Morgonlistan

HĂ€r kommer en liten lista jag hittade hos Sandra om mina morgonvanor 🙂

NÀr gÄr du upp?
PĂ„ vardagar mellan 07.30 och 08.00. PĂ„ helgerna vaknar jag mellan 09-10. Jag kommer ihĂ„g nĂ€r jag var yngre och lĂ€ngtade efter att fĂ„ vakna tidigt, av mig sjĂ€lv, pĂ„ helgerna. I tonĂ„ren kunde jag sova till lunch utan problem. Nu börjar jag komma till ”den dĂ€r Ă„ldern” och vaknar oftare och oftare innan klockan nio, utvilad, redo att gĂ„ upp pĂ„ helgen. Äntligen!

Vad Àr det första du gör varje morgon?
1. Kissar
2. Tittar pÄ mobilen
3. SÀtter pÄ Nyhetsmorgon

Hur lÄng tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
Jag Àlskar att vara i vÄrt badrum och hÀnger dÀr stora delar av min hemmatid, sÄ mysigt dÀr. Men pÄ morgonen ca 20 minuter för att göra mig i ordning: borsta tÀnderna, sÀtta i linser, smörja in mig, lÀgga pÄ en enkel sminkning.

Är frukost viktig?
Livsviktig. Det Àr typ den mysigaste stunden pÄ dagen tycker jag? En av anledningarna till att jag ens vill gÄ upp Àr för att jag vet att nÀr jag gÄr upp fÄr jag Àta frukost. Brukar tÀnka pÄ vad jag ska Àta innan jag ska somna eller medan jag snoozar pÄ morgonen. Allt med frukost Àr bÀst.

Vad Àter du till frukost?
Det varierar! Till vardags Àter jag ofta fröknÀcke med grÀddost, avokado, philadelphiaost, tomat eller nÄgot annat pÄlÀgg som finns hemma. Plus ett Àgg och en kaffe. PÄ helgen brukar vi variera med olika typer av Àggröror, fÀrskt bröd, acaibowls, gröt, bananpannkakor eller annat smarrigt.

Är du morgontrött?
NĂ€. Är varken en morgon eller en kvĂ€llsmĂ€nniska. GĂ„r och lĂ€gger mig vid ungefĂ€r samma tid och gĂ„r upp vid ungefĂ€r samma tid varje dag. Älskar det – bra, regelbunden sömn med ungefĂ€r samma sovtider gör sĂ„ gott för mig.

Vad har du för alarm?
Helt vanliga larmet pÄ iPhonen.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar tidigt, utvilad, utan nÄgon klocka som ringer. Har inte fÄtt ett enda samtal, sms eller mejl som Àr akut under natten. Dricker kaffe i sÀngen och tittar pÄ Nyhetsmorgon. Kramas med D. GÄr upp, dukar upp en gigantisk frukostbuffé och lÀser en tidning. OBS mÄste vara nyduschad frÄn kvÀllen innan om morgonen ska vara perfekt ocksÄ!

Vad Àr det bÀsta med morgonen?
Att jag Ă€r lugn, ostressad och vet att jag har en hel dag framför mig. Att D Ă€r precis som jag – snĂ€ll pĂ„ morgonen (om Ă€n lite mindre lugn :). Det Ă€r sĂ„ viktigt med mjukstart pĂ„ dagen, klarar inte av stress eller mĂ€nniskor med taskigt morgonhumör. Mys skare va.

Hur gÄr du helst klÀdd pÄ morgonen?
I nÄgon av mina sidenmorgonrockar (Àr besatt, har sÀkert tio stycken)

IMG_2045

En drömfrukost i New York nÀr vi var dÀr sist. Ute eller hotellfrukost Àr ju topp fem bÀsta aktiviteterna som finns i livet typ.

 1. Hej,

  Du har ju skrivit en hel del om Ă„ngest och hur hantera negativitet. Min frĂ„ga, kanske till nĂ€sta omgĂ„ng QA om du vill svara pĂ„ den: hur kĂ€nner du el hanterar alla taskiga kommentarer hos camcam? LĂ€ser man hennes inlĂ€gg (du har en egen kategori) om dig sĂ„ följer en del elaka kommentarer pĂ„ det. TĂ€nkte att du sĂ€kert ville veta om du inte redan visste…

 2. Har ni en vĂ€ldigt varm lĂ€genhet? Konstig frĂ„ga kanske, haha, men jag Ă€lskar ocksĂ„ sidenmorgonrock – har dock problem med att bĂ€ra den. SĂ„ kallt ju!

 3. Hej! En frĂ„ga till frĂ„gor med forni 🙂
  Du har sÀkert svarat pÄ denna frÄga tidigare, men jag ska till sthlm i vÄr med en tjejkompis. KÀnner till sthlm ganska bra, men skulle vilja ha tips frÄn dig vart man ska ut och kÀka. Vi vill Àta pÄ nÄt frÀscht inne-stÀlle som har lite fest-stÀmning, utan att kanske vara stökigt. Eller, det ska vara lite i gasen helt enkelt =D tips tips tips! Sen kanske Àven vart man ska gÄ efter middagen. Vi Àr 27 respektive 23 Är. Tack och puss!

 4. Hej Michaela!
  LÀser din bok just nu och har kommit till kapitlet om förebilder, sÄ ville bara berÀtta för dig att min förebild Àr du, och att du vart det under en lÀngre tid. UngefÀr sÄ som Beyoncé Àr för dig Àr du för mig. Jag har inte heller haft en direkt förebild tidigare i mitt liv, men sen började jag lyssna pÄ din och Dashas podd och tyckte att bÄda ni var sÄ himla roliga och kloka. Har lyssnat pÄ en del avsnitt om och om igen. Skrattat, grÄtit och verkligen tagit till mig det ni sÀger. NÀr jag sen började lÀsa din blogg blev du min förebild pÄ riktigt. Det du förmedlar i ord och den styrkan och ödmjukheten du bÀr pÄ har verkligen inspirerat mig och gett mig styrka. NÀr jag har en dÄlig dag Àr det din blogg jag gÄr in pÄ. Vet inte riktigt varför jag skriver det hÀr, men i din bok skriver du att du vill göra avtryck och kÀnna att din tid pÄ jorden betyder nÄgot för nÄgon, sÄ jag antar att jag bara ville sÀga att du redan gjort det.
  Kram!!

  1. Men Äh, TACK snÀlla för dina fina fina ord <333 Kan inte förstÄ att nÄgon har mig som förebild, kÀnns sÄ galet, och blir sÄ tacksam över att du tar dig tid att skicka detta. Massa kÀrlek <333

 5. Tips pÄ sidenmorgonrock? (: Tycker att de billigare oftast inte Àr sÄ fina, men de som Àr finast brukar ofta vara jÀttedyra ?

 6. Forni din blogg Ă€r sĂ„ bra och hĂ€rlig! Återkommer alltid (sedan Rar-tiden!). Du har sĂ„ himla fina vĂ€skor! Jag undrar, anvĂ€nder du de första designervĂ€skorna fortfarande? eller tröttnar man i regel? Jag tĂ€nkte köpa en nu till mig sjĂ€lv, men kan inte bestĂ€mma mig om den ska vara 1. ”fest-vĂ€ska”, alltsĂ„ en lite mindre över axeln typ Chanel purse bag; 2. En som man kan ha mer till vardags över axeln, typ som Chloe Faye; eller 3. En riktigt stor tote bag som datorn gĂ„r ner i (inte ofta jag kommer slĂ€pa runt pĂ„ den dock…). Sen vill jag heller inte köpa nĂ„got som kĂ€nns vĂ€ldigt hypat nu, men om tvĂ„ Ă„r kommer vara ute. AlltsĂ„ pĂ„ jakt efter en riktig klassiker. NĂ„gra tips?
  Hoppas du fortsÀtter blogga lÀnge! SÄ kul att lÀsa! Kram kram

VÀlkommen att kommentera! Kommentarer godkÀnns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

TÀnk gÀrna efter en extra gÄng pÄ hur det kan uppfattas nÀr du framför kritik. HÀr inne visar vi respekt. Vi önskar gÀrna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

sub archi