I CANT KEEP CALM

a11c80d55a2a6b8925010621145dd2e1

Imorgon åker vi! Hawaii!

Anledningen till att jag åker dit är för att spela in tre stycken kortfilmer tillsammans med DeoDoc, som jag har jobbat med innan (och var i Paris tillsammans med i våras om ni minns!). Jag åker alltså till Hawaii på jobb för att spela in dessa filmer, men eftersom det är en så lång resa så har vi också bokat in fem helt lediga dagar. Vi är ett team på runt tio personer som åker och vissa stannar längre än andra, men jag och Petra blir borta i totalt elva dagar.

Nu undrar jag om någon av er har varit på Oahu och i Honolulu? Har ni några bra tips på saker vi kan göra? Hawaii känns verkligen som ett dröm-resemål och planen är nog att fokusera på dagarna och köra lugnare kvällar, men några tips på härliga restauranger vore ju inte helt fel :))) Sedan tänkte vi besöka dalen där Jurassic Park spelades in, åka till North Shore, kolla på surf-tävlingar och så vill jag yoga en del! Så om ni vet något härligt ställe att göra det på – tipsa gärna.

Även om det är mycket just nu och den här resan egentligen krockar ganska mycket med mitt övriga liv, så ska jag försöka att verkligen koppla av under våra lediga dagar. Det ska bli härligt att åka på ännu en resa med Petra och jag ser fram emot strålande sol och sand mellan tårna.

 1. Hika Diamond Head! Utsikten är MAGISK. Hyr bil och kör upp till North Shore. Mycket fina platser på vägen. Jag va nere i hajbur i North Shore. Ballaste jag varit med om! Söker du adrenalin-kick, do it.

  Puss!

 2. Besök Pearl Harbour! Inte varit där själv med hört från nära vänner som varit på Hawaii. Dock ett stort turistmål, inte minst nu då det närmar sig “jubileet” den 7e december. Rekommenderas att vara där tidigt på morgonen pga långa köer till området. Men är definitivt något jag skulle rekommendera, och vill själv besöka. Ligger på Oahu.

  Också snorkling! Vattnet skall vara något av de klaraste i hela världen.

 3. North Shore är helt uuuunderbart! Så himla avslappnat, vilket verkligen kan behövas efter några dagar i Honolulu / Waikiki. Min kille å jag hyrde ett litet beach house där för 2 somrar sedan, sjukt nice. Njut njut njut! Jag är superavis 🙂

 4. Hike:a Diamond Head om ni får tillfälle, ligger i Honolulu, och gör det tidigt innan det blir alldeles för varmt 🙂 Superfin utsikt när man kommer upp till toppen. Lanikai Beach är också ett måste tyckte jag – heeeelt underbart..

 5. Hiking från Waikiki Beach till Diamond Head för att se FANTASTISK utsikt, besöka Pearl Harbor, surfa/skydiving/spana på surfare på North shore, ta en dagstur för att se vattenfall, stränder och hide aways med sea turtles!
  Glöm ej att testa UNDERBARA kakor från Honolulu Cookie Company! Den chokladdoppde får ej missas!

 6. Hajk upp för Diamond head är häftigt! Hyr bil och kör runt ön, det finns magiska stränder om ni fortsätter norrut från Diamond head. Missa inte heller att käka gudomlig sushi på Roy’s i Waikiki http://www.royshawaii.com/phone/roys-waikiki.html (missa inte heller deras exotiska drinkar + pineapple upside down cake). Ha en grym resa, du kommer älska det! Hawaii är verkligen ett paradis!

 7. På väg till North Shore finns det massa fina stränder man kan stanna till vid och bara se på den fantastiska utsikten. Verkligen helt magiska och overkligt fina!

 8. Kom hem från Oahu för några dagar sedan!
  North Shore är ett måste! Lanikai beach! Manoa Falls om du gillar natur.

 9. Yoga på en strand på Hawaii, vilken dröm! Hoppas verkligen att du lyckas varva ner ordentligt, det förtjänar du så hårt som du verkar jobba!

 10. Åh, hoppas du kan ta vara på de lediga dagarna <3 Det kanske inte funkar så, du kanske inte har något val, men jag skulle bara föreslå att du kanske kan lägga bloggen helt åt sidan någon av dagarna? Vet inte om det skulle hjälpa, men vill bara säga att för jag skulle iallafall förstå om du valde att göra det. Som bloggare verkar det som att man aldrig är ledig, men alla människor behöver ju släppa jobbet. Tror många skulle förstå om du bara lät bloggen vara i fem dagar. Det är inte konstigt att behöva en paus, bara nödvändigt ju. Som sagt, det kanske verkligen inte är något du bara kan göra, men hoppas du förstår min tanke. Hoppas resan blir bra i vilket fall, kram

  1. Vill instämma. Jag har läst din blogg i många år Michaela. Önskar du vara bloggfri i några dagar på din semester så förstår jag dig. Som trogen läsare skulle jag inte sluta läsa om du var bloggledig i några dagar. Ha en fantastisk resa!! 🙂

 11. Pearl Harbor ett absolut måste utanför Honolulu, så himla mäktigt! Hotellet och restaurangen Moana Surfrider är även så himla trevligt, hela gatan där hotellet ligger har så mycket härliga butiker och restauranger. Honolulu Cookie Company, är även så mysig butik (finns på flera ställen i Honolulu) så vackra och goda kakor (den med kokos är magisk!!) Brukar finnas så mycket fina boxar och presentaskar speciellt nu till jul! Ha det underbart <3

 12. Pearl Harbor! Och hike-a som så många andra sagt. Sen måste jag också tipsa om Honolulu cookie company, och kona-kaffe! Älskar konabönorna, skulle kunna åka tillbaks dit bara för kaffet.

 13. Om ni ändå åker över till Molokai för att besöka Jurassic park-dalen – stanna lite längre! Hela ön andas ett magiskt lugn och är något helt annat än de andra öarna. Besök Papohaku beach som är riktigt mäktig och helt ifred från turister och “lepra-byn” för intressant och gripande nutidshistoria!

 14. Hawaii är bäst, finns så mycket att göra!! Diamond head är perfekt att hikea i. Dole plantation är ett måste, äta helt färska annanaser, deras ananas glass är magisk. Finns en uppvärmd strand på västra sidan av ön, fråga om det på hotellet. Simma med sköldpaddor vid north shore. Bada i något utav vattenfallen.
  Pearl harbour är super kul om man gillar historia.
  Testa att äta huli huli chicken, mochis och shaved ice, alla kända från Hawaii. Finns en bra shopping gata i Waikiki och stranden där är även jättefin 🙂 man kan även besöka en plantation av macademiannötter, de ligger i närheten utav jurrassic park 🙂
  Kram

 15. Kan även inflika att Oahu är inte så stort så det är verkligen en fördel om man inte har så många dagar att resa på. Kan va mkt trafik eftermiddag. Det är absolut inte LA style men har ni otur så fastnar ni på motorvägen (o de finns nt så många motorvägar)
  Men nog om det, ön är FANTASTISK!!
  Själv hyrde jag o några vänner hus i North sore Haleiwa. Kör ni till kealia beach har ni en otrolig sandstrand som kan va helt folktom. Vi mötte två människor där under den dagen vi hängde där.
  Jag skulle även rekommenderar waimanalo beach. Waikiki är drömmen för shopping men den trolska och vackra delen av ön upplever man inte där (tkr jag)
  Fast å andra sidan, Oahu är ju en vulkan, så man är omgiven av dess vackra natur oavsett vad man gör.

  Ni kommer ha de underbart 🙂 Njut!!!

 16. Åh!! Var en månad på Hawaii, det är verkligen paradiset på jorden. Det absolut finaste stället tyckte jag var lanikai beach och att gå haiken upp på berget över stranden. Heeelt fantastiskt!! Mitt bästa tips är verkligen att göra massa hiker, underbart fina utsikter. Hoppas ni får det bra! Kram

 17. Om ni inte har varit på Kualoa ranch än (Jurassic Park) – kör en zipline tour där! SKITHÄFTIG utsikt över dalen och bergen. Även skydiving och shark cage diving på North shore är grymma upplevelser

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi