David Hellenius och medelhavskost

Här kommer en liten lista på fyra intressanta och roliga saker jag kommit över!

Studie om bloggare

Kolla in den här studien om bloggare som bland annat visar att vi lägger i snitt tre timmar på ett inlägg (!). Och folk säger att jag inte har ett riktigt jobb 🙂

Jag får ofta frågan om hur lång tid ett inlägg tar och för mig tar ett inlägg ca två timmar i snitt (fotografering, research, text, redigering etc.) och jag postar ungefär två inlägg om dagen (ibland tre!) vilket betyder att jag lägger ca fyra timmar om dagen på bara att göra blogginlägg. Sedan ska jag planera allt runt omkring med samarbeten, hålla igång de övriga sociala medierna, gå på möten, skicka utkast till kunder, göra slutofferter, skicka kreativa förslag osv. osv. Så det är mer tid än vad man tror, det här jobbet! Intressant studie i alla fall som jag tyckte om att läsa igenom.

SNÄLLA säg att ni följer David HelleniusInstagram? Han är en av mina favoriter, så jäkla rolig och härlig och man bara dör ju för honom. Älskar hur han ständigt skapat små sktecher med hjälp av sin familj. Följ här!

Medelhavsdieten

Medelhavsdieten ska tydligen hjälpa mot ångest säger någon studie hos Food Pharmacy! Jag tror absolut att det finns en tydlig koppling mellan kost och psykiskt mående. Inte så att jag tror att kosten är någon sorts magisk ängel som kan råda bot på allt det onda, men jag tror att bra mat equals välmående kropp equals lättare att ha en välmående knopp.

Lite mer mat hehe… Sofie skrev ett inlägg om hur giftigt lax är här (klick!) och jag kände bara att tyyypiskt. Ju mer man sätter sig in i mat desto svårare blir det att äta rätt. DOCK har jag bara ätit Lobsters ekologiska, frysta lax det senaste året (om jag inte äter ute förstås), önskar att den hade varit med i testet men nä. Hoppas att den håller samma nivå som Ica’s ekologiska frysta men gissar på det. Tyvärr är det ju galet dyrt med ekologisk, bra lax men jag ser det som en investering i min kropp och världens välmående.

  1. Fullkomligt älskar denna typ av inlägg, massor av inspiration och information samtidigt som det är personligt. Fina, smarta du!!

  2. Hej! Jag har precis läst ut din bok om ångest. Jag tyckte den var så himla bra, och bjussig! Jag har läst din blogg sedan evigheter och kände igen vissa relationer du skrev om t ex. Tack för en härlig läsupplevelse 🙂

  3. Hej Michaela!
    Du som har massa fina väskor kanske kan hjälpa mig. Jag vill köpa min första Chanel, den klassiska i small eller medium. Då jag inte hittar priser på deras sida (kanske inte finns) så undrar jag om du vet vad dom kostar på ett ungefär? Och finns dessa väskor alltid i deras butik. Jag måste nämligen ta mig till Sthlm från Skåne för detta inköp 🙂

      1. Anna – varför i hela fridens namn lägger du dig i? Frågan var inte riktad till dig? Bitter much?! Och om du nu måste veta så har jag försökt ringa ett flertal gånger utan svar!
        Sofia – tack! 🙂

    1. Hej! En vän till mig kollade på den i medium och jag tror hon sa 42 eller 45, kommer inte ihåg exakt 🙂

    2. Hej Ems!

      Jag tror att de ligger på mellan 35-45 000kr men vet inget exakt pris, jag tror att mellanstorleken ligger på 40′. De finns faktiskt sällan i butik så det bästa är att ringa butiken och fråga innan du åker till den. Om du bor i Skåne skulle jag rekommendera att åka till Chanel-butiken i Köpenhamn, den ska ha större utbud. Men ring innan! De finns sällan inne, speciellt medium i svart. Så man måste vara snabb på bollen när de får in sina leveranser 🙂

      Kram!

          1. Har nog aldrig funnits. Du kanske tänker på LV?
            Hoppas att det öppnar en 🙂

  4. Fast de finns bättre lax. Du borde prova något av Savolax sortiment. Det finns två företag som har licens att sälja denna lax, det andra företaget är Salma.

    Gå in på http://www.savolax.com där finns alla återförsäljare bla NK saluhall. Lovar att de inte finns godare, min absoluta favorit är den kallrökt.

  5. Jag har spenderat den här lördagskvällen själv hemma med att äta choklad och sträckläsa din bok, för att jag (ännu mer efter att ha läst den) har insett att det är okej att tacka nej till festligheter fast det är lördag och göra precis det man känner för. Efter att ha läst klart din bok går jag nu och lägger mig mer harmonisk och tillfreds med mig själv än de flesta andra lördagskvällar, tack vare dina ord. Så tack för att du har skrivit en fantastiskt bra bok med stor igenkänningsfaktor som tar en igenom alla sorters känslor (har både gråtit och skrattat), men som avslutningsvis lämnar en med en varm och hoppfull känsla om livet. Stor kram från en läsare som varit med i över tio år!

  6. Hm mendet måste väl vara väldigt olika beroende på blogg? En del bloggar är ju som att läsa Elle, magiska bilder och välformulerade texter. Andra skriver hastigt och lägger upp mobilbilder eller andras bilder. Man märker direkt som läsare☺ det ens behöver dock inte vara bättre alltid.

  7. Det var dessutom väntetid i ca 3 veckor när hon var där i januari, så kanske värt att ringa butiken först!

  8. Vild lax kan inte vara ekologisk, men den är ju så naturlig fisk kan bli. Prova det istället! Skulle inte lägga stor vikt på en enskild studie.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi