Ta hand om håret: Hair Renewal Serum

I samarbete med Swiss Clinic

Det är så fantastiskt roligt att testa mig igenom Swiss Clinics sortiment. I mars gick jag igenom deras hudvård och nu i april har jag gett mig på deras hårserum (eller det var förresten inte sant, för jag har testat det i flera veckor nu, men det är först nu i april som det får vara med på bloggen).

Håret alltså – kronan på verket. Är det inte så? Jag och mina vänner pratar mycket om hår. Hur man sköter om håret så bra som möjligt, hur håret håller sig friskt, vilka produkter som gäller och hur mycket stress påverkar ens hårkvalitet.

Svaret? Mycket. En tydlig varningssignal på att du stressar för mycket är håravfall. Jag har flera vänner som stressar och de tappar hår i nästan extrema mängder. Man måste ta hand om sig själv! Min frisör kan till exempel se på mig direkt när jag kommer om jag mår bra eller inte. Ibland säger hon “Michaela, hur mår du? Du ser stressad ut.” medan hon masserar och tittar ner i min hårbotten. Så sjukt men ändå förståeligt! Den blir torr och irriterad när jag inte mår bra. Häftigt att allt hänger ihop – från kropp till knopp och allt däremellan.

Jag har väldigt tjockt hår men tappar mycket när jag borstar det (vilket jag gör 2-5 ggr per dag) samt när jag tvättar det (då kan jag dra av hur mycket som helst!). Det är inte stressrelaterat för mig utan jag har mycket hår och tappar mycket hår, så har det alltid varit. Jag älskar känslan av att borsta igenom håret och känna hur det lägger sig som ett svall runt ansiktet, speciellt när det doftar gott och är nytvättat. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur jag måste ta hand om mitt hår eftersom det slits i takt med att åren går. Jag vill inte bli tunnhårig i onödan och kommer att fortsätta ge mitt hår en massa kärlek och omtanke!

Haha, jag var osäker på om jag skulle visa er denna fräscha hårborste, men såhär ser den alltså ut efter att jag borstat håret en gång (!). Någon som känner igen sig?

Hair Renewal Serum är Swiss Clinics hårserum vars jobb är att aktivera dina hårsäckar. Det är nämligen helt naturligt att tappa hår (typ när vi borstar håret, tvättar det etc.) men ibland tappar vi hår som sedan inte växer ut igen, eftersom hårsäckarna har hamnat i en vilofas. De blir alltså inaktiva hårsäckar. Men då kommer Hair Renewal Serum som hjälper dina hårsäckar att bli aktiva igen! Hurra för det!

Såhär använder du produkten:

Använd pipetten för att placera ut serumet i hårbotten på torrt hår.

Massera in serumet i sin hårbotten

Låt det torka någon minut och sedan är du good to go! Du kan droppa i serumet varje kväll innan du går och lägger dig, jag upplever inte att håret blir fett av serumet så du behöver inte oroa dig för att tvätta det oftare (viktigt att poängtera, hehe!).

Här finns en how to-video om du vill ha en utförligare förklaring!

Det kan ta upp till tre månader för att se skillnad om du har problem med håravfall så du måste ha lite tålamod i processen. Jag ska ge en flaska i present till Petra som har tjatat om att tappa hår i evigheter, ska bli kul att höra vad hon tycker om den!

Även den här månaden har jag en rabattkod till er. Hair Renewal Serum kostar 690 kr, men med rabattkoden ”HAIR200MF” får du 200 kr rabatt och kan köpa ett hårserum för 490 kr eller två serum för 790 kr. Erbjudandet gäller fram till den sista april!

Du hittar det här (klick!)

  1. Känner så igen mig med håret! Tappar hur mycket som helst, speciellt i duschen. Ligger en hel peruk kvar när jag duschat och min kille blir tokig på mig!

    1. Hahaha min med, när jag borstar håret i badrummet ligger typ halva hårmanen på badrumsgolvet sen 🙂 🙁

  2. Skulle ju vara drömmen att minska de äckliga hårtestarna i duschen! Vet du ungefär hur länge en förpackning räcker? 🙂

  3. Vad är det för en borste som du använder? Ser ut som den har en on/off knapp, är det en sådan m värme? Om det är det skulle jag verkligen vilja ha en recension, har kikat på en sådan ett tag! Kram <3

  4. Hej! Det vore fantastiskt om detta funkade men det låter som ett läkemedelsuttalande på en produkt som inte är ett läkemedel (vilket är olagligt och missvisande). Har de genomfört godkända kliniska studier som bevisar detta?

  5. Hade en fas då jag tappade hur mycket har som helst, pga av stress. Gick till en dermatolog som rekommenderade hur mycket som helst dyra shampon och droppar. Det hjälpte inte alls efter 3 månader. Gick till min vanliga läkare some kollade mina blod värden, och jag hade järn samt D vitamin brist. Köpte tillskott pa apoteket ( inget fancy) samt B vitaminer och efter cca 1 månad slutade jag tappa hår. Sen dess har jag fortsatt ta mina järn B&D vitaminer och håret växer som ogräs. Så snälla gå till en läkare, ta ett vanligt blodprov, kolla vitamin och mineralerna,stress påverkar kroppen i allmänhet och håret i synnerhet. Har du brist på något så kan man oftast ganska lätt fixa det och det behöver inte kosta en förmögenhet.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi