New in: Fendi Peekaboo Bag

Här ser ni min nya baby – en svart Fendi Peekaboo Bag med flätade detaljer på sidorna och guld.

ÄR KÄR.

Man fick med ett svart band men jag köpte till det gula också, så fint inför sommaren! Det är så roligt med den här väskan för det finns en massa fina detaljer som man kan köpa till för att förändra den med tiden. Jag är riktigt sugen på att komplettera med ett litet monster eller den här remmen när sommaren är närmre.

Jag tycker att den här väskan är PERFEKT och när jag gick in i Fendi-butiken skrek jag av lycka – precis så som det ska kännas när man köper något väldigt dyrt och fint. Inget velande utan bara känslan av att jag inte vill vara utan denna vackra skapelse. Ser fram emot många år tillsammans. Galet nöjd!

Ni hittar bättre bilder på väskan här.

Nu sticker jag iväg på middag, tyvärr utan den nya väskan. Vägrar utsätta den för vårt hemska väder just nu 🙁 Men snart så! xx

  1. Hej bästa forni!
    Så fin väska!! jag har en fråga till dig, jag ska på intervju på en bank och har ingen aning vad jag ska ha på mig. Jag vill ju självklart stråla. Ska man köra svarta kostymbyxor och någon blus, vilket färg, svart, vit? kan man ha mockaboots med en liten klack? Du har så fin stil och det känns som om du vet vad som passar i det sammanhanget! du är bäst och inspirerar mig varje dag. Kram på dig finis!

    1. Kör classy utan att bli strikt eller tantig typ kostymbyxor och matchande kavaj men med en T-shirt som du missmatchar lite ex. Blå kostym med militärgrön T-shirt. Med vänlig hälsning, jobbar i butik med likande klientel

  2. Hej Forni, snygg väska!! Jag har för mig du har skrivit att du endast använder dig av iphonekameran, stämmer det? Dessa bilder är ju superfint och jag får inte till så fina bilder med min mobil :((

  3. Åh vilket fantastiskt val! Har vart spänd på vilken modell du hade köpt och kände mig tvungen att kommentera när jag såg att du valde just denna. Riktigt bra val!! Tycker just peakaboo väskorna underskattas i Stockholm, då man sällan ser någon bära den. Kul att du valde just denna och med flätade tvisten på sidorna. Så klassisk och tidlös! Grattis till din nya baby i samlingen 😉 Kramar

  4. Så fin väska! Passar dig verkligen. Och du bara måste köpa till ett sådant litet monster som matchar det gula axelbandet!

  5. Så fin väska! Den är du värd!

    En fråga till Frågor med Forni… Jag och min mamma ska börja yoga tillsammans men har lite dålig koll på de bästa ställena här i Stockholm. Några tips? You go girl! Många kramar <3

  6. Jag gillar dig och din blogg och har gjort i flera år men denna lyxkonsumtion är sinnessjuk. Att lägga ut att du köpt en väska för så mycket pengar med en länk som att du verkligen vill att folk ska gå in och se vad den kostade, samt att skriva att du vill köpa till saker för 10,000 kr som att det var småpengar, är galet. Samtidigt arbetar du med givesome som är ett fantastiskt koncept, det blir lite dubbelmoral. Självklart får du göra vad du vill med dina intjänade pengar men du måste väl själv förstå hur det ser ut?

    1. Hade du sagt likadant om jag var en medelålders man som hade golf som intresse och la samma summa på den hobbyn?
      Vad menar du med hur det ser ut? Om det är så självklart att jag får göra vad jag vill med mina pengar varför försöker du skuldbelägga mig? Inte speciellt feministiskt tycker jag. Låt alla kvinnor få lägga sina pengar på vad de vill – precis som vi har låtit män göra med deras pengar och diverse hobbys genom alla tider.

      1. Ja, absolut hade jag gjort det, varför säger du så? Jag har inte ens snuddat vid att antyda något sådant otroligt dumt. Otroligt onödigt att dra ”feministkortet”. Det handlar överhuvudtaget inte om feminism eller att kvinnor inte får göra vad de vill. Tråkigt att du drar det åt det hållet. Jag menar bara att du når ut till otroligt många människor och kan verkligen göra skillnad men du väljer att uppmana till konsumtionshetsen.

        1. Fast varför vill du skuldbelägga mig för vad jag väljer att lägga mina hårt inarbetade pengar på? Jag kan verkligen inte förstå det och jag har ärligt talat svårt att se att en skulle skuldbelägga en man och hans dyra intressen på samma sätt. Tycker inte alls att det är schysst av dig att skuldbelägga på det här sättet. Det är inte alls onödigt att dra feministkortet – det är rakt av nödvändigt i den här frågan. Bloggare får försvara sina ”ytliga” intressen hela tiden medan sportjournalister eller manliga artister sällan behöver göra detsamma.

          1. Håller absolut med dig, Michaela, om att män överhuvudtaget inte alls ifrågasätts eller konfronteras över vad de väljer att lägga sina pengar på. Det är helt fel. Dock anser jag att dina läsare kan ifrågasätta din konsumtion ur ett klassperspektiv. Du och många andra, oftast kvinnliga, bloggare menar ofta på att ni förtjänar dyra saker på grund av hårt arbete. Ingen ”förtjänar” denna typ av lyxkonsumtion. Jag förstår absolut att kläder/skor/väskor/skönhet osv är ett intresse men att säga att det är något som en förtjänar förstår jag inte? Hur mycket ska en arbeta för att förtjäna det? Vet många som arbetar sjukt mycket hårdare, ja jag anser mig kunna bedöma det, än dig och många andra som har råd med detta. Skillnaden är just att du har råd. Du tjänar de pengar som krävs för att konsumera på det här sättet vilket beror på en extrem ojämn fördelning av pengar. Jättefint att du har ett feministiskt perspektiv kring intressen och konsumtion men glöm inte klassperspektivet.

          2. Fast ingenstans i detta har jag väl nämnt att jag skulle förtjäna min lyxkonsumtion mer än någon annan? Tror inte ens att jag har påstått att jag ”förtjänar” något någonsin – det är inte en poäng jag har, jag tycker inte att jag förtjänar en väska mer än någon annan. MEN jag tycker att jag inte ska behöva försvara mitt val över vad jag vill lägga mina pengar på.

            Även här måste du väl ändå erkänna att det ligger ett visst uns av skuldbeläggning i din kommentar? Det viktiga här verkar inte vara att få mig att öppna mig för klassperspektiv utan att du ska berätta för mig hur jag inte förtjänar något mer än någon annan (snarare mindre eftersom jag jobbar mindre hårt än många andra människor enligt dig, vilket du säkert har rätt i).

            Jättefint att du har ett klassperspektiv (och feministiskt!) men tror du att rätt väg för att dra dina hjärtefrågor framåt är att säga till andra unga kvinnor vad dem inte förtjänar? Mja. Jag vet inte om jag tror det. Här är några andra tips: starta en blogg och skriv om det! Eller ett twitterkonto, en youtubekanal, skriv krönikor och skicka in dem till diverse tidningar med det DU vill ha sagt om klassperspektivet. Skriv om dina hjärtefrågor utan att lägga skulden på någon som kanske inte ska ha den. Informera istället för att säga till! Det tror jag är rätt väg att gå om du vill se en förändring. Jag har själv jobbat mycket med att informera och inspirera till mina hjärtefrågor istället för att säga till människor vad de bör och inte bör göra. Ett effektivare sätt att få fram sin poäng – dessutom utan att tappa fokus och börja gå till attack.

            Kram!

          3. Ber om ursäkt. Du har inte skrivit förtjänat. Läste JD:s blogg precis innan som uttryckte något liknande. Ber om ursäkt åter igen!
            Mitt huvudsyfte var absolut inte att skuldbelägga. Dock tror jag att det är lätt att en känner sådana känslor gällande konsumtion osv. Och det tycker jag inte ska stå i vägen för att vi ska kunna föra en diskussion kring konsumtion, ojämn fördelning av resurser osv. Det är svårt att diskutera i text, vilket jag tror du vet :), då kroppsspråk, ton osv försvinner. Tänker att det måste vara okej att efterfråga en diskussion om dessa ämnen av en så pass stor bloggare som du ju faktiskt är.
            Hoppas att du får en fin helg!

      2. Hej, första gången som jag väljer att kommentera din blogg. Läste i kommentarfältet och tycker att det är jättetråkigt att människor inte ska kunna ha en åsikt innan dem får en snäsig kommentar tillbaks att ”dem inte skulle tycka att det var likadant om en man konsumerade på samma sätt” osv. när det inte ens har nämnts något om män/kvinnor i kommentaren. Blir mer som ett påhopp från din sida. Att anklaga en person som lägger en kommentar om lyxkonsumtion för att inte vara feminist/Inte ser det ur ett feministiskt perspektiv är så irrelevant. Förstod inte riktigt kopplingen där?

        Alla människor har rätten att ha sin åsikt/definition utav saker och självklart ska du ha samma rätt att svara på saker ur ditt perspektiv. Men att plötsligt hoppa på någon och säga att den inte skulle tycka samma sak om det var en man, är inte riktigt schysst. Det är snarare att du hade en fördom om skribenten.

        1. Hej Natalie!

          Jag tycker inte att min kommentar hade ett annat/värre tonläge än personen som först kommenterade och som jag valde att svara på. Och jag håller inte med dig – det är visst en feministisk fråga. Blir svårt att diskutera saker via skrift men tycker inte att jag hoppade på någon på något sätt – jag gav bara min syn på saken. Och står stadigt fast vid min åsikt som jag tycker var högst relevant för samtalet.

          Kram!

  7. Men manliga sportjournalister och artister skriver inte bloggar? Och skulle dom göra det så kan jag lova dig att folk skulle reagera. Jag skulle gjort det iallafall!! Men du skriver att ni får försvara era ytliga intressen, varför är du med och spär på det om du tycker det är ett problem? Detta har inget med om man är man eller kvinna att göra, inte för mig iallafall, jag bara ifrågasätter att du uppmanar till lyxkonsumtion.

    1. Vi kommer helt klart inte komma överens i det här. Jag kan inte acceptera ditt skuldbeläggande (oavsett vad du väljer att kalla det). Jag kämpar DAGLIGEN med olika frågor som feminism, rasism, miljö, eko, vego, psykisk ohälsa etc. och tänker absolut inte sitta och ha dåligt samvete över vad jag lägger mina pengar på.
      Problemet handlar inte om intresset som jag ”spär på” utan skuldbeläggandet som personer som du lägger på unga kvinnor som bloggar.
      Jag är otroligt stolt över vad jag gör för människor dagligen och tänker inte ha dåligt samvete kring vad jag inte gör.

  8. go forni, du är bäst! helt underbar väska och så himla härligt att få köpa sig något så fint med egna pengar som man jobbat ihop, det ska man unna sig. Kram!

  9. Hei!

    Grattis med nydelig veske:) Vil bare opplyse om at de søte ”monstrene” fra Fendi er laget av pels av dyr som sitter i bur hele livet, ene og alene for å bli slaktet…..:/ (Jeg kjøper også lær, OG dyre vesker, men styrer unna pels) Ikke en formaning, bare en opplysning..

  10. You go girl! Jättefin väska! Alla lägger sina pengar på det de själva vill. Jag sparade under mina studieår pengar för att köpa mig en Chanel, och bär den med stolthet. Jättetråkigt att vissa intressen inte är lika accepterade som andra <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi