Skin Renewal & Skincare Collection

I samarbete med Swiss Clinic

Jag började mitt samarbete med Swiss Clinic redan 2012 när de lanserade ett ögonfransserum som jag testade och recenserade här i bloggen. Några år efter det så lanserade Swiss Clinic deras Skin Renewal – alltså deras berömda hudroller-kit.

Skin Rollern från Swiss Clinic är den skönhetsprodukt som jag har fått absolut flest frågor om här i bloggen genom åren. Jag får fortfarande frågor om produkten och senast i somras svarade jag att jag använder den regelbundet i ett Frågor med Forni-inlägg som ni kan se här (klick!).

Vad är då Skin Renewal?

Jo, det är en mikronålsbehandling med 0,2 eller 0,5mm långa nålar som du rullar över huden i hela ansiktet. När du gör det så lurar du huden att den är skadad, vilket gör att läkningsprocessen och kollagenproduktionen startar. Efter att du har rullat huden så sätter du på ditt Rejuvenating Serum och då absorberas mängder av aktiva ingredienser (uppemot 300% mer än om du smörjer in huden som vanligt utan att använda en hudroller!). Serumet kan då jobba mycket mer effektivt än en vanlig hudkräm vilket gör att den arbetar på djupet och stärker hudens läkning så att ny, frisk hud bildas. Vi lurar alltså huden till att tro att den är skadad så att den ska jobba hårdare med att producera ny, fin hud utan ytliga ärr, acne, röda blämmor eller vad vi nu har problem med.

Här ser ni de minismå nålarna, jag har 0,2 mm! Om ni vill kan ni läsa mer här (klick!) om Skin Renewal där ni får en ordentlig redogörelse kring produkten.

Och! Som extratreat. För ett par år sedan gjorde jag en How to-video om Skin Renewal som fortfarande fungerar lika bra, så här kommer den om ni vill se exakt hur jag använder produkten!

 Förutom hudrollern som jag använder efter duschen i intervaller (se instruktionsvideon!) så har jag även testat Swiss Clinics Skincare Collection! Inte bara för att deras förpackningar passar väldigt bra in i mitt badrum med marmor 😉

Deras hudvårdsserie kommer i fem delar: Dagkräm, nattkräm, serum, ögonkräm och rengöring.

Produkterna är lättapplicerade, doftar snällt (viktigt!) och innehåller aktiva ingredienser som är ihopsatta för att ge ordentliga resultat på huden. Serien innehåller dessutom åtta olika molekyler av hyaluronsyra (som är en väldigt populär anti age-ingrediens) samt peptider.

Swiss Clinic fick faktiskt en utdelning som Årets svenska hudvårdsföretag 2017 av Skönhetsredaktörerna på Aftonbladet och blev då beskrivet såhär: ”Svensk hudvård som utvecklas i Schweiz. Same same but different. Behöver jag säga att de tillverkar sina produkter på samma ställe som ett väääldigt exklusivt Schweiziskt märke…”

Jag kommer att jobba tillsammans med Swiss Clinic i tre månader framöver och under den här perioden kommer jag att testa, recensera och beskriva produkter ur deras sortiment som jag tycker om.

Och som extra treat ger jag er 25% rabatt (!) på alla deras hudvårdsprodukter. Jag vet att många av er har varit nyfikna på Skin Renewal så det här är ett utmärkt tillfälle att testa produkten. Stärk upp med produkter från deras Skincare Collection så är du hemma sen. Ange koden “FORNI25” i kassan så dras rabatten automatiskt vid ditt köp.

Shoppa och läs med här!

“Im a big believer in that if you focus on good skincare, you really won’t need a lot of make up.” – Demi Moore

Jag – osminkad i morse!

Och såhär ser hyn ut efter att jag lagt en lätt vardagsmake!

    1. Finns ingenting som visar på att användning av en roller under en kortare period skulle vara skadligt på lång sikt för huden.

  1. Vad för typ av vårskor kommer du bära till vardags nu under våren? 🙂
    Tack för jättebra blogg!

  2. Skulle du inte kunna göra en recension på rollern och produkterna redan nu om du ändå har använt dem så pass länge? Rollern har jag för mig att du använt i minst ett år typ (hej regelbunden bloggläsare!), skulle du kunna göra en före/efter på dina acneärr och överlag om du upplever om hyn har blivit jämnare, fått mer lyster etc? 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi