Mina tre väskköp 2016

Nu är det nytt år och det betyder nya möjligheter på shoppingfronten! Haha. Jag älskar ju mode och trender men jag älskar även kvalitet, hållbarhet och långsiktigt tänk vilket gör att det alltid är lite spännande att shoppa tycker jag. Det är sällan jag bara shoppar loss utan det finns i stort sett alltid en plan för mina investeringar. Under 2016 gjorde jag tre stycken dyrare väskinvesteringar och jag är SÅ NÖJD med dem allihopa. Ska vi kika på vilka det var?

2893d03f60dab5903b56b3d8d4e3f703

IMG_6452

IMG_5095

Louis Vuitton Twist Bag

Den här väskan köpte jag i januari 2016. Jag var på jakt efter en Chanel Boy Bag (adlink), men på väg till Chanel-butiken i Selfridges i London så gick jag förbi den här av en slump och tappade hakan. Jag köpte den direkt.

Jag har verkligen lärt mig känna igen mitt eget mönster, när jag funderar på en väska lite för länge så är det inte rätt väska för mig. När jag hittar rätt brukar jag slå till på en gång eftersom jag vet vad det är jag vill ha. Jag har faktiskt köpt alla mina tre väskor i år direkt när jag sett dem för första gången (min YSL beställde jag hem eftersom det var en repa på den jag ”köpte” i New York så den följde ju aldrig med mig hem).

Jag hade letat efter ett komplement till min klassiska Chanel-väska med gulddetaljer hur länge som helst, fast med silverdetaljer. Jag är så glad att jag hittade den här, den är lite rockigare än den klassiska Chanel-väskan och passar till i stort sett hela min vintergarderob. Jag älskar LV-knäppningen fram, den dubbla kedjan samt att den är så jäkla slittålig, jag kan i stort sett släpa den på en grusväg utan en enda fläck. Bästa lilla väskan!

IMG_7723

IMG_9728

IMG_7528

Gucci Dionysus Bag (adlink)

Den här väskan köpte jag i Paris i april när vi var där ett stort tjejgäng. Jag hade spanat in den röda mocka-väskan i samma modell, fast en storlek större, och ville gå in för att köpa den. MEN så fort jag kliver in får jag syn på denna med blommor och då var det inte mycket snack om saken. Paris stod i full blom, sommaren var runt hörnet och jag såg framför mig hur den skulle passa till varenda outfit kommande halvår. Oj så rätt jag hade! Den har passat till precis allt under föregående vår och sommar. Dessutom längtar jag redan tills det blir vår igen så att jag får plocka fram den. Storleken är perfekt, den passar både till finare klänningar och för vardagslooken, så älskar jag färgerna. Det är en väska som gör mig glad!

IMG_2160

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saint Laurent Sac de Jour Small Leather Tote (adlink)

Egentligen var den här väskan en ren chansning men Gud så bra det blev. Jag har letat lite försiktigt efter en vardagsväska ganska länge men haft svårt att hitta någon eftersom jag tycker att totes är alldeles för stora vilket gör att de blir tunga och otympliga. Dessutom använder jag mest mindre axelväskor men insåg att jag behövde en väska för när jag har träningskläder/dator/kamera eller vad det nu kan tänkas vara, istället för att bara slänga ner allt i en påse. Jag hade kikat på Celine och de har himla många fina men de är lite för stora för mig. När jag och Emma strosade på shoppinggatorna i New York gick vi in i Saint Laurents flagship store och hittade den här. Den är mycket mindre än en klassisk tote men rymmer precis min dator (på centimetern!), träningskläder och det andra som jag brukar ha med mig till vardags. Perfekt storlek med andra ord.

Sen föll jag som en fura för den underbara vinröda färgen, men jag var ändå lite skeptisk eftersom det var första gången jag såg den och den kostade ganska mycket för att vara en ”vardagsväska”. Jag väntade in D och Sam för att kolla vad dem tyckte men herregud, man ska aldrig dra in män i modediskussioner. Varje gång jag har gjort det med D har det blivit fel typ??? Han går mycket mer på status och kunde inte förstå hur jag kunde överväga den här väskan framför en Chanel som jag hade klämt på tidigare (som var ljuvlig men totalt opraktisk och det absolut sista jag behövde haha). Den här var ju ”så tråkigt för så mycket pengar” enligt honom. I ren frustration och besvikelse över hans tråkiga reaktion insåg jag att den var rätt för mig och köpte den. När man börjar försvara sin väska är det fan rätt haha. Men som ni kanske minns var det en repa på väskan vilket gjorde att jag snällt lämnade kvar den i butiken och senare fick klicka hem den via nätet när jag var tillbaka hemma. Det intressanta var att jag trodde att jag skulle glömt bort den till dess, men jag tänkte på den varje dag tills jag var hemma och köpte den ”igen”. När den väl kom hem till mig var jag som ett barn på julafton och jag har verkligen använt den i stort sett varje dag sen dess. Gud vilken tur att jag köpte den, känner mig så fin när jag har den och får så mycket komplimanger för min tjusiga vardagsväska!

Det var mina väskköp för 2016!

Helt galet att man kan skriva en halv novell om tre stycken väskor? Jag hade nog kunnat skriva dubbelt så mycket till men någon måtta får det vara haha. Vi får se vilka väskor som flyttar in under 2017, men om jag ska vara ärlig är jag galet nöjd med de jag har nu!

Puss!

  1. Sådär brukar det alltid bli när jag frågar vad min pojkvän tycker också, haha. Superfrustrerande och jag har ändå ganska stark kompass när det gäller vad jag gillar, har börjat lita på min magkänsla istället den vet bäst! Att Ysl-väskan skulle va tråkig? Hallå den är ju stilren, klassisk och i en annorlunda färg som har så fin lyster tycker du ska vara så nöjd med det köpet 🙂

    1. Haha! Men problemet är att de ofta bara har en väska (D har en portfölj and thats it) så han förstår inte grejen med att komplettera sin väskgarderob. Magkänslan är ett bättre råd än pojkvännen i detta fall tycker jag 😉 Puss!

  2. ”När man börjar försvara sin väska är det fan rätt haha.” Haha, SÅ SANT! Fantastiskt inlägg. Älskade detta! 😀

  3. Du måste se filmen Lion! Det var så oerhört stark!
    (förlåt, det har inget med ditt inlägg att göra. Jag älskar din blandning mellan djupt och ”ytligt materiellt”)

  4. Hej 🙂
    Jag har en fråga rörande ekonomi!
    Du skriver ofta att du unnar dig saker vilket är superhärligt och du är värd det till 100% så mycket du sliter! Du äter också ute mycket, bor i en fin lägenhet i Stockholms dyraste stadsdel, gör långa och dyra reser… vad är det du inte unnar dig? Eller prioriterar rent ekonomiskt? Om du förstår vad jag menar 🙂 menar alltså att du inte ska göra allt det här utan är bara nyfiken om det är någonting som du aktivt prioriterar bort i din ekonomi! Jag åker till exempel aldrig taxi eller lägger pengar på dyr inredning men jag tycker att restaurangbesök och härliga resor är värt att unna mig!

  5. Har längtat efter detta inlägg! Skrev för länge sen och önskade ett inlägg kring dina väskor! Underbart! Nu är önskeinlägget ett om dina resterande väskor köpta innan 2016😊👏👏👏

  6. Hej, jag skulle behöva lite råd gällande en väska. Jag ska till Milano i vår och tänkte köpa min första dyra väska hos Gucci. Men jag kan inte bestämma mig vilken jag ska ta, jag velar mellan Soho Leather Disco bag och GG Marmont matelassé mini bag. De kostar lika mycket men jag kan inte bestämma mig om jag ska ta en Soho för den känns klassisk och stilren, medan den andra har lite roligare detaljer. Hur hade du tänkt om du skulle köpa din allra första väska? Stor Kram!

    1. Vet att du frågade Michaela men personligen hade jag valt sohomodellen. Den känns mer klassisk, hypen över marmontväskorna är stor just nu men tror att den kommer gå över snart och väskan kan eventuellt kännas omodern då. Nackdelen med soho-linjen är att den ska slutas säljas vilket skulle kunna sänka priset om du får för dig att sälja den (eftersom färre personer kanske vet att den existerar). Däremot kanske väskan ökar i pris om efterfrågan fortfarande finns efter att den slutas säljas. Heheh ett lite random inlägg från mig 🙂

      1. Haha tack Emma! 🙂 Jag kommer nog köra på Soho, precis som du säger så känns den tidlös. Visste inte att den skulle sluta säljas, så hoppas den finns kvar i Mars..

    2. Hej Linn, jag håller med Emma ovan – jag hade valt Sohomodellen. Men det där känner du nog bäst själv. Precis som Michaela beskriver i sitt inlägg så är det ju framför allt du som ska älska din väska – oavsett vad alla andra tycker. Vilken ger dig mest fjärilar i magen? haha Lycka till med ditt härliga inköp 🙂

      1. Va gulliga ni är som vill hjälpa mig! Jag har ju drömt mest om en Soho men när jag såg GG så blev jag osäker. Den känns ju lite mer arbetad, men samtidigt använder jag inte så mycket guld. Hjälp, nu blev det här ännu svårare.. 🙁

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi