Vad är jag för typ av människa?

Hittade den här listan hos Bianca, tyckte den var mysig så snodde den!

Vid matbordet? 

Den som äter långsammast och pratar mest. Jag vill att måltiden ska ta tid, att man ska blanda ätandes med att prata och umgås. Inte bara sitta tyst och slänga i sig maten. Jag gillar att låta det ta tid. Det är dock inte så vanligt och det har ju hänt mer än en gång att människor blir irriterade över att jag äter så långsamt hehe. Jag har inte bråttom helt enkelt. Sen avskyr jag människor som saknar bordsskick eller inte är uppmärksamma vid ett matbord. Som tar det sista fast någon inte har fått, som smaskar högt eller pratar med mat i munnen, som går ifrån bordet fast man fortfarande sitter och äter etc. Det ska vara trevligt att äta, inte hetsigt, tycker jag 🙂

IMG_9441

På nattklubben? 

Den som dansar. Så fort musiken är bra kan jag omöjligt stå still, då dansar jag loss och struntar i vad andra tycker om det. Jag älskar att dansa. Sen är jag glad, skrattar mycket och tycker det är kul att stöta in i vänner & bekanta. I toalettkön är jag den som alltid säger till om någon tränger sig och sen så har jag dåligt tålamod med människor som knuffas och så ute på krogen, vilket faktiskt har gjort att jag inte tycker det är så roligt att gå ut längre. Klarar inte av trängseln och fulla människor som beter sig illa. Vet inte hur många gånger tjejer har försökt börja bråka med mig på krogen hemma i Sverige. Men när jag får stå ifred och det är lagom mycket folk runtomkring – då kan du räkna med att jag dansar och skrattar!

IMG_5399

På stranden? 

Skuggan. Där hittar ni mig haha. Jag ligger alltid i skuggan med en bok, eller så ligger jag bara och tittar på allt runt omkring. Har alltid gillar att mysa i skuggan. Är väldigt lugn på stranden. Gillar att ta en promenad när jag behöver sträcka på benen och badar kanske två gånger om dagen. Har gärna en drink eller ett glas vin bredvid mig på eftermiddagen, eller något färskpressad juice och snacks… mmm…

IMG_5448

På efterfest? 

Hahahaha har inte varit på efterfest på flera år! Jag är den som blir trött efter en utekväll så åker gärna hem och somnar utan varken fyllekäk eller efterfest.

IMG_9057

I klädbutiker? 

Jag är en ensamshoppare av rang. Är riktigt duktig på att scanna av butiker och shoppa systematiskt hehe. Går alltid och shoppar när det är tomt på stan, typ en tisdag 10.30, så ögnar jag igenom budgetkedjorna. Vet direkt när jag hittar något jag gillar och behöver oftast inte ens prova eftersom jag vet hur det mesta sitter på och vad jag har för storlek samt kan min kropp rätt väl. Vill helst inte prata med någon eller få hjälp av någon då jag litar på mitt egna omdöme haha. Sånt självförtroende som shoppare :))) När det kommer till lyxigare köp så har jag alltid funderat innan och vet därför precis vad jag vill ha. Då går jag bara in i butiken och plockar ut det jag vill köpa, men har kanske spanat på det tidigare eller på nätet. Spontanshoppar nästan aldrig när det kommer till köp över 1000kr men älskar att gå in på typ Zara och bestämma mig för att unna mig något, en ny klänning eller så.

Hemma hos andra? 

En klassisk gäst. Plockar inte för mycket och håller på utan är bekväm utan att bete mig som att jag bor där. Kanske för att det är så jag vill att mina egna gäster ska bete sig! Vill att de ska känna sig som hemma och kunna mysa ner sig i soffan eller fylla på sitt glas, men liksom inte börja plocka in i diskmaskinen, det är mitt jobb som värd ju!

IMG_9638

I sängen? 

Den som sover på rygg med händerna i kors över magen, som människor i kistor. Så obehaglig haha. Eller så ligger jag i fosterställning. Vill alltid vara så nära D som det är möjligt, gärna så att han nästan ramlar ut på sin sida, och sover med duntäcke året om.

IMG_0791

På flygplan? 

Den sovande. Sover en hel del på plan, mår illa av att flyga och blir alltid sömnig när jag mår illa (konstig kombo) så om jag har tur somnar jag istället för att kräkas haha. Sen läser jag, kollar på någon film och rensar bilder på telefonen tills jag är framme.

Hemma en chilldag? 

Den som äter en lååång frukost och sen kollar på filmer hela dagen. Mellan varje film äter jag något och donar omkring hemma. Typ rensar en garderob, äter lunch, kollar på film, sorterar kvitton, dricker kaffe, kollar på en till film. Gillar känslan av att ha varit hemma en hel dag och chillat men ändå hunnit med att se till så att lägenheten är i toppskick.

I ett förhållande? 

Jag frågade D vad det bästa med mig som flickvän är, och han sa “din vilja att kompromissa när det krävs”. Det var fint tycker jag. Det är inte så noga för mig i de flesta fall och jag har inga problem med att låta min partner välja. Sen är jag väldigt gosig och tycker om att vara nära. Duktig på kärleksförklaringar också, med tanke på mitt intresse för skrivandet. Tror få människor har fått så mycket skriftliga kärleksförklaringar till sig som D i bloggen, krönikor, på våra årsdagar etc. Jag försöker att regelbundet klä min kärlek i vackra ord. Sen är jag omtänksam, organiserad, lättkränkt, känslosam, pratglad och tusen saker till såklart!

På morgonen/kvällar? 

På morgonen är jag vid gott humör. Både jag och D vaknar på rätt sida varje dag. Vi pratar lite, äter en mysig frukost, gör oss i ordning. Jag är glad när jag vaknar och har inga problem med att komma upp om mornarna, även om jag älskar att ligga kvar med Nyhetsmorgon i bakgrunden ett tag hehe. På kvällarna är jag den som somnar i soffan till en film så fort tillfället ges, haha.

IMG_0872

  1. Jag kan inte heller shoppa med andra människor. Senaste gången fastnade vi inne i en butik i en timme för sällskapet skulle prova hela butiken. Förstår mig inte på sånna för jag kollar snabbt och ser fort vad jag gillar. Provar aldrig nåt som kanske funkar, bara det som jag vet jag kommer köpa om det passar.

  2. Detta var ett av de finaste inläggen på din blogg (finns 100 andra finaste enligt mig med) men detta kändes så genom ärligt och som du avslappnat lite blottar det personligare. Du är en idol Forni!!

  3. Kunde inte låta bli att spara alla frågor! Så bra sätt stt kära känna sig själv lite bättre ju, och frågorna var så mysiga på något sätt 🙂 Måste tillägga att jag ÄLSKAR din blogg just nu (i färdig hela tiden men det är ändå något extra sedan du ägnat all arbetstid åt bloggen. Du är så bra!). Kram

    1. Sparade alltså endast frågorna (inte dina svar) så jag kan fylla i svar själv och reflektera över vem jag egentligen är. Hehe :))

  4. Underbara du! Jag blir alltid så glad av din blogg och otroligt inspirerad. Är några år äldre, och bor bara några kvarter bort och är på samma plats i livet som du. Mycket resor och mat med den man älskar mest. Och din blogg får mig att vilja göra allt som är härligt ännu mera! Tack för det. Pussar

    1. Gud vad härligt att höra! Jag blir själv inspirerad av människor som befinner sig på samma plats som jag själv gör så jag förstår dig. Har flera tjejkompisar vars pojkvänner läser bloggen just för att det är kul att vi lever “samma sorts liv” och är på samma plats i livet. Hoppas du fortsätter läsa och inspireras. Puss!

  5. Haha jag är exakt likadan på alla punkter, förutom att jag inte mår illa av att flyga. Vad kul! 🙂

  6. Har läst din blogg i många år! Det är läskigt hur lika vi är speciellt nu när jag läst detta inlägg. Mycket av det du skriver är jag rakt igenom. Sover dock inte som ett lik haha! 😝

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi