En liten lista om kläder

… som jag snodde av Sandra! Man gillar ju kläder ändå.

Vad är din jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-outfit?
På vintern/när det är kallt: svarta, tajta byxor, svart kashmirtröja och svarta ankelboots.
På sommaren/när det är varmt (dvs. inte så många dagar per år): valfri klänning ur garderoben. Gärna vit eller färgglad! Älskar fina klänningar! Behöver dessutom inte matchas, man är ju redan klar. På med skor och spring iväg bara.

Vad sover du i?
Trosor

Var handlar du dina kläder?
Zara, Gina Tricot, Asos, H&M, Soft Goat, Chiquelle hmm sen beror det på. Satsar gärna på budgetkläder som sen piffas upp av lite dyrare accessoarer.

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?
På sommaren älskar jag små shortsdressar tillsammans med ljusa, höga klackar. På vintern är det alltid tajt, svart och stiletter.

IMG_6517_2

Vit shortsdress till sköna men höga klackar = vinnande kombo för festliga kvällar under sommaren!

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?
Oj… jag vet inte? Klipp alltid av dina jeans om du är kort som jag (165cm). Knyt skjortor i midjan för det är sååå fint istället för att bara låta de hänga fritt. Köp aldrig dyra saker om de inte är på rea (obs! gäller inte klassiker! de är aldrig på rea!), har köpt så jäkla mycket fina saker till rea-priser för att jag har haft tålamod.

Hur ofta köper du kläder?
Varje månad, gillar ju kläder ganska mycket :)))

Vad är det störigaste i din garderob?
Har ingenting störigt, rensar min garderob varje månad och skulle aldrig samla på mig skit. Bra feng shui i garderoben ska det vara! Har också bra med garderobsförvaring. Men kanske hade velat ha mer plats för att hänga saker. Det är lättare att använda toppar etc som hänger än som ligger vikta så glömmer bort vissa t-shirts och så ibland. Och så hade drömmen varit att ha mer plats för skor. I min första lägenhet förvarade jag skor i hemmets alla vrår. Om en vän skulle ta ett glas vatten i köket ramlade en stilettklack ner när hen öppnade köksskåpen och så. I min andra lägenhet så platsbyggde pappa skogarderober till mig i hallen, där fick jag plats med nästan 80 par och det var en riktig lyx. Nu har jag ”bara” plats för ungefär hälften och det är lite för lite för en skoälskade som mig hehe…

dscn0381_18100562

Ett par gamla favoritskor från YSL, de fick följa med på en hel del fester

Vad gör du med kläder du inte använder?
Skänker till välgörenhet, säljer på loppis och ger bort till vänner eller mamma!

Vilka plagg har du svårt att hitta?
De perfekta ljusa jeansen som ger snygg rumpa, har rätt slitningar och är mjuka.

Vad känner du dig fin i?
Färgglada klänningar på sommaren! Känner mig aldrig så fin som då. Eller när jag är klädd i helvitt, känner mig som en ängel då.

IMG_3153

Älskar färgglada klänningar

Vad undviker du i klädväg?
För obekväma saker. När jag var yngre tog jag på mig vad som helst bara det var snyggt, idag måste det vara bekvämt för att jag ska känna mig snygg. Obekvämt går fetbort.

Vad har du på dig när du degar runt hemma?
Kashmirkläder från Soft Goat är mina favvokläder för hemmahäng. Tycker det är så viktigt att vara fin även om man bara är hemma! Blir glad då! Ibland blir det tights och någon sumermjuk, urtvättad bomullströja från H&M men tycker det är fint också. Har alltid Flattereds inomhussko på mig hemma. När det är varmt har jag gärna nattlinnen i spets och sånt. Minns när jag var singel och mina tjejkompisar kom över och sa hej ibland på kvällen och jag satt i något sexigt spetslinne, de ba ”vem gör du dig fin för egentligen det är ju ingen här???” och ja ba ”mig själv :)))”

Hur sorterar du ut dina kläder?
Eftersom jag har en blogg är det inte alltid så kul att ha på sig saker fler än ett par gånger, hur fina plaggen än är. Jag kan känna ibland att ett plagg har ”gjort sitt” efter några gånger, om det har fastnat på bloggen. Då brukar jag fråga mina tjejkompisar om de vill ha dem! Älskar att ge bort snygga kläder så att mina amazing vänner får bära dem istället. Eller så säljs de på loppis och jag älskar när jag säljer dem och vet att de kommer att användas igen. Slänger aldrig kläder! Men sorterar ofta.

Hur ofta tvättar du?
Vi har ett företag som hjälper oss med tvätt och städ varannan vecka. Ibland kör jag någon maskin där emellan men annars gillar jag det. Förut tvättade jag flera gånger i veckan men då använde jag bara mina favoriter så det blir mer variation om jag tvättar lite mer sällan.

IMG_6554

Vad använder du för underkläder?
Spetstrosor från Hanky Panky eller Victorias Secret. En hel del matchande set från Lindex. Samt en del underklädes-set som jag helt enkelt köpt på mig för att jag blir glad av dem. Underkläder är som med hemmakläder för mig, jag gillar att de är fina för min egen skull.

Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar?
Vita eller ljusblåa skjortor. Jesus så fint. Shorts som går till mitten på låret. Linneskjortor! Och skinnjackor.

Vad har du burit som folk har rynkat på näsan åt?
När jag gick i gymnasiet var jag ju ”modebloggerska” så då brukade jag bli retad för att jag hade på mig vissa saker som var trendiga. Hade väl sett vissa plagg på Sofi Fahrman typ och ville hänga med. När jag gick ut som mest som nykläckt 18-åring brukade jag gå ut i korsetter och grejer, kunde få en rynk eller två åt det. Riktig päls, men det har jag slutat med. Stilettklackar till vardags körde jag i några år och då var det väl en del blickar på tunnelbanan vid åtta på morgonen men de har jag också dumpat, förstår inte hur jag orkade gå med 12-cm klackar heeela dagarna!

PICT0012-515x426

Nu för tiden ser man mig inte så ofta i en korsett på stan, hehe…

Vad saknar du i din garderob?
De perfekta ljusblåa jeansen som sagt. Fler vita byxor (är besatt av dem).

Handen på hjärtat: kan du sy?
Haha nej. Kunde när jag var tonåring, gick en kurs som hette textildesign och sydde lite av mina kläder själv. Samt stickade en hel del. Men nu, nä.

forni_800

Vi avslutar med en bild på lilla Michaela, här är jag 16 år skulle jag gissa. Min stora idol var Nicole Richie så jag klippte mig som henne och försökte köpa liknande kläder, vet inte hur bra jag lyckades dock… haha!

  1. Åh den klassiska trapp-bilden! Jag har hängt med sedan den tiden, o jag är så himla glad för att du har låtit mig göra det! Din blogg är bättre än någonsin just nu, är så himla glad för allt som går bra för dig nu.

    PS Är i Chicago just nu och har flera gånger gått in på dina Chicago-inlägg för att leta idéer på vad jag ska hitta på här. I veckan ska jag till RPM och äta pasta! <3

  2. Ååååhhhhhhhhhhh älskade den klänningen som du har när du står vid trappen. Hade likadan <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi