Svärmor 60 år!

img_4224.jpg

img_4229.jpg

img_4231.jpg

img_4236.jpg

img_4238.jpg

Igår firade vi min svärmor, Simin, som fyller 60 år idag. Herregud så jag älskar henne. Hon är den snyggaste 60-åringen i stan och jag är så glad för att just hon blev min svärmor. Ser fram emot många år med henne som familj.

Vi började i alla fall med champagne, snittar och presentutdelning hemma hos svärisarna. Simin fick en underbar väska från Mulberry som var så fin på henne! Sen tog vi oss ner till Farang för att äta födelsedagsmiddag. Avsmakningsmeny som avslutades med en liten chokladtårta till födelsedagsbarnet. Godast på kvällen? Spädgrisen i karamelliserat socker, en av deras signaturrätter som bara smälter i munnen. En perfekt kombination av starkt och sött.

Grattis på födelsedagen svärmor! Jag hoppas att du får allt du önskar dig!

Nu måste jag springa, ska över till Carro för att äta middag och spela Bingolotto med hennes föräldrar. D spelar tv-spel ikväll, mysigt med sällskap trots att han ska bort. Det är verkligen tur att man har sina vänner och att deras dörrar alltid står öppna. Tack för inputs kring Systembolaget-annonsen nedan, jag tar med mig det vidare!

  1. Mitt hjärta blöder </3
    För första gången när jag läser din blogg fylls mina ögon med tårar av sorg. Jag förstår att det är normen att äta kött, att vi är uppvuxna med det och att man inte alltid tänker på var maten kommer ifrån. Men att äta små bebisar, en oskyldig liten kulting. Gud vet vilket lidande de genomgått innan de hamnar på våra tallrikar :'(

    Älskar din blogg och jag vet att du har ett stort matintresse. Men det blir bara så jobbigt när du skriver ut såna saker.

    Kram och god jul!

    1. Är det lika illa att äta lamm? Jag tänker att det är lite samma sak (”att äta små bebisar” som någon uttrycker det). Varför är det mindre etiskt att äta unga djur? Jag är genuint nyfiken! Sen i allmänhet tycker jag att det här med att äta mer vegetariskt inte behöver vara svart eller vitt. Det är väl jättebra att man drar ner rejält på sin köttkonsumtion (som Michaela verkar ha gjort), men det betyder väl inte att man inte kan njuta av att äta kött någon gång ibland? Bara att bli medveten om sin köttkonsumtion och att börja bryta vanor är ett stort steg i rätt riktning, utan att för den sakens skull behöva ställa krav på sig själv/andra att bli vegetarian över en natt.

      Tack för en fantastiskt bra blogg!

      1. Lamm är samma sak. Alltså, jag själv är vegan och jag tänker såhär:
        Det är inte mindre etiskt att äta unga djur. Men det blir som ännu mer brutalt och hjärtlöst när det är små bebisar. Det hugger till lite extra i hjärtat bara <3 Man kan liksom inte stilla sitt begär efter finare och finare kött att man tillslut går på djurens diande bebisar för att få "njuta". Jag har så svårt att se hur man kan "njuta" på bekostnad av en individs lidande. Hur kan man njuta när det ligger så mycket lidande bakom, är det SÅ värt det att man måste äta kultingar och lamm? Jag kan inte förstå resonemanget, när det finns SÅ mycket annan god mat att äta! Jag som vegan njuter av min mat varje dag, utan att något djur behövt lida för mina smaklökar.
        Om man började tänka på vad man äter så skulle man nog äta mindre kött. Skulle du äta en spädgris om du fick döda den själv? Inte troligt. Istället betalar vi andra att sköta det åt oss, döda åt oss för att vi ska "njuta".
        Samtidigt förstår jag också att kött är det vi är uppvuxna med, att man är van och att det är svårt att bryta en vana. Jag har själv ätit kött och andra djurprodukter tidigare utan att göra kopplingen.

        1. Jag förstår det resonemanget, och jag kan såklart inte argumentera emot att det är dåligt för både djur och miljö att äta djur. Min poäng är att jag tror att man ska vara lite tålmodig i den här förändringen, då köttätande trots allt som du säger är en inlärd vana. Ingen kan säga att ni veganer har fel, ni gör såklart djur och miljö en tjänst av att äta som ni gör. Jag tycker dock att man som köttätare som gradvis förändrar sig bör få ett positivt bemötande, och inte negativt bara för att man fortfarande har kvar inslag av kött i sin kost. Förändring sker inte över en natt, och ingen är perfekt! 🙂

  2. Ja alltså lite motsägelsefullt blir det ju när du gör en stor grej några inlägg tidigare om att du slutat äta julskinka men sedan är hänförd över hur god en spädgris är…?

  3. Åh, tänkte precis samma sak som de andra här över 🙁 Just att ägna ett inlägg åt att du slutat äta julskinka (vilket såklart är bra, alla bäckar små osv) men det BLIR problem med trovärdigheten tyvärr.. en bebisgris liksom </3

  4. Jag vet att det är dumt att anklaga dig Michaela när majoriteten av Sveriges (och världens) befolkning äter kött, men kan ni köttisar snälla besvara varför ni väljer att äta lik som förstör både er kropp och planeten, när det finns så ofantligt mycket gott att äta som inte har blivit ifråntagen sin familj? Det är enligt mig ett så konstigt beteende och så knäppt att det är helt normaliserat i samhället.

    (Inser nu att det låter väldigt aggressivt, förlåt för det)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi