känsla, att ligga i soffan och känna att livet är helt och hållet komplett. Tacksam över att just det här livet är mitt liv. Att just jag fick göra den här resan. När jag och Amanda får skrattanfall efter skrattanfall, när vi sitter och ooo:ar oss över något som smakar gott, när solen lyser in i sovrummet på morgonen, när Chloé sträcker fram sina pyttesmå armar mot mig och hur hon, när hon väl sitter där på höften, skrattar mig i ansiktet och klappar mig över axeln. När jag sprang ner i ett iskallt hav, köpte något riktigt fint till mig själv, yogade på terrassen, promenerade i poolen med mini, dansade runt ett bord med vänner, åt choklad i soffan och glass i hamnen. Thanks life.

 1. Fast sallad är inte alls ’bra’ för magen, riktigt svårsmält nämligen. Om du har IBS skall du äta snäll mat som ris, potatis, lax, gröt, banan osv.

  1. Fast Camilla, är du inte övertygad om att Michaela är en vuxen människa som faktiskt KÄNNER sin egen magsäck? Alla fall av IBS är inte samma. Om du ska tycka saker tycker jag dessutom du ska lägga upp det snyggare än med ett ”du skall”.

   Hoppas både du Camilla och du Michaela får en fantastisk dag med massa kärlek och bra upplevelser.

   Kram från Lund!

   1. Fast måste faktiskt hålla med Camilla här, oavsett vad för IBS man har så är just balans bra och balans är inte att låta magen åka bergochdalbana mellan JÄTTEmycket mat bestående av för magen svåra saker, för att sedan äta jättelite och näringsfattigt. Blir nu också supernyfiken på hur det funkar med all pasta du äter?

 2. Åh, sp fint att känna trygghet och harmoni. Älskade det här inlägget, så mycket kärlek. Fint ju <3

 3. Hej Michaela, jag är sugen på att beställa dina fina slip-in sandaletter, men vill bara fråga, hur är kanten framtill? Mjuk eller hård? Har så sjukt lätt för att få skavsår just där, därför jag frågar, men tycker att skorna är underbara 🙂 Kram!

 4. Hej!
  1. Mysigt inlägg, samt sjukt fin skjorta.
  2. Vet ej om du redan kanske testat detta, men jag fick PANIK över min IBS som varat i 10 år i år, så av ren desperation så gick jag till apoteket och typ: Hej jag vill testa ALLT som finns, en sak i taget. Hon bad mig förklara vad jag hade för typ av IBS (för snabb mage, ständiga toalettbesök, laktosintolerant samt aldrig förstoppad) oh så tipsade hon mig om att ta en halv till en Imodium Plus med Dimeticon per dag. Dubbelkollade med 1177 och de sa att det är inte farligt alls för magen, men kan ge lite förstoppning om man tar för mycket, så får jag det så kan jag hoppa över en eller två tabletter.

  OKEJ vi kör sa jag, och efter tre dagar så var det som att jag aldrig haft IBS. Ingen diarée, aldrig uppblåst, TÅL LAKTOS IGEN, kan dricka öl, och är typ helt överlycklig. Funkar säkert inte för alla, men VÄRT ett försök pga jättebilligt, och inte skadligt. PUSS

  1. Vilket bra tips! Tack!! Det ska jag och min IBS mage prova då jag har samma symptom som du!:)

 5. Wow vad härligt att känna så, och jag tycker det är underbart att du är en av de enda i bloggvärden som vågar stå för att du är lycklig och harmoniskt, så fint att läsa. (Eller så är kanske inte andra det, vad vet jag).

  Jag tycker att det är så bra och att du är en riktig förebild när du beskriver din lycka och harmoni, att det är inifrån den kommer, med hjälp av kärlek från andra såklart. Men att du till exempel jobbar mindre och inte har som mål att bli rikast, mest framgångsrik och jobba mest i världen, utan att ta vara på din tid och dig själv och dina relationer. Det är så sunt och så himla bra. DET är goals!

  Jag har exakt samma livsfilosofi och hoppas att jag inom några år också kan ha hittat en lycklig väg i livet.

 6. Hej! Har en fråga till Frågor med Forni som jag hoppas att du kan besvara. Hur kommunicerar du och D med varandra när t e x du är på resande fot? Pratar ni varje dag? Pratar i telefon eller bara sms? Kram!

 7. Hej Michaela!

  Måste bara säga att det är SÅ härligt att läsa hur uppriktigt tacksam du är för det liv du lever. Det är extremt viktigt att vara tacksam här i livet, tack för att du sprider sån härlig energi!

  Puss!

 8. Visst blir livet lite bättre ju äldre en blir? Är 21 och tycker ens mående blir bara bättre, trots att det kanske kommer perioder ibland då allt kanske inte är så kul men att oftast är livet fint och bra vilket det inte var lika jämnt i tonåren… Din och Dashas blogg sträcklyssnade jag då på! Så fina minnen från det. Tack Michaela för din fina blogg! <3<3

 9. Jag orkar inte med diskussionen om vad man ska äta och inte äta. Jag tycker att du får äta vad tusan du vill och du känner att du mår bra av, det tycker inte jag att någon annan ska säga någonting om. Det ända jag reagerar på och blir ledsen över är ordet kompensera. Jag vill inte att man ska kompensera. Kompensera är någonting så dåligt i min (och många andra tjejers) värld.. ingen matglädje är för mig i alla fall kopplat till ordet kompensera. Kan du inte bara äta en middag med kyckling och avokado… – kompensera…? Fortsätta sprida en matglädje som du annars brukar vara bra på? Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi