TRE ÅR

Idag firar jag och D tre år tillsammans!

Jag är otroligt stolt över våra tre år. Alla goda relationer kräver underhållning och jag är glad över att vi underhåller den relation vi har byggt upp. Jag tror på oss.

För mig har det här varit trygghetens år. De första två åren var mer instabila, skakiga och omvälvande. Vi älskade högt och bråkade starkt. Men det här året, det tredje året, det har varit annorlunda. Kanske är det för att vi flyttade in i vårt gemensamma hem för ett år sedan och började bygga upp en gemensam trygg punkt. Kanske har vi båda mognat. Kanske har tilliten växt sig starkare. Troligtvis är det så.

Det är klart att passion till viss del ändrar nyans när trygghet och tillit växer sig stark, i alla fall i min värld, men det känns också så väldigt okej. Jag behöver inte ha storslagna bråk som ska avslutas med passionerad kärlek. Jag behöver trygg kärlek. Ett lugn har lagt sig över vår relation.

Det här året lärde jag mig att lita på honom till 100%. Det finns ingenting i mig som tvivlar på hans kärlek och välvilja gentemot mig och vår relation. Jag har slutat vara så skeptisk. Det är fantastiskt häftigt att känna så stark tillit till någon. Jag vet att han aldrig skulle vilja såra mig.

Jag är glad över att vi är så kära i varandra. Han är den vackraste mannen jag vet. Vi båda är snälla mot varandra, men kan också vara hårda, och jag tror att den balansen är viktig för vår passion. Jag slås regelbundet av min kärlek till honom, starka och oväntade slag. Jag möter upp honom på stan för att gå hem tillsammans och när jag ser honom på gatan så BAM – en smäll av kärlek som slår till mitt i magen. Jag sneglar på honom i bilen när han sitter och berättar något och så exploderar det inom mig. Ibland när vi sitter mittemot varandra och han ser mig rakt i ögonen får jag gåshud längst med hela kroppen – så jävla kär.

Stolt är jag också, över att vi har lärt oss att kommunicera med varandra ännu bättre under det här året. Jag tror fortfarande att man kan jobba på kommunikationen fram tills man dör, men jag är glad över att vi gör framsteg inom den. Vi har bråkat mycket mindre det här året och lärt oss att diskutera på nya sätt. För att vi vill att det här ska hålla. Efter ett bråk vi hade nyligen var jag så stolt över oss, över hur mycket vi vill, över hur villiga vi är att böja på oss för varandras skull. Vi jobbar på att vara snälla mot varandra och det hoppas jag att vi alltid kommer att jobba på.

Han är min bästa vän. Den jag alltid längtar efter att få prata med och röra vid. Mitt förstahandsval som sällskap i alla lägen.

Tre år, fantastiskt ändå. De i särklass bästa åren i mitt liv, alla andra bleknar i jämförelse. Ser fram emot nästa år tillsammans.

Jag älskar honom så mycket.

IMG_8771

Läs min text jag skrev när vi firade två år här (klick!)

 1. Älskar er <3
  Din text om era två år har jag läst såå många gånger. Fantastiskt fin, genuin, den här också!
  Känner igen mig <3

 2. Grattis på eran dag! Hoppas att den blir fantastiskt fin och att ni får möjlighet att fira den ordentligt.

  Jag vill också passa på att tacka dig för din blogg. Jag ÄLSKAR ditt sätt att sätta ord på känslor, finns ingen som gör det som du. Jag förstår att det är läskigt att öppna upp och vara naken inför så många, men det är verkligen som poesi för själen att läsa dina texter om känslor. Både positiva och negativa.

  Jag blev alldeles rörd av den här texten. Jag bröt upp från ett 7 år långt förhållande i somras. Ett förhållande där allt var så himla rätt, men ändå så himla fel. En känsla av att ”det här kan inte vara allt, det kan inte vara tänkt att det inte ska vara mer än såhär” åt upp mig inifrån. Så mot allas goda råd (”du kommer aldrig hitta en sån fin kille igen!”) så gjorde jag det och jag valde att tro att passion och trygghet inte måste stå i motsatsförhållande till varandra. Och nu är jag där. Precis där du beskriver. Och visst, ibland stormar känslorna på ett närmast osunt sätt. Men samtidigt har jag aldrig känt mig så älskad och så uppskattad som nu. Aldrig känt att jag själv är beredd att ge så mycket som nu. Aldrig känt hur det på riktigt är att älska någon, precis så som du beskriver. När det liksom ilar genom hela kroppen och det känns som att hjärtat ska sprängas.

 3. Så vacker beskrivning av er kärlek! Jag firar tre år med min kärlek nästa månad (han är också iranier haha) och så som du beskriver det tredje året tillsammans stämmer så! Allt du beskrev från bråk till hur man är kär och vad man faktiskt behöver i ett förhållande av varandra! Stort grattis till er!

 4. Det här måste vara bland det mest fina, genuina och ärliga jag läst. Hejja er och er relation!

 5. Jag och min kille har varit tillsammans i lite mer än 2,5 år och detta stämmer så bra in på vår relation. Wow vilken fin text, tårarna rinner 🙂

 6. Grattis till era tre år ihop! Lãnge leve kärleken! Ditt sätt att skriva är väldigt genuint och ärligt. Du visar att allt inte är perfekt, utan att man som människa måste vattna sina relationer med tid, omtanke och kärlek – näringsãmnen i alla relationer – för att relationen ska hålla sig stark. Jag uppskattar detta his dig!

 7. Wow!! Sitter på bussen och tårarna rinner pga denna magiskt fina text! Önskar er all lycka i världen! (PS du är en stor förebild för mig på otroligt många sätt!)

 8. Magisk text! <3 *rysningar*
  Såg er precis på stan, hur fina som helst! Ha en underbar dag! Kram

 9. Vi bråkade så mycket de första 1-2 åren. Jag tror man måste göra det i början för man lär ju känna en helt ny människa. Man sätter gränser, förklarar hur man fungerar, man lär sig förstå den andra och man lär sig kommunicera på ett sätt som fungerar i ens relation. Tror detta är ett måste för en långvarig relation och håller med dig om att kommunikation är nyckeln. Nu skrev jag ju bara om bråk men har aldrig upplevt så mycket kärlek som i denna relation, älskar honom mer än vad jag trodde var möjligt. Firade 8 år tillsammans i år <3

 10. Alltså du är en jävla konstnär, du målar med orden. Så beskrivande och igenkännande. Du är magisk, hoppad du fortsätter skriva föralltid 🙂

 11. Så fint skrivet! Så fina tillsammans och han ser så vansinnigt snäll ut din D. Jag och min man har varit tillsammans i 14 år och jag kan fortfarande bli översköljd av den där härliga kärleken när jag ser på han! ❤️

 12. Det finns ingen som kan sätta ord på känslor som du gör. Jag älskar din blogg och ditt sätt att skriva! Du är utan tvekan min största förebild och inspirationskälla!
  Kram fina du!

 13. Med åren kommer åxo tilliten i en relation. Man mognar och växer som människor.

  Härligt med er kärlek, och GRATTIS till er.

  Kram.

 14. Jättefint skrivet. Tack för din ärlighet och transparens. Din blogg är som att få ärliga råd av en nära vän som bara vill en väl. Grattis till era tre år, hoppas ni får många trygga år framåt.

 15. Stort grattis till er båda! Ni verkar verkligen så genuint kära i varandra. Och sättet du skriver på om kärlek är så himla fint. Jag önskar er all lycka!

 16. Åh vad fint skrivet! Får gåshud över hela kroppen av texten och den kärlek ni känner för varandra, den lyser igenom så väl både i text och bild. Massa kärlek <3333

 17. Grattis! Ni är verkligen supersnygga! 🙂 Jag har varit tillsammans med min kille i 5,5 år och jag känner precis som du. Tackar gud varje dag för honom, vet inte vart mitt liv hade varit utan honom.

  insta: martinitrip

 18. Grattis!! Ni är så fina ihop, blev helt varm i kroppen när jag läste din fina text! Själv är man singel men jag hoppas jag kommer känna likadant för min framtida kärlek.. men först ska jag åka till Bali och leva life 😉
  <3

 19. Ni ser ut att passa så otroligt bra ihop!! …och jag har blick för sådant 😉 !! Känns som det är ni för alltid, SÅ fina!! Precis som du säger, jobba för kärleken!! ❤️

 20. Först och främst – du är fantastiskt bra med ord! Dina texter är alltid av toppklass, tack! Som läsare känns det väldigt exklusivt att få läsa välskrivna texter i en blogg. Som att läsa ett glossigt magasin i mobilen.

  För det andra – vilken vacker och ärlig text om kärlek. Känner igen mig i mycket av det du skriver från mitt eget förhållande som är inne på 6e året. Det är något magiskt över kärleken, göder man den så blommar den men precis som du skriver så tar det tid att bygga upp tillit, balans och kommunikation.

  Tack för en bra blogg och för dessa texter du delar med dig av!

 21. Underbart! ❤ ni två! Jag och min sambo firar 3 år i höst och vi väntar även vårt första barn till hösten. Känns magiskt!

 22. Blir helt varm inombords av lycka. Att sådan kärlek finns, så stor och vacker. Tack för att du delar med dig, Michaela. Det här får mig att hoppas och tro att jag också kommer sitta där en dag och känna så starkt för någon och veta att han aldrig skulle såra mig. Just nu är mitt hjärta brustet, men att få läsa detta gör att det sakta läker igen. För då vet jag att det jag hade aldrig var i närheten av hur äkta kärlek är. Mitt hopp för den kille jag fortfarande älskar håller sakta på att dö, men hoppet om att kärlek finns och är vacker finns kvar – och du med din underbara text får mig att hoppas ännu mer <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi