Semlor och vänner

img_6125.jpg

Jag började min tisdag med frukost på Strandvägen 1 där det fanns semlor eftersom det var fettisdagen! Heter det fet-tisdagen eller fettis-dagen förresten? Vad säger ni!

img_6121.jpg

Jag träffade ju Anna, min ny-gamla kollega. Vi pratade om massa saker, till exempel skillnaden mellan att vara en svartsjuk eller en avundsjuk person, respekt i en relation, att ha en pool utanför lägenheten och influencers. Det var trevligt.

img_6127.jpg

Efter två timmars jobb på kontoret kom Theres över för en avstämning, vi hade en lång lista att gå igenom igår. Det gick bra och dessutom åt vi en god räksallad som var perfekt efter min pannkaks-frukost hehe.

img_6131.jpg

Så kom eftermiddagen och jag jobbade lite mer, innan jag tog emot ett bud med vegan-semlor och dukade upp för fika!

img_6142.jpg

Jossan och Margaux kom nämligen över på semlor och kaffe.

img_6141.jpg

GUD vad jag behövde två timmars tjejkompis-häng. Tror vi pratade dubbelt så snabbt som normala människor gör, för att hinna med dubbelt så mycket hehe. Sen gick jag hem, tog emot två killar från Ryska Posten och jobbade vidare medan de hjälpte mig med en grej i köket. Alltid lite speciellt att sitta och jobba på i soffan medan två killar står och snickrar bredvid haha.

  1. Åh gud, det där med att ha människor hemma som jobbar samtidigt som man är hemma! Vi har städerska och jag har både pluggat och haft oregelbundna arbetstider och ibland varit tvungen att vara hemma samtidigt. Känner mig alltid så obekväm!

  2. Angående vad dagen heter så har jag förstått det som att det heter fettis-dagen, historien bakom är att idag (första mars) är det askonsdagen, första dagen på fastan som varar fram till påsk. Tanken var alltså att dagen före fastan skulle skulle man svulla ordentligt för att klara av att avstå från mycket mat de kommande veckorna. På franska heter det mardi gras, och i exempel New Orleans firas detta med karneval (ordet karneval betyder farväl kött) eftersom tanken är att kristna ska avstå från åtminstone kött de kommande veckorna fram till påsk. Hoppas du får en fin dag 🙂

  3. Haha, jag sa alltid fettis-dagen förut men blev så sjukt retad för det för tydligen heter det fet-tisdagen. Så då vet du! :p

  4. Fet tisdag. Mardi gras på franska. Festandet i New Orleans kanske du hört talas om. Nu börjar fastan och jag trooor, orkar inte googla, att man ska passa på att äta upp sig före fastetiden.

    1. Haha – det är det inte? Då skulle jag ju ljuga! Hur kommer det sig att ni tror att allt man skriver om är samarbeten? Det är ett PRESSUTSKICK och INTE ett samarbete där jag får semlor för 30 spänn för att skriva om dem i min blogg. Det stod semlor utanför kontoret och vi hade bokat in en kaffe vilket var både lägligt och gott.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi