Stora blogg-listan

Jag snodde den här fina listan om bloggar från Sandra, jag älskar ju bloggar, så klart man vill svara på en lista i ämnet!

Hur många bloggar läser du?
Jag följer runt 50 bloggar regelbundet. Om jag har hunnit läsa igenom dem har jag ca 20 bloggar till som jag håller koll på och brukar titta in hos!

Hur läser du bloggar?
Bloglovin for life. Jag har läst bloggar via Bloglovin så länge jag kan minnas, sen det hette Bloggkollen eller något sånt för tio år sedan när de startade. Det är det bästa och enklaste sättet att följa bloggar på. Det är så enkelt att kunna följa alla bloggar man tycker om och kunna läsa deras senaste inlägg så fort de kommit upp. Ladda ner appen asap tipsss!

Vad gillar du i en blogg?
Att få komma nära en annan person. Det är så fint att få lära känna en annan människa via en blogg. Jag förstår ibland när ni kommer fram till mig och säger ”Det känns som att du är min vän”, för det är så jag känner inför de bloggare jag följer. De blir vänner. Jag tycker inte om bloggar som bara visar fasad och yta, det tilltalar inte mig så mycket. Jag förstår att man ska bli inspirerad, men jag blir inspirerad av det verkliga livet. Om blogg är ett Elle-magasin så vill jag läsa alla sidor utom modereportagen :)))

Michaela Forni Sandra Beijer

En gullig bild på Sandra

Vilka är dina favoritbloggar:
Det kan jag omöjligt svara på, för jag läser så många och tycker om så många. Men tre bloggar som jag gillar är:
Sandra Beijer
Flora Wiström
Paula Uribe
Har läst deras bloggar forever (Paula har iof bara bloggar 2-3 år men så länge hon har bloggat) och blir alltid glad när jag kikar in där, även fast alla tre är så olika mig själv! Det är en konst att behålla läsarens intresse men dessa tre lyckas väldigt bra tycker jag, år efter år.

Bästa matblogg?
Sofie Lundberg

Bästa inredningsblogg?
Petra Tungården

Michaela Forni Hanna Stefansson

En favorit-modeblogg, Hanna Stefansson!

Bästa modeblogg?
Hanna Stefansson och Felicia Åkerström

Humorblogg?
Margaux Dietz
(okej hon är inte renodlad humorblogg men tycker alltid att hon får fram sin humor genom bloggen och skrattar ofta när jag läser den) och Hugo Rosas

Skönhetsblogg
Sarah Grundén

Guilty pleasure-blogg:
Det känns ju ruttet att sätta någon i det facket. Jag gillar inte att skilja på finkultur och fulkultur. Som att det skulle vara finare att följa vissa personer än andra. Jag skäms inte över min blogglista 🙂 Jag kan tycka mer eller mindre om vissa typer av bloggar, som med all underhållning, men tycker inte att någon är ”finare” än någon annan.

Vilka bloggar läser du inte?
När det blir för mycket modereportage så tappar du mig. Jag vill ha en person och inte bara ”glossy magazine” som Sandra så väl uttryckte det i sitt svar på samma fråga. Sedan läser jag såklart inte nischade bloggar inom kategorier där jag inte är intresserad, typ fiske eller sport haha.

Vilken blogg har du läst längst?
Petras! Jag började blogga typ ett halvår eller ett år före henne och sen blev jag så glad när hon också började så att vi kunde vara bloggkompisar ihop. Jag har nog läst 95% av alla inlägg hon har skrivit sen hon började för över tio år sedan.

Blogg, insta, snapchat eller twitter?
Blogg SÅKLART <3!

Bästa bloggaren på Twitter?
Fredrik Backman
är en av de roligaste personerna jag vet, så han är egentligen bäst överallt, men sätter honom här då :))) Kommer aldrig glömma hans blogg på Café innan han släppte ”En man som heter Ove” – det var kanske den roligaste bloggen jag någonsin läst och någonsin kommer läsa. Skrattade så tårarna rann när jag läste ibland, sen kunde jag gå in och bli så rörd så tårarna rann. En fantastisk skribent, Fredrik.

Siri Barje Instagram

Frukostmackor på Siris Instagram!

Bästa bloggaren på Instagram?
Kenza
för att hon är så vacker att man vill pussa på henne och Siri Barje för att hennes mat är så vacker att man vill pussa på henne

Bästa bloggaren på Pinterest?
Jag gillar Floras!

Bästa bloggaren på Snapchat
Bingo Rimér

I vilken kategori placerar du din egen blogg.
Livsstil!

Josefin Dahlberg Michaela Forni Angelica Blick

Jag och två gulliga bloggvänner

Mest juicy minne från bloggvärldens historia:
Oj oj oj. Jag vet ju så mycket bakom kulisserna som man absolut inte får dela med sig av. Men av det som är out there så måste det väl vara alla break ups och plastikoperationer som är mest spännande att luska i eller ses som heta samtalsämnen på tjejlunchen.

Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?
Känslor. Det vore så fint om personers känslor fick ta mer plats i deras bloggar, inte bara fasaden. Kanske skulle perfektionshetsen som pågår minska lite då, om människor vågade dela med sig mer av sina känslor.

Sedan önskar jag att människor som jobbade i bloggvärlden inte förminskade den så mycket som många gör. Jag hör hela tiden andra bloggare som säger att de inte läser bloggar själva (i lite nedlåtande ton), vilket är helt sjukt i min värld. Det man säger då är ju indirekt att det skulle vara töntigt att läsa bloggar, vilket är att förminska både det man själv gör, de som läser ens egna blogg och hela sin bransch. Sen är det ju väldigt märkligt att jobba med något och inte branschbevaka, så blir alltid lika chockad när bloggare stolt säger att de inte läser bloggar själva.

Personligen tycker jag att blogg är typ det coolaste man kan jobba med, det har varit mitt drömyrke sen jag var 16 år och Sverige fick sin första betalda bloggare. Att jag själv nu som vuxen kan jobba med det är helt galet. Jag är också stolt över att mina läsare, när ni kommer fram på stan, alltid är så jäkla inspirerande. Så många drivna, framgångsrika, snälla och karismatiska kvinnor som kommer fram till mig och säger att de läser min blogg. Blir alltid lika stolt. Okej sidospår nästa fråga 🙂

Är bloggvärlden döende?
Men Gud nej, inte i min värld i alla fall. Ska läsa bloggar tills jag dör snarare.

  1. Jag kan verkligen bli förbannad på människor som nedvärderar bloggare! Helt vansinnigt att det fortfarande ses som lite ytligt och korkat att läsa bloggar. Väldigt få skulle rynka på näsan åt någon som jobbar på ett magasin. Som bloggare ÄR man ofta hela magasinet själv: skribent, fotograf, AD, korrläsare, säljare, copywriter, webbredaktör, kodare. Och ofta jobbar man i princip årets alla dagar. Hur många bloggare tar exempelvis en bloggpaus under semestertider? Nä, det kräver ett enormt driv och man måste vara en multitalang för att bli stor!

    Älskar bloggar och platsen de har i mitt liv <3

    Och Michaela, om du någon gång skulle vilja svara på den här listan om mat skulle jag bli superglad:

    https://vegokak.se/2016/03/28/listan-om-mat/

    Dina matinlägg är mina favoriter och jag tycker att du har en förbannat sund inställning till käk som osar av matglädje <3

    Kram!

  2. Så kul att få läsa om dina bloggvanor och ÄNNU mer kul att du inte tror bloggen är döende, hoppas verkligen inte det. SÅ HIMLA BRA format! men bloglovin funkar verkligen inte för mig, så jävla stressande! haha, när jag hade det kunde jag få ångest om jag missade nått inlägg. 😉

  3. Jag håller med om att det är trevligare att läsa en blogg med lite hjärta (och smärta) och själ. Bloggare som endast bloggar om mode eller som får det att framstå som det perfekta livet orkar jag sällan läsa. Fast oj, 50 bloggar! Jag hade inte haft tid att läsa så många, haha. Sedan går det där i vågor för mig. Ibland behöver jag en paus från att läsa om andras liv, särskilt om jag under en period känner att jag behöver en förändring och inte orkar läsa om allas fantastiska resor eller perfekta förhållanden (vilket det finns mycket av i denna bloggsfär), hehe. Om jag känner att det finns en gnutta avund från min sida så tar jag ett steg bakåt och tar tag i mig själv i stället 🙂 Egentligen är det samma med Facebook och Instagram.

    Kul lista i vilket fall!

  4. JA, håller verkligen med om att det är konstigt med bloggare som skryter om att de minsann inte har tid eller intresse att läsa bloggar, får mig alltid att lite tappa lusten att läsa deras blogg.

  5. Jag tror inte heller bloggvärlden är döende! Det som isåfall kommer ske är väl att inte lika många kommer börja med en blogg för att sedan lägga ner den sidan lika snabbt. Jag menar, när något nytt kommer är alla på och snabba me datt starta en egen. Men jag tror det kommer vara färre som startar bloggar men att många fortfarande kommer läsa och följa dom. Gissar jag.
    Inspirerande lista föresten <3

  6. Du har säkert skrivit om det här förr men jag måste ha missat det. Hurträffades du och Tungården egentligen? Jag har alltid trott att det var genom bloggarna men ni verkar ha känt varandra innan dess, eller?

  7. Vilket härligt inlägg och roligt att höra dina svar! Håller helt med om att bloggen är den bästa kanalen och måste erkänna att jag drog ett andetag av lättnad att du tror på bloggens framtid. Skönt att höra när man har slängt sig ut för stupet och startat sina drömmars blogg 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi