Nyårsafton 2016

img_4375.jpg

I lördags var det nyårsafton! Hurra!

img_4377.jpg

Jag var klädd i t-shirt från Acne och byxor från Toteme, båda shoppade hos Wakakuu. Skorna är från Jennie-Ellen.

img_4382.jpg

När jag själv var klar så dukade jag och fixade i ordning lägenheten inför kvällen!

img_4386.jpg

Sam och Emma skulle komma över på nyårsmiddag. Puss på det.

img_4391.jpg

Jag och Emma stod för förrätt och efterrätt!

img_4396.jpg

Det blev toast skagen till förrätt.

img_4394.jpg

Vi var ett riktigt bra matlagningsteam måste jag säga, kanske för att vi tog på oss så enkla rätter hehe. Eller för att vi är så avslappnade. Det viktigaste är ju att man har det trevligt.

img_4405.jpg

Sen gjorde killarna gratinerad hummer till mellanrätt! MUMS!

img_4404.jpg

Bästa personerna att fira in det nya året med om ni frågar mig. Tredje nyårsaftonen tillsammans för oss fyra för övrigt 🙂

img_4409.jpg

Till varmrätt blev det oxfilé med bearnaise, brysselkål och grönkål stekt i vitlök samt en broccoli och sparris-mixup. Någon som vet vad den grönsaken heter? Spoccoli? Haha.

img_4412.jpg

Jag och Sam! Vi åt middag i nästan sex timmar hehe.

img_4415.jpg

Sen gjorde jag och Emma gino till efterrätt innan vi var tvungna att springa ner till Strandvägen för att kika på fyrverkerierna och fira in tolvslaget. Gino är den perfekta efterrätten, fräsch men ändå supersmarrig och söt <3

img_4419.jpg

Så såg vi fyrverkerier, pussade på tolvslaget och skålade med alla andra människor som hade samlats nere vid vattnet. Sen gick vi tillbaka upp till oss igen, pratade om året som varit och året som komma skall. Vid halv fyra avslutade vi kvällen, så nöjd med en fantastisk lördagskväll. Undrar hur man kommer fira nästa år!

 1. Ser härligt ut! Precis så skulle jag vilja fira mitt nästa nyår 🙂 Minus skaldjur som jag inte alls gillar, bävar typ alltid för att bli bortbjuden (speciellt på nyår!) av rädsla för att det serveras skaldjur 🙁

 2. Vilket mysigt nyårsfirande ni verkar ha haft! Den mystiska grönsaken heter bellaverde eller sparrisbroccoli och är en av mina favoriter, så god! ☺

 3. En fråga om din t-shirt från Acne, hur tycker du den håller sig? Jag vill hitta lite mer hållbara basplagg, från att tidigare ha köpt hos kedjorna där de inte håller speciellt länge.. Eller har du några tips på var jag kan hitta basplagg? Gott nytt år <3

 4. Tittade bara lite snabbt på din dukning som du visar bild på och tänker burritos… varför lägger man fram dem så tidigt innan gästerna kommer det blir ju kallt? Alltså gud vad jag skrattade gott åt mig själv när jag inser att det är dina servetter! Hahaha jisses :’)

 5. Gud vad mysigt!! Men måste fråga, skymtar diskmaskinen i bakgrunden. Hur tänkte ni när ni inte valde en integrerad diskmaskin, när testen av ert kök är så? Eller är det bara en tillfällig lösning?

  1. Haha ja såklart, luckan ska monteras upp på diskmaskinen nu i januari, den står i arbetsrummet och väntar 🙂

 6. Hej Michaela! Tack för allt, seriöst. På nattduksbordet ligget ”Jag är inte perfekt, tyvärr” fylld med hundöron och sönderbläddrade sidor. Jag kom och tänka på en sak medan jag läste i boken som handlar om den fantastiska ”ångesten”. I juni springer jag ut och lämnar gymnasiet bakom mig. Hur såg du på att sluta gymnasiet? Var det en lycka eller sorg? Just nu känner jag mig så himla depp över att det snart är över. Jag är så rädd för de ansvaren som kommer läggas på mina axlar, för att folk ska försvinna och att jag blir ensam kvar. Att vara ”liten” är verkligen något jag trivs som, att ha alla mina kompisar nära och ha en trygghet i att kunna gå till skolan varje dag. Lite post-gymnasie-tips skulle vara så nice att få, hur ska jag hantera min ångest?! KRAM

  1. Åh, jag har egentligen ingen lösningen men vill så gärna svara dig. Jag tog studenten i våras och förstår dig verkligen. De flesta har nog mer eller mindre ångest, om inte så har de skrämmande och väldigt mycket tankar inför studenten.. Skulle därför säga att gör som du gör nu – prata om det. Det är många som kommer känna igen sig, som du säkert vet, men jag menar bara att det är bra att berätta om dina rädslor/din ångest för dina närmaste, så de vet om och kan stötta dig. Kanske kan du och dina vänner planera in något på sommaren tillsammans, eller din familj eller vilka som får dig att inte känna dig så ensam. Sen är det oftast en märklig tid efter studenten, man är mitt emellan. Men påminn dig om att det just är mittemellan, det är inte slut. Du kommer förhoppningsvis tillslut hitta ett jobb där du får lika fina vänner som under gymnasiet. Låt det ta sin tid, men även ditt liv kommer lösa sig och allt kommer läggas på plats allt eftersom. Du behöver inte ha alla svar nu, även om alla frågar (eller verkar förvänta sig) att man har en plan – de flesta har ingen plan (även om många säger att det vet vad de vill jobba med, brukar de ganska ofta ändra sig!). Förstår också att ansvar verkar skrämmande (känner igen mig), men ingen förväntar sig att du ska kunna precis allt när du tar studenten. Så våga fråga andra om hjälp oavsett vad det handlar om. Man kan inte kunna allt innan man lärt sig, så folk vill hjälpa. Vet inte om mitt svar är till någon hjälp, men åh kände så igen mig. Jag är fortfarande väldigt förvirrad efter studenten, men försöker att inte stressa upp mig. Så många andra har tagit studenten, och sedan klarat sig rätt bra ju. Det kommer vi med, även om vi inte vet hur <3 Lycka till <3

 7. Hej! Hade varit underbart om du ville göra ett till mina vänner-inlägg! Kanske med dessa två eller några/någon annan. De inläggen har varit bland de roligaste att läsa så hoppas det kommer ett snart!!

 8. Min kille är grönsaksförsäljare på ett partiföretag och han menar att det heter broccolini 🙂 såg på påsen när vi hade dem här hemma att det står ”sweet broccoli” också som kanske är mer en förklaring förutom sparrisbroccoli 🙂 kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi