Om min relation

Hej fina! Skulle vilja läsa mer om din kille och er! Känns som att det är vad som saknas i bloggen. Kanske en frågestund eller intervju med honom?

I måndags frågade jag er vad ni ville läsa om i bloggen den här veckan och då var ni några stycken som frågade om min relation med D!

Tänka sig va, min relation med D… det som tar mest plats i mitt liv men får minst plats på bloggen. Blev full i skratt när jag tänkte tanken på att han skulle låta sig bli intervjuad här i bloggen – det är så långt ifrån hans personlighet att gå med på det. När vi blev tillsammans sa han klart och tydligt att ”Jag tycker om dig, Michaela, och det är dig jag vill lära känna och vara med. Jag gillar dig, inte din blogg.”.
Efter några riktiga mediecirkusar till relationer var de orden lika vackra som en ängels röst. Om det hade varit en annan person hade denna kanske menat att bloggen inte är viktig över huvud taget, men så har det aldrig varit för D. Han har aldrig, någonsin, nedvärderat min blogg. Aldrig har han suckat när jag bett honom ta en dagens outfit, inte på vår första resa och heller inte på vår 16:e resa. Han kan gnälla när jag fotar maten, mest för att det börjar bli tröttsamt att alltid äta ljummen mat, haha. Jag förstår honom. Men han har alltid tagit min blogg, som ju är mitt jobb, seriöst och för det älskar jag honom.

Jag ville inte heller ha med honom här från början, jag ville inte göra om mina tidigare misstag och fläka ut min relation. Den här platsen är min och inte min partners, här skriver jag om mitt liv och mina känslor, på den här platsen utgår jag ifrån mig själv. Oavsett om det handlar om vad jag tycker om för inredning, hur jag mår idag eller hur jag känner i min relation. Jag kan skriva om min kärlek för honom här till er, men jag kan bara utgå ifrån mig själv och mina känslor när jag gör det. Tanken på att den här platsen skulle bli vår och inte min har gett mig avsmak. Aldrig mer.

Idag tycker jag att vi har hittat en fin balans för hur D syns i mina offentliga sammanhang. Han är ingen hemlighet, ibland är han med på bilder och jag skriver regelbundet om små saker kring hans personlighet. Det är en nivå som vi båda gillar. Det är jag som har valt att vara offentlig, inte han, och det är heller ingenting han önskar att vara. Jag har aldrig mött en människa som är en sån teaterapa, men ändå har noll behov av uppmärksamhet. Jag antar att det vilar i hans enorma trygghet i sig själv. Han kan showa för en publik som består av enbart hans flickvän och det ger honom mer tillfredsställelse än vad jag får när jag slår like-rekord på en selfie.
Han lär mig mycket.

Relationer är väldigt spännande, de går upp och ner, i ett samboskap kommer man nära varandra på sätt som inte liknar någonting annat. D ser en Michaela som ingen annan människa får se. Det är bara han och jag som får se den personen – den som är helt och fullt ut sig själv, med allt vad det innebär. Det är starkt och speciellt.

Härom veckan satt vi och pratade med en nära vän om att bråka med sin partner och då sa D att ”Ibland blir jag så jävla arg på Michaela så jag vill bara att hon ska sticka ut ur lägenheten, jag blir fan galen bara av att se henne hemma.” och jag svarade ”Precis så är det ju, det är tur att vi bor så pass stort att jag kan hålla mig undan från dig helt om jag känner för det, för ibland blir jag så irriterad att jag bara känner för att kasta något på dig eller rent av göra slut. Eller bara skrika på dig hysteriskt. Typ när du inte kommer hem i tid till middagen eller vägrar erkänna att jag har rätt i någonting. När du ska vinna ett bråk och ser vinsten som ditt mål istället för sakfrågan. När jag inser att jag är exakt likadan och att vi inte kommer någonvart, att vi fastnar för att vi är så envisa båda två.”.

Men så avslutar vi i mun på varandra, ”Fast sen när det går någon timme och vi suttit i varsitt rum brukar någon alltid gå förbi den andra och fråga vad man tittar på eller när klockan ringer imorgon, mest för att det är så tråkigt att vara sura på varandra och vi gillar ju att prata med varandra. Det går över fort.”. Vi blir arga fort och glada fort. Det ligger i vår natur. Känslor som är lättföränderliga.

Ni fattar. Man diskuterar, argumenterar, bråkar, tjafsar, surar, blir irriterad, besviken, arg, missförstådd, missförstår. Det hör en nära relation till. Men det finns också den andra sidan av känsloregistret. Man skrattar, älskar, pratar, skämtar, förstår, respekterar, lyssnar, diskuterar.

Någon frågade hur vår relation mår. Jag funderade ett tag och insåg att den kan nog inte må bättre. Att ha det jag har med D, det är jag så jävla tacksam för. Min relation avspeglar givetvis en del av hur jag är som person, dvs. känslosam åt alla håll. Det är naturligt. Jag hör par som aldrig bråkar och jag inser att vi kommer aldrig att bli ett sådant par. Men jag hör också om par som aldrig pratar och då vet jag med 100% säkerhet att vi kommer aldrig bli ett sådant par heller. Alla relationer har bra och mindre bra sidor.

Men ibland tittar han på mig och säger ”Jag ska leva hela mitt liv med dig” och då känner jag bara att fan, han har rätt, vi hör ihop han och jag. Och den känslan är otroligt mäktig. I den känner jag mig som en vinnare. Aldrig blir jag så trygg och säker i allt som är mitt liv, som när han säger så. Då andas jag ut.

 1. Fantastiskt skrivet Michaela! Jag hoppas verkligen att D läser det här inlägget fast han inte gillar din blogg :*

  1. Han älskar min blogg och läser den + alla kommentarer varje dag 🙂 det är bara det att han inte började gilla mig på grund av min blogg och har inget behov av att synas i den! Puss och tack <3

 2. Så fint skrivet Forni!
  Älskar att läsa dina välskrivna texter, alltid lika spot-on oavsett ämne.

 3. En av dina bästa texter på länge! Älskar din blogg! Jag tycker du och D har en enormt sund inställning till din blogg. Jag tycker du ska fortsätta som du gjort och gör, låta bloggen handla om dig och inte om er. Du har en grymt bra balans och D får ju vara med ibland precis som du skriver. Isabella Löwengrip hade med för mycket Odd i sin blogg och till slut började läsarna klaga och kritisera Odd ganska hårt. Jag kan inte tänka mig att detta skulle hända för dig om D tog större plats i din blogg. Jag tycker ändå att det är bra som det är som sagt och att D syns lagom. 🙂 Ni verkar uuuurgulliga ihop!! Pusssss <3

 4. Tårarna rinner nu för det här är så fruktansvärt fint. Läst din blogg i 8 år och finns inget finare eller bättre än när du skriver om kärleken. Tack för det. Tack för du sätter ord på allt som jag inte kan förklara. Det känns i varenda del av min kropp. Du är en fantastisk människa och D har vunnit på kärlekslotteriet. Kram på dig och ha en fin helg❤️

 5. Världens bästa Michaela (!!), och klokast i hela världen är du också! Tack för alla dina härliga och ärliga inlägg, så bra skrivet och så otroligt fina ni är tillsammans. All kärlek till dig 💗💗

 6. Åh, blir alldeles varm i hjärtat av att läsa det här. Troligtvis för jag känner igen mig så mycket, i sommar får jag gifta mig med mina bästa vän och jag blir alldeles pirrig av att tänka på hur jag får dela allt med honom för resten av våra liv. Ni verkar vara så trygga i er relation, du förtjänar verkligen det bästa!

 7. Gud vad fint <3 Det som gjorde mig mest berörd är att jag känner igen mig så mycket till min egen relation. Så tacksam för det jag och min kille har.

 8. Vad fint skrivet, blev tårögd när jag läste det. Du sätter ord på det jag och min sambo har. Kärlek är så jäkla fint. Ha en fin fredag!

 9. Alltså det här är så fint. Ni är så fina. Tårarna rinner ner för min kind. Dina ord berör mig som ingen annans. Tack!

 10. Wow vilket vackert inlägg! Har alltid tyckt det verkar som ni har en väldigt stark och kärleksfull relation. Jag behöver inte veta mer om D, jag läser din blogg för att jag gillar dig Michaela sen att få läsa om er relation och dina känslor i såna här inlägg – det är underbart.
  Tänker ofta att jag är lite rädd att bli för ”bästa vän” med min pojkvän och tappa den där magin men inser när jag läser detta att det är det största som finns att släppa in en människa så som får ta del av hela nyanserade mig.

 11. Så vansinnigt fint skrivet <3. Du och jag verkar vara väldigt olika i mycket men ditt sätt att skriva kan förtrolla tycker jag, tack för att du delar med dig.

 12. Wow, vad fint och härligt Michaela! Vad glad jag blev att läsa detta, känner verkligen igen mig med min pojkvän. Vi kommer inte heller någonsin vara paret som aldrig bråkar. Vi är alldeles för känslomässiga båda två för det.
  Ibland kan jag tycka att det är konstigt hur man värderar förhållandet på hur lite man bråkar. Det kan ju betyda precis som du säger att man inte pratar med varandra. Självklart om en relation börjar bli destruktiv får man ju utvärdera sina bråk men att bråka behöver ju inte alltid vara en dålig sak.

  Det är så skönt att läsa om dig och att du precis som jag känner så mycket. Man känner allt 150%, glädje, kärlek, sorg, ilska etc.

  Kram på dig och all lycka till er fina relation!

 13. Michaela! Tack för att du levererar texter som får mig att gråta år efter år. ”Men det finns också den andra sidan av känsloregistret …” och de ord som följde därpå. Ett och ett tog jag orden i min mun och när jag insåg att varenda en av dem är starka pusselbitar i min egen relation brast jag i gråt. Så fint att tänka på när livet kommer emellan. Tack för påminnelsen om att känslor är föränderliga, men att grunden i en relation trots allt kan vara mer stabil än någonsin <3

 14. Det här var det finaste jag läst på länge, fick rysningar. Tack för att du delar med dig ♡

 15. Så himla härlig läsning! Precis vad man behöver när man sitter ensam en fredag i en stad som inte är hemma och väntar på ett tåg som inte ska gå än på länge!

 16. Så fint! Jag känner likadant när min Robert säger till mig att han ska leva resten av sitt liv med mig, särskilt som han kan säga det bara hipp som happ utifrån ingenstans. Blir så varm och lycklig när han säger det. En annan favorit är när han säger att jag är som vackrast nyvaken <3. Och nu väntar vi vårt första barn 🙂 så oerhört lycklig och trygg med honom. Vi kompletterar varandra och jag har blivit en bättre människa tack vare honom. Nu ser jag SÅ fram emot vår lilla plutt och nya hus :)). Kramar till er!

 17. Blev alldeles tårögd av det här inlägget. Jag och min pojkvän är exakt likadana, herregud ibland vill jag bara att min kille ska gå ut ur lägenheten. Vi är envisa, vill vinna argumentationen även om man insett att man har fel i sakfrågan, precis som du beskriver. En timme senare är det glömt. Jag och min pojkvän lär alltid ha argumentationer, men gud så hårt vi håller i varandra. Den kommunikationen och dialogen vi har har jag aldrig sett hos någon av mina vänners relationer. Jag är en person med brett känsloregister, detsamma gäller nästan alla i min familj. Men under hela min uppväxt har mina föräldrar ”lagt locket på” och jag tror det är därför jag utvecklat något helt annorlunda. Det är befriande för mig och min kille att ta argumentationen på en gång, ut med det och sen är det över. Ingen av oss är långsinta, att ta upp något som hände förra veckan händer verkligen aldrig. Det är befriande för mig!

 18. Inlägget om din mamma när hon fyllde 50 + det här inlägget är mina top två! Älskar när du skriver om en person som står dig nära och som du älskar. Man känner kärleken i varje ord du skrivit. Underbart!

 19. Michaela!! Ditt sätt att skriva på är så vackert. Ler och blir tårögd när jag läser det här. TACK! <3

 20. hej michaela! jag har läst din bok och vill bara säga att den är jättebra !! 😀 <33

 21. När jag läste slutet om att ni bråkar, blir sams och att det finns inget annat alternativ än att vara ihop så tänkte efterjag varje ord jag läste att detta MÅSTE jag visa för min pojkvän. Du satte ord på exakt det vi känner, jag läste upp det för honom utan att säga vad jag ville säga med det jag läste. Hans reaktion på inlägget vara bara ”men det är ju vi, det är ju våran relation”.. Och varken han eller jag är speciellt bra på att uttrycka oss i ord eller skrift men vi visar vår kärlek ändå så det var så skönt att läsa det och visa det för honom. Att man inte ska bli rädd för man bråkar eller tjafsar och att man ibland blir så arg så man i stundens hetta bara vill gör slut. Vi bråkar, tjafsar och diskuterar i vårt förhållande och efter att ha läst din text är det inte något jag skäms över heller. Han är min framtid, min glädje och det finaste jag har så vad gör lite tjafs. Det blev en lång kommentar men va bara tvungen att skriva lite.

 22. Besvara gärna min marknadsundersökning ämnad för att granska intressekollen och fastlägga målgruppen för en Helt trådlös laddare – Perfekt bloggare, de som ofta är på resande fot eller helt enkelt tröttnat på korta laddare och dåligt utplacerade outlets. https://goo.gl/forms/XcJOvNBVMlS9zHv53 det tar bara 1 minut!

 23. Hej Michaela! Besvara gärna min marknadsundersökning ämnad för att granska intressekollen och fastlägga målgruppen för en Helt trådlös laddare – Perfekt bloggare som jobbar dygnet runt, de som ofta är på resande fot eller helt enkelt tröttnat på korta laddare och dåligt utplacerade outlets. https://goo.gl/forms/XcJOvNBVMlS9zHv53 det tar bara 1 minut!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi