I samarbete med Mathem
♦
Hej söndag!
Det gråa täcket ligger kvar över oss men just på söndagar gör det ingenting tycker jag. Då är det bara mysigt. Man kan ligga i soffan hela dagen utan dåligt samvete, plöja serier och laga god mat när kvällen kommer.
Här kommer ett tips på ett supergott (lakto ovo-) vegetariskt recept som vi lagade i förra veckan! Verkligen hur gott som helst. Klicka hem det hos Mathem idag, i lugn och ro från soffan, så kan du laga det till måndagsmiddag imorgon.
Zucchinibiffar med bulgur, tomatsallad och vitlökssås
För fyra lagom hungriga eller tre väldigt hungriga personer
Ingredienser:
Till biffarna:
2 lagom stora zucchini
1 dl parmesan
1/2 chili
2 ägg
4 salladslökar
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 näve bladpersilja
Sallad:
Små tomater av valfri sort som du tycker om
En mogen avokado
En påse bladspenat (man kan aldrig äta för mycket bladspenat hörrni)
Ett par färgglada morötter
En halv liten rödlök
Dressa med olivolja, vitvinsvinäger, salladskrydda och en halv pressad citron
Sås:
1 burk havrefraiche (eller vanlig creme fraiche om du föredrar det)
1 vitlöksklyfta (stor! eller två små!)
Salt, peppar, honung, en halv citron
Servera med bulgur, mathavre, quinoa eller vad du nu tycker om (kanske bara extra mycket sallad!)
Såhär gör du:
Riv zucchini på ett rivjärn i stora bitar och lägg i en bunke. Salta mycket. Låt stå i fem minuter och krama sedan ut all vatten från zucchinin. Blanda sedan zucchinin med alla andra ingredienser och gör åtta till tio stycken små biffar av smeten. Stek så många som får plats i stekpannan åt gången ett par-tre minuter på varje sida och vips så är det klart!
Litet tips – gör sallad och sås först av allt så du har det klart och inte behöver tänka på det. Duka och sätt på eventuell bulgur (eller vad du nu valde) under tiden som zucchinin ligger i bunken och väntar på att vattnas ur. Toppa hela måltiden med att pressa citron och strössla bladpersilja över allting – gott!
Köp hem allt, helst ekologiskt, från Mathem. Och handla hem veckans frukost, mellis och kvällssnacks på samma gång.
Puss!
Strömjöl? Du menar ströbröd väl?:)
Haha, såklart 😉
men parmesan är ju inte vegetariskt:(
Lakto ovo-vegetariskt, som jag ju skrev i texten?
Parmesan liksom många andra ostar är oftast gjorda med animaliskt löpe men det finns även parmesan gjord på vegetabiliskt löpe som är vegetarisk!
Inte alltid lätt att veta exakt hur all mat framställs! ?
Jag tänker ofta att jag ska laga något med zucchini, men det blir verkligen aldrig av! Det här lät enkelt och gott! Extra smarr på parmesan <3
så gott!! 😀
Kram<3
http://camillaesi.se
Å jag har precis tryckt i mig en högrevsburgare med pulled pork…
Men det där lät ju inte så dumt heller 🙂
Ser och låter otroligt gott, det måste jag testa någon gång! Och med bulgur till, det är ju också supergott. Tack för tipset!
Läste detta inlägget för sisådär tre timmar sedan och har nu lagat det! Fy sjutton vad gott det ska bli.
MUMS – njut!!
Nu har jag testat och oj vad gott det blev! Ska absolut göra det igen!