Fotografiska, pannkaks-frukost och lösgodis

img_6046.jpg

I fredags signerade jag nästan 1000 kort som skickas med när man beställer ett par av mina skor – skrivkramp x 1000 men så mysigt med en personlig signatur tycker jag! Helhetsupplevelsen är allt när man shoppar. Tre timmar tog det men jag lyssnade på Spice Girls så det gick fort.

img_6098.jpg

När kvällen kom var jag med i ett panelsamtal på Fotografiska om modernt fotografi med Rami och Niklas. Mycket trevlig och glad fredagstillställning! Måste hänga på Fotografiska oftare.

img_6063.jpg

D var med och efter samtalet tog vi en taxi bort till mamma och pappa i Hammarby Sjöstad för att äta middag!

img_6058.jpg

Först var det någon form av räkröra och sedan åt vi biff rydberg – MUMS! Åkte hem vid elva och somnade som en stock.

img_6078.jpg

Så var det lördag och jag lagade lördagsfrukost.

img_6097.jpg

Sen gjorde vi oss i ordning och mötte upp Sam + Emma för att ta oss ner på stan.

Vissa bilder, som denna, verkar bli supersmå om ni läser i datorn alt. supersuddiga – förlåt för det! Lovar att det inte ska hända igen <3

img_6101.jpg

Vi gick till Dusty Deco för att spana på inredning.

img_6102.jpg

Fanns mycket fint men inte riktigt plånboksvänligt…

img_6103.jpg

Christoffers Blommor ligger i samma lokal så ska börja handla mina blommor här framöver!

img_6104.jpg

Vi försökte få bord på varje restaurang i hela stan utan resultat, vad trodde vi en löningslördag? Efter drygt en timmes letande hamnade vi på Broms, som är ett av mina favvoställen, så inte mig emot!

img_6105.jpg

Tog varsitt glas; bellini, vitt vin och bloody mary!

img_6106.jpg

Sen åt jag en lobster roll som var mycket smarrig.

img_6109.jpg

Efter ett par timmars soffhäng hemma gick vi upp till Sam och Emma för att äta middag, vi hade nämligen köpt ett mycket fint kött på Östermalmshallen innan som de kallar för “Guldköttet”. Vi åt det med rödvinssmör, broccoli och grönkål. Jättegott!

img_6108.jpg

Sen gick jag hem, åt lösgodis och kollade på fem avsnitt av Girls <3

img_6110.jpg

Så blev det söndag och gröt-frukost.

img_6082.jpg

Vid ett tog jag mig till TrattorianKungsholmen för att äta brunch med mamma, pappa och Timmy.

img_6085.jpg

De hade ett glass-stånd där 🙂

img_6088.jpg

Jag tål ju inte glass men den här fina åt mamma!

img_6090.jpg

När jag kom hem hittade jag min sko i SvD Resa – ALLTSÅ!!!

img_6091.jpg

Avslutade med gräddpastan jag skrev om igår (läs här). Ni var flera som tipsade om laktos-tabletterna men de känner jag redan till såklart 🙂 Hade dem inte hemma, därav knaprandet av andra piller i min panik.

Om ni undrar hur det gick så blev det en smärtfri natt. Jag är faktiskt helt förundrad över det här med allergi och intolerans. När jag var mellan 18-22 blev jag allergisk mot ca 10-15 olika grejer, allt ifrån laktosintolerant till päls, pollen, vissa ostar och kvalster. Men min läkare sa att vissa av allergierna kan växa bort med åren och att mycket är påverkat av stress och kost. Nu verkar det faktiskt som att min laktosintolerans lugnat ner sig. Förut kunde jag knappt få i mig en halv dl mjölk utan att kräkas men igår åt jag en halv grädd-pasta utan problem??? Så coolt att min kropp går mot välmående.

 1. Precis innan jag läste sista stycket om att din kropp verkar gå emot välmående tänkte jag att det verkar som om du mår SÅ bra och som om du har någon slags harmoni mellan relationer, jobb, kost osv och sen läser jag sista stycket också 🙂 hehe! Hoppas du mår just så bra som du ser ut att göra, för du strålar fina du! 🙂 Härligt att din kropp verkar må bättre. Har själv sådana problem med mina tarmar (säkerligen pga för mkt antibiotika genom åren och av stress i 20 års åldern…). Idag försöker jag läka tarmarna med rätt kost och naturläkemedel, men måste nog ta ett ännu hårdare tag om stressen också…:)) Hoppas och tror att jag en dag kan flänga runt på stan och beställa in vilken mat jag vill utan att behöva tänka på att jag kan ta skada av vissa saker :)) Puss på dig finis!

 2. Har även hört att ju högre fetthalt desto mindre laktos, så ofta är det värre att få i sig mjölk än tex grädde eller ost.

  1. Ja precis! Mjölk har mycket högre lakstoshalt än grädde. I hårdost och smör är det såpass låg laktoshalt att de flesta (inte alla såklart!), även de med kraftig allergi brukar kunna få i sig en bra bit innan det märks. Blev så lycklig när jag fick reda på det och kunde äta prästost igen ;D ;D ;D

 3. Hi, if time over check out my website filled with something for everyone! hopefully u will enjoy it and share it with your near ones.

  Xo Minea

 4. Michaela, jag fick din senaste bok av min bästis i helgen. Hon som känner mig utan och innan. En förtidig födelsedagspresent. Jag fyller år om mindre än 3 veckor, men hon sa att hon inte kunde vänta med att ge den till mig. Hon sa att jag behöver den här och nu.

  Jag sträckläste den. Och har fyllt den med färgglada post-it lappar, så att jag enkelt ska kunna slå upp och läsa viktiga meningar om och om igen. Tack Michaela för att du skrev den här boken <3

 5. Kan du ta med denna fråga i din “frågor med form”. Jag älskar din blogg och dig som person. Älskar också när du är lite privat och pratar känslor. Men hur som får jag alltid en konstig känsla i kroppen av din pojkvän D. Han känns kall. Det känns som han spelar tv-spel framför att umgås med dig. Det känns som att allt är lite på hans villkor och du tassar efter för att du är rädd för att vara ensam. Avskyr att jag tror såhär om honom då jag alltid fick sådan harmoni i kroppen förr när jag läste din blogg. Kan du ändra på mina tankar? Kan du berätta att du har den mest omtänksammaste pojkvännen som sätter dig först, alltid. Så slipper jag undra:)
  Du är bäst och förtjänar det bästa! Puss och Kram!

  1. Hej Fanny,

   Om du har koll på den här bloggen så ser du nog att min pojkvän är hur omtänksam och fantastisk som helst. Han unnar mig ett liv på egen hand, massa resor på egen hand, han skämmer bort mig hela tiden och han lägger jättemycket tid på att umgås med min familj och de som är viktiga för mig. Dessutom lägger han mycket tid på MIG och VÅR relation vilket är enormt viktigt för mig – att båda personerna i relationen värderar tid med varandra. Att han har ett eget liv och väljer att spela tv-spel ett par gånger i månaden/går ut med kompisar/jobbar sent etc. är väl bara hälsosamt? Förstår inte alls vad du menar med att allt ska vara på hans villkor och att jag tassar efter och tar faktiskt illa vid mig av ditt påhopp på min pojkvän och vår relation. Jag har enorm respekt för hur öppen han är gentemot mig och hur han alltid låter mig leva mitt liv precis så som jag vill. Ibland sitter han hemma själv när jag är ute och roar mig och ibland sitter jag hemma själv när han är iväg och roar sig, så som det bör vara i en välmående relation.

   Jag tycker om att skriva med vad han gör när han är iväg och så (redigerade dock i detta inlägg nu pga denna kommentar) just för att det skapar igenkänning tänker jag – att ni där ute som är i relationer känner igen er en lördag då och då när man sitter ensam och plöjer serier för att ens partner är iväg på annat. Men om det ska resultera i att min relation blir dömd så är det ju inget roligt att dela med sig. Då kan jag lika gärna bara skriva om hur fantastisk min relation är som alla andra bloggare gör, i rädsla för att få sin relation utdömd.

   Kram!

   1. Oh neeej, älskade den delen av inlägget = hög igenkänningsfaktor (normal relation). Ändra dig inte pga dum kommentar <3

   2. Hann aldrig läsa det sista som du tog bort efter Fannys kommentar, men måste flika in här. Jag och min kille har vart tillsammans och i 4,5 år. Vi har en del gemensamma intressen och en del egna. Vi har en del gemensamma vänner och en del egna. Vi har varsitt jobb med varsina rutiner och kollegor. Han älskar tv-spel, jag tycker det finns roligare saker. Jag älskar att pula med inredning och gå i butiker och drömma, han tycker det finns roligare saker. Den tid vi har tillsammans i livet delar vi, ibland vill han sitta inne och spela en hel helg, då synkar jag och hittar på något på egen hand. Ibland vill jag ha tjejkväll hemma och “kastar ut” honom, då synkar han och hittar på något på egen hand. Inte svårare än så. I ett förhållande kommunicerar och respekterar man varandra.

    Stor kram till dig Michaela (och en liten till D, blir alltid glad när du skriver om honom)!

   3. haha. Jag hann se kommentaren tidigare och känner bara hjälp, vilken stolle!
    Min bild av din relation är precis tvärtom. Jag tycker att den verkar “exemplarisk” (enligt min bild av den och vad som är fint enligt mig) & anser dig vara en stor förebild gällande relationer. Eftersom det inte finns något i din blogg som tyder på det personen ifråga skrev så kan man enkelt gissa att det handlade om ren avundsjuka. Kanske mår personen dåligt & tassar efter sin partner alt. önskar att den hade en partner eller en relation som din. Oavsett; Ett steg i den riktningen kan tänkas vara att lägga ner en sådan negativ & tråkig attityd så lär världen öppna sig på ett härligare sätt. Så ledsamt att vissa människor gör allt för att försöka trycka ner andra…Hur kan man ens må bättre av det? Eller handlar det bara om att man inte mår bättre av det och istället hoppas att någon annan skall må lika dåligt som än själv?

    Hoppas du ser igenom sådan skit & tar åt dig av allt det fina du får! Det är du värd. Kram!

  2. skulle bli tokig om min kille la ner alla sina intressen o aktiviteter (han spelar också mkt tv-spel haha) för att umgås med mig varje sekund. jag vill också göra mina grejer ibland m honom och ibland med mig själv eller vänner. så tramsigt att tycka någon är kall för att han spelar tv-spel m en kompis då och då.

 6. Hjääääälp! Jag och min bästa kompis ska på Drake i Globen på lördag och tänkte gå ut efteråt.. vi är 24 år, fyller 25. Vart ska man gå? Och hur kommer man in osv? Ska man skriva upp sig nånstans?

 7. Frågor med forni!

  Har du någon gång fått nobben på ett jobb du verkligen ha velat ha? Jag är mitt i jobbsökande och fick nyfiken ett nej på ett jobb som stod mellan mig och en annan. Var så himla besviken då jag såg det som en chans på miljonen och började fantisera upp en framtid inom det yrket. Nu väntar jag svar på en annan tjänst och jag går nervös ständigt, kollat mailen flera gånger i timmen. Jag tom drömmer att jag fått jobbet!! Blir galen på att det byggs upp så okontrollerade förväntningar samtidigt som en del av mig tänker att det alltid kommer finnas någon med lite mer erfarenhet och lite roligare. Jag når liksom aldrig till toppen.
  Hur är det för dig? Och er läsare? Hur hanterar ni dessa motgångar?

 8. åh alltså all denna mat, allt ser så himla gott ut!! Sitter o läser mitt i natten o blir akut jättehungrig, haha..

 9. Åh! Hur var brunchen på Trattorian? Hoppas, hoppas, hoppas nu att du ska säga att den är bra för i oktober gifter vi oss och ska ha ett lite alternativt upplägg på mottagning och köra storbrunch för alla våra gäster på just Trattorian. Vore ju tråkigt om den inte var bra (har bara ätit middag där tidigare).

 10. Vad tycker du om servisen Ostindia som är med på en av bilderna? Det är lite av min drömservis så skulle gärna vilja höra hur den är i kvalité och användbarhet.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi