Frågor med Forni

love.tag.letter_gold[3]

Hej!!:)
När drar du vinnaren av fina smycket från Jane? Kraaaam

Vinnaren är dragen och kontaktad, grattis Natalie! Och tack alla ni som var med och tävlade, ska försöka ha en ny mysig tävling snart igen <3

IMG_9811

På tal om Italien.. när man precis gjort slut med sin kille så kan man få för sig att hitta på lite knasiga och spontana saker och ja, nu var det min tur haha. Jag fick sådan sjuk lust att spontant boka en resa till Italien och åka dit (själv), men har aldrig varit där tidigare och har inte sådär jättebra koll på Italien överlag heller måste jag erkänna. Så min fråga till både dig Forni och kanske någon läsare som varit i Italien: var ska man åka? var är bäst att bo? vad ska man uppleva när man är där? var är bästa barerna? bästa stället att äta middag & dricka rödvin på? Ja, jag har så himla många frågor haha..

Tacksam för svar!

Kram

Hej tjejen!

Heja dig som vågar LEVA! Livet är alldeles för kort för att bara sitta och gråta över dumma killar när man kan se en hel värld där ute. DU ÄR STARK!

Jag får jättemycket frågor om Italien överlag. Det är svårt för mig att svara på, för Italien är ju ett helt jättestort land och inte bara en stad. Att ”tipsa om bra restauranger i Italien” är ju lite svårt hehe. Ungefär som när människor säger att man ska ”åka till Afrika” som om det inte vore en hel världsdel. Det är omöjligt att ge generella tips för ett helt land eftersom det erbjuder mycket olika saker. Speciellt Italien, som är så avlångt och unikt för varje region, de har en otrolig variation i vad man får beroende på var i Italien man reser.

Mitt bästa tips är att googla runt och hänga på Pinterest för att hitta vackra platser i Italien. Beroende på säsong, hur mycket pengar det får kosta, vem man ska åka med, vad syftet med resan är så kan man därifrån börja leta på var i Italien man ska åka.

Jag har inte varit i hela Italien, men om jag skulle åka någonstans helt själv och vill ha det sociala skulle jag välja Rom eller Milano. De är fantastiska städer och det är väldigt lätt att lära känna nya människor i båda dessa städer, alla är så jäkla trevliga och typiskt italienska. Dessutom bjuder de på bra fest 😉 Om du vill ha sol och bad skulle jag välja antingen Rimini-trakten (prisvärt som tusan och klassisk turist-ort på sommaren med en hel del ungdomar, utmärkt om du är mellan 18-25 år!) eller typ städerna som angränsar till Frankrike (San Remo, Alassio osv.). De är dyrare och betydligt lugnare men väldigt vackra. Se filmen ”The Talanted Mr Ripley” för bra San Remo-inspiration ;-). Även Taormina på Sicilien har jag hört ska vara jättebra som turistresemål på sommaren om man åker själv, men jag har inte varit där själv så kan inte lova något.

Om någon i kommentarsfältet vill tipsa denna supertjej på var hon ska resa så gör det gärna!

Och du, när du har bestämt dig för var i Italien du ska så kan du kommentera igen så kan vi gå in på detaljer som restauranger, sevärdheter etc 🙂

PUSS och heja dig!

foto-2016-03-24-16-14-43-1024x684

Hej Michaela,
Jag älskar dina WHAT?!?! skor från Asos och tänkte beställa dem men undrar om du har möjlighet att berätta hur de är i storleken?! Jag ligger mellan 39 och 40 och undrar vilka jag bör välja!

Kram och tack för all underbar inspiration!

Hej tjejen! De är helt normala i strl så om du ligger mellan skulle jag gå upp. Hellre några mm större bak i hälen samt lite mer space för tårna där fram, än att de klämmer fram vid tårna och hälen riskerar att sticka ut. Bra val, de är såååå fina! Får alltid massa komplimanger när jag bär dem. Puss!

Pst! Skorna finns här (klick – adlink) om ni är sugna!

254

Hej Michela!

Först vill jag tacka för en fantastisk blogg!
Jag har en fråga som jag hoppas du vill svara på vid nästa ”Frågor med Forni”.
Jag har tittat på mycket intervjuer med dig och läst din blogg under en väldigt lång tid och har slagits av hur social och härlig du är. Du verkar vara ett socialt geni som kan konversera med vem som helst om vad som helst. Jag undrar helt enkelt hur du gör? Det kanske är ”medfött” för dig. Men hur ska man göra som blyg och introvert för att bli mer utåtriktad och våga ta för sig i sociala sammanhang, tycker du? Har du några tips? I dagens samhälle känns blyghet och introverta beteenden nästan som ett hinder för att lyckas. Jag vill skapa avtryck hos människor jag möter 🙂

Hoppas du förstår min fråga!

Kram
Matilda

Hej kära du och TACK!

Jag tror att social kompetens till viss del är medfött men till lika stor del kan tränas upp.

Jag är en introvert social person och har förstått att man kan vara båda. Jag får energi av att vara för mig själv medan det tar energi för mig att vara med andra, men ändå gillar jag att träffa folk, pratar gärna och har lätt att socialisera mig. Men det betyder inte att det känns skitlätt i alla sammanhang. Idag var jag på ett träningsevent där det var några personer jag inte kände samt en fotograf på plats. Träningslokaler är absolut inte mitt trygga forum och mitt när vi står där och svettas, jag blir fotograferad av en människa jag inte känner samt står i ett rum som jag inte är bekväm i så får jag panik. Var på riktigt en sekund ifrån att bara ta mina grejer och gå. Tyckte det var jättejobbigt. Men har insett att om jag lugnar ner mig, hittar fokus och söker mig till de människor jag känner mig bekväm med, så känns det lättare. Jag kan stå i ett rum på en tillställning och inte veta vad jag ska göra eller vem jag ska prata med, men då går jag fram till den som ser snällast ut och försöker ta kontakt. Om jag känner mig utstött lämnar jag tillställningar ibland. Jag är också osäker och rädd i vissa situationer.

Men! Jag har övat en hel del och jag älskar att prata om jag känner mig trygg. Jag har ju minglat som en galning sen den dagen jag fyllde 18, gått på hundratals möten jag inte känner, blivit intervjuat om mitt privatliv av människor jag aldrig träffat etc. etc. Så min övning har gett färdighet. Det betyder inte att jag inte ibland sitter mitt i en intervju med en klump i magen och bara vill gå därifrån av obehag, men jag har lärt mig att kontrollera de flesta sociala situationer.

Mitt tips är att öva. Det kan vara små steg; öva på att prata med personen framför dig i en toalettkö. Gå in på ett ställe och bestäm dig för att du måste ställa en fråga till någon där inne. Gå på en dejt om du är singel för att öva upp det där med att våga ta ordet – och våga ställa frågor! Om du är osäker i sociala sammanhang – fråga fråga fråga. Människor älskar att prata om sig själva. Och le mycket, för alla är snälla mot en snälling.

Någon mer som har tips kan väl kommentera!
Puss!

  1. Jag är också sugen på att åka till Italien och har kollat på Sicilien men får en känsla av att det är dyrt där – kanske gäller generellt för turistmålen i Italien? Någon som vet? 🙂

  2. Hej! Jag har bott i Italien i sex år så här kommer lite tips! ROM, ROM, ROM! Världens vackraste stad. Även Florens, Verona och Venedig är sjukt vackra och Amalfikusten på sommaren är breathtaking. Amalfi och Sorrento är bland de vackraste platserna som finns och på sommaren är de helt magiska. När du skriver ”middag och rödvin” tänker jag på Toscana direkt – jag jobbade i lilla Castiglione della Pescaia som ligger i Grosseto-trakten, otroligt charmigt men bara på sommaren (dör typ helt vintertid). Har även hört underbara saker om Sardinien på sommaren!
    Milano har jag bott i och det är en helt ok stad, inte så italiensk av sig, som de andra orterna jag nämnt men helt klart sevärd. Kanske inte sommartid dock, är så sjukt svettigt och dammigt, luftfuktigheten gör så att det blir helt ohållbart. Men typ september är underbart i Milano! Hoppas det inte blev för flummigt med de här tipsen, haha!

  3. Hej Michaela!

    Måste bara få veta var klänningen är ifrån som du hade på dig häromdagen på Haymarket och Strandvägen 1? Det var länge sedan jag såg en så söt klänning!

    Kram

  4. Hej!

    Är jättenyfiken på din nya fina klocka! Kan du inte skriva lite om den? 🙂
    PS. Du är supersnygg och inspirerande för oss andra unga tjejer!

  5. ÅH, till personen som är sugen på att åka till Italien – åk till Cinque Terre och hika i 2-3 dagar. Det är dock extremt många turister där under sommaren(så åk i så fall asap eller i slutet av sommaren) men det är SÅ fint och något man utan tvekan kan göra själv. Därefter så går det lätt att ta tåget till Portofinokusten, där jag skulle rekommendera att ta en dag till att sola och slappa sola på en utav stränderna mittemellan Santa Margherita och Portofino (+ besöka Covo om hon är sugen på att gå ut och klubba på kvällen). Dessa ställen kan enkelt nås med tåg från Milano så det kan även kombineras med en visit i Milano. I Milano skulle jag rekommendera att hänga i området Navigli nattetid(MAG- bästa baren!) alternativt N’Ombra de vin i Brera för vin och häng. Shoppa sedan i Breraområdet(Corso Como 10, Antonia + alla lyxbutiker på Via della Spiga och Via Montenapoleone), ät lunch på Il Salumaio di Montenapoleone och ta en espresso på Cova 🙂

  6. Till denna coola tjej som funderar på dra själv till Italien, jag funderar på att göra typ precis samma sak då en av mina resor avbokats o jag älskar Italien! Jag vill höra mer om dina planer, tips, funderingar! :)))

      1. Hallå tjejer! Åker till Italien en vecka med min syster och en vecka själv i augusti
        hade även jag tyckt det varit kul att mötas upp om vi är där samtidigt 🙂

  7. Hej! Jag tycker att din blogg är så himla bra och ser så mycket fram emot när din nästa bok släpps! Har för mig att du nämnde i någon podd att den skulle släppas i samband med höstens bokmässor, så jag undrar om du kommer vara på bokmässan i Göteborg i september och lansera boken? Funderar på att åka dit, men om man har möjlighet att träffa dig där så tänker jag definitivt inte missa det! Du är bäst, kram!

  8. Sista frågan var så bra. Jag undrar själv samma. Blir så lätt osäker och så svårt vad man ska prata med en främling om. :/

  9. Kanske endast har missat detta men är så himla ivrig på att få läsa, så; när släpps din bok? Har den bevakad och allt hehe men tänkte om det finns ett satt datum? KRAM till dig!

  10. Till tjejen (tjejerna??) som funderar på att åka till Italien – åk! Res runt lite kanske? Jag bor i Milano sen 7 år och känner till en del av resten av landet mer eller mindre, maila om du/ni vill ha nå speciella tips så ska jag göra mitt bästa! 🙂 Lisajohannaqvarnstrom@gmail.com

  11. Alltså kan verkligen tipsa om Alghero på Sardinien. Vilken jäkla stad!!! Fin gammal stadskärna med massa mysiga ställen att äta på samt helt okej strand precis vid stan. Vill man ha en helt fantastisk strand får man promenera i ca 10 minuter 👌🏼 det är dock mycket turister på sommaren där men det positiva är att det är mest italienska turister vilket ändå gör att man får en mer genuin känsla då italienare generellt sett har helt annan syn på livet än vad vi har. Flyg går från Skavsta till Alghero så bor man hyfsat nära Nyköping så är det lätt att ta sig dit!

  12. Jag har precis gjort slut med min pojkvän efter 10 år. Alla vänner har redan barn osv, känner mej så jävla ensam. Vad fan ska jag göra i sommar? Finns det någon mer som är ensam och vill hitta på något? Jag är tyvärr inte lika cool som tjejen som vågar åka helt själv till Italien.

    1. Vet massa bloggare (inklusive Michaela tror jag?) som har gjort ”träffa kompisar-inlägg” under senaste året. Typ Sandra Beijer (gör nya regelbundet), Josefin Dahlberg, Vanja Wikström och Flora Wiström för att nämna några i alla fall. Många som har skrivit där är säkert fortfarande peppade på att träffa fler kompisar! Folk brukar söka vänner i alla möjliga städer, så du kan säkert hitta någon i närheten av där du bor.
      Stor kram till dig – allt ordnar sig, lovar! Du är inte ensam.

  13. Italien tips!

    Till du som ska åka iväg själv. Jag skulle välja att åka till Rom, Milano, Florens och Pisa. Det finns sååååå mkt att se o göra i dessa städer att du inte skulle känna av att du är ensam på lika sätt om du åkte till en ort för endast sol o bad.

    Jag har rest runt mkt ensam i världen men bor då inte på överflödiga hotell. Det finns otroligt många ensamresenärer i ung ålder som oftast bor på mer vandrarhemaktiga hotell (hostels kan vara väldigt fräscha o ha eget badrum o sovrum). Det är lättare att möta folk o hänga på dessa typer av boenden än dyra hotell. Amalfi i all ära men det är dyrt, mkt par och dyra hotell. Tycker inte du ska åka dit som ensam eftersom du lätt kan känna dig ensam… Så åk till storstäder där det finns mkt att se o göra o hotell i alla prisklasser.

  14. Hej Michaela! Till nästa gång du svara på frågor så har jag något jag undrar över.
    Hur lär man sig att lita på någon? Efter att varit singel i drygt 5 år har jag nu träffat en kille. Vi har det så fin ihop och han är fantastisk. Men trots att han är otroligt fin mot mig på alla sätt så har jag så svårt att lita på honom, att han vill vara med mig. Oroar mig ständigt över att inte räcka till och att han ska vakna upp en dag och inte vara pepp längre. Men min osäkerhet förstör ju bara och blir till jobbiga diskussioner. What to do?

    Tack för en fin och mysig blogg!

    Nathalie

  15. Till alla er som funderar på att åka ensamma till Italien. Åk till Genova! Riktigt mysig hamnstad som ligger vid vattnet. Jag var där förra året i juli och tyckte verkligen om det. Därifrån kan man även ta tåget till de olika bergsbyarna i Cinque Terre (som en annan tjej tipsade om såg jag). Jag var i Monterosso och Vernazza och det var fantastiskt fint. Man kan även åka mellan de olika byarna med båt. Jag har skrivit om det här: http://finest.se/christinestories/2015/09/02/2015_september_en-hamnstad-i-norra-italien/, här: http://finest.se/christinestories/2015/08/04/2015_august_cinque-terre-vernazza/ och här: http://finest.se/christinestories/2016/01/20/2016_january_some-more-of-italy-cinque-terre-monterosso-2/

    Annars håller jag med om Rom. Det finns mycket att se om det är lätt att ta sig runt till fots. Men skulle rekommendera att åka dit under lågsäsong. Det är svinvarmt på sommaren och extremt mycket turister. Jag tror att april-maj eller från mitten på september är perfekt tid.

    Parma är också en mysig stad, fast lite mindre. Det är ganska enkelt och billigt att åka runt med tåg, alltså Trenitalia.

    Jag ska själv åka på egen hand till södra Frankrike om en vecka, och besöka några byar och andra fina platser. Det bästa med att resa på ensam är ju att man slipper anpassa sig till andra och faktiskt kan göra precis vad man vill, när man vill det.

    Hoppas alla ni andra kommer iväg på era resor! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi