Inte som man tänkt sig

Nä hörrni, den här helgen klaffade inte alls. Ni vet när man har en sinnesbild över hur något ska bli och så stämmer verkligheten inte alls överens med det? Exakt så har den här helgen varit. Flera helger i rad har varit uppbokade och flera helger i rad kommer att vara uppbokade, vilket gjorde att jag längtade så mycket efter denna spontana och lediga helg. Men den blev liksom inte så mysig utan det mesta satt fel eller skavde. Svårt att förklara det på ett annat sätt men ni förstår säkert vad jag menar. 

Nu har jag precis ätit en halv portion pasta som jag beställde hem, det stod inte att det var grädde i den men en bit in i rätten inser jag att det visst är grädde i… så nu väntar jag in en eventuell spy-session på toaletten som i sådana fall håller i sig 6-8 timmar (de kan vänta sig ett argt mejl imorgon kan jag lova 🙂 Har tagit värktabletter och allergitabletter i ren panik och hoppas att de kan lugna stormen lite om det blir så att kroppen inte gillar det som precis hänt. Men det är så märkligt med intolerans för ibland går det helt okej och ibland skriker kroppen bara neeeeeej. Håller tummarna för en lugn söndag. 

Nu längtar jag bara till ny vecka, tur att den kommer redan imorgon. Puss och hoppas er helg inte skaver! 

 1. Hej! Jag, min sambo och vår dotter på snart 2 år har tänkt att åka till Italien i vår. Vart i Italien rekommendera du att vi ska åka?

  Tack för en jättebra blogg, läser den varje dag.

  Kram Maria

 2. Åh trist när det händer, jag är oxå laktosintolerant :S. Men ett tips är att ta halsbrännetabletter (jag har sådana tuggbara, Novalucol?) snabbt som attan när man har insett att man fått i sig laktos. Dom ”kapslar” in laktosen/maten vad jag har förstått. Funkar på mig för att undvika den värsta smärtan. Hoppas det går bra!

 3. Åh. Det skaver ju alltid lite extra mycket också när man verkligen haft en VISION om hur bra en helg ska bli, och så blir det inte så. Även om förväntningarna handlat om just att bara vara oplanerad, spontan och härlig. Och så himla ironiskt att pastan dyker upp som kronan på verket också.
  Känner också en ganska skavig känsla den här söndagen. Hade planerat att viga dagen åt massa jobbigt och tråkigt plugg och fix, men har knappt fått något vettigt gjort. Stressen kryper under ytan och förstärks av tanken på att det är måndag i morgon. Men samtidigt är det lite skönt med den annalkande måndagen också. Förhoppningsvis får jag energi av att en ny vecka börjar.
  Vi tar nya tag i morgon, tycker jag.
  Gonattkram till dig!

 4. detta kanske du hört tidigare, men ett tips är att undvika smärtstillande tabletter (synnerligen nsaid preparat som till exempel ipren) eftersom tabletter retar magsäcken/tarmarna ytterligare = ökad risk för att kräkning/illamående/magont. allergitabletter är också helt onödigt eftersom laktosintolerans inte är en allergi. om du är laktosintolerant (till skillnad från komjölksproteinallergi) har du har ”bara” otillräckligt med laktasenzymer som kan bryta ner laktosen i mjölken. Har du provat att ta enzymtillskott när du äter mejeri med laktos? bara ett tips! då tillför du enzymer som du saknar som hjälper till nedbrytningen av laktos. brukar finnar på apotek/säkert i välsorterade matbutiker/hälsokostaffärer. kram:)

 5. Det där händer mig med ibland (är också laktosintolerant) men om jag märker det så pass tidigt som en bit in i måltiden så tar jag en Lactrase-tablett (som jag antar att du har provat?) snabbt och fortsätter äta, det fungerar för mig! Hoppas nya veckan blir fin och att magen klarade sig <3

 6. Hade du kommunicerat dina förväntningar på denna helg till de runt omkring dig? Ofta när man blir besviken, så hade det kunnat undvikas med kommunikation.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi