LEILAS SUPERMAT

I samarbete med Leilas supermat

Imorgon kväll (första september) klockan 21.30 i Sjuan har Leila Lindholm premiär för hennes nya program “Leilas supermat”. Leila är ju minst sagt ett proffs i köket, jag har jobbat tillsammans med henne tidigare och det är helt sjukt vilken känsla och kunskap hon har när det kommer till matlagning och bakning. I Leilas supermat fokuserar hon på att inspirera till ekologisk, närodlad och till en hel del vegetarisk matlagning. De flesta rätterna som lagas i programmen är vegetariska eller veganska, fria från vitt socker och glutenfria. Vi lever ju i en tid där många blir mer och mer intresserade av att stoppa i sig bra grejer och därför känns det ju hur kul som helst att Leila gör ett program som fokuserar på just det.

Michaela Forni Leila Lindholm

Jag och Leila på mitt gamla kontor för ett par år sedan

Missa alltså inte första avsnittet, halv tio i Sjuan imorgon kväll! Det kommer totalt att sändas tio avsnitt av den första säsongen och jag kommer sitta bänkad framför alla. Är så sugen och taggad på att bli inspirerad till hälsosam matlagning, helt fritt från pekpinnar eller måsten.

Michaela Forni frukost

De flesta av mina frukostar är vegetariska nu för tiden. Skinka, leverpastej eller salami på mackan är i stort sett ett minne blott.

Michaela Forni vegetariska köttbullar

En typisk hemma-lunch för mig; vegetariska köttbullar och ärtpuré

Michaela Forni lax

En ekologisk middag för några veckor sen!

Jag har ju, under den senaste tiden, skrivit mer om just mat, miljöpåverkat, vikten av ekologiskt och att våga välja växtbaserade alternativ. Det känns rätt att göra kroppen en tjänst genom att ge den bra saker. Jag hoppas att Leila kan inspirera mig ännu mer för jag saknar faktiskt ett matprogram med den här inriktningen. Det finns hur mycket bloggar eller instagram-konton som helst med det här fokuset men inte så mycket rörligt.

Heja dig Leila! Ska bli så kul att se dig på tv imorgon! Puss!

 1. Det skulle vara intressant att läsa om hur du tänker kring “hälsosam” eller snarare naturlig/ekologiska skönhetsprodukter, inredning och mode. Är det någonting du funderar kring när du gör inköp som privatperson men även när du väljer att göra samarbeten kring bloggen/på arbetet?

 2. Hoppas programmet även betonar djurrättsliga frågor:) På så vis blir det ett program som kan väcka stora insikter hos människor, inte “bara” att vegansk mat är hälsosam!

 3. Jag har förbeställt din bok och längtar tills den kommer. Har just börjat på en utbildning och det känns inte sådär kul som det ska. Det känns mest jobbigt. Inte själva plugget utan det sociala, det är det svåra för mig (vet att du inte är så dock). Sitter i soffan och gråter. Har satt upp mål för mig själv, men allt känns bara skitjobbigt just nu. Önskar att jag hade din bok NU. Ursäkta för sänkande kommentar, och tack för att du vågar skriva öppet om dåliga dagar och ångest. Kram <3

  1. Hej fina du!
   Din kommentar berörde mig – så ska det ju inte vara att plugga. Jag tyckte det var otroligt jobbigt att börja plugga, det sociala var inte lika kul som jag hade trott och mycket kändes jobbigt. Grät mycket. Nu tar jag juristexamen i januari och ser tillbaka på min studieperiod som en otroligt rolig tid men om du inte känner så efter ett tag, leta reda på någon att prata med. Vad jag vet har i princip alla universitet kuratorer, psykologer, kåren och andra att prata med. Och det kostar knappt något. Det är inte bara för dom i högstadiet! VeT många som önskat att de gjorde de tidigt och inte termin 4.
   Kram & hoppas det blir bättre!

   1. Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid att svara! Känns skönt att inte vara ensam, även om det suger att du också kände så. Jag har idag insett att ett problem som är mycket mer akut än det sociala är min scenskräck (de går iofs lite hand i hand) – då menar jag allt ifrån att gå fram inför klassen, till bara att få frågan och alla tittar på en. På mig märks det när jag är nervös, jag kan liksom inte spela cool. Mår jättedåligt delar av lektionerna pga detta vilket ju är helt sjukt. Jag har bestämt mig för att ta tag i det med hjälp utifrån, det måste jag för att klara detta. Tack för tipset, om det fortsätter kännas jobbigt socialt ska jag kolla upp det också!

   2. åh, jag har precis påbörjat t2 på juristprogrammet och känner precis samma! Gråter ofta, mycket på grund av skolan. Men ibland vet jag inte varför.. så jobbigt!

 4. Måste verkligen titta in hennes nya program! Verkar väldigt bra och intressant. Gillar även att du börjat skriva mer om mat och att du tänker ekologiskt, växtbaserat osv. Det är alltid kul att läsa hur andra tänker i sina matval och tycker du verkar så himla sund i din inställning till mat. Tummen upp för det!

 5. Hej! Jag vill bara belysa vikten av att vi alla kommer ihåg att vara källkritiska. Tycker att det är jättebra att man försöker leva ett hälsosamt liv och samtidigt tänker på djur och natur. Att välja ekologiskt är dock inte alltid lika med detta! Jag såg på Nyhetsmorgon när Leila uttalade sig om studier kring hur bra ekologiskt är, och jag förstår att det är en stor “trend” just nu. Oavsett om det finns studier som pekar i en viss riktning, betyder det dock inte att de är utförda med en god studiekvalité. Faktum är att om alla människor valde ekologiskt, så skulle faktiskt inte jorden resurser räcka till. Ville bara påminna om detta (inga pekpinnar) och uppmuntra alla till att faktiskt tänka efter när vi läser och hör saker.

  1. Och vad har du själv för källa på ditt påstående att resurserna inte räcker för att alla ska äta ekologiskt? Är inte faktum snarare så att jordens resurser inte räcker till för att alla ska kunna äta som vi i västvärlden, kött eller inte, ekologiskt eller inte?

   1. På vissa platser på jorden, ofta med fattig befolkning, går det inte att odla ekologiskt. Det behövs genmanipulerade grödor som besprutas hårt för att dessa människor ska få mat. Men jag tänker att alla ändå aldrig kommer köpa ekologiskt, så vi som kan och vill har all anledning att göra det 🙂 Det är ingen undanflykt liksom. Finns ju även de i Sverige med extremt knaper ekonomi som inte har råd, och då kan vi som har det handla ekologiskt för att minska miljöpåverkan 🙂

 6. Vad kul med ett mer vegoinriktat program. Heja! Måste kolla om det går att se från utlandet. Sällan TV-kockar lagar veganskt. Och kram för att du tar upp vegomat.♡

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi