Nyårslistan 2016

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Jag besökte platser på jorden som jag inte har besökt tidigare! Det är väl det bästa med varje år tycker jag. Sedan var det en del mindre grejer, men annars måste jag säga att det här året har varit fritt från storslagna händelser.

Vilka länder besökte du?

USA (Miami, New York, Hawaii), Frankrike (Paris x 2 och Cannes), Spanien (Palma), Italien (Sicilien och Rimini), Österrike och Costa Rica (känns som en hel evighet sen – men det var ju i år!)

img_0411

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

Nej. Kanske låter märkligt men det är sant. Jag saknar ingenting i mitt liv.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Jag minns alltid den 15:e juni för det är vår årsdag, samt alla viktiga födelsedagar och så. Den 26:e augusti, när Chloé föddes, är ju en väldigt speciell dag för detta år också!

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Jag är inte perfekt, tyvärr. Min tredje bok som har blivit så mycket mer uppmärksammad och läst än vad jag hade kunnat hoppats på. Den här boken är nog det jag är mest stolt över i hela min karriär faktiskt. Den var verkligen det bästa rent karriärmässigt i år!

Och din största framgång privat?

Jag har fortsatt att utmana, jobba och växa i mig själv. Jag är väldigt stolt över hur modig jag är när det kommer till förändring och det faktum att jag inte räds att försöka ändra på mig själv. Hela tiden jobbar jag med att försöka vara den personen jag vill, och är värd att få vara och det är jag så stolt över. Jag har överlag mått väldigt bra i år och jag är glad över att det här året har varit ett år med en lätt ryggsäck rent privat.

Vad spenderade du mest pengar på?

Resor, samt min och pappas klocka! Det blev även tre dyrare väskköp i år: den lilla svarta från Louis Vuitton, den blommiga från Gucci och den vinröda vardagsväskan från Yves Saint Laurent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?

Super8 med Danny, Open your heart med Jill och Sommarnatt med Tommy Nilsson. Jag älskar Så mycket bättre! Men även The Weeknds alla låtar och Håkans ”Din tid kommer” (fullkomligt ÄLSKAR den låten).

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Härligt ju.

Vad önskar du att du gjort mer?

Förra året svarade jag ”träffat mina vänner” på den här frågan och det känner jag verkligen att jag har gjort. I början av året gjorde jag en lista i mobilen på människor som är viktiga för mig och sedan har jag under året försöka ägna dem och våra relationer så mycket tid som möjligt. Såhär i slutet av året känner jag verkligen att jag har haft mycket kompis-tid så det är jag supernöjd med.

Om det är något som jag dock önskar att jag hade gjort mer just i år så är det nog att jobba. Jag har haft ett mellanår i år och tagit det lugnare med jobb och ibland får jag dåligt samvete över det. Trots det så har 2016 rent ekonomiskt varit mitt i särklass starkaste år, plus att jag har skrivit och släppt en bok, så jag vet inte om jag är hård mot mig själv här. Kanske.

Sen önskar jag att jag kunde ha lite mer förståelse för att andra människor fungerar olika från mig ibland, kanske främst i min relation. Det är svårt att vara en stor människa men jag försöker bli bättre på det hela tiden!

Processed with VSCO with a5 preset

Den maträtt du åt oftast under 2016?

Det är nog lax med sötpotatis och avokadosallad. Det äter vi ett par gånger i månaden hemma. Annars är vi rätt varierande!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Låg hemma i salmonella. Min sämsta födelsedag någonsin, usch så dåligt jag mådde 🙁

Högsta önskan just nu?

Att världen blir en lite bättre plats under 2017, och inte lite sämre som den blev under 2016. Snälla snälla låt det bli så.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det går ju inte att svara något annat än följande: mindre krig, mindre död, mindre Trump, mindre hat, mindre människor som tvingas fly från sina hem, mindre barn som slits ifrån sina föräldrar, mindre cancer och mindre sa jag hat?

Vad fick dig att må bra?

Jag själv. Jag har tagit bra hand om mig själv i år och när någon eller något har försökt trycka ner mig har jag jobbat mycket på att inte låta det påverka mig utan bara fortsätta tycka om mig själv så mycket som jag gör.

Sedan har jag älskat att ha ett kontor som jag mår bra av att gå till, med mina fantastiska kontorskollegor. Det är en härlig plats, vårt kontor, och jag trivs bra med att ha det!

Vem saknade du?

Ingen. Jag är omringad av mina nära, de lever och det är jag så otroligt tacksam över.

Vad är du mest stolt över?

Min bok. Jag är så jävla stolt över den.

forni8

Se nyårslistan för 2015 här (klick!)

 1. Vilken upplyftande lista att läsa!
  Ja, det låter som att du är lite hård mot dig själv angående mängden jobb detta året. Det låter som att du åstadkommit supermycket, dessutom kan ju tid man lägger på andra saker möjliggöra ensarbete på något annat sätt. Som man kanske inte ens tänker på. Du mår bra och gör härliga saker vilket har resulterat i en jättebra och välskriven blogg tycker jag. Har alltid gillat din blogg men ännu mera detta året 😉 Dessutom går väl livet ut på att må bra, ha fina relationer och trivas med sitt jobb, man får väl göra vad man behöver göra för att nå de bästa förutsättningarna för detta 🙂 Kram och Gott nytt år!

 2. Du verkar ha haft ett fint år, så skönt <3 Önskar dig lycka till under nästa också, hoppas det blir många fina stunder <3

 3. fantastiskt år du har haft, hoppas nästa blir lika bra <3 var kommer din baddräkt från som du har på första bilden?

 4. Ditt år låter som ett toppenår när du svarar på frågorna. Det kanske känns som du inte jobbat så mycket med tanke på att du mått bra och känner dig nöjd med mycket runt omkring? Att du har haft ett bra flow liksom? Jag håller med ovan kommentar om att jag också börjat gilla din blogg på ett helt annat sätt, din öppenhet, ärlighet och glimtar av vardagen sprider positiv glädje för mig som läsare. Och jag hoppas ditt 2017 blir minst lika bra 🙂
  Sen har jag en fråga som du kanske vill försöka svara på?
  Är tillsammans med en kille sedan snart 3 år tillbaka, vi har haft en liten motig höst i förhållandet som vi båda tror beror på mycket jobb för honom och mycket plugg för mig. Han som person är inte den som öppnar upp sig om något känns jobbigt medan jag gärna pratar, gråter och vill reda ut saker. Som 23-åring märker man hur mycket uppväxten har präglat ens personlighet nu. Jag vet att jag älskar honom enormt men han har nu sagt att han inte riktigt vet om han älskar mig, att han inte vet om framtiden. Men sen är han ju inte den personen då som funderar över det utan brukar vara nöjd med det mesta i det stora hela. För mig känns det jobbigt eftersom jag gärna vill ”veta” men samtidigt vet jag ju att vi alla påverkas av olika saker i livet – att man blir lite deppig av mörkret, saker man bär med sig från sin uppväxt, tidigare förhållanden osv. Har du några tips för detta? Har du behövt ta dig igenom någon ”kris” och i så fall hur? Hur hittar man tillbaka till varandra liksom? Jag har försökt ge hela hösten men inte riktigt fått något tillbaka. Hoppas på något slags svar med lite push och stöd eftersom du alltid svarar så klokt.
  Massa kramar <3

 5. Tipsar om boken ”mentaliseringsboken” för att lära sig förstå att andra människor funkar på helt andra sätt än en själv. Den har varit guld för min relation 🙂 Jätteintressant bok och verkligen lättläst.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi