Frågor med Forni

En torsdagsfråga! Hur bryter man/lämnar man vänner? Bor i en rätt liten stad och har i princip haft samma tjejgäng hela min uppväxt. Har dock i olika omgångar känt att jag inte passar in och att alla i gänget har någon utom mig. I dagsläget har jag börjat glida ifrån dem ännu mer och gå min egen väg. Vi ser inte riktigt på saker lika längre och de ses oftast utan att fråga. Jag tycker det är jättejobbigt men samtidigt vill jag inte träffas. Känns som att det mest kommer dålig energi från det. Men samtidigt är de ju mina vänner! Vad ska man göra? Hur bryter man med vänner liksom? Eller hur gör man för att bara ta ett steg tillbaka och acceptera läget?
Du är bäst Forni! Puss

Hej fina du!

Det viktigaste i ens liv det är att vara omringad av människor som ger energi istället för att ta energi. Om ens vänner gör det tycker jag att man ska låta den eller de relationerna rinna ut i sanden. Det behöver inte vara något storslaget uppbrott, man kan låta det rinna ut bara. Givetvis är det tråkigt att hamna utanför något specifikt umgänge för att man låter någon relation i det umgänget dö ut men samtidigt så hellre det än att vistas i en konstellation av människor där något skaver i en. Jag har gått från att ha typ 50 stycken nära vänner till att ha tio stycken nära vänner på något år bara men det har varit värt det. Självklart är det tråkigt att inte bli bjuden på lika mycket fester, tillställningar eller roliga saker men samtidigt så ger det mig chansen att verkligen ta hand om de relationer som betyder mest för mig.

Sen behöver inte vänskap vara svart eller vit. Man kan ha vänner i en gråzon. Människor som man gillar vissa sidor av men kanske inte alla sidor. Det är också okej. Tidigare var jag så besatt av att gilla en hel person men sedan förstod jag att då går jag ju miste om massa härliga människor i mitt liv. Man kan ha vänner som ligger i gråzon, som man gillar ibland. Så kan man träffa dem just ibland. Så håller man hårt i de närmsta som är viktigast för en.

Anyway, våga låta dina vänskapsrelationer rinna ut i sanden om de inte känns bra. Det svider att sitta hemma när alla andra är på den där roliga midsommarfesten/bröllopet/födelsedagsmiddagen/nyårsminglet men det är värt det i det längre loppet. Så håller du hårt i dina viktiga vänskapsrelationer, även om de kanske inte blir så många. Tycker jag. Puss!

Hej!

Jag har lite frågor kring fransförlängning. Hur ofta fyller du på å hur länge upplever du att de håller?
Jag ska åka till Grekland i sommar å funderar över kombinationen fransförlängning & bada i pool, tänker på kloren, om det kommer svida eller om limmet släpper osv… Du som reser så mkt måste ju ha koll tänker jag 🙂

Hej och välkommen, du har kommit till helt rätt person om du vill prata lösögonfransar :)))

Jag fyller på varje 3-4 vecka och det är prick så länge de håller sig fina. Det går såklart att vänta fem veckor men då är de ju inte så snygga sista veckan. Jag upplever inte alls något problem med att ha lösögonfransar på semestern, men ska tilläggas att jag har linser vilket betyder att jag alltid är försiktig med mina ögon. Jag doppar nästan aldrig ansiktet i vattnet och gnuggar mig aldrig i ögonen. Men nej, limmet svider aldrig och det släpper inte mer för att jag badar (vad jag kan uppleva). Ögonfransarna ramlar mest av när jag sover för att man typ gnuggar ansiktet i kudden eller så, inte när jag badar/duschar/semestrar. Då ramlar de av i vanlig takt liksom. Jag rekommenderar verkligen att göra lösögonfransar på semestern, så behöver man inte lägga en endaste minut på tråkig mascara plus att man har bambiögon hela semester :)))

c6370e3f68dabe22ca2e854d2106c512_980x0_c_85_ns_v4

Bra vänner – så viktigt genom livet! <333

Hej Michaela! Restaurangtips i Stockholm kvällstid? Är inte här så ofta och undrar om det finns något guldkorn att boka in sig på? Önskar dig en riktigt fin och mysig söndag.

Hej vännen! Jag tycker att jag tipsar om olika härliga restauranger i bloggen hela tiden, ändå får jag denna fråga flera gånger i veckan! Borde kanske göra en ordentlig restaurangguide? Hmm… tåls att tänka på! Här kommer tre tips – Milles, Daphnes och Vassa Eggen. Tre restauranger som sällan gör mig besviken. Puss!

Kan du inte skriva ut ditt recept på  acaibowl?

Såklart! Den är väldigt enkel; en matsked acai, en banan, en näve frysta bär, en dl mandelmjölk. Mixa och toppa med goda grejer, typ jordnötssmör, nötter, kokosflingor, banan, kiwi. Puss!

IMG_9739

En liten nyfiken fråga jag jag. Hur fungerar adlinks? Jag vet att man får betalt om man klickar där. Men hur fixar du sånt? Kontaktar du som i detta fall confident living och frågar? Kul o veta bara. 🙂

Hej fina! Det finns flera nätverk som jobbar med adlinks/affiliatelänkar så om du är intresserad av att använda dem på din egen hemsida/blogg är det bara att googla och signa upp dig på något! Jag använder mig av Apprl-nätverket, då får jag länkarna etc. därifrån så är de mellanhanden mellan mig och hemsidan liksom. Puss!

Var kommer bikinin ifrån?! Så snygg färg! 🙂

Tack sötnos! Den kommer ifrån DEMADLY och är sååå fin, kommer garanterat bli en favorit i sommar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 1. JA! Gör en stor restaurangguide!! :)) Sedan är det lättare för dig framöver till nya läsare att bara “länka” till det inlägget! Plus lättare för oss att söka fram det specifika inlägget när vi väl är i Sthlm! Eller de som bor där också för den delen 😉 KRAM<3

  1. Fast ett sådant inlägg blir ju inaktuellt på ett par månader, dyker ju upp nya favoritrestauranger hela tiden… Men kanske de som inte bor i sthlm tycker det är kul.

 2. men åh, svaret på första frågan. SÅ BRA! vänskap är fan viktigt att prata om ibland. Det är ok att bryta utan egentlig orsak eller att någon “gjort något”. KRAM!

 3. Jättebra svar på vänner-frågan! Har förutom mina närmsta vänner många kompisar – personer som jag har kul på fest med men kanske inte pratar personliga problem med, eller personer som är trofasta och ger goda råd men som jag inte delar humor med osv. Men det är förstås människor jag tycker om och vill ha i mitt liv ändå, även om de inte har “allt”. Jag har börjat fundera om jag borde tänka samma när det gäller ev. pojkvän? D v s om en kille är väldigt rolig men sämre på att snacka djupa ämnen eller samhällsproblem, eller tvärtom, en kille som jag har givande samtal med men som inte riktigt får mig att skratta hysteriskt..är det ändå något att.bygga på? Är det för krävande att söka efter 1 kille som ska ha alla egenskaper som jag annars har i typ 3 vänner? Fattar ni va jag menar? 🙂

  1. Hör dig och håller med i ditt resonemang! En människa kan omöjligt fylla upp alla krav för dig. D har massa bra egenskaper som jag älskar honom för men på en del punkter fungerar vi helt olika och då kompletterar vissa av mina vänner honom på dessa punkter (jag är tex känslig medan han är en praktisk realist som går mer på fakta). Tror på att olika människor fyller upp olika behov för oss genom våra liv och att man ska sluta leta efter allt i en enda person. Puss!

   1. Tack för ditt kloka svar! Ja, när man träffar en kille och blir förälskad är det ju pga en helhetskänsla, inte för att man tagit upp en kravlista och bockat för hans egenskaper 😉

 4. Bloggar om mitt liv med en man som sitter i fängelse och vårt liv tillsammans. Skriver om drömmar, framtidsplaner. motgångar och min villkorslösa kärlek till honom. Allt på ett väldigt ärligt och öppet sätt.

  Utaanhonom.blogg.se

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi