Ett urdåligt immunförsvar

Ni som har hängt med ett tag vet att jag har ett urdåligt immunförsvar… Jag har hört att sånt går i arv och både min pappa och min bror har sämst immunförsvar (vi alla tre är dessutom allergisk mot 635 olika grejer 🙂 så kanske är det så.

Anyway började känna mig riktigt dålig igår när jag väntade in dagens sista möte och väl på mötet bara rann det svett om mig… Så ofräsch tjej haha.

Cyklade hem vid fyra och visst hade jag feber som under kvällen gick upp till 39 och i natt har jag bott på toaletten så kanske maginfluensa eller något sånt skit? Bara jag som åker på maginfluensa två gånger på ett år 🙁 var en helt hemsk natt, fy fan. Önskar ingen människa detta.

Idag fick jag ställa in mina möten så får ligga hemma och kolla på serier vilket jag är sjuuuukt osugen på. Först ryggskottet innan semestern och nu detta direkt efter, orka. Några tips på hur jag tar mig igenom sjukdomen? Eller serier? Såg Marcella som ni tipsade om förra gången, galet bra ju!!! Älskade den serien.

Puss!

 1. grace och frankie är svinmysig! kul å se äldre kvinnor få plats också!
  love på netflix!! älskar huvudkaraktären!
  sen hade det kommit en ny på netflix såg jag nu, lovesick! ingen aning om den är bra men är själv sjuk så ska nog titta på den idag :))))

  krya på dig!!

 2. Unbreakable Kimmy Schmidt. Glalet härlig serie och man kan ju inte annat än älska Titus! Krya på dig fina.

 3. Vad jobbigt!! Jag är ganska säker på att traditonell kinesisk akupunktur kan hjälpa mot ett dåligt immunförsvar, vet flera inkl mig själv som känner skillnad i kroppen efter och att det hjälper, kan vara värt att testa i alla fall.. Krya på dig! <3

 4. Om ni inte börjat se Outlander ännu så måste du/ni göra det. Fast det är nog mysigare att se den tillsammans med D i ditt fall, jag behöver nämligen diskutera massor med min sambo om hur-och-varför saker o ting händer (inte för att det är svårt att förstå, utan för att karaktärerna gör så mycket val hela tiden, och det är intressant att diskutera hur man själv skulle gjort om man hamnade i deras sits). Outlander finns som bokserie också, som också är grymt bra. Är lite ledsen över att jag inte fann Outlander förrän jag var 27 år (böckerna har stått i mitt barndomshem hela livet, och nu har jag äntligen lånat dem av mamma), men jag är otroligt tacksam över att jag funnit historien alls. Så otrolig berättelse. Älskar den.

 5. Jag har också ett jätte dåligt immunförsvar och astma och allergier så feel you! men har börjat äta mycket nyttigare nu och det har hjälpt (låter cheesy jag vet) men har funkat för mig 🙂 krya på dig och hoppas du mår bättre snart!

 6. Kolla på “Call the midwife”( “Barnmorskan i East End” som den heter på svenska)! Underbar serie som finns på Netflix. Tror verkligen du skulle gilla den!

 7. Hej Forni! Du som gillar rodvin så mycket har säkert testat på en del flaskor (eller boxar). Skulle du vilja göra ett inlägg om dina favoriter, eller kanske en “lyx vs budget” lista? 🙂

  När det kommer till serier tröttnar jag aldrig på friends 😉

  Kram!

 8. Hej fina du!
  Jag är också hemma sjuk idag och letar serier. Så irriterande att när man väl är hemma en hel dag och skulle kunna göra en massa saker så är man alldeles för trött för att göra något annat än att se serier haha.

  På din rekommendation ska jag nu dyka ner i första avsnittet av Marcella 🙂 Andra favoriter är Vänner, Suits, House of Cards, Downton Abbey, Mr Selfridge, Girls och Sherlock (riktigt bra om du inte sett den – finns på netflix). Krya på dig!

 9. Håller med kommentaren över! Stranger things är så spännande och bra! riktigt coola karaktärer och duktiga skådespelare, barn som vuxna.
  Påminner mycket om Twin Peaks och Super 8. Bara 8 avsnitt som man lätt kollar igenom en sjukdag men se till att ha D hemma när du ska sova för den kan bli lite läskig ibland.
  Kan säga att jag aldrig sett en så bra serie som denna! Känner mig lite tom nu när jag sett klart första säsongen.
  Krya på dig!

 10. Stranger things (9.2 på imdb), river (fantastiskt brittisk serie med Stellan Skarsgård), Grace&Frankie, Modern Family, Homeland! Många serier är Netflix egna, GRYMMA serier allihopa!
  Krya på dig!

 11. Vill tipsa om en serie som Gina Dirawi gjorde för ett tag sedan, så om du missat den, sök på: Ginas värld. Hoppas verkligen att den fortfarans går att se (det var ju ett tag sen den kom ut), för åh så fin den var. Den var så äkta, när aliver på något sätt. Verkligen värd att se!

  Säg gärna vad du tycker om den ifall du ser den, för jag älskade den!

  Stort krya på dig, sjukdomar verkar aldrig ha bra tajming alltså 🙁

 12. Gilmore girls om du inte sett den, själv var jag helt frälst när jag såg den första gången och nu kommer det nya avsnitt 10 år senare !!

 13. Peep Show, brittisk komedi som finns på YouTube. VÄRLDENS roligaste, du kommer att skratta ihjäl dig! Krya på dig, Michaela! xo

 14. Tänk på att typ hela immunförsvaret hänger ihop med mag-tarm-kanalen. Att äta bra mat och fiberrikt är superviktigt för att hålla sig frisk. OBS regelbundenheten, livsstilen, är det som avgör. Det går liksom inte att proppa i sig fibrer och frukt en dag och hoppas på att hålla sig långsiktigt frisk.

 15. Min pappa äter ingefära året runt, han blir ALDRIG sjuk 🙂 visst goda gener har betydelse, men mycket kan man påverka via kosten.

  Köp rå ingefära och koka / gör te. Ät den kokta ingefäran som den är (inte så gott men otroligt nyttigt).
  Ladda med vitlök, cayennepeppar, spenat, grönkål, frukter, machapulver, mm. Allt boostar immunförsvaret 🙂

 16. Hej! Precis som du hade jag dåligt immunförsvar innan, blev verkligen sjuk heeeela tiden. Om min sambo fick en förkylning kunde jag nästan räkna med att jag skulle bli 10ggr så sjukare… Men för ca 4 månader sedan slutade jag äta i princip alla animaliska produkter och har inte varit sjuk en enda gång! Även fast jag jobbar med sjuka barn och min sambo varit sjuk några omgångar. Så genom att använda mindre animaliska produkter får många bättre immunförsvar, har läst och sett andra som det blivit likadant för. Krya på dig! Kram

  1. Jag har varit vegetarian i 25 år och numera vegan och är sjuk ofta…haha. Men jag kanske hade varit ännu sjukare om jag ätit kött också. 😛 Bra att äta mindre animalier av många andra skäl dock! Miljö, djurskydd etc. Kram! <3

 17. Måste bara tipsa om en av de mest konstnärliga och fantastiska filmerna jag sett! Sett den många gånger men kan aldrig då nog, den heter Amelie från Monmartre! En fransk film med Audrey Tautou, med så vacker musik till! Ett måste för dig som älskar Paris!

 18. Krya! Och ta en titt på The Blacklist – superbra serie. Var snäll mot dig själv och bara ta det lugnt så är du snart på toppen igen. Stor kram!

 19. Oj krya på dig! Jag hoppas att du inte tar den här kommentaren fel men jag tror om du minskade ditt alkohol intag så skulle du må mycket bättre. Jag är förundrad hur du kan dricka dag in och ut och fortfarande hålla dig fräsch och må bra.. Jag tror att det tar otroligt mycket på din hälsa och din kropp att dricka så mycket som du verkar göra. Det här är inge moral pinne utan jag undrar mest för att jag bryr mig och att jag själv skulle må pyton av att äta och dricka som du gör. Krya på dig och öka intaget av frukt och grönt och minska alkohol, socker och kött.

 20. Tror egentligen inte att det finns något som “dåligt immunförsvar” . Tror att det handlar om balanser i kroppen och att finna vilka brister man har. Gör ex en sådan utredning som idawarg har gjort hos naturläkare (även legitimerad “riktig” läkare) så kommer du säkerligen lära dig ett och annat om hur du borde äta för just din kropp. Det är så häftigt hur mycket en anpassad kost kan göra! 🙂 kan för övrigt som någon ovan också rekommendera Outlander, håll i hatten vad bra. Krya på dig

 21. Såg precis klart Narcos på netflix! handlar om pablo escobar och den är baserat på hans riktigt liv, aldrig tråkig verkligen!!

 22. Hej Michaela,

  Har samma problem med svagt immunförsvar, eksem och allergier – eller jag har alltid haft. Har självklart försökt få hjälp via svensk sjukvård men även testat det mesta när det kommer till alternativ medicin (qi-terapi, akupunktur, homopati etc).

  Blev tipsad om att göra en blodprovsanalys (går även kolla via håranalys) hos en näringsfysiolog, för att ta reda på mina faktiska värden och eventuella brister – inte bara hur det ser ut idag utan tillbaka i tiden. Dessa skickas till ett labb i Tyskland (som ligger långt före Sverige här) för analys. Och det visade sig att jag haft zinkbrist i princip sedan födseln, värdet var så pass lågt att jag omöjligt kunnat bygga upp det enbart genom kost. Något som är vanligt att ens mamma får vid graviditet och sedan överför denna zinkbrist på sitt barn. Zink står för mängder av vitala funktioner i kroppen. Där exempelvis immunförsvar är en del. Men även hår, hud och naglar (kroppens sista prio).

  Problemet är ju att man annars oftast inte får en faktiskt individuellt analys, utan behandlas som alla som lider av “allergi/överkänslig”. Nu efter cirka 5 mån (tar minst 1-2 år att stärka upp) av tillförande av rätt kosttillskott har jag klarat min första vår med pollen relativt smärtfritt, 90% eksemfri, inga allergier i övrigt (kunnat äta jordgubbar i mängder som jag inte klarat tidigare) och med en enda förkylning. Något som för mig känns som ett mirakel, efter att nästan helt tappat förhoppningen om att få vara frisk.

  Ville därför rekommendera dig att söka runt lite, läs på om zink men kolla gärna ifall att du kan göra ett sådant test. Värt ett försök. Kram

  1. Fast även om din mamma skulle ha haft zinkbrist när du föddes och du föddes med låga zinkvärden så är det inget som skulle ha påverkat dina zinkvärden senare, då är det ju vad DU äter som är viktigt. Det är inte så att man föds med zinkbrist och är dömd till ett liv med brist menar jag. Det är möjligt att du hade zinkbrist nu och mår bättre när värdena ökat, men det har inget med din mammas värden vid din födsel att göra. Kram

 23. Drop Dead Diva är en kanonmysig serie att se på när man inte mår så bra. Lättsam, rolig och enkel att hänga med i. Stort tips! Krya på dig Michaela <3

 24. Halloj Forni,

  Hoppas du kryar pa dig snabbt! Jag var standigt sjuk for 1 ar sedan- forkylningar, feber, hals ont etc. Varje manad akte jag pa nagot “skit”. Min lakare bad mig borja ta PROBIOTICS, och jag valde en for kvinnor med hogsta bakteri floran. Garden of Life RAW probiotics med 85 billion live culture & 32 probiotic strains. Tar 2-3 per dag. Dessutom borjade jag inta 1-2 sma raw lever bitar. Later kanske ackligt, men man kanner inte smaken da dom ar frysta och svaljs hela. Det ska vara den BASTA MULTI vitaminen. Se bara till att kopa en ekoligisk lever i topp kvalite. Skar i sma 1 1/2 cm bitar och frys i 2 veckor innan du borjar ta dom.
  Jag har inte varit sjuk pa over ett halvar och har en helt annan energi. Testa probiotics och lever i ett par manader och se vilket mirakel det ar. Undvik dock att dricka alkohol forsta veckorna nar du bygger upp din bakteri flora igen. Krya pa dig Michaela. Kram Susanne

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi