Hundar som bits och nackspärr från h*lvetet

Två saker!

1. Jag orkar inte att jag i morse när jag borstade tänderna drog till nacken och kände hur det på bara några sekunder började pulsera ut smärta… ett klassiskt nackspärr. Så går det om jag bara ligger på soffan en hel julledighet. Min kropp måste verkligen röra på sig och yoga hela tiden annars säger den ifrån direkt. Jag chansade och gick ändå och yogade efter nackspärret slog till (man ska ju röra på sig som vanligt med nackspärr) men herregud så smärtsamt det var. Trodde jag skulle svimma av smärta??? Nu har jag proppat i mig värktabletter för att ens orka hålla huvudet uppe utan att börja grina. Någon som har tips på nackspärr? Vill gärna att det går över tills på onsdag… *håller tummarna*

2. Jag har blivit biten av två hundar på en vecka, är inte det helt sjukt? Först mötte jag en granne i porten på nyårsafton, när vi går förbi varandra skäller hennes hund (en mindre ras) och så biter den tag i mitt byxben när jag går förbi. Grannen är några steg före och drar med sig hunden så hon märker inte att hunden biter till och jag blir så chockad så jag går bara vidare. Det var inte hårt eller så, men lite obehagligt att den bet mot mig fastän jag inte hade gjort något mot den. Idag hände samma sak när jag går på stan, det är fullt med folk på trottoaren så alla går väldigt nära varandra. När jag går förbi en tjej i min ålder som har en stor hund i koppel så biter hunden tag i min jackärm. Det var faktiskt riktigt läskigt. Även denna gång blev jag så chockad så jag bara stod stilla men ägaren drog vidare hunden och fortsatte gå, hon märkte inte heller vad hennes hund hade gjort precis. Var helt skärrad efter att det hade hänt och kände ett obehag. Ska människor verkligen ha djur om de inte kan ta hand om dem eller uppfostra dem? Jag ÄLSKAR ju hundar och hade absolut haft en själv om jag inte var så allergisk som jag är, men jag blir helt galen på hundägare som inte uppfostrar sina hundar rätt. Att en hund biter mot en okänd människa på gatan är absolut inte okej och ärligt talat helt livsfarligt. Tänk om jag hade varit ett barn? Tänk om det hade varit sommar och jag inte hade haft en tjock vinterjacka på mig, då hade ju hunden på gatan bitit mig i armen? Och dessa ägare som bara promenerar på, totalt ouppmärksamma på sitt husdjurs beteende. Farligt och obehagligt. Det är precis sådana här händelser som gör att jag blir rädd för hundar, speciellt de större, och gärna håller mig på avstånd från dem. För jag kan inte lita på deras ägare, på hur de är uppfostra, på deras beteende. Jag har haft flera vänner under åren med alla möjliga hundar och jag har aldrig varit rädd för dem, men oj vilken rädsla som kryper fram när stora, okända hundar på gatan biter till i en utan orsak. Ångrar verkligen att jag inte sa till såhär i efterhand, men blev så chockad bara.

Jaja. Det var dagens två notiser. Nu ska jag skriva ihop nyårsafton till er så kika in här snart igen! Puss!

1fe38baafaa744e9e8488e2bdf52bbb9
Tur att det finns så mycket underbara hundar (och ägare!) här i världen också. Här är jag och Biggie när han var valp, vår gamla kontorshund som Sabina ägde. Världens mysigaste hund var han.

 1. Usch, vad obehagligt! Blir också tokig på hundägare som inte har koll och uppfostrar sina hundar på rätt sätt. Jag kan då tillägga att jag är uppväxt med hundar och har själv en rottweiler. Har själv varit med om något liknande, dock var det inte jag som blev attackerad utan min rottweiler. Jag var ute och gick i skogen med henne (kopplad, av hänsyn till människor som faktiskt är hundrädda) och helt plötsligt kommer det en hund av en mindre ras och flyger på henne. Ägaren kom några minuter efter. Jag reagerade precis som dig. Jag blev helt chockad och visste inte vad jag skulle göra. Min hund gjorde ingenting tillbaka eftersom hon är världens snällaste och skulle aldrig attackera en annan hund eller människa på det sättet.
  Tycker det är så tragiskt med människor som skaffar hund och inte inser att man har ett stort ansvar att uppfostra den på rätt sätt. Det blir synd om hundarna som får ett dåligt rykte när det egentligen beror på ägaren.

 2. Försök att hålla nacken varm med en värmekudde och halsduk som stödjer upp och undvik att röra på nacken så ”långt” att det gör ont.
  Krya på dig!

 3. Hej på tal om hundar, har du kollat upp rasen labradoodle? Min sambos bror är väldigt allergisk mot hundar men tål den rasen! Superfina hundar, googla så ska du se!

 4. 1. Gällande nackspärren får jag det ibland, då är det bara att sticka iväg till naprapat/kiropraktor som får massera och göra akupressur för att få musklerna att slappna av, och ev knäcka lite. Boka asap!
  2. WORD!!! Så trött på att behöva vara rädd för andras hundar? Ska du äga ett djur som kan skada människor är det ditt ansvar att se till att ingen behöver känna sig rädd eller hotad, eller herregud bli biten. Har många gånger varit hemma hos folk som inte fattar hur rädd man blir när deras ”lilla älskling” morrar, sliter en i byxbenet, eller ännu värre JAGAR runt en i rummet – för ”den leker bara, den är inte arg!”. Nä okej, fast jag vill ändå inte bli jagad av ditt djur? Sjukt obehagligt, jag blir verkligen rädd. Tycker inte man ska behöva ”utsättas” för andras djur. Man får uppfostra dom ordentligt, eller om de nu är väldigt ”busiga” – ta undan dom så gästerna slipper bli livrädda, herregud!

  PUSS <3

 5. Jag håller med dig! Min hund blev ihjälbiten av en annan hund helt oprovocerat, ägaren har inte ens beklagat att vi förlorade vår hund. Han förnekar bara sin skuld i det hela. Så sjukt… Nu är jag ingen expert på hundar men gissar att en hund som biter ihjäl en annan hund (världens snällaste hund hade vi dessutom) inte mår bra. Hoppas allting gick bra för dig i alla fall och krya på nacken!

 6. Så himla tråkigt alltså! Vill ej lägga ork på sånt annars, men när du nu tog upp det… Häromdagen slet en unghund sönder en bit av ärmen på min nya vinterjacka. Den nafsade och hoppade upp på mig och flera andra på vägen, och hade vare sig koppel eller halsband (?!). Det värsta är att ägaren var totalt oförstående inför både hundens olydiga beteende och ”angreppet”, när jag ändå tog modet till mig att säga ifrån. Jag släppte det ej, höll mig lugn och fick jackans reparation betald, efter att ha begärt ägarens uppgifter på plats. Verkligen tröttsamt med människor som bara skaffar hund som om det är en accessoar alla ska ha, utan vett och medvetenhet och vilket ansvar det innebär. Inskaffa hundkörkort för att få lov att ha vovve kanske? 🙂

 7. Det finns ett stift som heter Linnex.
  Såå bra. Men var försiktig. Det bränner rejält. Och man ska inte duscha efter att man använt det, då brinner man upp.
  Mycket effektivare än tigerbalsam och liknande. Brukar finnas hos bl.a. kiropraktorer. Dom har en egen webbsida.
  Jag smörjer hals, rygg, axlar mm. Ett drag per ställe annars blir det för mycket.
  Lycka till!
  Kran

 8. Som någon skrev; uppsök naprapat brukar gå att få tag i akuttider. Någon rekomenderade värme men min naprapat sa att jag absolut inte fick använda värme – kanske finns lite olika skolor? Min nackspärr hade gått så långt att jag blev ordinerad absolut vila i 2 dagar. Jag fick inte ens läsa eller titta på tv. Hoppas att du blir bra snart.

 9. Jag har också blivit biten två gånger så nu håller jag långt avstånd till okända hundar, brukar byta trottoarsida när jag ser att jag ska möta någon.

 10. Hihi, jäklar där kan jag inte ha haft honom länge 🙂
  Kan vara att hundarna varit stressade i och med att folk smäller smällare i tid och otid denna tiden på året men sjuk obehagligt iaf.

  Puss och gott nytt Forni!!

 11. Har också blivit attackerad och biten två gånger, det har gjort mig till en sjukt hundrädd person vilket jag kan känna är jobbigt. Vill tycka om dem så mycket men känner mest rädsla 🙁

 12. Ledsen för sent svar! Min syster som är medicinläkare säger att man ska ta en alvedon och en Ipren, 2-3 gånger om dagen. De hjälper ju mot olika saker och gör att man slappnar av. Jag får nackspärr rätt ofta men detta gör att det försvinner inom någon dag 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi