Frågor med Forni

Hej fina Michaela!
Jag har en liten fråga som kanske kan vara något att ta upp i nästa frågor med Forni! Det är såhär att jag börjat plugga på universitetet i samma program som en av mina bästa vänner, vilket är jätte roligt såklart! Jag har funderat lite på det här att inte känna konkurrens med varandra, det är ingenting jag känt någon gång under grundskolan, men det är ju inte fören nu ens karriär börjar ta fart på riktigt och det är så himla svårt att inte jämföra sig. Du jobbar ju inom samma bransch som många av dina närmsta vänner, hur gör man det utan att hela tiden jämföra sig? Jag känner liksom inget behov av att jag måste ha bättre betyg egentligen, men jag vill verkligen inte vara den som är sämre heller, om du förstår vad jag menar!

Hej fina!

Intressant fråga, tror att vi är många som hamnat i samma sits. Alltså i jobb eller studier där vi jämför oss eller tävlar med våra vänner/kollegor.

För mig handlar det om att ständigt påminna mig själv om att inte jämföra mig. Nu är jag i grunden inte en avundsjuk eller speciellt tävlingsinriktad person utan tävlar helst mot mig själv för att prestera så mycket som jag är kapabel till. Men det finns ju en del tävlande och konkurrens i branschen. Jag har alltid varit generös med att lyfta upp, länka och blogga gott om mina branschkollegor. Jag förlorar ingenting på att ge dem några av mina läsare, ni stannar ju kvar hos mig även om ni hittar en till person att följa!

Anyway, för att slippa konkurrens-tänket tror jag på att tävla med sig själv och inte andra. Utmana sina egna gränser och prestationer. Till en viss del kan ju konkurrens vara bra, för det kan bidra till ett driv, men man får INTE bli missunnsam på vägen. Det är sjukt osexigt med människor som inte kan unna andra deras framgång för att de själva inte når lika långt. Var alltid glad för dina medspelare och om du är avundsjuk på deras prestationer – använd det som drivkraft! Skriver en del om detta i min bok i kapitlet ”Avundsjuka” också 🙂 Puss!

Hej! Dina skor ser så snygga ut och undrar vart dem är ifrån?
Kram

Hej fina! Får alltid massa frågor om dessa skor! De kommer från fantastiska Jennie Ellen. Puss!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finns det några bra hiphopklubbar i sthlm? Har inte hittat en enda… någon som har tips?

Det är så dåligt utbud av hiphop-klubbar i Stockholm tycker jag! Vad jag vet så finns det bara 309 nere på Sturecompagniet. Förut körde Fou hiphop  men de har bytt musikstil sedan en tid tillbaka. Spy bar har haft ett hiphop-rum  förut men jag vet inte om det är kvar längre nu när de nylanserat? Några andra som har koll här? Hehe :)))

kan man komma och få sin bok, som man ha hemma signerad???

SJÄLVKLART kan man komma på mina signeringar med en bok man redan har köpt för att få just den signerad. Jag kommer främst att bjuda in till samtal – målet är att vi ska träffas och umgås, kunna prata om ångest och prestationskrav. Jag hoppas att jag får se er alla på någon av mina bokträffar! Se när och var här (klick!)

475a8910

Åååååh fina!! Kan du inte göra ett sunglasses collection-inlägg?? Skulle vara kul att se hela din samling :))) puss!

Tack gullis! Jo verkligen, bra idé! Jag är ju en riktig solglasögon-junkie. Dock säljer jag alltid av typ tio par på varje loppis så har inte så stor samling längre, men ska visa upp den! Puss!

Hej! Var i Italien var ni på yogaresa? Såg så härligt ut och är sugen på att åka till samma ställe 🙂 Tack för en grym blogg, läser varje dag!

Vi var i Alassio som ligger på kusten vid Frankrike! Åk till Nice och bila över till Italien därifrån, tar ett par timmar. Magiskt mysigt litet ställe. Puss!

cefe17b2c51ffef04cc5951d0e4bfe9f

  1. Ett tips på om man vill veta vart det spelas hip hop är att följa djs som spelar hip hop då deras event brukar dyka upp lite här och där och att gå med i gruppen Hiphopguieden där tips på klubbar som kommer ha hiphop events listas upp.. Tony Zoulias, Gabriella Ekman (hållkäftenochdansa), Myggan, Dj Taro, Evyn Redar är några djs som spelar hip hop så börja följ dem om du vill gå ut och dansa till hip hop// Haha hiphop junkien

  2. Forni, jag måste bara få berätta för dig att jag tycker du är så jävla vacker! Tänker ofta det när du dyker upp i flödet ”fan vad hon är vacker, det lyser om henne” så kände att jag var tvungen att skriva det till dig, för ibland kan det ploppa upp ett fint citat i mitt huvud som ”någon” klok har skrivit en gång: ”tänk vad mycket fint vi tänker om varandra som vi aldrig berättar”

    PUSS!

  3. Angående avundsjuka och att jämföra sig: Tänk på att du är en egen person, oavsett vem du jämför dig med. Någon kanske har bättre betyg än du men du kanske är en bättre lyssnare, någon kanske har jobbat på ett coolt företag men du kanske har vunnit en novelltävling. Osv. Menar bara att man måste inse att jämförelse är orimligt eftersom vi alla är olika. Finns ingen som är exakt som du, med exakt samma bakgrund, samma kunskap, samma personlighet. Sen som Forni säger så kommer man långt på snällhet. En gång fick min kompis ett jobb pga att en kille på företaget kom ihåg att ”just det, det var ju du som lät mig vara med i ert grupparbete dennär gången när jag pluggade en kurs och inte kände någon”. Så var schysst och peppa andra!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi