OKKU DUBAI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I torsdags kväll gick jag och D till Okku för att äta middag. Vi var på Okku för drygt ett år sedan när vi var här sist, det kan ni läsa om här (klick!). Då föll vi ju för stämningen, den goda maten och den fantastiska servicen så ett återbesök kändes givet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag var klädd i svart volangtopp från danska Minimum, älskar modellen på den här toppen. Byxorna är från Zara, skorna som skymtar är från Hugo Boss och örhängena är H&M.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi började med en drink i baren. Vi sa bara vår favoritdrink så lät vi bartendern göra en variant på dem – kul grej och garanterat gott! Ser ni de självlysande maneterna i bakgrunden?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sedan bad vi vår servitör plocka ihop en meny till oss. Snacka om att vi litade på personalen hehe. Vi fick nog in över tio rätter så jag ska inte tråka ut er med alla, men vi kör en topp fem-lista! Plats fem: dessa minitacos med beef tartar. Sååå små och delikata, vi åt dem sist också så de var en säker träff.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plats fyra: Hamachi Truffle Grilled Rice. Yellowtail tartar, spicy mayo, spring onions och tryffel på en risbädd. Ni hör ju! Otroligt god.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plats tre: Avocado Vulcano. En brinnande avokado (!!!) som de hade bakat tillsammans med svamp, spicy mayo och sparris. Det här var den godaste vegetariska rätten jag någonsin har ätit. Hela upplevelsen med presentationen, upplägget, smakerna – en rätt blir inte godare eller härligare än såhär. En fröjd att bli serverad denna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plats två: M9 Wagyu Steak, stekt vid bordet över en himalayan salt stone. Jag vill ju skära ner på köttkonsumtion, men det betyder inte att jag ska välja bort det i mitt liv. Men det betyder att jag ska unna mig kött – inte se det som en bas i min föda. Och här snackar vi att unna sig. Jag läste på lite om det här köttet (just M9 Wagyu) i efterhand och det måste vara ett av världens bästa kött. Gud så gott det var.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plats ett: Black Cod och Sea Bass. Två vita fiskar som ofta serveras på restaurang, men dessa var helt otroliga. Ibland när jag äter just vit fisk kan jag känna att det är inte så mycket mer än just en vit fisk, smakupplevelsen blir liksom lite begränsad. Men dessa, herregud, de smälte bort i munnen. D som alltid väljer kött framför fisk var även han enig om att det här var kvällens bästa rätter. Jag har aldrig ätit så perfekt tillagad fisk, med så perfekta smaker, nästan så att man var ledsen när de var slut på tallrikarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja som ni förstår så hade vi en underbar middagsupplevelse. Det var länge sen vi var ute och åt bara vi två, så det var nästan lite pirrigt hehe. Härlig känsla. När vi lämnade restaurangen var vi båda överens om att det var den bästa asian fusion/asiatiska restaurangupplevelsen vi har haft i hela våra liv. Och då har vi ändå ätit på en hel del asian fusion-ställen över världen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fortsatte på drinkspåret även till maten. Kolla min variant på apple martini! Det är så roligt att be om olika signature coctails på ett ställe som är bra på drinkar. En kille bredvid oss fick in en drink som kom i ett glas som såg ut som ett provrör, säkert 30-40 cm högt, jättesmalt och med en vacker blomma på toppen. Ville fota men vågade inte, någonstans får man väl dra gränsen för galen bloggerska haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avslutade med en chokladfontant, min favvodessert ju. Jag har alltid plats i efterrättsmagen efter en middag, hur många rätter jag än har ätit. Den här typen av mat är inte så kraftig dock, jag som är van vid italienska middagar med tre-fyra pastarätter klarar tio asiatiska utan att blinka ;-). Har ni också en efterrättsmage? Det har alla i min familj haha.

  1. Jag brukar säga att efterrätten går inte till magen, utan till hjärtat! Därför finns det alltid gott om plats för en chocolate Vulcano! 😉

  2. Det ser fantastiskt gott ut!
    Och fina du, det är OKAY att äta kött, hoppas du inte känner att du måste förklara dig för att du äter kött i denna vegan/ekologiskt/grass-fed/vegetarisk/etc. hetsen. Jättebra att du och många andra offentliga personer har blivit mer medvetna om köttkonsumptionen, men det är också HELT OKAY att konsumera kött utan att behöva ha dåligt samvete eller känna att man behöver förklara sig ❤️

  3. Lite nyfiken om drinkar cocktails till maten hur mycket alkohol innehåller varje drink och hur många går åt till en middag typ den som ni åt igår. Varför jag är nyfiken det är för att jag har lite svårt att dricka för mkt alkohol till mat men era drinkar såg så häftiga ut så man vill dricka alla samtidigt som jag är rädd för att blanda för mkt alkoholsorter. du kan väl gärna skriva ett inlägg hur du tänker om alkohol för jag tror att det är många som vill ha en vit januari. Önskar er fortsatta underbara njutdagar i Dubai.

  4. Kommenterar alldeles för sällan i jämförelse hur stor del din blogg är i mitt liv. Alltså det är ju en vardaglig sak för mig att alltid kika in en eller två gånger, men nu kände jag bara nää nu är det dags. HUR strålande vacker är du inte?! och TACK så otroligt mycket för att du är en sån vettig, härlig och sund människa. Det är en fröjd att kika in här varje dag och få ta del av ditt liv. Tacktacktack! Ha en underbar resa <3

    1. Men FINA FINA FINA du, TACK! Fy fan så glad jag blir. Hoppas du fortsätter kika in och hitta glädje i många år till. Puss!

  5. Hej,

    Vad har du för storlek på toppen? Tänkte beställa en nu men så osäker på storleken..

    Kram

  6. jag kommenterar nästan aldrig på bloggar, men nu måste jag! GUD.VAD.SNYGG.DU.ÄR!!!! Bästa outfiten jag sett på länge.

  7. Jag har absolut en efterrättsmage, det spelar ingen roll hur mycket jag har ätit så går det alltid ner godsaker! 🙂 Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi