PLANTI SOYGURT

I samarbete med Planti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ni som har koll på bloggen vet att jag har tipsat om Plantis produkter tidigare så när de frågade mig om ett samarbete blev jag superglad!

Planti är ett växtbaserat varumärke som faktiskt bara har funnits sen maj 2015 men som verkligen har visat sig vara behövt på marknaden. Att produkterna är växtbaserade betyder alltså att de är helt laktosfria och fria från mjölkprotein. Heja produkter som inte kommer från djur!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag äter oftast Plantis soygurt i mina smoothies, acaibowls eller tillsammans med granola, jordnötssmör och bananskivor. Plantis nyhet med smak av jordgubb & smultron är sååå god, speciellt toppad med massa jordnötssmör – hett tips! Tidigare har jag varit en flitig användare av deras vaniljsmak också :)))

Såhär gör du en enkel acaibowl för två personer:

Två dl Planti Soygurt 
En och en halv banan
En dl blåbär
En dl hallon
En stor matsked acai

Toppa med dina favoritgrejer, typ kokos, banan, färska hallon och jordnötssmör. Enjoy!


  1. Vilken härlig produkt! Jag har aldrig testat yoghurt i Acai Bowl tidigare, måste testa det 🙂

    Vilka är grundarna av Planti? 🙂

    Trevlig lördag!

  2. Hej Michaela 🙂
    Först vill jag säga att din blogg är min favorit, och faktiskt den enda jag följt konstant, utan att tröttna! Hejja dig!

    Sen vill jag kolla om du vet vilken stor miljöpåverkan sojabönor har? Jag tänker på ditt tänk när det gäller kött, att du blir mer o mer medveten ang det. Kanske har du redan koll men annars skulle jag tipsa dig att läsa lite om det. Finns ju så många andra härliga alternativ till mjölk förutom just soja 🙂

    Detta är inget negativt mot dig, utan bara en liten notis, jag har själv nyligen slutat med kött och försöker hitta varianter även till mjölk osv!

    Ha en härlig dag!

  3. Media-Stockholm känns verkligen som en enda stor sekt. Alla samarbetar med alla, alla kallar sig för ”entreprenörer” och allt ska låta så fint som möjligt. Som att ni räddar världen med en ny skomodell. Det känns som att du om någon skulle kunna ta dig an större uppdrag internationellt, går du i dom tankarna?

    1. Men hallå där Elin, hur många av oss jobbar egentligen för att rädda världen? Även om (förhoppningsvis) de flesta av oss önskar att vi kunde göra det.
      Någon alla kan göra är iallafall att sprida glädje och välmående till sin omgivning, vilket inte räddar världen men kanske gör den till en bättre plats för de runt dig. Din kommentar gjorde nog inte någons dag bättre, inte heller din egen kan jag gissa. Michaela har gjort så många av mina (och andras) dagar lite ljusare och finare, så istället för att ifrågasätta vad hon gör borde du istället ta en titt på dig själv och klura ut hur du kan förbättra din egen situation utan att trycka ner andra.

      1. Nu var det ju inte det jag tryckte på i min kommentar, att alla ska rädda världen, utan att det LÅTER som att alla dessa samarbeten SKA rädda världen i och med retoriken som känns väldigt uttjatad. Bara lite konstruktiv kritik, helt enkelt. Det handlade heller inte om att trycka ned, jag skrev ju till exempel att jag tycker att Michaela ska ta sig an mer internationella samarbeten för att komma ur Stockholms-bubblan. Ledsen att du tog åt dig, men det är inte mitt problem.

  4. Hej! Jag har en fråga, ska köpa en klocka till min sambo i födelsedagspresent tänkte jag. Nu undrar jag, vad ska man satsa på när det gäller herrklockor? Märken osv, vad gäller just nu?

  5. Ser himla gott ut! Utbudet av djurfritt är tyvärr minimalt här men jag letar vidare. Senaste fyndet är cornfärs, himla glad för det blev jag!

  6. För er som nämner soja som miljöbov, det är jättebra att ni upplyser om det! Dock, världens köttuppfödning förbrukar mångdubbelt mer soja eftersom det är en av de vanligaste djurfodren så det är fortfarande bättre (både etiskt och miljömässigt) att vi människor äter det direkt. Man måste börja någonstans och sojaprodukter är en bra början! Det minskar miljöpåverkan jämfört med att äta kött oavsett om det är ett bra miljöval eller inte. Hoppas dock på att fler veganska alternativ som är baserade på annat än soja kommer snart, då det är många som inte vill äta sojaprodukter för ofta pga osäkerheten om fytoöstrogenerna påverkar oss eller inte (därom tvistar vetenskapen…) eller pga att de inte tål soja. Hursom, heja att du promotar djurfria produkter! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi